forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 NAPAD HULIGANA NA STRIP IZLOŽBI U BEOGRADU!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

BeaGea
Advanced Member

3548 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/10/2020 : 19:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Making America Great Again

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/10/2020 : 19:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Ne može se to gledat iz perspektive "ne sviđa mi se boli me q nek iskidaju,izaziva je itd" . Jerbo se tako daje zamah bilo kome da iskida,zapali ,uništi bilo šta ako mu se ne sviđa ili ne uklapa u njegov mentalni sklop.

Evo npr prije par dana u Čileu ; gomila vandala spalila dvi crkve:

https://www.youtube.com/watch?v=V3dEwrPKNjg

https://www.youtube.com/watch?v=amJe_bvf20M

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3548 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/10/2020 : 19:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

Ne može se to gledat iz perspektive "ne sviđa mi se boli me q nek iskidaju,izaziva je itd" .

Ovo je ono najgore što ljudi rade. Ne znam jedino rade li to svijesno ili ne!?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/10/2020 : 19:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

Ne može se to gledat iz perspektive "ne sviđa mi se boli me q nek iskidaju,izaziva je itd" . Jerbo se tako daje zamah bilo kome da iskida,zapali ,uništi bilo šta ako mu se ne sviđa ili ne uklapa u njegov mentalni sklop.

Upravo tako.
To i je tema topica.
Ali vidiš da ima ljudi koji misle da se ovde raspravlja o umjetničkoj vrijednosti ovoga crteža.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/10/2020 : 20:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Nesvrstani, ti si se bas primio na ovu temu kao da ti se radi o najrodjenijima. Ne poznajem te takvog, inace si opusteniji i spreman uvijek za dobro zezanje.

Evo da ti odgovorim na poruku sa prethodne stranice u mom stilu:
Pa potrebna je i meni podrska i ponekad lijepa rijec i ostale gluposti. Sjecam se kad sam jednom pretukao jednog kriminalca, poslije sam plakao od srece. Imam i ja osjecanja i emocije.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/10/2020 : 20:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Nesvrstani, ti si se bas primio na ovu temu kao da ti se radi o najrodjenijima. Ne poznajem te takvog, inace si opusteniji i spreman uvijek za dobro zezanje.

Na osan stranica teme ima 5-6 mojih upisa. Nije baš da jašen po temi.
Koliko god se ljudi pravili grbavi, razbijanje izložbi nije ništa drugačije od paljenja knjiga.
Podržavanje ili pasivno promatranje provođenja takvih ideja mi je dno dna.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 21/10/2020 : 22:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message
Pravo nezgodna tema, ali danas se sve tolerise i smatra umjetnost i ako nije tako onda to nije demokratski, i to se ne odnosi samo na umjetnost, nego i na druge sfere zivota.
Samo jedan od primjera. Ovo sam negdje naletio i nemam pojma ko je ko, samo sam kopirao link i tekst, ali smatram da ovo nije kako treba (da se ne izrazim drugacije)

https://www.youtube.com/watch?v=YOKwfoZ_cnc&ab_channel=ARONASTARONAAPBT

Ovakvo iživljavanje je nedopustivo. Ovo su puleni Blica i ono što Blic afirmativno promoviše kao "umetnost". Višesatno zlostavljanje životinja bez prekida i monstruozna uputstva. U pitanju je Dragan Ilić, prema Blicu "sjajan umetnik".
Po nama je za zatvor. Ne zaboravimo i još jedan dogadjaj koji je organizovao perjanica Blica Marko Somborac - satanističku izložbu u Staroj Kapetaniji.

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 21/10/2020 : 22:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by Garfield_Mo

Pravo nezgodna tema, ali danas se sve tolerise i smatra umjetnost i ako nije tako onda to nije demokratski, i to se ne odnosi samo na umjetnost, nego i na druge sfere zivota.
Samo jedan od primjera. Ovo sam negdje naletio i nemam pojma ko je ko, samo sam kopirao link i tekst, ali smatram da ovo nije kako treba (da se ne izrazim drugacije)

https://www.youtube.com/watch?v=YOKwfoZ_cnc&ab_channel=ARONASTARONAAPBT

Ovakvo iživljavanje je nedopustivo. Ovo su puleni Blica i ono što Blic afirmativno promoviše kao "umetnost". Višesatno zlostavljanje životinja bez prekida i monstruozna uputstva. U pitanju je Dragan Ilić, prema Blicu "sjajan umetnik".
Po nama je za zatvor. Ne zaboravimo i još jedan dogadjaj koji je organizovao perjanica Blica Marko Somborac - satanističku izložbu u Staroj Kapetaniji.

Ovo nema veze sa umjetnošću i slobodon izražavanja.
Ovo je čisto maltretiranje životinja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/10/2020 : 22:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Upravo tako.
To i je tema topica.
Ali vidiš da ima ljudi koji misle da se ovde raspravlja o umjetničkoj vrijednosti ovoga crteža.

Upravo ovo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
267 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 22/10/2020 : 02:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by Spock
Kinga ste napali zbog normalnih ljudskih osjećaja i razmišljanja!

Normalnih za koga i u kakvom društvu :)

E, jebi ga.
Go to Top of Page

motorista
New Member

Serbia
267 Posts

Member since 16/02/2019

Posted - 22/10/2020 : 02:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send motorista a Private Message
quote:
Originally posted by Macon

1. Sloboda izražavanja prestaje kod pretnja nasiljem.

2. Degutantno, bizarno, dobro, zlo- to ne određuje KVALITET umjetnosti. Ako je nekome zlo i degutantno ne znaći da je zato loše u sferi umjetnosti koja ima svoje odrednice.

Ne postoji samo fizičko nasilje.

Po meni umetnost nije vredna povređivanja niti ma kavog nasilja, invazivnog delovanja i destrukcije uopšteno. Negde je teže naći granicu gde - recimo - uznemiravanje prelazi u pomena vredno povređivanje (te granice su ionako često individualne), a sa druge strane imaš i čiste slučajeve gde je mera jasno prekoračena (ubijanje životinja, iscrpljujuće predstave, ruski rulet za diplomski rad ili malo nakon toga Marine Abramović i slično).
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 22/10/2020 : 05:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message
Meni je Kenjkavac bez konteksta teško sranje. Niti je duhovit, niti naročito tera na razmišljanje. Čovek bi rekao nasilje radi nasilja.
Ali mi se sviđa kada se stavi u kontekst. Rekoste na temi da su se u srednjoj autori zezali tako što su ilustrovali naslove iz novina, a jedan naslov je bio ''Kenjkavac je dobio sekiru u glavu''. Ovaj crtež uz pomenuti isečak iz novina dobija potpuno drugu dimenziju. Po mom mišljenju, Kenjkavac mnogo gubi na poenti bez konteksta. Ali kapiram da se i sa kontekstom mnogim ljudima ne bi dopao.

Pa i moj kružok iz srednje (u kome je bilo devojaka) se bavio nečim sličnim. Jednom smo igrali igru u kojoj smo naveli osobe koje znamo, radnju, mesto, način i slično, a zatim sve to ispretumbali i od toga pravili bizarne rečenice.

Tipa: Profesor geografije Aleksandru strastveno masturbira kosu u ambaru dok je pun mesec.

Ili: Matematičarka Miloša opasno propituje slomljenom kokošijom nožicom u frižideru.

I onda smo imali zadatak da to ilustrujemo. Samo sam ja voleo (i želeo to) da crtam tako da je sav teret te ''boleštine'' pao na mene

Skoro sam listajući svoje stare knjige i sveske iz srednje nalazio na razne perverzije. Našao sam svoj crtež koji prikazuje krst na koji je sa donje strane nataknut kondom.

Inspirisale su me tri stvari:

1. Vic o časnoj sestri koja kaže: što je sigurno, sigurno je! I stavi kondom na sveću.

2. Cinizam današnjice (mada bih rekao svagdašnjice) kada moralne i ''časne'' hrišćanke imaju jebačine na jednu noć. Krstača kao dokaz časnosti i kurton radi zaštite, spojeni u jedno.

3. U Južnoj Americi, naročito u starija vremena, u svakoj sobi ima jedan krst. Šta su sve sa krstom - u nedostatku drugog alata - mogle da rade mlade napaljene Latinoskinje

To je isto kao i Kenjkavac, proizvod bujne mašte i crnog humora srednješkolskog uma.

Edited by - Jocko on 22/10/2020 05:32:29
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 22/10/2020 : 05:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message
A da li je po vama ovo normalno?

Isto stara Kapetanija

Čekam njegovu sledeću izložbu da mu saspem par uvredica u facu.

Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 22/10/2020 : 11:14:51  Show Profile Show Extended Profile
A šta li će tek biti danas kad se u centru Beograda otvara festival albanske kulture "MIRDITA"?!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38132 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/10/2020 : 11:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by vronski 3

A šta li će tek biti danas kad se u centru Beograda otvara festival albanske kulture "MIRDITA"?!

Dobra klopa?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3548 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/10/2020 : 12:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Pa zar nije poanta umjetnosti da ne bude normalno!?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

769 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 22/10/2020 : 12:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message
quote:

zašto bi to bila poanta?

Svakakve gluposti danas poturaju pod umjetnost. I još ti kvaziumjetnici dobivaju novce iz proračuna.

Zašto recimo umjetnost ne bi bila normalna i lijepa osjetilima vida, sluha, njuha i svim ostalim osjetilima?

Ako je nekome lijepo vidjeti bebu kako se vrti na ražnju ili sa sjekirom u glavi taj za mene nije normalan.

Edited by - njofra32 on 22/10/2020 12:37:57
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 22/10/2020 : 13:13:45  Show Profile Show Extended Profile
Nekima smeta beba sa sekirom a ne smetaju im Zagor i Čiko u kolibi u Darkvudu...

Edited by - vronski 3 on 22/10/2020 13:14:00
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3548 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/10/2020 : 13:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by njofra32

quote:

zašto bi to bila poanta?
Zašto recimo umjetnost ne bi bila normalna i lijepa osjetilima vida, sluha, njuha i svim ostalim osjetilima?

Poanta umjetnosti nije zabava vec poruka. Umjetnost može biti zabavna ali to nije svrha umjetničkog djela.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10363 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/10/2020 : 13:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
quote:
Originally posted by njofra32

quote:

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4969 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 22/10/2020 : 13:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Picasso i Dali bi danas dobili po labrnji u nekim ovdašnjim sredinama, u to nema nimalo sumnje.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3548 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/10/2020 : 13:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Nije svaka slika umjetnost iako je slikarstvo umjetnost, nije svaka pjesma umjetnost iako je glazba umjetnost, nije svaki strip umjetnost iako je strip umjetnost. Bojim se ljudi ove stvari brkaju i nisu im baš najjasnisija objašnjenja pojedinih pojmova, pogotovo onih gdje je granica malo zamagljena. To pišem jer vidim da se često ovdje poteže floskula "svašta se gura u umjetnost" a dio tih stvari stvarno nitko ozbiljan niti gura niti doživljava kao umjetnost. Industrija zabave nije nužno umjetnost.
Nisu valjda glazbenici na svadbama (bezimeni bendovi) umjetnici!? Oni možda i odsviraju neku pjesmu koja je umjetničko djelo ali to ih ne čini umjetnicima. Umjetnik živi svoja umjetnička djela, a oni koji stvaraju zbog zarade a ne žive svoja djela NISU umjetnici, niti su njihovi uradci umjetničko djelo.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 22/10/2020 13:37:30
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/10/2020 : 13:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Spika je sa "modernom" umjetnošću što se često ne vidi nikakav trud ni talent koji stoji iza djela, a samo djelo se želi prikazati kao vrhunska umjetnost. Ove slike gore od Dalija ili Picassa se nekima mogu sviđati a nekima ne ali vidi se da je u njih uložen i trud i talenat. A što je na ovaoj Mondrainovoj slici? Skupina raznobojnih pravokutnika i kvadrata? ma dajte... I onda uz to slože neku spiku "Slika prikazuje pravocrtnu opsesiju modernog egzibicionizma sa kojim moderni čovjek nastoji naći suživot projicirajući iz sebe boje koje koje simboliziraju njegov otpor toj potrebi da se sama konverzija umjetnosti u reanlost prikaže na plošan način..."blablablablajasamstinkyspika

Dajte najte...
Nego bila je na forumu prije par godina ona slika plavog kvadra koji je po sredini imao bijelu crtu i to je nedjelo bilo prodano za nekoliko miliona dolara.

Bezveze...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3548 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 22/10/2020 : 13:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Ovo Mondrianovo djelu je vrhunska umjetnost. Zbog čega? Ako ni zbog čega onda zbog ideje. Nitko prije njega to nije na ovakav način prikazao.
Vrlo važna komponenta je i vrijeme kada djelo nastaje, jer ideja je uz poruku najvažnija sastavnica umjetničkog djela.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/10/2020 : 13:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Meni je ta slika, oprosti na izrazu, bezveze.
S tim da on i nije baš "moderan" u smislu u kojem sam prvenstveno mislio al' dobro...

Također, nemam ništa protiv ni onih koji (poput mene) imaju "hrabrosti reći da je nešto što je opće prihvaćeno kao umjetnost, zapravo njima loše.

Ali stvarno, pogledaj npr. "Noćnu stražu" ili "Noćne ptice" i ove kvadratiće...

S tim da nešto što je u tom vremenu bilo revolucionarno može i zastariti ili postati općeprihvaćeno (poput npr. Chanelovog No. 5 parfema koji se pojavio u tada revolucionarnoj kvadratičnoj staklenoj posudi) ali ove kvadratiće ne bih ni tada doživljavao kao nešto (posebno) lijepo.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000