forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 USA 2020
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 102

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/10/2020 : 17:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
...a i sam tramp, koji o koroni priča samo kao o "virusu koji je došao iz kine"...

dva odvratna manijaka u borbi za američko prijestolje.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 18:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
Zašto je ono sinoć u vezi naftne industrije bila ogromna greška za Bidena:

U Pennsylvaniji 48,1 % ljudi podržava fracking, 28,6 % se protivi, a 23,3% nisu sigurni.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 18:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
Ovi podaci su jedan od razloga zbog kojeg Trump u zadnjih deset dana namjerava održavati najmanje tri predizborna skupa na dan.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 24/10/2020 : 18:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

sve to stoji, nisam ni implicirao tako nešto

Napišeš ovo i domah si skočiš u usta

quote:

ali vlade ipak mogu usmjeravati i tržište i gospodarstvo
eu je donio niz direktiva o energetici i uštedi energije, poticaji se daju za obnovljive izvore ...

Naravno da ne mogu, odnosno mogu ali vidjeli smo na primjeru socijalističkih država kako je to završilo. U europskom parlamentu je samo 705 zastupnika, koji su tamo isključivo jer su uvjerili ljude da glasuju za njih, među kojima su i oni poput Vilibora Sinčića, i sad bi tih 705 ljudi trebalo određivati tržištu od 450 milijuna ljudi kako će nešto raditi raznoraznim direktivama i smjernicama i kojem će projektu dati novac od poreznih obveznika? Što može poći po krivu?

quote:

a ide zato što će jednog dana fosilnih goriva nestati na ovim nalazištima gdje ih je jeftino eksploatirati
toga su svi svjesni
duhanska industrija je svjesna svog neumitnog kraja, pa se mijenja, a mislim da će i naftna industrija osvijestiti svoj skori kraj, pa će se polako i oni sami mijenjati i ulagati u svoju promjenu
najveći problem u odustajanju od nafte je geostrateške prirode
to bi uništilo zemlje bliskog istoka i dovelo do nesagledivih posljedica - od ratova, do migracija
zato taj prelazak na druge izvore energije ne može i ne smije biti brz
ali se ne može izbjeći

Pa ček' malo, nisi li ti "zeleni"? Zar ti nije u interesu da se izvori nafte čim prije iscrpe? Odakle sad odjednom ta briga za zemlje bliskog istoka čija je ekonomija bazirana na naftnoj industriji? Jedna od tih zemalja je i Iran koja, vidi vraga, ima centralno upravljanje i autoritarnu vlast a usporedno s tim i direktive i petoljetke koje uključuju upumpavanje poticaja za podizanje ekonomije. Totalitarizam i ograničavanje ekonomskih sloboda su usko povezani. Njima bi nestanak nafte koristio jer bi prije izazvao unutarnje nemire, nego rat, kojima bi svrgnuli diktaturu i okrenuli se slobodnom tržištu.
Vjerujem da Biden ima najbolje namjere kada bi uvodio restrikcije u naftnoj industriji, ali upravo takvi mentaliteti s najboljim namjerama uništavaju ekonomiju. SAD nije postao svjetska ekonomska sila zahvaljujući restrikcijima, već upravo suprotno.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/10/2020 : 19:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

To će biti na redu kada tržište, tj. ljudi tako odluče svojom incijativom, a ne neki glupi političar ektsremne ljevice svojim maloumnim zabranama. Je li možda američka vlada nekim svojim dekretom potaknula Elona Muska da razvije teslu? Je li možda Mate Rimac dobio zadatak od hrvatske vlade da razvije najbrži elktrični automobil i svu drugu tehnologiju, ili je to bilo na vlastitu inicijatvu? Ljudi su ti koji stvaraju promjene, a ne "vrhovni vođe".

Ok, ali zašto su Rimac i Musk odlučili ući u biznis s električnim automobilima? Po meni, to se ne bi dogodilo da ne postoji svijest o ekologiji i održivosti. A svijest postoji zbog znanosti i politike koja promovira obnovljive i čiste izvore energije.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/10/2020 : 19:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by solar

Zašto je ono sinoć u vezi naftne industrije bila ogromna greška za Bidena:

U Pennsylvaniji 48,1 % ljudi podržava fracking, 28,6 % se protivi, a 23,3% nisu sigurni.

Čekaj, pa naftna industrija nije = fracking?
Ti miješaš kruške i jabuke.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 24/10/2020 19:38:46
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/10/2020 : 19:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

ali vlade ipak mogu usmjeravati i tržište i gospodarstvo
eu je donio niz direktiva o energetici i uštedi energije, poticaji se daju za obnovljive izvore ...

Naravno da ne mogu, odnosno mogu ali vidjeli smo na primjeru socijalističkih država kako je to završilo. U europskom parlamentu je samo 705 zastupnika, koji su tamo isključivo jer su uvjerili ljude da glasuju za njih, među kojima su i oni poput Vilibora Sinčića, i sad bi tih 705 ljudi trebalo određivati tržištu od 450 milijuna ljudi kako će nešto raditi raznoraznim direktivama i smjernicama i kojem će projektu dati novac od poreznih obveznika? Što može poći po krivu?

What?
Pa nije svaka ekološka regulacija put ka socijalizmu.
Malo je dugačak put od toga da ne smijemo bacati otpad u rijeku do petoljetki.
Tržišne eksternalija na žalost postoje, i neće nestati. Regulacije nisu uvijek dobar odgovor na to, ali nekada jesu.
Pa i Bill Weld koji je bio na libertarijanskom tiketu 2016. (doduše Ron Paulova sekta ga mrzi), se u kampanji ove godine zalagao za carbon tax.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 19:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
Čekaj, pa naftna industrija nije = fracking?
Ti miješaš kruške i jabuke.

Lako za mene, ti stvarno misliš da će prosječan birač u Pennsylvaniji ili Michiganu biti suptilan sa tom distinkcijom kada bude glasao!?

Političke reklame nikad nisu suptilne:

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/10/2020 : 19:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Da, ja stvarno mislim da birač koji radi u fracking industriji, zna što je fracking.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 19:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
@tinton

Baj d vej, nek ostane zabilježeno, Florida sigurno ide Trumpu!

p.s.
Čisto da 4.11 mogu citirati sam sebe.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/10/2020 : 19:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
I ja isto mislim.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 19:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Da, ja stvarno mislim da birač koji radi u fracking industriji, zna što je fracking.

U svim reklamama ti je "fracking" namjerno izjednačen sa "oil industry", nema tu nikakve slučajnosti.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 19:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:

I ja isto mislim.

Za Floridu?
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/10/2020 : 20:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Da, dosta troši vremena tamo, a dobre brojke koje ima s Latinosima uglavnom se odnose na Kubance i Venecuelance, koliko sam vidio.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/10/2020 : 20:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:

U svim reklamama ti je "fracking" namjerno izjednačen sa "oil industry", nema tu nikakve slučajnosti.

Nije da Bidenova kampanja nema reklame. Jasno je meni što ti govoriš, naravno da će ovo imati nekog utjecaja, ali zamisli što bi tek bilo da je Bernie kandidat, koji je zaista htio zabraniti fracking.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 20:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:

Da, dosta troši vremena tamo, a dobre brojke koje ima s Latinosima uglavnom se odnose na Kubance i Venecuelance, koliko sam vidio.

Ne samo to, od 2016. godine Republikanci uspjeli su registrirati puno više glasača od Demokrata koji još uvijek imaju prednost u tome ali sada je ona dosta manja.
Ista stvar je i kod Pennsylvanije.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 20:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
Nije da Bidenova kampanja nema reklame.

Naravno da ima, ja sam govorio o ovim Trumpovima koje su dizajnirane tako da pridobiju što više ljudi koji su vezani za tu cijelu industriju.

quote:
Jasno je meni što ti govoriš, naravno da će ovo imati nekog utjecaja, ali zamisli što bi tek bilo da je Bernie kandidat, koji je zaista htio zabraniti fracking.

Da je Bernie pokupio nominaciju Trump bi ga puno lakše pobijedio jer on ima percepciju da je "hard-left" a to u nacionalnim izborima stvara veliki problem.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12796 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 24/10/2020 : 20:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
quote:

I ja isto mislim.

Ne brini. Pobrinut čemo se mi za tebe iako tvoji izgube.

Poslije izbora možeš iči u Afriku radit za Evriča. Treba nekog pouzdanog da mu čuva radnu snagu/robove.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 24/10/2020 20:17:03
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12796 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 24/10/2020 : 20:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&t=61&v=Qu6PH9E5jiA

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 20:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
Kao što sam već spominjao izbori će se lomiti na Pennsylvaniji, prije debate bi rekao da je 50-50, ali nakon nje, po meni, Trump ima prednost za dlaku. U vezi ostalih ključnih država već sada postoje poprilično kvalitetne informacije da je Michigan iznimno problematičan za Bidena.
Za Wisconsin stvarno ne znam, tu je sve moguće.
quote:

@tinton

Ja sam mislio da Biden 99% dobiva ove izbore, ali kad sam malo bolje proučio ove anketne kuće tj. one koji su bili najtočniji u 2016. i u midtermsima 2018. ispada da je Arizona, Georgia, Ohio i Iowa bespovratno Trumpova (tu je Biden praktički odustao od tv-reklama), NC i Florida opasno naginju Trumpu, a odluka će pasti u Pennsylvaniji (gdje je skoro pa izjednačeno i gdje Biden ima problema zbog ranijih izjava o frackingu) a ako ne tu, moguće je da Michigan, Wisconsin ili čak možda i Minnesota otiđu bilo kome.
Ove podatke su čak potiho i priznali u Bidenovoj kampanji kad su rekli da je većina anketa napuhana. Obama hita u Pennsylvaniju i ostatak ovih najbitnijih država jer gori pod nogama i njima je to jasno.
Bit će zabavno!

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/10/2020 : 20:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
drogsy
kao prvo, smanji malo bahatost u komunikaciji
za to nemaš nikakvog razloga
i odluči se o čemu pričaš - o propalom socijalizmu i prohujalim vremenima petoljetki ili o sadašnjem stanju u ovom našem dijelu svijeta
u današnjoj europi (i sad-u) nema planske privrede
ali propisi ipak određuju smjer ponašanja i ljudi i gospodarstva
ako ćeš graditi kuću, od ove godine ju moraš raditi kao nZeb i to ne možeš izbjeći
to je propis i prisila, a ne slobodna volja
ajmo reći batina, dok bi poticaji bili mrkva
vrlo jednostavno
ovo dalje mi se neda obrazlagati
kako grizeš, samo ćemo se zakrviti

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/10/2020 : 20:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
#FL #EarlyVoting 2 pm update.

https://joeisdone.github.io/florida/

D Lead (VBM+IPEV) = 370120; was 390115 at 8am. -20k in 6 hrs and -117k in last 3 days. It is now projected to end up below 150k by E eve! That means Trump wins FL easily. Winner of FL has won each of the last 6 elections
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 24/10/2020 : 21:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:

To će biti na redu kada tržište, tj. ljudi tako odluče svojom incijativom, a ne neki glupi političar ektsremne ljevice svojim maloumnim zabranama. Je li možda američka vlada nekim svojim dekretom potaknula Elona Muska da razvije teslu? Je li možda Mate Rimac dobio zadatak od hrvatske vlade da razvije najbrži elktrični automobil i svu drugu tehnologiju, ili je to bilo na vlastitu inicijatvu? Ljudi su ti koji stvaraju promjene, a ne "vrhovni vođe".

Ok, ali zašto su Rimac i Musk odlučili ući u biznis s električnim automobilima? Po meni, to se ne bi dogodilo da ne postoji svijest o ekologiji i održivosti. A svijest postoji zbog znanosti i politike koja promovira obnovljive i čiste izvore energije.

yeah right da nema politike ništa ne bi postigli...
Mate rimac je elektrotehničar i auto-entuzijast koji je primarno htio dokazati da elktro-motor može pogoniti vozilo jednako brzo kao i motor s unutrašnjim izgaranjem s time da nema ništa protiv potonjih budući da i sam vozi BMW-a M5 V8.

Elon Musk je poduzetnik. 2003. kad je osnovao Tesla Inc. s druge strane oceana je bijesnio rat za naftu tako da baš i ne vjerujem da je ondašnja Busheva administracija poticala ljude da ulažu u elktrične automobile. Čovjek je jednostavno gledao unaprijed u budućnost i zaključio da želi biti jedan od pionira u nadolazećoj industriji, kao i kad je osnovao paypal. Naravno da se oba dvojica zalažu za manju emisiju plinova, ali da im je to bio primarni motivator je PR floskula.

Tako isto možeš reći da je Markos pokrenuo Fibru jer je ministarstvo kulture širilo "svijest kulture", dok je ustvari samo htio imati svoje omiljene stripove u savršenim izdanjima, ali mi ostali smo profitirali zbog tog osobnog interesa.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/10/2020 : 21:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Elon Musk je poduzetnik. 2003. kad je osnovao Tesla Inc. s druge strane oceana je bijesnio rat za naftu tako da baš i ne vjerujem da je ondašnja Busheva administracija poticala ljude da ulažu u elktrične automobile. Čovjek je jednostavno gledao unaprijed u budućnost i zaključio da želi biti jedan od pionira u nadolazećoj industriji, kao i kad je osnovao paypal. Naravno da se oba dvojica zalažu za manju emisiju plinova, ali da im je to bio primarni motivator je PR floskula.

Nije politika jedini razlog, ali nije ni da ne utječe. Bio sam napisao solidno dug tekst, ali nakon malo razmišljanja, nema smisla nastavljati raspravu. Ja smatram da dugoročna politika itekako utječe na svijest građana, ti ne i gotovo.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 24/10/2020 : 21:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:

drogsy
kao prvo, smanji malo bahatost u komunikaciji
za to nemaš nikakvog razloga
i odluči se o čemu pričaš - o propalom socijalizmu i prohujalim vremenima petoljetki ili o sadašnjem stanju u ovom našem dijelu svijeta
ovo dalje mi se neda obrazlagati
kako grizeš, samo ćemo se zakrviti

Ja bahat? Je l' ti čitaš uopće što pišeš na ovom topicu?
Protiv si Trumpa primarno jer ti se ne sviđa kao osoba, zaboli te za njegovu ekonomsku i inu politiku, te bi pristao da dođe još gora opcija koja će uvoditi restrikcije samo da se ovaj makne. Pišeš da republikanci i Trump neće prihvatiti poraz, dok istovremeno Hilary Clinton poziva Bidena i demokrate da ni u kojem slučaju ne priznaju poraz. Jebena logika. Ja nisam pro-trump, ali ovakvo neargumentirano lijepljenje etiketa i uvreda je stvarno nepametno i stvara suprotni efekt i diže tlak ljudima. Da ja npr. kažem da je Joe Biden ljigavac i pedofil digao bi se na stražnje noge.

quote:

u današnjoj europi (i sad-u) nema planske privrede
ali propisi ipak određuju smjer ponašanja i ljudi i gospodarstva
ako ćeš graditi kuću, od ove godine ju moraš raditi kao nZeb i to ne možeš izbjeći
to je propis i prisila, a ne slobodna volja
ajmo reći batina, dok bi poticaji bili mrkva
vrlo jednostavno

Tanka je linija koja dijeli državni intervencionizam i socijalizam. Pretpostavljaš da su političari savršena ljudska bića pa imaju pravo određivati prisile, propise i kome će dati novac poreznih obveznika?

Go kneel and weep
Go to Top of Page
Page: of 102 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000