forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Jezovito slikarstvo
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3477 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2020 : 12:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by supermark
Train to Busan, Cabin in the Woods, Us, Mist pogledaj
mozda ti se nesto od toga svidi

ma kakvi
mislim da sam gledao Us od ovoga, i to je poludosadno, teško da to ordella može oduševiti. ordell čita Augustinovića i bliži je mojim razmatranjima, nego fanovskom gledanju filmova koji "bi mu se mogli svidjeti".

Jesi gledao Mist?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13247 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2020 : 12:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
nemam pojma što je to
mislim da sam nekada gledao neki mist stephena kinga???
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29625 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2020 : 12:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/magazin/clanak/10-horora-koje-vjerojatno-niste-gledali-a-ne-smijete-ih-propustiti/2226369.aspx
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47523 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/11/2020 : 13:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ordell

Sinoć razmišljam koliko je vremena prošlo kako nisam gledao neki horror, a nemam ni neku želju jer malo je toga što nisam pogledao a ne vidim smisla sad ponoviti neki Halloween, Freddya, Petak 13. itd
Možda bih mogao Exorcista gledati jer me to zanima, taj izravan duel Boga i demona. Nekad mi je bio i Rosemary’s baby vrhunski, danas više ne, jer to ne mogu više gledati samo “filmski”. Satan kod Polanskog uzima pobjedu i to je ono što zaista predstavlja pojam jezivo.

Supermarkče,uozbilji se
ova dva podebljana su gotovo obiteljski filmovi,kakva jeza.
Us ću pogledat uskoro ,baš me zanima.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47523 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/11/2020 : 13:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

Sinoć razmišljam koliko je vremena prošlo kako nisam gledao neki horror, a nemam ni neku želju jer malo je toga što nisam pogledao a ne vidim smisla sad ponoviti neki Halloween, Freddya, Petak 13. itd
Možda bih mogao Exorcista gledati jer me to zanima, taj izravan duel Boga i demona. Nekad mi je bio i Rosemary’s baby vrhunski, danas više ne, jer to ne mogu više gledati samo “filmski”. Satan kod Polanskog uzima pobjedu i to je ono što zaista predstavlja pojam jezivo.

Onda bi ti Omen trebao biti još jeziviji, jer je tu pobjeda zla još eksplicitnija.

Bolji je Omen nego Exorcist.
Iako je jezovitija recimo Suspiria. Čak i Sotonino bratsvo. ili onaj francuski iz iste godine.
Al ko zna možda bi se njemu dopali Bezimeni ili nešto starije poput vredens daga.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8951 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/11/2020 : 13:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Meni je emily rose bila zajebana...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8951 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/11/2020 : 13:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

nemam pojma što je to
mislim da sam nekada gledao neki mist stephena kinga???

https://www.imdb.com/title/tt0884328/

Dobar film.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 01/11/2020 : 13:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Onda bi ti Omen trebao biti još jeziviji, jer je tu pobjeda zla još eksplicitnija.

Gledao sam nešto od toga, mislim da onaj 666 i ne sjećam se puno toga. Onaj prvi sigurno nisam, doći će na red.
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 01/11/2020 : 14:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ma kakvi
mislim da sam gledao Us od ovoga, i to je poludosadno, teško da to ordella može oduševiti. ordell čita Augustinovića i bliži je mojim razmatranjima, nego fanovskom gledanju filmova koji "bi mu se mogli svidjeti".

Jesi gledao Mist?

Ja jesam gledao.. i bolje bi bilo da nisam:) Kraj je apsurdan, u najmanju ruku. Kao da su cijeli film napravili samo zbog twista na kraju.

Stinky, hvala za preporuke!
U vezi Augustinovića, to je tako, da se dozira:) Uzmeš i pročitaš evanđelij pa ideš vidjeti šta on o tome razmatra.
Sad trenutno čitam Kierkegaarda, kršćanski (na)govori.
Jesi možda čitao Chestertona? Završio sam vječnog čovjeka i oduševljen sam, iako treba vremena naviknuti se na njegov stil a i teško je zahvatiti svu tu količinu informacija. Ali kad nešto napiše, to je tako kao da ne postoji ni najmanja sumnja da je to upravo tako i nikako drugačije.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13247 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2020 : 18:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Da!!!! Čitao sam Pravovjerje i Vječnog, s time da sam Vječnog čovjeka čitao bar dvaput. I on mi je nekako bio daleko bolji od Pravovjerja, pa baš i jako jako dobar. (mi se baš podudaramo;)

Čitao sam također puno Kierkegaarda, a i trenutno (iako mi zapinje i razvuklo se na dva mjeseca, ne zbog težine teksta, čak ni zbog obimnosti, nego mi je malo i dosadan taj njegov dnevnik zavodnika) ponavljam Ili-ili. Izuzetno mi je Strah i drhtanje, a i Pojam strepnje mi je bio jako dobar (toliko da je to bila prva knjiga koju sam pročitao na ćirilici).
Ali ne znam koja je to knjiga koju ti čitaš. U Hrvatskoj ima izdanje Vježbanje u kršćanstvu, nisam još čitao, iako sigurno budem. Je li moguće da je riječ o istoj knjizi?
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3477 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2020 : 19:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ordell, kakvo ti je mišljenje o Hamvasu? Prije svega, o Kršćanstvu i Filozofiji vina.

Inače, Hamvaseva Filozofija vina i Pravovjerje od Chestertona su nekako bliske knjige - onako istovremeno religiozne i šaljive. I jedna i druga knjiga su kontraargument svima onima koji kršćanstvo zamišljaju kao neki sumorni kult smrti (s druge strane, C. S. Lewis, koga također cijenim, je napisao da kršćanstvo nije religija u kojoj je sreća najvažnija).

Edited by - Zoroasterixx on 01/11/2020 19:18:41
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3477 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2020 : 19:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Kad je već tema o slikarstvu: postoji bezbroj prikaza Isusa, ali ova slika se, recimo, ponešto razlikuje od klasičnih prikaza:

Isus na ovoj slici ne izgleda kao neki svemoćni gospodar svijeta, prije bi se reklo da je umoran, možda i posrnuo. Međutim, upravo to je ta kontradikcija u kršćanstvu: onaj koji je čovjek, koji trpi i nema gdje glavu nasloniti i pere noge učenicima je istovremeno božanski logos kome je dana sva vlast na nebu i na zemlji.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 01/11/2020 : 19:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
Na ovoj slici isus razmišlja: "šta je meni ovo trebalo?"

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12672 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 01/11/2020 : 19:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Potišten je jer čeka Godoa, a njega nema niotkud.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 01/11/2020 19:29:20
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 01/11/2020 : 19:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da!!!! Čitao sam Pravovjerje i Vječnog, s time da sam Vječnog čovjeka čitao bar dvaput. I on mi je nekako bio daleko bolji od Pravovjerja, pa baš i jako jako dobar. (mi se baš podudaramo;)

Čitao sam također puno Kierkegaarda, a i trenutno (iako mi zapinje i razvuklo se na dva mjeseca, ne zbog težine teksta, čak ni zbog obimnosti, nego mi je malo i dosadan taj njegov dnevnik zavodnika) ponavljam Ili-ili. Izuzetno mi je Strah i drhtanje, a i Pojam strepnje mi je bio jako dobar (toliko da je to bila prva knjiga koju sam pročitao na ćirilici).
Ali ne znam koja je to knjiga koju ti čitaš. U Hrvatskoj ima izdanje Vježbanje u kršćanstvu, nisam još čitao, iako sigurno budem. Je li moguće da je riječ o istoj knjizi?

Ne znam, u originalu je Christelige taler, objavljeno 1848, moglo bi biti.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13247 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2020 : 20:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Po ovome što sam sada vidio, čini se da su to različita djela.

Kierkegaard, Soren
Nakladnik Split : Verbum, 2007
Materijalni opis 255 str. ; 22 cm
Prijevod djela: Indövelse i Christendom.

"Vježbanje u kršćanstvu posljednje je Kierkegaardovo veliko djelo. Nastalo je kao kompilacija više članaka, a konačno je objavljeno 1849. godine. Njime je Kierkegaard zaokružio svoje tumačenje kršćanske religije."
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 01/11/2020 : 20:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ordell, kakvo ti je mišljenje o Hamvasu? Prije svega, o Kršćanstvu i Filozofiji vina.

Inače, Hamvaseva Filozofija vina i Pravovjerje od Chestertona su nekako bliske knjige - onako istovremeno religiozne i šaljive. I jedna i druga knjiga su kontraargument svima onima koji kršćanstvo zamišljaju kao neki sumorni kult smrti (s druge strane, C. S. Lewis, koga također cijenim, je napisao da kršćanstvo nije religija u kojoj je sreća najvažnija).

Filozofiju vina imam na compu, još se nisam toga uhvatio jer mi je ipak draže čitati na papiru a imam ohoho toga:) Od Augustina i Akvinskog do Leibniza. CS Lewis? Taman stiže mi sa BD 8 njegovih knjiga, signature classic opus. Pored toga još 2 knjige od W.Kaspera.
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 01/11/2020 : 20:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Ovi naši franjevci su izdali od Chestertona i St.Francis of Assisi.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13247 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2020 : 20:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ima i kod nas Chestertonov Sveti Franjo Asiški. Nisam čitao.

Edited by - stinky on 01/11/2020 20:10:52
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 01/11/2020 : 20:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Da se malo vratimo na filmove - jel netko gledao francuski Les Diaboliques? To mi je baš ostalo u sjećanju kao jedan od najboljih horror/trilera
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13247 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2020 : 20:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Naravno, iako je bolja Nadnica za strah (mister-no-atmosfera ipak tuče jezovitost;))
Inače, s Les Diaboliques smo otvorili jednom ciklus francuskog filma. Došlo je nekih 20 ili 30 ljudi, ne sjećam se više točno. Ispalo je da je to solidna brojka;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13247 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2020 : 20:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Uglavnom, Les Diaboliques spada u vrh i mora se pogledati.
Od pritajenih, čak nepoznatih filmova, istaknuo bih Malefices (1962.), mislim da bi tebi odgovarao.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3477 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2020 : 20:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam Nadnicu za strah i Les Diaboliques, bolja mi je Nadnica, to sam gledao i dvaput, mislim.
Kad već spominjete stare horore, znam da serija Twilight Zone nije horor, ali mislim da ima par epizoda koje bi tu ušle, ali kako se to danas drži, nisam siguran.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13247 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/11/2020 : 20:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Rekao bih da se dobro drži. Moram to jednom ponoviti, mislim da neće iznevjeriti.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3477 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/11/2020 : 20:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Inače, Twilight Zone sam valjda sve gledao. Tu je uvijek bila neka poruka na kraju, malo didaktično, ali dobro je bilo izvedeno, uglavnom.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000