forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Western za sva vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Crveno sunce ne spada u ovaj kontekst loših filmova. To je skroz dobar film, iako ne ulazi ni u treću kategoriju (u vesternu je žestoka konkurencija, ljestvica je visoko).

Evo, našao sam post o ultralošima (samo mi nije jasno zašto to zoro pita; stvarno pričamo koješta, mislim, kakvog smisla ima te gluposti spominjati;))

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=77&TOPIC_ID=37702#2221968

i takvih ima još, to su sve neki pokušaji arta farta fensi šmensi ili pak teške trešine
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Ma zanima me kao bizarnost, ne da bih sad gledao (iako, sad se baš pitam što li je ovaj Zachariah, vidim da je to kao vestern - mjuzikl - adaptacija Hesseova Siddarthe)?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Ipak ti je Leone još uvijek dosta visoko premda govoriš da su ti špageti vesterni pali, a tu je i jedan Sollima. Još Quien Sabe i par najboljih od Corbuccija i to je to što vrijedi od špageta, dalje ni ne treba ići (ako nisi fanatik).

Hour of the Gun, nije na listi?

pali su skroz, da, ali ne znači da nema par istaknutih
ovi koje sam stavio su se probili u najžešćoj konkurenciji, znači, to su super filmovi

Hour of the Gun mi nije ušao, iako sad tu imaš dosta filmova koji su dobri a nisu ušli. čak sam se premišljao da stavim i četvrtu kategoriju, pa pobrojim i takve, ali sam ipak odustao (možda jednom).

sveukupno ima pobrojana (istaknuta) gomila filmova, pa onaj tko se želi pozabaviti i gledati vestern, bit će mu dovoljne i ove liste u 3 kategorije. taj rad moram finiširati ,a stalno odgađam finalnu realizaciju (jer nešto gledam ,nešto čitam, nešto raspravljam itd...)

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/11/2020 : 12:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ipak ti je Leone još uvijek dosta visoko premda govoriš da su ti špageti vesterni pali, a tu je i jedan Sollima. Još Quien Sabe i par najboljih od Corbuccija i to je to što vrijedi od špageta, dalje ni ne treba ići (ako nisi fanatik).

A Hossein i njegov Une corde, un Colt:

ili Death Rides a Horse

...kod filmova o Sartani ima također dobrih naslova. Ima toga.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/11/2020 : 12:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Nezaboravni Mercenary:

Pa kultni (opet jedan hororac):

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Ma zanima me kao bizarnost

ovo je isto preloše, makar i to stavljaju u vestern
https://www.imdb.com/title/tt0080421/?ref_=nm_flmg_act_91
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Mislim da sam gledao nekog Sartanu, mislim da je If you meet Sartana pray for death
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5056 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 03/11/2020 : 12:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa kažem da sam gledao, po sjećanju je tako-tako ili osrednje. Ne znam jel ima koji jači vestern sa Kinezima ili Japancima (ima ona komedija sa Jackie Chanom, Shanghai Noon, ali to je isto prosjek)

Imaju dva novija, jedan od Takashi Miikea i još jedan, Dobar, loš, čudan tako nešto. Postmoderne zajebancije, poluozbiljna fanovsko-filmofilska citiranja Leonea i Kurosawe.

Inače, Kurosawini filmovi Yojimbo i 7 samuraja su čisti vesterni (odnosno easterni).
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/11/2020 : 12:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by BeaGea

Evo, odgovorio ti vukozec za Crveno sunce, velike ambicije ali rezultat tako tako...

Inače, Lee van Cleef ima hrpu loših špageta ali je bez obzira na sve on je ikona spageta.

Pa kažem da sam gledao, po sjećanju je tako-tako ili osrednje. Ne znam jel ima koji jači vestern sa Kinezima ili Japancima (ima ona komedija sa Jackie Chanom, Shanghai Noon, ali to je isto prosjek)

Nema, sama takva pojava je groteskna i teko je to uklopiti u neki ozbiljan film.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/11/2020 : 12:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Imaju dva novija, jedan od Takashi Miikea i još jedan, Dobar, loš, čudan tako nešto. Postmoderne zajebancije, poluozbiljna fanovsko-filmofilska citiranja Leonea i Kurosawe.

Inače, Kurosawini filmovi Yojimbo i 7 samuraja su čisti vesterni (odnosno easterni).

e, sad si me sjetio na Sukiyaki Western Django (dobar film):

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Smrt jaše na konju mi je bio stravičan kad sam bio dijete, puštali su na TV i lagano sam se ukakao. Gledao sam ga i kasnije i tada m ije bio okej, mislim da bi i sad bio podnošljiv.

Cemetery Without Crosses je pak slabo, međutim, ovo od Hosseina je dosta dobro: Le goût de la violence (1961)
https://www.imdb.com/title/tt0054939/?ref_=nm_flmg_dr_19
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Znam te Kurosawine, i da, samurajski film se isto može zvati vesternom u jednom smislu, ali kad sam to napisao, mislio sam baš na čist vestern.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Imaju i ti neki samurajski slične fore kao špagetiji: sjećam se nekog serijala o slijepom samuraju Zatoichiju, ili onoga Lone Wolf and Cub. Odnosno, nije dovoljno da protagonist bude usamljenik koji uvodi red, već mora imati i kakav "gimmick" (kao u starom Djangu kad vuče škrinju sa strojnicom).
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Dobar, loš, čudan je odličan. Sukiyaki mi je bezveze, a dobar je također Wu ren qu (2013) https://www.imdb.com/title/tt1456660/?ref_=nv_sr_srsg_0
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/11/2020 : 12:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imaju i ti neki samurajski slične fore kao špagetiji: sjećam se nekog serijala o slijepom samuraju Zatoichiju, ili onoga Lone Wolf and Cub. Odnosno, nije dovoljno da protagonist bude usamljenik koji uvodi red, već mora imati i kakav "gimmick" (kao u starom Djangu kad vuče škrinju sa strojnicom).

Pa to su isti filmovi samo smješteni u drugačiji setting. Zbog toga je bilo nekoliko pokušaja spajanja ali nisu bili uspješni tj. baš gledljivi.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa to su isti filmovi samo smješteni u drugačiji setting. Zbog toga je bilo nekoliko pokušaja spajanja ali nisu bili uspješni tj. baš gledljivi.

Mislim da je bilo uspješnije kada su stavili zapadnjake u stari Japan; ona mini serija Shogun je recimo skroz OK (iako mislim da to nije vestern, nego povijesni), a čini mi se i Cruiseov The Last Samurai.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5056 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 03/11/2020 : 12:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Rope and the Colt se ubraja u špagete, ali Hossein nije Talijan i snimao je vestern filmove i prije špageti vesterna, nije mi to čisti špageti vestern. A nije ni toliko dobar, OK je i ništa više.

Death rides a horse je više loš nego dobar, izvlače ga Morricone i Van Cleef. To je za fanove žanra kojima se baš sviđa što je pomalo šund (od takvih bolji su mi Massacre Time i The Hills Run Red).

Pogledao sam par Sartana, uglavnom dosadnjikavo, bolji mi je Sabata, no jedina baš dobra špageti komedija je My Name is Nobody.

Mercenario i njegov blizanac Companeros su dobri, punokrvni filmovi, najveća mi je zamjerka što recikliraju Dobar, loš, zao formulu (zapravo Dobar, loš, zao + Quien Sabe).

Django Kill je bizaran, kontrakulturaški, intrigantan ali nije me oduševio.

Evo par malo čudnijih špageti preporuka:
- And God Said To Cain - evo špageti vestern horora, skroz dobar, sa Kinskim.
- Death Sentence - neobična omnibus struktura i jazz soundtrack, solidan.
- Matalo! - hipiji i rock, slabiji, ali može biti interesantan.

Edited by - vukozec on 03/11/2020 12:38:58
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ti špagetiji sa samurajima su zajebancije, možda i dražesne. no, bio je megauspješan (i odličan) SEDMORICA VELIČANSTVENIH (odjekuje do Smogovaca haha)
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Da, ali u Sedmorici veličanstvenih nema samuraja, samo je ideja preuzeta od Kurosawe.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mercenario i njegov blizanac Companeros su dobri, punokrvni filmovi, najveća mi je zamjerka što recikliraju Dobar, loš, zao formulu (zapravo Dobar, loš, zao + Quien Sabe).

Mislim da sam gledao ove, ali Quien Sabe mi nije poznato.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ti s Nobodyjem su mi bili dobri;)
a prije i Bud Spencer, imaš tu tih komedija

ovo nisam gledao: Massacre Time i The Hills Run Red, ni ovo
- And God Said To Cain - evo špageti vestern horora, skroz dobar, sa Kinskim.
- Death Sentence - neobična omnibus struktura i jazz soundtrack, solidan.
- Matalo! - hipiji i rock, slabiji, ali može biti interesantan.

i možda to jednom provjerim, nek se nađe.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/11/2020 : 12:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, ali u Sedmorici veličanstvenih nema samuraja, samo je ideja preuzeta od Kurosawe.

znam, govorim o spajajnju i utjecaju.
Kurosawa je gledao Forda, a Sturges onda Kurosawu;)
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 03/11/2020 : 12:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Mislim da je bilo uspješnije kada su stavili zapadnjake u stari Japan; ona mini serija Shogun je recimo skroz OK (iako mislim da to nije vestern, nego povijesni), a čini mi se i Cruiseov The Last Samurai.

Shogun je povijesni serijal i dobar je, samo tu je naglasak na upoznavanju zapadnjaka s Japanom tako da je to neka skroz druga tema. Posljednji samuraj s Cruiseom je meni loš film, jednostavno mi je neuvjerljiv.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 03/11/2020 12:44:15
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 03/11/2020 : 12:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam i te neke Bud Spencere i Terence Hille, to je, onako, zgodno.

Inače, malo sam sad bacio pogled na te neke bizarnosti s onog "lošeg" popisa, pa me to podsjetilo malo na El Topo (koji sam počeo, ali prestao jer je bilo bezveze), pa kad se već govori o podžanrovima vesterna, ne znam jel ima koji psihodelični/acid, a da nije budalaština?

Inače, El Topo se redovito hvali, vidio sam ga često na tim top listama.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5056 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 03/11/2020 : 12:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ipak, ja ne bih rekao da je pojava Kineza i Japanaca na Divljem zapadu groteskna (pogotovo Kineza). Bila je brojna populacija njihovih doseljenika i u vestern gradovima su rano nastajale chinatown četvrti (kao što je prikazano u Deadwood npr.). Ok, ovi east-meet-west filmovi su gimmickasti, ide se na ninje i samuraje, na mitologiju, ali prikaz Divljeg zapada sastavljenog samo od Anglosaksonaca (i Indijanaca u brdima) je iskrivljena slika povijesti.
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000