forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 577

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 04/11/2020 : 07:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by Kerempir

Pročitana Agencija Alfa 20.

Čim vidiš scenariste, odmah počne zvoniti alarm za uzbunu.

Prve dvije priče su dosadnjikave krimi priče sa dosta praznog hoda koje a koje nemaju nikakve veze sa sf-om, praktički bi ih izgurao Nick Raider.

Treća priča je već imala potencijala za dobru krimi priču sa sf elementima, ali džabe kad je loše izvedeno i 7 stranica u inače kratkoj epizodi potrošenu na klišej gdje negativci na široko objašnjavaju nemoćnoj junakinji koju će, jeste, ubiti a baš im se razvezao jezik.

No ima i jedna dobra stvar- barem na ove epizode nisu potrošeni kvalitetni crtači.

A tek izlizana i neistinita detektivska shema, kad Nathan stavlja na jezik drogu iz kesice...

Da, ovo zaboravio spomenuti
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1128 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 04/11/2020 : 09:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ivanl

quote:

Pročitana Agencija Alfa 20.

Čim vidiš scenariste, odmah počne zvoniti alarm za uzbunu.

Prve dvije priče su dosadnjikave krimi priče sa dosta praznog hoda koje a koje nemaju nikakve veze sa sf-om, praktički bi ih izgurao Nick Raider.

Treća priča je već imala potencijala za dobru krimi priču sa sf elementima, ali džabe kad je loše izvedeno i 7 stranica u inače kratkoj epizodi potrošenu na klišej gdje negativci na široko objašnjavaju nemoćnoj junakinji koju će, jeste, ubiti a baš im se razvezao jezik.

No ima i jedna dobra stvar- barem na ove epizode nisu potrošeni kvalitetni crtači.

A tek izlizana i neistinita detektivska shema, kad Nathan stavlja na jezik drogu iz kesice...

Da, ovo zaboravio spomenuti

A možda na jeziku ima sofisticiranu "kvantno-nanorobotsku" spravicu.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15804 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/11/2020 : 09:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
A mozda su u sumi...
Kad sam vidio taj detalj, ono wtf, kako bi moja djeca kazala u ovo danasnje doba...
A kad smo kod detalja, jedino na AA kod LL-a izdanja ne pise godina/mjesec izvornog izlaska u Italiji. Mislim, moze se naci na stranicama SBE, ali eto... detalji, detalji...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/11/2020 : 20:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
GIGANT 10:POBUNJENICI S MARSA
Koliko god bio razočaran samim scenarijem, koji bi dobio i ocjenu manje da nije dosta efikasno izvedenog finala, toliko sam sretan što su se neke stvari ovdje razjasnile. Inače jako su mi bitna djeca/nasljednici (još nemam svoje djece) i ovo kaj se ovdje sve razotkriva je odlično. Šteta što i scenarij nije na nekoj većoj razini.
Scenarij:6/10
Crtež:7/10

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/11/2020 : 21:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Nemoj više mladjo, molim te. ;)

Šestica G10, a senator Kane osmica.

Vidiš nije ti loša ideja početi raditi djecu. ;)
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/11/2020 : 22:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
E viš' moramo Kanea prokomentirati!
Ajde bumo sutra
Uništit ću te svojim stavovima, argumentima i dikcijom

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15911 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 05/11/2020 : 23:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Jedva čekam diskusiju..

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/11/2020 : 23:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Morat ću Kanea ponovno pročitati, ali to će biti pokora.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 06/11/2020 : 07:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Hm, baš sam i ja sinoć uzeo sa police ovu epizodu da vidim u čemu je fora. Nisam pročitao cijelu, brzo me uspavalo, ali probat ću danas nastaviti. Zasad me bolo u oči kako onaj tko ih je nacrtao ne prati u kojoj ruci likovi drže stvari, a zbog perspektive koju primjenjuje na licima približava se groteski. javim dojmove nakon pročitanog.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 06/11/2020 : 12:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Dakle pročitao. Ovdje se netko definitivno zajebava kada daje tako visoke ocjene ovoj epizodi..

Procitao svoj stari komentar od prosle godine i vidim da mi se misljenje nije promijenilo.

quote:

Vratih se sa godišnjeg, a još nisam pročitao novi trobroj, toliko koliko mi je novi Nathan zanimljiv.. Ajde dam šansu ovaj tjedan, počnem čitati i kužim da se prva epizoda nastavlja na prethodnu iz prošlog trobroja i da nemam blage veze što se tamo uopće događalo, pa se primio domaće zadaće i prvo počeo od tog trobroja. Dakle, redom:

204 Tajni rat
Tajna skupina unutar tajne službe nastoji zakuhati nove tenzije između Zemlje i orbitalnih postaja. Na stranu motivacija, ali mislim si, što bi Vietti napravio od te priče, a ovako smo dobili bezveznog Pianija sa naivnim scenarističkim rješenjima (tako smo saznali da u budućnosti možeš jednostavno provaliti u hotel jer oni imaju, hej, nečuvane nezaključane stražnje izlaze koji vode u opskurnu ulicu). Crtež podnošljiv, blago rečeno.

205 Tajna senatora Kanea
Na početku se desi trostruko ubojstvo i jedna od žrtava, sam senator Kane, na smrti stigne prošaptati - Rosebud... Hehe. Bivša Kaneova ljubavnica pokreće istragu jer je jedina primijetila kako se Kane promijenio, posebice u javnim istupima, ajmo to po pušiti da su svi drugi valjda stalno anestezirani, i radi dokumentarni film koji će na kraju razotkriti cijelu zavjeru Pretorijanaca sa zamjenama važnih zemaljskih ličnosti, ha ha. Posljedice po odnose između Zemlje i Marsa? Nula bodova, ali hej, ipak je to Vigna. A hladnokrvna lisica Darver, sa iskustvom plivanja u bazenu punom krokodila, odlazi na sastanak kod ministra i histerično počne lupati šakom o stol. Srećom, i ovdje nije potrošen dobar crtač.

206 Sam protiv svih
Nije ni čudo što se nisam mogao sjetiti ove epizode, tako je bezlična i dosadna, ne kontaš što se događa i realno, nije te briga. Jebem te, Piani... To je valjda početak čuvene sage o tajanstvenoj Kompaniji.

207 Potpuna kontrola
Nastavak prethodne priče gdje je, hajde, popravljen dojam i piani je umjesto pukog nizanja scena počeo i pričati priču (to i dalje ne popravlja prošlu epizodu). Ipak, ne sviđa mi se fora gdje naši agenti ne mogu istjerati stvari na čistac zbog nelegalnih metoda, pa koriste medije. Hajde jednom, ali u ova dva trobroja to je već drugi pokušaj. Barem znamo da će halteri još uvijek biti popularni u budućnosti..

Cascioli mi je s jedne strane ok, s druge strane mi ne pašu neki crteži, kao da je to crtao na brzaka.

208 Nestali sin
Nije mi jasno što ova epizoda radi ovdje? Sf nije, Nathan u sjeni tate nestalog sina što ga čini kompetentnim za akcijske scene, heh. Uglavnom još jedna Pianijeva epizoda bez duše, priča koja je mogla proći u bilo kojem Bonelliju, mogu zamisliti i Bleka Stenu umjesto Nathana.

Šteta Clementea potrošenog na ovu priču.

209 Iluzionistički trikovi
Napokon nešto dobro! Nathan sa još jednom vanjskom agenticom istražuje mutne radnje u svemirskog cruiseru, ali tu su i lopovi koji se spremaju za veliku pljačku casina, a imamo i zanimljivog iluzionista. Priča puna obrata, ali pametno izvedenih, i drži napetost do kraja, naravno kada je suveren vodi ostini, sa dobrim crtežom Maria Atzoria i Oskara.

Sam pocetak (i ime mrtvaca) su ocito inspirirani Gradjaninom Kaneom, tj samo u onom famoznom Rosebud dijelu. Nesto sto je trebalo biti misterij i okosnica oko kojeg se vrti istraga postao je samo bezveze potrosen stos pokraden iz kultnog filma vec na samom pocetku i na koji se vrlo brzo zaboravi, a kada ispliva ponovo na kraju epizode, nesto sto je trebalo potaknuti osjecaje poutz dirnutosti, suojecanjem itd samo nas sili na uzdah zbog naivnog scenaristickog trika, covjek eto umire i pomisli na djecaka, pa sto ga onda nije zazvao njegovim imenom a ne neke ptice koje su kakti istrebljene a onda su cudesno zazivjele (vjerojatno su pronasli fosil komarca zarobljenog u smoli netom nakon sto je isisao krv ptici..)

Prica je ocito vise inspirirana invazijom tjelokradica gdje vanzemaljci (doduse ne alieni) zamjenju vazne osobe na kljucnim zemaljskim polozajima, i to je nesto sto je, u atmosferi iscekivanja Rata svjetova trebalo zaintrigirati citatelje, sjetite se kako se samo majstorski gradila i podizala napetost uoci rata sa orbitalnim stanicama, ali ovdje nikome nije cudna tako drasticna promjena karaktera jednog senatora i to nakon sto je bio u svemiru, pa pobogu, nase tajne sluzbe bi ga stavile pod istragu, a kamoli nece zemaljske organizacije. Pa za nekog generala je cak njegov podredjeni posumnjao da je zamijenjen, znaci tajne sluzbe su vec upoznate s tom pricom ali ne reagiraju. A kada ta prica konacno i ispliva van (po vrlo naivnim rjesenjima) to ostane bez ikakvih posljedica po odnose izmedju Zemlje i Marsa.

Nadalje totalno nepotrebno ubojstvo onog narednika kada su brisali podatke, pa vec su ga izvukli van iz prostorije, mogli su to rijesiti puno cisce dok je narednik vani netko izbrise podatke ili rasporede neku svoju osobu na to mjesto.
Ima jos, ali valjda je ovo dovoljno.

Edited by - Kerempir on 06/11/2020 14:12:23
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 06/11/2020 : 12:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dakle pročitao. Ovdje se netko definitivno zajebava kada daje tako visoke ocjene ovoj epizodi..

Reci mu pravo forumsko ime, ne boj se, nećeš dobiti ban. ;)
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 06/11/2020 : 14:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
U fazonu sam Harry Pottera

Bas me zanima hoće li se samobanirati

Btw, preporucam da se zaobidje ova epizoda.

Edited by - Kerempir on 06/11/2020 14:07:12
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/11/2020 : 20:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kaj je bando, udružili ste se?

Epizoda je i više nego dobra, a evo i par mojih osvrta:
Kao prvo, ovo što Kerempir veli da kako se nije primijetilo da se Kane tako drastično promijenio - pa pomisao da ljudi u Nathanovom vremenu nešto zaborave brže nego inače i nije strana pojava u radnji. Ljude jednostavno nije briga. Druga je stvar što ovdje imamo situaciju gdje se na televiziji kao glavnom mediju tako nešto pojavljuje ali to je već problem Nathananovog svemira gdje i dalje internet kao da ne postoji (makar bi i sa sveprisutnim netom ljudi i dalje bili prazne ljušture).
Sam zaplet, odnosno kako se otkriva da taj Kane možda i nije Kane je zapravo čist ok. Kaj fali vazektomiji kao ideji da se ovdje stvar zakomplicira? Čak dapače, fina idejica.
Odnosi između Zelje i Marsa nakon ovoga nisu dovedeni u pitanje? Pa nema se mjesta baviti i time ovdje! Dovoljno je da je to naglašeno, pa će kao i u orbitalnim ratovima, prije smaog sukoba ta se priča o ratu provlačiti te će na kraju eksplodirati. Ok, možda se to moglo razvući na jednu stranicu ali i ovako je dobro.
Fluidnost radnje - radnja teče fino i ništa je ne ometa. Ima akcije, ima teksta, ima intriga...Kaj fali?
Likovi? Baš su dobri. Kod sporednih likova ima panike, ima paranoje, ima straha...Baš dobro.
Rasplet? Odličan. Sve sjeda na mjesto, zna se tko je kriv za što...ma odlično.
Crtež? ha nije najbolji, a i sve žene imaju luđački pogled ali dobro, kaj sad...:D:D

Uglavnom, vi imate svoju verziju, a ja imam istinu

Inače pokušao sam sad čitati GIGANT 11:CRNO SRCE-majko mila kako je to loše. Stao sam na 50-oj strani. Sve nešto spooooro, otužno, lagano, tmurno...Mogu svi ti pojmovi biti opisani i na dobar način ali ovdje to nije slučaj. Bezveze.
Scenarij:3/10
Crtež_6/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 06/11/2020 : 20:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Inače pokušao sam sad čitati GIGANT 11:CRNO SRCE-majko mila kako je to loše. Stao sam na 50-oj strani. Sve nešto spooooro, otužno, lagano, tmurno...Mogu svi ti pojmovi biti opisani i na dobar način ali ovdje to nije slučaj. Bezveze.
Scenarij:3/10
Crtež_6/10

Isuse, odričem te se...
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 06/11/2020 : 20:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
A za Kanea ti je kolega zubar sve objasnio, nemam živaca ponovo listati Vigninu brljotinu. Možda za 10-15 godina.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/11/2020 : 21:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobro jebiga, šta sad...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 06/11/2020 : 21:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
A ništa, bit će bolje... kad počneš čitati AA ediciju...giganti nisu za tebe...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/11/2020 : 22:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
MAXI 01a:PROIZVOĐAČ LUTAKA
Njeh.
Ok, radnja je fluidna ali dijalozi su na momenta u rangu Kapetana Mikija. A priča je imala potencijala, a mogla je biti i puno krvavija...
Scenarij:5/10
Crtež:6/10

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 07/11/2020 : 14:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Pfff, mladjo, što ti pričaš? Dobro da nisi osim teksta, radnje, akcije i likova rekao da postoje i oblacici sa tekstom i slike, jer time si tek nabrajao elemente stripa što nema veze sa kvalitetom samog stripa

Senator Kane nije neki susjed Pero sa kata ispod, on je moćna osoba koja ima cijelu mašineriju službenika i suradnika s kojima radi i na njih sam ciljao kako nisu prepoznali promjenu kod osobe s kojom i za koga rade, a ne kod površnih tv konzumenata. Da ne kažem da su tajne službe znale za pokušaje infiltracije (spomenuto u stripu) i one su po defaultu trebale napraviti kontrolu.

Nadalje, sa odnosima između Zemlje i Marsa nije se trebalo pozabaviti dodatnom stranicom pa kao nije bilo mjesta u stripu, dovoljno je usputno objavljivanje na vijestima u jednom kadru, a da se ne spomene kako mi kraj djeluje usiljeno kao, ostalo nam je još praznog prostora, utrpat ćemo ga bezvezarijama.

Tako da s obzirom na tvoju neodređenost oko nekih vrlo konkretnih stvari iz stripa koje sam spomenuo, možemo samo konstatirati da nemaš ukusa, ali to ti velikodušno dopuštam, samo znam tko mi neće biti joker zovi ako trebam dojmove o nekoj epizodi

Btw, sa dijelom oko nepostojanja ili slabe važnosti interneta se slažem.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/11/2020 : 17:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ok, epizoda ima nedostataka, zato i nema ocjenu 10 nego 8

A za nedostatak ukusa - čekaj davidiš neke moje bivše:D:D

Nego, jeste čitali ovaj prvi MAXI?
Jel' zna netko gdje je na topicu rasprava o njemu (ako je ima?)

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/11/2020 : 18:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad već spominješ mladjo ovaj maxi imaš recenzije svih triju epizoda. Nego mene zanima nešto drugo: ovaj tvoj naslov prvog maxija uopće se ne zove tako.

Počeo sam sad sumnjati da čitaš neka Nathanova piratska izdanja ili su možda online izdanja??
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/11/2020 : 22:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Još jedna priča napravljena u suradnji sa Talijanskom svemirskom agencijom

Scenarij: Bepi Vigna
Crtež: Sergio Giardo
Naslovnica: Sergio Giardo
Kolor: Sergio Giardo
Format: 22x30, kolor, 80 str. (HC)

https://shop.sergiobonelli.it/nathan-never/2020/11/03/libro/nathan-never-destinazione-luna-1008877/

table:
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1604415734346.jpg--.jpg?1604415734000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1604415734826.png--.png?1604415735000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1604415735090.jpg--.jpg?1604415735000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1604415744575.jpg--.jpg?1604415745000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1604415757416.jpg--.jpg?1604415757000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1604415757920.jpg--.jpg?1604415758000

Edited by - solar on 07/11/2020 22:32:39
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/11/2020 : 22:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/11/2020 : 23:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:

Kad već spominješ mladjo ovaj maxi imaš recenzije svih triju epizoda. Nego mene zanima nešto drugo: ovaj tvoj naslov prvog maxija uopće se ne zove tako.

Počeo sam sad sumnjati da čitaš neka Nathanova piratska izdanja ili su možda online izdanja??

Slikati ću se sutra sa svim Nathanima, čisto da ne budeš sumnjičav, može?
Inače, trobroj 201-203 nisam čitao (zato ga i nema u ovim osvrtima, jel'te) jer ga nisam našao za kupiti, a ne želim čitati piratske stripove online.
Ili čitam origigi ili ne čitam.
Koji put uzmem strip iz knjižnice (tako sam i neke Nathane prije znao uzeti) ali to je relativno rijetko.
Taj strip sam čitao prije par dana i nije bio kod mene kada sam pisao osvrt i iskreno, nemam pojma odkud mi taj naslov i koji je zapravo pravi.
Ali sutra slikam ove zadnje nove, pa da se vidi da sam ih kupio i da ne čitam piratske.

Iskreno, malo me ljuti takva insinuacija, naročito s obzirom koliko volim Nathana i koliko "ulažem" u njegove stripove.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7334 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/11/2020 : 23:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Nećeš se valjda naljutiti, na ovom topicu smo uvijek za malo zdrave zajebancije. Ako je itko pravi Nathanovac to si ti i drago mi je da si se nakon godina posta vratio.

Ovaj "Proizvođač lutaka" je naziv piratskog online izdanja ovog maxija umjesto originalnog "Lutkar", zato sam te malo bocnuo.
Go to Top of Page
Page: of 577 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.4 seconds. Snitz Forums 2000