Inače, ne postoji topic "Ludosti iz interneta" ili tako nešto, tamo bi bilo mjesto Velikom Arheologu. Po raznorazim topicima se nakotilo svakojakih istina, pitanja, teorija i dokaza, pa bi mmoderatorima sugerirao, da se napravi novi podforum, možda pod imenom Istina (jedna i jedina), ili još bolje Alternative (su jedino rješenje), pa da se tamo prebacuju takvi istinitiji i alternativniji postovi.
Sa druge strane određene jedinice Armenije/Karabaha su se pobunile i ne poštuju primirje, dok su na drugoj strani Az snage navodno krenule u ofanzivu na cijeloj liniji fronta. Narod u Armeniji se buni https://twitter.com/aldin_ww/status/1325931234799837184 (kako se ne bi, kad su ih zasipali lažima i nacionalističkom propagandom mjesec i pol)
Azerbajdžan se brzo ispričao i ponudio odštetu, a Rusi to također brzo prihvatili
Za kraj snimka koja možda najbolje opisuje raskorak u tehnici i podređenost Armenaca: Najnoviji i najbolji Ruski PZO sistem Tor (dobavljen Armeniji prošle godine), sa radarom ne uspije detektirati Bayraktara (radar se vrti), koji ga snima cijelo vrijeme. Nakon nekog vremena se sakriva u civilnu garažu. Tu ga najprije pogađaju izraelskim kamikaze dronom (vjerojatno Orbiterom), zatim manjim projektilom iz drona, a na kraju zateftere sve skupa laserski navođenom 250 kg bombom (ruska bomba+turski sistem navođenja) https://twitter.com/wwwmodgovaz/status/1325810330069475329
Stvari oko Karabaha idu brzo, navodno uz Ruske dolaze i turski mirotvorci (ili se oni "tehničari", koji su več u Azerbajdžanu preobuku i preparkiraju...)
Prema ovom sporazumu Armencima ostaju nekako 2/3 originalne autonomne oblasti, onaj južni dio (od Šuše prema Hadrutu), koji su Az snage več zauzele im ostane kao ratni plijen, dok ostala okupirana Az područja Armenske snage ispraznjuju do kraja mjeseca. Karta: https://twitter.com/ryanmofarrell/status/1325933929040408577
A kaj ovi vasi nemaju prijatelja na vrhovnom sudu ko ovaj nas? Njemu nista ne padne. Cak i vrijeđanje novinarki da su prostituke mu je njegov sud oprostio, da to nije sirenje mrznje i vrijeđanje. Znaci, moze se... ako si njihov.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Neki dan sam govorio o tim malim ratovima koji izbijaju kao posljedica trumpove politike "Amerika first" pa mi je Željko rekao da je to filozofiranje i u kondicionalu. Evo koliko je kondicional u pitanju (:
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo
Neki dan sam govorio o tim malim ratovima koji izbijaju kao posljedica trumpove politike "Amerika first" pa mi je Željko rekao da je to filozofiranje i u kondicionalu. Evo koliko je kondicional u pitanju (:
Kako kaže ona afrička- majmun koji gleda u muda, drugo osim muda ne vidi. Etiopija je samo zadnji i najistaknutiji primjer (i sreča za 1Eura, da nije ustrajao na investicijama). Nakotilo se toga za Turnipovog vakta i u Africi i drugdje - Mozambik/Tanzanija, Maroko/zapadna Sahara/Alžir, CAF, Indija/Kina. A od "preuzetih" problema nije rješio ništa, čak je i lopuža Maduro još čvrstije na vlasti.
Izvinućete al jel neko Trumpa ili nekog drugog ovlastija da rješava svjetske probleme?
Mislim da se radi više o produbljvanju nego o rješavanju problema. Ali ako pustimo na stranu američku vanjsku politiku (i povijestno i generalno), Turnipov spin je bio, da su se (u prvom redu) demokrati uplitali i počinjali raznorazne sukobe, dok je on, onako enteligentan i poduzetan, navodno sve zaustavio, rješio, smanjio broj vojnika i troškove... Trumpkini naravno stoje iza toga 200% - oni konflikti koje Turnip nije rješio, su u tolikoj mjeri bezvezni, da ih nije vrijedno ni rješavati niti spominjati.