ASTERIKS - knjiga 9 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.340 dinara
Format 20,8 x 29,7 cm Povez Tvrd Broj strana 144 Štampa Kolor Serijal ASTERIKS
Objavljivanjem devetog toma Asteriksa konačno smo kompletirali serijal od 12 knjiga (koji čine integerali sa po 3 epizode) i time je završen dvoipogodišnji projekat u kojem smo svi uživali. Naravno da ovo nije kraj – već za Novu godinu stiže nam epizoda broj 38, a za narednu godinu spremamo vam puno Asteriks iznenađenja!
XXV EPIZODA Podeljeno selo Negde u Galiji nalazi se selo koje je sasvim nalik Asteriksovom, osim što su njegovi stanovnici razjedinjeni i posvađani. Kao takvi, oni su lak plen za svakog zlonamernog čoveka.
XXVI EPIZODA Asteriksova odiseja Aspiriniksu nedostaje ključni sastojak za čarobni napitak. Asteriks i Obeliks kreću u veliku avanturu kako bi ga nabavili.
XXVII EPIZODA Asteriksov sin Obeliks veruje da decu donose rode i da ih ponekad isporuče na pogrešnu adresu. Time objašnjava iznenadnu pojavu bebe na Asteriksovom pragu. Istina je, međutim, mnogo složenija i mračnija.
„Asteriks knjiga 9“ na Letećem je startu u striparnici „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara, od srede, 9. decembra, do subote, 12. decembra. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, a u ostalim knjižarama 1.999 dinara.
Najbolja i najdraza epizoda Asteriksa za kraj! Podeljeno selo, prica iz albuma sa slicicama! Kapa do poda za zavrsen projekat. Fantasticna zaostavstina za svaku izdavacku kucu. Em kvalitet, em cena.
Kvalitetno izdanje, odlična cena i sjajan tempo. Nije slučajno da je baš Asteriksom ČK sebe zacementirao na vodeće mesto među srpskim izdavačima. Svaka čast i samo tako nastavite.
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Da je još prijevod bio u cijelosti iz AZ/Stripoteke izdanje bi bilo savršeno.
Na zalost prevod je senka na ovom izdanju. Ipak sve cestitke za kompletiranje edicije. Sledece Umpah pah, jedna knjiga svih 5 epizoda.
Posle toga Bluberi i Ridjobradi...
Mislin da je prijevod s obziron da prolazi francuske filtere odličan. Odnosno, reka bi da je izvučen makimum od Dimitrijevića. Korzika mi je izrazito ugodno iznenađenje. Prijevod mi je bolji nego u AZu.
Meni je iznenadenje da ti je ovo 'jace' od AZ-a! Nisam htio gore spominjati da cekam tvoj odgovor, ali bas sam iznenaden. Znam koliko ti je AZ drag. (A meni osobno i jest najbolji ikada)
Meni je iznenadenje da ti je ovo 'jace' od AZ-a! Nisam htio gore spominjati da cekam tvoj odgovor, ali bas sam iznenaden. Znam koliko ti je AZ drag. (A meni osobno i jest najbolji ikada)
Pa to i kažen. AZ je meni nenadmašan. Ali takav prevod se više nemože dogodit. Korzika je jedina epizoda u kojoj mi je novi prevod bolji. Neznan jel to zato šta san taman prije čitanja par dana bija u CG, ali Korzikanci prevedeni ka Crnogorci su mi baš legli. Mislin da su u nekon drugon YU prevodu(Politika?), isto bili Crnogorci.
E jbg, Politika, nisam siguran da se uopce toga sican tocno? Cirilica? Bas se ne sican. Imali su ako se ne varan za vrime rata neka skromna bezvezna losa izdanja.... Sicam se Gala i ekipe u Panorami, Stripoteci, Zovu, Biser stripu, Plavom vjesniku, Izvorima, System Comicsu sa Uderzom u skicama prijatelja... Ali AZ je neprikosnoven. Em je izgledao ludilo cak i za 'bum' izdavastva danasnjih albuma, em smo ka dica svi koristili izraze iz tog izdanja u svakodnevnom zivotu, ne bas kao kod Alan Forda, ali itekako ostaju krasna sjecanja... BTW, svoj glanc/glanc, (ne 5) komplet AZ-a ne bi da ni za rezervni bubrig da mi triba...
Izdanje bogovsko, cijena odlična, kompletirano u rekordnom roku i po planu. Po meni odličan potez i izdavanja zadnje dvije epizode u kvalitetnom SC izdanju. ČK razvalila sa Asterix-om. Pun pogodak je i predivna nova boja. Baš sve je kako treba. Čudi mi da ovo nikad niko nije objavio u ovom stilu, pa Asterix je debelo najpopularniji BD i jedan od najpoznatijih junaka uopće. Odličan crtež, super humoristične priče, štivo za staro i mlado.
Bravo ČK!
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Svaka cast na ovom izdavackom poduhvatu! Stvarno sjajno! Carobna knjiga radi vrlo ozbiljno i punom parom! Evo za oko 2 godine dobismo kompletnog Asteriksa i kompletnog Ken Parkera, oba u pristupacnim i odlicnim izdanjima! Radujem se i brzo kompletiranim serijalima Komance i Bluberija. A posle moze i neki Buddy Longaway ili tako nesto.
Moram da pozurim s kupovinom, za sad imam samo prvi Asteriksov integral!
Uzimam sigurno. Imam prvih 6. Najljepše od svih ASsterix izdanja.
Vidio sam da postoje i 8,9, 10,11... O čemu se ovdje radi?
Druga izdanja? I zašto ti skokovi u numeraciji i izlaženju?
Nikakva druga izdanja. 12 integrala, 36 epizoda. Skokovi su tu zato šta su osin izdavanja od prvog broja, čitaocima ponudili i nove epizode koje do sad nisu kod nas izašle. S ovon devetkon je sve kompletirano.