forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 19:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing

GGG ima razum, logiku, nauku i stvarnost na svojoj strani.

a ja čitam samo mister noa! i gle koliko sam jači!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 19:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Upravo tako! Svaka mu čast na obrazovanosti po ovom pitanju, daleko najobrazovaniji od svih nas koji sudjeljujemo u raspravi na ovoj temi.

da, njegove izjave tipa "ako se motociklisti ne uguše u svojim kacigama onda nećemo niti mi sa maskama na licu" su stvarno na akademskoj razini. a i sama činjenica da mu se trol poput tebe klanja još mu manje daje na vjerodostojnosti.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 19:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:

quote:

Upravo tako! Svaka mu čast na obrazovanosti po ovom pitanju, daleko najobrazovaniji od svih nas koji sudjeljujemo u raspravi na ovoj temi.

da, njegove izjave tipa "ako se motociklisti ne uguše u svojim kacigama onda nećemo niti mi sa maskama na licu" su stvarno na akademskoj razini. a i sama činjenica da mu se trol poput tebe klanja još mu manje daje na vjerodostojnosti.

Nisu, i time više čudi da ne razumiješ a GGG piše vrlo pristupacno i jednostavno.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/12/2020 : 19:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

A ja slušam one koji su školovani u vezi toga pa se prepucavaju. I što sad, postoji neki sud koji određuje koji su to znanstvenici upravu i automatski znači da oni koji ih podržavaju su strašno pametni. Uh dokle smo dogurali u ovom navijačkom ringu jesi li za ili nisi.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17248 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/12/2020 : 19:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

Dobra.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13242 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/12/2020 : 19:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
a i sama činjenica da mu se trol poput tebe klanja još mu manje daje na vjerodostojnosti.

puxa vida!
ovo je u sridu
da, jako srozava GGG-a to što privlači takve
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 19:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:
a i sama činjenica da mu se trol poput tebe klanja još mu manje daje na vjerodostojnosti.

puxa vida!
ovo je u sridu

A maloprije (stranicu ranije) si ga prozival kak nema pimpek, a ni trsje ;)

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 13/12/2020 19:51:04
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/12/2020 : 20:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by stinky

quote:

puxa vida!
ovo je u sridu

A maloprije (str
anicu ranije) si ga prozival kak nema pimpek, a ni trsje ;)

Ali vinograd imaš?
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 20:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Po treči put, imam trsje... 500 litara vina godišnje, 450l bijelog i 50l crnog!

Evo pogled s kleti (ona se ne vidi, ovo je spremište i wc) prema trsju!

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 13/12/2020 20:25:21
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3475 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/12/2020 : 20:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Ali, jesi li vjernik? "Jer na kraju krajeva postoje samo dvojica, Bog i vino".
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 20:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Da, postoji Dionis kojeg su kasnije u Rimu zvali Bakus. U njih vjerujem :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 20:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
treba reći još jednu važnu stvar o tome zašto ja u ovome topiku nikada neću biti na strani GGG-a, dosade, željka, tintona i njima sličnim. jer ovdje dolazi u pitanje PERCEPCIJA... a samim time i pitanje DUHA. vrlo jednostavno; dok svi oni u ovoj pandemiji vide samo 1,6 milijuna umrlih sa (i od) virusa, ja sam svoj fokus najprije i najosnovnije usmjerio na onih 50,7 milijuna do sada oporavljenih. ja u svemu ovdje polazim upravo sa pozicije te velike i značajne brojke. TA brojka generira moje stavove...

od aktivnih slučajeva u ovom trenutku u cijelom svijetu 99,5% zaraženih ima blage simptome a 0,5% je u kritičnom stanju. ovih 99,5% generira moje ideje o naravi virusa i stavove o tome kako bi se trebalo ponašati i postupati u cijeloj situaciji.

i ovo će sad nekome zvučati krajnje skandalozno i možebitno čudovišno... ali je meni jedino istinito.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 20:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
naravno, i ponašanje našeg stožera od samih početaka i njegove nebulozne i kontraproduktivne/kontradiktorne odluke koje je donosio i još uvijek donosi su također u velikoj mjeri utjecale na moj pristup ovoj pandemiji.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 20:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Ako stožer pravi greške (a pravi i to dosta, ali to je upravo ono što znanost čini znanosšću...metode pokušaja i pogrešaka kad je nešto novo u pitanju) to ne znači da druga strana mora tvrdoglaviti kako maske ne štite od širenja nećega (u ovom slučaju virusa) što se kapljično širi!

Ako stožere pravi greške ne znači da treba relativizirati višestruko veči broj umrlih!

I tako dalje, da ne nabrajam svaku stavku.

Samo zrno razuma, ništa više.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 13/12/2020 20:34:16
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 20:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
upravo ovakav odgovor sam očekivao od tebe. kao potvrdu moje teze.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 20:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

upravo ovakav odgovor sam očekivao od tebe. kao potvrdu moje teze.

Koje teze?
Ne vidim kod tebe nikavu tezu pa aku nije problem da ju istakneš.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 20:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
ja sam bio itekako jasan. tvoj je problem što ti sada samo želiš pažnju.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 20:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
i je li tebi ovo normalno?
slati ovakve poruke i očekivati da te se uzima ozbiljno?

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 20:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

ja sam bio itekako jasan. tvoj je problem što ti sada samo želiš pažnju.

ok...
Svrstavas me među one koji vjeruju stozeru a ja ti napisem cemu vjerujem, ne stozeru.
Svrseno si jasan!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4021 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/12/2020 : 21:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

i je li tebi ovo normalno?
slati ovakve poruke i očekivati da te se uzima ozbiljno?

Ne moras, bio sam zbunjen sto te stinky zeza. Ali pogrjesio sam, stinky je kasnije preuredio svoj upis. Ispika.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25831 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/12/2020 : 21:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ekipa kiky, dosada, stinky i zoro.. Da li ima smisla da vas upozoravam, ili da odmah idem na izbacivanje?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 13/12/2020 21:26:04
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 13/12/2020 : 22:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Izvinjenje svima pogođenim zbog prozivanja na glupost, ali u tom momentu na žalost nisam našao boljeg izraza za osobu, koja nabraja milijarde, a ne zna za razliku između prihoda i profita. Možda bi stinky kao jedan od više artikuliranih forumaša mogao dati kakav bolji opis u tom smjeru, iako sumnjam, da su te kategorije previše zamaljske za njegov duhovni pristup.

Onaj njemački proračun je bio samo za ilustraciju, jer sam baš tada čitao članak o tome, ako hočeš još, npr Cocacola, na koju si navalio, ima 37 milijardi prihoda, na račun totalno beskoristnog mješanja vode, šečera i CO2, onda Alibaba koji ne proizvodi ništa, več samo preprodaje - 70 miilijardi. Globalno tržište piva je 600 milijardi, čipsa 44 milijarde, dok su tržišta za ljekove protiv diabetesa i povišenog tlaka (koji ugrožavaju 15% stanovništva) 50 i 45 milijardi...možemo tako do jutra

Što se tiče onog trika sa testom i kokakolom, mislim, da u lancu reakcija u brzom testu ima jedna sa fosfatom, koji kokakola (otopina fosforne kiseline) aktivira (može biti i neka druga tvar iz kokakole - šečer, kofein..., ali razmišljanje je isto). Da se išlo na detekciju antigena u kokakoli, napraviti bi se morao takav test, koji bi u obzir uzeo sastav testirane otopine. Ako se ne varam, brzi testi su napravljeni za slinu ili krv.

Što se tiče one o motorističkoj kacigi, nikad nisam tvrdio, da se radi o kakvoj akademskoj diskusiji, več sam upotrebio analogiju najbližu večini forumaša - mislim da večina ni ne zna šta je to respiratorna maska i šta znači raditi pod njom 8 sati. Ako kaciga, koja zatvara cjelu glavu 360° po horizontali i 270°po vertikali "zadržavanjem" CO2 ne uzrokuje neke štete, zašto bi to napravila papirna ili tekstilna maska, koja sa strane i oko nosa ima oko 10 cm2 "otvora" za zrak. Ako hočeš akademski podatak uzmi si neki udžbenik fiziologije - poglavje o respiraciji. Preporučujem Color Atlas of Phisiology od Silbernagla, kojeg imam i sam (stvari su opisane dosta na kratko, s puno šarenih slika).

Isto se nadam, da taj tvoj pristup "tko jebe mrtve, važni su preživjeli" ne apliciraš i na Domovinski rat, koliko je tamo bilo mrtvih - 0,5% bruto?

@Dodsferd Popravi me ako se varam, ali ti navodiš youtube komentar poznatog teoretičara zavjera, koji na osnovi knjige iz 1971 o Engleskoj i Walesu izvodi zaključke za sva "ljudska biča"?

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47475 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/12/2020 : 22:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
GGG - ne troši energiju uzalud

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 13/12/2020 : 22:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

GGG - ne troši energiju uzalud

Ma ne, OK je kiky, moja je greška što sam išao na komunikaciju na njegovom nivou. U najgorem slučaju je solidan "sparing" partner, a upozorava i na dostastvari koje i meni smjetaju - nesposobnost odgovornih, neusklađenost i neprimjerenost mjera... Šteta što sve skupa baca u jedan lonac, te mu svako toliko odleti poklopac zbog jednog podatka, kao što je ovih 32 milijarde (baš me zanima koliko milijardi je za njega prihvatljivo - 5, 18? badava ni bioenergetičari ne liječe)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 23:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Jesi li to sada ozbiljno išao uspoređivati postotak umrlih od prirodne smrti korone sa postotkom ubijenih, masakriranih ljudi u domovinskom ratu kako bi ovdje od mene pred svima napravio čudovište? Jesi ti normalan!!?? Ja bi reko da ti ovo sada već radiš iz ciste objesti i zlobe! Ti jesi kralj promašenih analogija, ali ovo je već stvarno previše... kao i ovo tvoje konstantno tupljenje “tko jebe mrtve, važni su preživjeli” sto su isto podvale i vrlo ograničeno i pristranogledanje stvari, toliko nalik vama koronasima; totalno pogubljenim, nedosljedni, oportunim, licemjernim i lažnim moralnim vertikalama tipa lwood, nagor... ili Radimir Čačić.
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.81 seconds. Snitz Forums 2000