Author |
Topic  |
kifi
Junior Member

463 Posts
Member since 30/10/2005 |
Posted - 06/01/2021 : 22:49:00
|
Znači ideja je da član toga kluba mora kupiti jednom tjedno jedan strip. To je 4 stripa mjesečno, prosječne cijene 200 kuna, ispada 800 mjesečni trošak. Pa kolika ti to primanja imaš... S tim možeš privući samo bogataše. Gluplji prijedlog za popularizaciju stripa još nisam čuo. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29664 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 06/01/2021 : 23:10:44
|
quote: Originally posted by kifi
Znači ideja je da član toga kluba mora kupiti jednom tjedno jedan strip. To je 4 stripa mjesečno, prosječne cijene 200 kuna, ispada 800 mjesečni trošak. Pa kolika ti to primanja imaš... S tim možeš privući samo bogataše. Gluplji prijedlog za popularizaciju stripa još nisam čuo.
Prosječna cijena je puno manja od 200kn... (a i zaboravio si na popuste koje stripofil predlaže) |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 07/01/2021 : 00:50:51
|
quote: Originally posted by Markos
Nisu to uopće glupi prijedlozi, ali sve to zahtijeva dodatan trud i angažman, što na onda vraća na početnu "ne da mi se gnjaviti s tim" poziciju:) OK, dobro, karikiram, ali ne previše;)
Pa zaposlis sekretaricu 😉 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/01/2021 : 03:38:20
|
Jonah Hex nikad u životu nisam pročitao:( Nikako da dođe na red. Kad/ako pročitam i ako mi se svidi, nema problema.
Ovo me baš čudi. Ono, voliš westerne, voliš Jordija Berneta, voliš zajebane likove (poput Hexa). Rekao bih da je strip baš po tvom ukusu. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 07/01/2021 : 07:28:32
|
quote: Originally posted by supermark
Znači ideja je da član toga kluba mora kupiti jednom tjedno jedan strip. To je 4 stripa mjesečno, prosječne cijene 200 kuna, ispada 800 mjesečni trošak. Pa kolika ti to primanja imaš... S tim možeš privući samo bogataše. Gluplji prijedlog za popularizaciju stripa još nisam čuo.
Prosječna cijena je puno manja od 200kn... (a i zaboravio si na popuste koje stripofil predlaže)
Vj je karikirao. Ali da, skupi se neka cifra, a nemamo svi visoka primanja, naprotiv. 
Podržavam prvu ideju, ali neku vrstu nasumične pretplate ne, jer ja ne kupujem sve, nego samo što me zanima. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 07/01/2021 08:17:18 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29664 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 07/01/2021 : 09:30:28
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by supermark
Prosječna cijena je puno manja od 200kn... (a i zaboravio si na popuste koje stripofil predlaže)
Vj je karikirao. Ali da, skupi se neka cifra, a nemamo svi visoka primanja, naprotiv. 
Podržavam prvu ideju, ali neku vrstu nasumične pretplate ne, jer ja ne kupujem sve, nego samo što me zanima.
nisam ni za, ni protiv (iako sam bliže protiv preplati jer uglavnom kupujem stripove na blef ili tuđu preporuku) teško je to znati ovako na prvu bez da se sazna nešto konkrentnije o ideji/idejama ali nema smisla uopće razbijati glavu s time kad je Markos prelijen da to napravi (Dalmatinac, jbga) 
ali velka je razlika između 200x4x12 i (150-30%)x4x12 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5079 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 07/01/2021 : 10:22:38
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Jonah Hex nikad u životu nisam pročitao:( Nikako da dođe na red. Kad/ako pročitam i ako mi se svidi, nema problema.
Ovo me baš čudi. Ono, voliš westerne, voliš Jordija Berneta, voliš zajebane likove (poput Hexa). Rekao bih da je strip baš po tvom ukusu.
Mene uopće ne čudi. Čini mi se da američki dugački ongoing serijali baš i nisu po Markosov par postola. Sve što je Markos od Marvel/DC-a izdao su limited series, mahom novijeg datuma i mahom nesuperjunački plus Batman i par Supermana, te "autorski" runovi na ongoing naslovima koje su potpisali najrazvikaniji strip autori poput Millera i Moorea. |
Edited by - vukozec on 07/01/2021 10:23:41 |
 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 07/01/2021 : 10:53:35
|
Za Perramus čini mi se da ovde dobih odgovor da će verovatno ići. Hoće li biti ove godine? Vidim da Fanta dopunjuje The Alberto Breccia Library. Upravo je izašao The Eternaut 1969, a u julu ide Alberto Breccia's Dracula. Ima li šanse da to Fibra objavi? |
 |
|
kifi
Junior Member

463 Posts
Member since 30/10/2005 |
Posted - 07/01/2021 : 11:15:31
|
Zaboravili ste poštarinu ili želite strip čekati mjesec dana. 25 kuna poništava popust. Nisam baš uvjeren da bi bilo isplativo da poklanja i poštarinu. Ne želim da se Fibra pretvori u Libellus, samo za odabrane. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 07/01/2021 : 11:30:39
|
quote: Originally posted by vukozec
Ovo me baš čudi. Ono, voliš westerne, voliš Jordija Berneta, voliš zajebane likove (poput Hexa). Rekao bih da je strip baš po tvom ukusu.
Mene uopće ne čudi. Čini mi se da američki dugački ongoing serijali baš i nisu po Markosov par postola. Sve što je Markos od Marvel/DC-a izdao su limited series, mahom novijeg datuma i mahom nesuperjunački plus Batman i par Supermana, te "autorski" runovi na ongoing naslovima koje su potpisali najrazvikaniji strip autori poput Millera i Moorea.
Moj se komentar odnosio na serijal objavljivan od 2005. do 2011. godine (70 brojeva + jedan grafički roman), koji potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti (i vojska sjajnih crtača, uključujući Berneta). Ovime je pokriveno sve što si naveo u komentaru. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 07/01/2021 : 11:47:07
|
quote: Originally posted by JAH WOBBLE
Vidim da Fanta dopunjuje The Alberto Breccia Library. Upravo je izašao The Eternaut 1969, a u julu ide Alberto Breccia's Dracula. Ima li šanse da to Fibra objavi?
Uf meni je taj Drakula nečitljiv. Ako već mora nešto od tih radova u boji onda bih radije El Dorado. Inače mi se ne dopada niti boja niti onaj period eksperimentiranja sa onim "animacijskim" stripovima, a i čisto sumnjam da bi to imalo neku prođu kod nas. No, jedan omnibus kratkih priča (El inquilino, Informe sobre ciegos, El Viajero de Gris itd bi svakako bio dobrodošao  |
Bok, kako si.
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5079 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 07/01/2021 : 12:00:52
|
Mene uopće ne čudi. Čini mi se da američki dugački ongoing serijali baš i nisu po Markosov par postola. Sve što je Markos od Marvel/DC-a izdao su limited series, mahom novijeg datuma i mahom nesuperjunački plus Batman i par Supermana, te "autorski" runovi na ongoing naslovima koje su potpisali najrazvikaniji strip autori poput Millera i Moorea.
Moj se komentar odnosio na serijal objavljivan od 2005. do 2011. godine (70 brojeva + jedan grafički roman), koji potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti (i vojska sjajnih crtača, uključujući Berneta). Ovime je pokriveno sve što si naveo u komentaru.
Onda smo ga možda zaintrigirali :) |
 |
|
JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 07/01/2021 : 12:11:23
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by JAH WOBBLE
Vidim da Fanta dopunjuje The Alberto Breccia Library. Upravo je izašao The Eternaut 1969, a u julu ide Alberto Breccia's Dracula. Ima li šanse da to Fibra objavi?
Uf meni je taj Drakula nečitljiv. Ako već mora nešto od tih radova u boji onda bih radije El Dorado. Inače mi se ne dopada niti boja niti onaj period eksperimentiranja sa onim "animacijskim" stripovima, a i čisto sumnjam da bi to imalo neku prođu kod nas. No, jedan omnibus kratkih priča (El inquilino, Informe sobre ciegos, El Viajero de Gris itd bi svakako bio dobrodošao 
Slažem se za omnibus. |
 |
|
john connor
Advanced Member

Serbia
3009 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 07/01/2021 : 12:36:18
|
Moj se komentar odnosio na serijal objavljivan od 2005. do 2011. godine (70 brojeva + jedan grafički roman), koji potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti (i vojska sjajnih crtača, uključujući Berneta). Ovime je pokriveno sve što si naveo u komentaru.
U pravu je Bushido, nikako sve...ali ovaj strip je sjajan, i mislim da svi zelimo ustvari samo to...jedan od najiscekivanijih naslova...kao i za Marvelov Tomb of Dracula, koji je vec klasik... |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 07/01/2021 : 13:06:39
|
quote: Originally posted by john connor U pravu je Bushido, nikako sve...ali ovaj strip je sjajan, i mislim da svi zelimo ustvari samo to...jedan od najiscekivanijih naslova...kao i za Marvelov Tomb of Dracula, koji je vec klasik...
Svi osim alextsa. On bi prvo one iz Eksa pa onda dalje  Što se mene tiče dobar je i taj Grey-Palmiotti run ali Shadows west mi je ipak draži i luđi.
|
Bok, kako si.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15869 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/01/2021 : 13:31:10
|
Sto je u redu, i bas po mom gustu. Bilo bi sjajno da tako i ostane. (Iako, jbg. i ja sam uzeo ona dva Supermana...) |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 07/01/2021 : 13:39:37
|
quote: Originally posted by Cromwell
Svi osim alextsa. On bi prvo one iz Eksa pa onda dalje  Što se mene tiče dobar je i taj Grey-Palmiotti run ali Shadows west mi je ipak draži i luđi.
Nije alexts u krivu. Te epizode iz Eksa su jako zabavne. Međutim, problem je što ovdje govorimo o velikoj hrpi materijala, nekih cca 150 epizoda. Ne znam koliko bi Marko imao volje čitati to sve. Mislim, ja bih to osobno preporučio, jer su Hexove pustolovine iz tog razdoblja baš zabavne, ali kužim ako nekoga odbija količina materijala. Doduše, vrijedi napomenuti da i tih cca 150 epizoda ima jedan fini autorski kontinuitet, jer ih u 95 % slučajeva potpisuje isti scenarist (Michael Fleisher), a i crtači su jako dobri. Mnogi pamte Joséa Luisa García-Lópeza baš po radu na epizodama Jonaha Hexa.
Međutim, koliko god da su te epizode dobre, mislim da je veća vjerojatnost da će Marku biti primamljiviji ovaj serijal iz razdoblja 2005.-2011. godine, čisto zato što je kraći, mrvu svježiji, a supotpisuju ga i autori koje je Fibra već objavljivala (Jordi Bernet, Eduardo Risso, Fiona Staples, Jeff Lemire, J.H. Williams III...).
Što se tiče Shadows West, to mi je zapravo najslabiji Hex. |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 07/01/2021 : 13:52:27
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Mnogi pamte Joséa Luisa García-Lópeza baš po radu na epizodama Jonaha Hexa.
Velikan, majstor. Nije da Zunigi nešto fali. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 07/01/2021 : 14:14:44
|
Nemam ništa protiv novijeg Hexa (Bernet,Risso...), ali nije logično da se sasvim ignoriše tvorac lika Tony DeZuniga, a i José Luis García-López je jedan od najboljih crtača uopšte, baš na Hexu (na njemu je radio i Gray Morrow itd).
Ali, o tom po tom. Važno je da se započne sa nekim delom serijala. Ne bi bilo neviđeno ni da se objave neki noviji run-ovi, pa onda nešto starije ako bude zainteresovanih. Nije jedini vid objavljivanja dugačkih serijala "hronološki, od prvog broja". |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1811 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 07/01/2021 : 14:19:51
|
quote: Originally posted by alexts a i José Luis García-López je jedan od najboljih crtača uopšte
Istinitije reči nikad nisu izrečene. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Posted - 07/01/2021 : 16:36:33
|
Nije mi tu sad pri ruci Konan Divlji mac simerije knjiga #8, ali mislim da su tu zajedno nacrtali jednu epizodu John Buscema i Tony DeZuniga i ta epizoda je vizuelno stvarno neverovatna. Nisam imao priliku da citam nijedan strip José Luisa García-Lópeza ali sam video mnoge njegove ilustracije po internetu i verujem da mnogi kad pomisle na DC junake, pomisle na njih onako kako ih je upravo on crtao. Tako da apsolutno podrzavam domace izdanje Hexa i starih brojeva i novijih runova.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15869 Posts
Posted - 07/01/2021 : 16:52:12
|
Vis' ti to... Najmanje troje ovdje strip znalaca cije mi je misljenje drago i vazno hvale Hexa. No ono sto ja pamtim nije mi bilo bas drago, unatoc radu jakog crtaca, Jose Luisa Garcia Lopeza. Mozda bi mi danas bilo drugacije misljenje, ali ne pamtim taj strip po necemu bitnom... Morao bi opet to malo procheckirati. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 07/01/2021 : 16:52:40
|
Nisu to uopće glupi prijedlozi, ali sve to zahtijeva dodatan trud i angažman, što na onda vraća na početnu "ne da mi se gnjaviti s tim" poziciju:) OK, dobro, karikiram, ali ne previše;)
Nek' se ideja krčka. 
Ma ne, nisi uopće shvatio, ništa ti stripovi od 200kn, samo ovi od 300kn pa na više. 
Šalu na stranu, napisao sam da je to samo grubi prijedlog, da li će biti 1-2-3-4-5-6 stripova mjesečno se definira prema mjesečnom trošku, to je na gazdi, istražiti koja je cijena prihvatljiva. Ovako na prvu mi jedan strip tjedno zvuči ok, ali ne mora tako biti.
Fibra ima stripove od 80kn pa do nekih 350kn po komadu. Može se odrediti okvirna mjesečna pretplata 600kn, pa kad na to dodaš popust od recimo 30% to bi bilo 420kn mjesečno ili 105kn tjedno. U tih okvirnih 600kn (+-50kn) se na primjer može ubaciti 1x80kn + 1x100kn + 1x150kn + 1x250kn.
Može se sad tu napraviti puno opcija i varijanti, recimo može biti više tipova članarina, početnik 280kn/mj. (400kn stripova po punoj cijeni), redovni 420kn/mj. (600kn redovna cijena), kolekcionar 560kn/mj. (800kn stripova). Ovo su opet samo primjeri, može biti manje ili više tipova članarina.
Popusti ne moraju biti striktno 30%, može to biti u nekakvom rasponu od 30 do 60%, pa se svako malo ima nekakav strip u izlogu sa mega popustom... kupcu super jer dobije povoljno strip, fibri super iz puno drugih razloga, da ih sad ne nabrajam.
Redovna prodaja će i dalje postojati, a ako ti misliš da je bolje kupovati stripove po punoj cijeni nego sa dobrim popustom od minimalno 30%, onda kupuješ po punoj cijeni ili čekaš akcije od 20%.
quote: Originally posted by supermark Prosječna cijena je puno manja od 200kn... (a i zaboravio si na popuste koje stripofil predlaže)
+1
Hvala na shvaćanju ideje.
quote: Originally posted by DiSkAcH Vj je karikirao. Ali da, skupi se neka cifra, a nemamo svi visoka primanja, naprotiv.  Podržavam prvu ideju, ali neku vrstu nasumične pretplate ne, jer ja ne kupujem sve, nego samo što me zanima.
Uprvo tako, to je bio samo grubi primjer.
Objasnio sam na početku ovog posta, poanta je da se pokriju prvenstveno oni kojima je takav strip trenutno teško dostupan, ali se mogu pokriti i sve druge kategorije kupaca.
Pretplata ne mora biti nasumična, mogu se slagati izlozi za svaki tjedan, pa onda član sam odabere iz izloga što želi taj tjedan/mjesec. S tim da se uvijek može zadržati jedan strip mjesečno koji ide kao "Fibra preporuka" ili "Forum preporuka". Uz to za članove mogu biti razne povlastice, tipa "vruće" iz tiskare pa se strip dobije prije nego krene u prodaju ili recimo potpisani primjerci od strane autora, posebno za članove... ovo sad opet samo bubam iz glave, da se vidi da tu ima puno prostora za razne ideje.
Zaboravili ste poštarinu ili želite strip čekati mjesec dana. 25 kuna poništava popust. Nisam baš uvjeren da bi bilo isplativo da poklanja i poštarinu. Ne želim da se Fibra pretvori u Libellus, samo za odabrane.
Jasno je da se stripovi ne bi slali tjedno, nažalost troškovi poštarine to ne dopuštaju, može se napraviti da se početkom mjeseca šalje jedan paket za sva četiri ili koliko ih već bude stripa, tako da je tu samo jedna poštarina.
Druga opcija bi bila raditi nekakve punktove po gradu gdje bi se mogli preuzeti stripovi ili nešto tipa Stripomat, pa gurneš člansku karticu i on ti izbaci tjedni strip za tebe, ali to je sad već ambiciozna ideja koja zahtjeva više ulaganja i truda. Mada bi bilo lijepo vidjeti Fibra automatizirani stripomat u gradu, djeluje mi kao dobra reklama za Fibru. 
Nemojte se sad uhvatiti samo ovoga na kraju, ovo je moje SF bubetanje. |
Edited by - stripofil on 07/01/2021 16:55:47 |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16828 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 07/01/2021 : 19:47:37
|
Da, to je novost, to sam dodao u dokolici za vrijeme ovih par praznicnih, sporih dana. Ne bih se složio da baš slabo otkriva, iako ima nedostataka, ipak ima dobrih sugestija.
Drakulu ću raditi reprint, da, ali sigurno neće biti isti. Ići će u većem formatu, na još boljem papiru i vidjet ćemo da li se još što poboljšati. Ne, NEĆE ići u kutiju.
evo tu si ga malo pogledaj ako ti se da , ali mislim da samo gubiš vrijeme
https://readcomiconline.to/Comic/Jonah-Hex-No-Way-Back
|
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 07/01/2021 : 21:23:14
|
quote: Originally posted by risbozg
Da, to je novost, to sam dodao u dokolici za vrijeme ovih par praznicnih, sporih dana. Ne bih se složio da baš slabo otkriva, iako ima nedostataka, ipak ima dobrih sugestija.
Drakulu ću raditi reprint, da, ali sigurno neće biti isti. Ići će u većem formatu, na još boljem papiru i vidjet ćemo da li se još što poboljšati. Ne, NEĆE ići u kutiju.
evo tu si ga malo pogledaj ako ti se da , ali mislim da samo gubiš vrijeme
https://readcomiconline.to/Comic/Jonah-Hex-No-Way-Back
Zašto bi jedan izdavač gubio vreme proučavajući neobjavljivane stripove?
DeZuniga je ovde već star, pred kraj života i dosta ispod svog nivoa (makar je prvenstveno bio poznat kao tušer). Digitalni kolor je lošnjikav i neodgovarajući. Ne znam kakav je scenario (nasilan, jeste), ali nisi mu baš ponudio reprezantativan primer, da bi opravdao komentar "gubiš vrijeme", a ubeđen sam da će se sam bolje snaći. |
 |
|
Topic  |
|
|
|