Author |
Topic |
mike
Senior Member
Slovenia
2857 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/11/2020 : 13:40:03
|
quote: Originally posted by Paka01
Meni Fury i Punisher i nisu baš toliko slični. Dok je Punisher manje-više čisto akcijski strip, Fury je više presjek vojne karijere jednog čovjeka. Znači, ne samo akcija, već i drama i behind-the-scenes situacije koje idu s time. Rekao bih da nije isti pristup.
Istina, nisam ni napisao da su slicni. Ali poznavajuci Shannyja.. |
Jack the Black. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 30/11/2020 : 16:52:17
|
Meni Fury i Punisher i nisu baš toliko slični. Dok je Punisher manje-više čisto akcijski strip, Fury je više presjek vojne karijere jednog čovjeka. Znači, ne samo akcija, već i drama i behind-the-scenes situacije koje idu s time. Rekao bih da nije isti pristup.
Baš ovo je i razlog što se meni Fury sviđa a Punisher mi smor. Moguće je da će i Shaneru biti bolji, jer se ni on ne seče na akciještinu. |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Posted - 30/11/2020 : 16:57:16
|
nemate pojma, naravno. enisov paniser je covek koji nosi beskrajan bol i tugu u sebi. ne znam da li me je ikad isto u svetu stripa dotuklo kao zavrsnica osmice. citajte panisera, ne gledajte samo slike |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 30/11/2020 : 17:11:16
|
quote: Originally posted by kasper
nemate pojma, naravno. enisov paniser je covek koji nosi beskrajan bol i tugu u sebi. ne znam da li me je ikad isto u svetu stripa dotuklo kao zavrsnica osmice. citajte panisera, ne gledajte samo slike
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7372 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 30/11/2020 : 20:21:03
|
quote: Originally posted by mike
@Shanny
Posto ti Punisher ne lezi, mislim da nece ni Fury. Sto je steta, posto je Ennisov Punisher bas fenomenalan. I od knjige do knjige je bolji, ako je to uopce moguce, posto je vec jedinica izvanredna.
Ali mislim da nije problem u Punisheru, nego da taj tip stripcina nije za tebe.
Ovo svakako stoji, ali uvjeren sam da i kod tog tipa stripova ima boljih stvari. Možda su to već neke kasnije epizode Punishera, ali bojim se da to neću saznati, bar ne tako skoro.
@kasper
Ovo s tugom stoji "na papiru", ali mi nije uvjerljivo, bar nakon prve knjige.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8557 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 30/11/2020 : 21:30:44
|
quote: Originally posted by Shaner
@Shanny
Posto ti Punisher ne lezi, mislim da nece ni Fury. Sto je steta, posto je Ennisov Punisher bas fenomenalan. I od knjige do knjige je bolji, ako je to uopce moguce, posto je vec jedinica izvanredna.
Ovo svakako stoji, ali uvjeren sam da i kod tog tipa stripova ima boljih stvari. Možda su to već neke kasnije epizode Punishera, ali bojim se da to neću saznati, bar ne tako skoro.
Zar nisu bolje sve regularne marvelove serije Punishera? Od ovih parodično ultra-nasilnih Enisovih Max verzija i sl.? |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8557 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 30/11/2020 : 21:41:17
|
The Punisher (1986 series), first series of the title The Punisher (1987 series), second series of the title The Punisher (1998 series), third series of the title The Punisher (2000 series), fourth series of the title The Punisher (2001 series), fifth series of the title The Punisher (2004 series), sixth series of the title The Punisher (2011 series), seventh series of the title The Punisher (2014 series), eight series of the title |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2857 Posts
Posted - 30/11/2020 : 21:44:30
|
@Shanny
Nema. Jedino ono sto sam vec napisao, da je Punisher iz knjige u knjigu bolji. Ali to je samo moje skromno misljenje .
|
Jack the Black. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/11/2020 : 21:48:22
|
ne znam da li me je ikad isto u svetu stripa dotuklo kao zavrsnica osmice.
Koja je "osmica", misli li se na Covjek od kamnena i afganistansku voznju?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/11/2020 : 21:54:25
|
Slazem se sa mikeom, Enissov Punisher postaje samo bolji i bolji. One stare price sa superjunacima me uopste ne zanimaju. Ali sa druge strane, mislio sam procitati i nekoliko tih starijih (bez supergacesa), nesto sam vec i skinuo prije vremena ali jos nije doslo na red.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2857 Posts
Posted - 30/11/2020 : 21:55:24
|
quote: Originally posted by Poli
ne znam da li me je ikad isto u svetu stripa dotuklo kao zavrsnica osmice.
Koja je "osmica", misli li se na Covjek od kamnena i afganistansku voznju?
Ccc.. Osmica je Widowmaker . |
Jack the Black. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2857 Posts
Posted - 30/11/2020 : 22:05:17
|
Da ne bude zabune, ja inace, osim Ennisovog runa, nemam pojma o Punisheru . Jedino sto bi po mome jos valjalo, je opet Ennisov run, ali ovaj put objavljen u Marvel Knights. Crtac je Steve Dillon. I kako sam vec napisao, ovaj run je u potpunosti obuhvacen u bas prikladnom Omnibusu sa 1000+ stranica, koji nadajmo se, samo ceka da ga objavi Fibra .
E grijesim, jako jako mi se svidjeo jos Aaronov Punisher, opet crtao Steve Dillon, ali taj se ne svidja Markosu . |
Jack the Black. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7372 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 01/12/2020 : 06:23:40
|
quote: Originally posted by alexts
@Shanny
Zar nisu bolje sve regularne marvelove serije Punishera? Od ovih parodično ultra-nasilnih Enisovih Max verzija i sl.?
Ne bih znao, nisam čitao.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2742 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 05/12/2020 : 18:54:17
|
quote: Originally posted by alexts
@Shanny
Zar nisu bolje sve regularne marvelove serije Punishera? Od ovih parodično ultra-nasilnih Enisovih Max verzija i sl.?
Ti uvek zauzimas tradicionalistiski stav, uvek ti je bolje nesto iz 70,80ih nego bilo sto novo. Meni je Max serija sjajna, i ako je nasilna, jeste zabavna, zanimljiva, nikako ne bih rekao parodicna.
Vec par sedmica polako citam Punisher Back to the War, i to mi je odlicno, na sasvim drugaciji nacin, prikuplja prva pojavljivanja, dobar deo sa Spajdijem, pa Circle of Blood, sto je odlicno, ne bih stavio jedno ispred drugog, oba imaju svoj sarm, i kvalitet... |
|
|
ivi skoj
Senior Member
Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2006 Posts
Member since 24/10/2019 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 12/01/2021 : 22:29:47
|
Amerika Amerika, zemlja degenerika. Tuga i žalost. Nisam prikinija slušat Iced Earth zbog toga, neću prikinit ni čitat Punishera. Dno dna. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 12/01/2021 : 22:54:42
|
Amerika Amerika, zemlja degenerika. Tuga i žalost. Nisam prikinija slušat Iced Earth zbog toga, neću prikinit ni čitat Punishera. Dno dna.
Ko normalan može prestati slušati Iced Earth :) Something wicked this way comes |
|
|
Chui
Senior Member
1145 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 12/01/2021 : 23:40:44
|
Meni je Punisher bio ok, čisto dobar akcijski, taman za posudit u knjižnici :) Jebga Jon Bernthal mi je ipak razvalio tog lika, iako nisam pogledao ni jednu epizodu njegove dvije solo sezone, ono kad je uletio Daredevilu desile su se jedne od najboljih minuta superherojštine zabilježenih na teveu. Znam nije isti medij, glupo je to uspoređivat al ne mogu si pomoći, jedan medij mi bemu miša utjeće na drugi. U biti radi se o situacijama kad prvo doživim lika kroz film naravno u slučaju da se radi o zbilja odličnoj upečatljivoj ulozi. |
Edited by - Chui on 13/01/2021 00:37:00 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12741 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
jagodanbg
Senior Member
2861 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 13/01/2021 : 10:33:14
|
U inat debilnim amerima, na posao u Punisher pantalonama :)
Desk na sluzbenom kompu Punisher :)
|
Edited by - jagodanbg on 13/01/2021 10:38:03 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 13/01/2021 : 11:30:01
|
Ma sve zabranit, za sve je uvijek krivo nešto...štogod da pronađu, a ne pojedinci koji prave probleme. Na njih samo i jedino utječu igre, filmovi, knjige, stripovi....ništa drugo, ti mediji su krivi za svo zlo ovog svijeta. ;) |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12937 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 13/01/2021 : 11:44:16
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Javlja ti Windows Security da imaš sigurnosnih problema s računalom.
Što se tiče ove priče ovo Punisherovog simbola, nije baš ta priča tako glupa i bezazlena kao što mislite.
Jedan očiti primjer: svastika. Svastika je do početka 20. stoljeća bila simbol prisutan u brojnim kulturama. Međutim, nacisti su svastiku iskvarili, tako da danas korištenje tog simbola ima sasvim drugo značenje.
Sada se javlja isti problem s Punisherovim simbolom. Frank Castle je lik koji ubija ljude i djeluje izvan zakona. Međutim, Punisher je kažnjavao one koji su to doista zaslužili, te je publika time dobivala moralnu satisfakciju.
Kada Punisherov simbol koriste ljudi koji se protive zakonu i državnim strukturama, kada žele vješati i ubijati pojedince i skupine ljudi za koje smatraju da predstavljaju prijetnju njima, njihovom načinu razmišljanja i življenja, onda Frank Castle i njegov simbol postaju iskvareni. Taj simbol onda više nije samo Punisherov, već ga se povezuje s homofobima, rasistima i nacistima, te ljudima koji negiraju zakone, znanost i ljudsko dostojanstvo. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6315 Posts
Posted - 13/01/2021 : 11:49:11
|
@Bushido: Uskličnik na štitu ne znači nužno problem. Možda ga MS upravo pita da li želi napraviti račun za OneDrive npr. ;) Jedno od upozorenja koja se tu pojavljuju. A u zadnje vrijeme prozori gnjave da ti kontroliraju browser i programe...što ima ja npr nedam. |
Edited by - DiSkAcH on 13/01/2021 11:50:19 |
|
|
Topic |
|