Author |
Topic |
panzer
Advanced Member
12642 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
bristova
New Member
269 Posts
Member since 17/01/2002 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3027 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
panzer
Advanced Member
12642 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 16/01/2021 : 17:43:55
|
quote: Originally posted by izivko
GGG stvarno valja svašta. A ko fol razumije neki kurac.
Kako neko može može braniti i podržavati cjepivo stvoreno u par dana?!
...i onda ti dođeš i provališ najveću glupost...
quote: Originally posted by GGG
quote: Originally posted by swamp thing
GGG, imaš živce kao konj, skidam kapu :D Bude li ti ih ikad malo žao kad ih nalupaš ovako? :D
Uglavnom se naguze sami, ja samo pokažem na dio motke koja im viri van....
+1
Dojam je da se to njima sviđa, nikad im dosta. |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 16/01/2021 : 18:29:34
|
quote: Originally posted by corto33
quote: Originally posted by GGG After getting vaccinated, you develop immunity to that disease, without having to get the disease first.
Unlike most medicines, which treat or cure diseases, vaccines prevent them.
Ovo nigdje ne obječavaju.
quote: The Pfizer-BioNTech vaccine requires two injections, given 21 days apart, to prime the immune system well enough to fight off coronavirus. But because the vaccine is so new, researchers don’t know how long its protection might last.
A preliminary study found that the vaccine seems to offer strong protection about 10 days after the first dose, compared with people taking a placebo.
It’s possible that in the months after vaccination, the number of antibodies and killer T-cells will drop. But the immune system also contains special cells called memory B-cells and memory T-cells that might retain information about the coronavirus for years or even decades.
quote: The scientific community does not yet know if the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine will reduce transmission.
FAQ: https://www.fda.gov/emergency-preparedness-and-response/mcm-legal-regulatory-and-policy-framework/pfizer-biontech-covid-19-vaccine-frequently-asked-questions
Kod svakog proizvoda postoje disclaimeri, samo kod instalacija softwera smo svi potvrdili stotinama puta da se odričemo prava na ovo ili ono...Za cjepivo za covid su u trenutnoj klimi mržnje i gluposti iz legalnog stajališta proizvođači morali stati ne jedana, nego dva koraka nazad. Na kraju krajeva, nije njihov posao da se bakču sa (cov)idiotima.
I još jednom za sve binarce ako nešto ne djeluje u 100% slučaja, to ne znači da djeluje u 0% slučaja. A osim toga, praktički ni jedno cjepivo ne radi 100% odmah i ne traje vječno. Zato imaš kod režim sa po dva-tri cjepljenja plus booster doze nakon 5 ili 10 godina. |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 16/01/2021 : 21:50:16
|
quote: Originally posted by stripofil
quote: Originally posted by izivko
GGG stvarno valja svašta. A ko fol razumije neki kurac.
Kako neko može može braniti i podržavati cjepivo stvoreno u par dana?!
...i onda ti dođeš i provališ najveću glupost...
quote: Originally posted by GGG
quote: Originally posted by swamp thing
GGG, imaš živce kao konj, skidam kapu :D Bude li ti ih ikad malo žao kad ih nalupaš ovako? :D
Uglavnom se naguze sami, ja samo pokažem na dio motke koja im viri van....
+1
Dojam je da se to njima sviđa, nikad im dosta.
Pa jebemliga, ja kažem par dana, a vi odmah doslovno 2-3 dana. 7-8 mjeseci za stvoriti cjepivo dođe kao par dana.
Ajde što sam ja glupi Bosanac ali vama je izgleda lakše ugurati metar u guzicu nego centimetar u glavu. |
Have mercy |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 16/01/2021 : 22:47:53
|
quote: Originally posted by D.J.
Evo ja sam danas primio cijepivo. Ako počnem pričati nebuloze (ili možda manje nebuloza🤔) mora se je Čip.
DJ, sori ako si napisao, a ja nisam upratio, ali sjećam se da si prije nekoliko mjeseci i sam sudjelovao u kreiranju potencijalnog cjepiva. Jel' to bilo jedno od ovih koje su na kraju i urodile plodom (koje si možda i sam primio)? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/01/2021 : 23:17:42
|
quote: Originally posted by tinton
Evo ja sam danas primio cijepivo. Ako počnem pričati nebuloze (ili možda manje nebuloza🤔) mora se je Čip.
DJ, sori ako si napisao, a ja nisam upratio, ali sjećam se da si prije nekoliko mjeseci i sam sudjelovao u kreiranju potencijalnog cjepiva. Jel' to bilo jedno od ovih koje su na kraju i urodile plodom (koje si možda i sam primio)?
Nije nažalost ovo na kojem ja radim. Ja sam htio uzeti nase, ali je jos u kliničkom trialu. Za sad su u Americi samo dva kompletirala kliničke trialove i prihvaćena su da se ljudi cijepe. Ovo koje sam ja primio je od Moderne, RNA cijepivo. Ustvari oba dva koja su zasad prihvaćena su RNA cijepiva. No trebat će nekoliko biliona dozi protiv ove pošasti, tako da ima dosta za sve kompanije koje uspješno završe kliničke trialove.
|
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 17/01/2021 : 10:17:40
|
quote: Originally posted by Jasko
Da, i hepatitis B je tako obična gripa
Naravno da nije, ne treba miješati kruške i jabuke.... ali, i ja sam nekako od početka mišljenja da će korona na kraju ispasti samo jedan od sojeva gripe i da će se liječiti na sličan način kao i gripa, redovotim godišnjim cijepljenjima i to po meni rizičnih skupina ljudi |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Posted - 17/01/2021 : 10:38:34
|
Ne može da bude običan grip, jer daje teže simptome od običnog gripa. Ni španska groznica nije bio običan grip. Nama se antibiotoci i vakcine danas čine normalnim, ljudi bi pre sto godina dali sve što imaju samo da mogu da preduprede viruse ili leče infekciju
|
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6169 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 17/01/2021 : 14:42:34
|
Da, tamo oko 1920. godine največi problem je bio manjak vakcina i antibiotika a ljudi su najviše umirali zbog bakterija i virusa. Kako je uopšte moguče, da još uvijek postoji ljudska rasa? Baš smo imali sreće, da 300.000 godina preživimo stalne napade zločestih virusa.
Pogledaj kretanje broja ljudi kroz povijest i kaži čime to objašnjavaš ako ne napretkom medicine?
|
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/01/2021 : 16:11:12
|
quote: Originally posted by tinton
DJ, sori ako si napisao, a ja nisam upratio, ali sjećam se da si prije nekoliko mjeseci i sam sudjelovao u kreiranju potencijalnog cjepiva. Jel' to bilo jedno od ovih koje su na kraju i urodile plodom (koje si možda i sam primio)?
Nije nažalost ovo na kojem ja radim. Ja sam htio uzeti nase, ali je jos u kliničkom trialu. Za sad su u Americi samo dva kompletirala kliničke trialove i prihvaćena su da se ljudi cijepe. Ovo koje sam ja primio je od Moderne, RNA cijepivo. Ustvari oba dva koja su zasad prihvaćena su RNA cijepiva. No trebat će nekoliko biliona dozi protiv ove pošasti, tako da ima dosta za sve kompanije koje uspješno završe kliničke trialove.
Dap, zanimljiva je ta količina izbora i super da si već dobio dozu, uglavnom, držim fige i za vaše cjepivo! Što više toga, to bolje.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2540 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/01/2021 : 16:22:30
|
GMO pšenica od 1971.,bolji higijenski uvjeti,nove tehnologije,povećanje svjetskog BDP-a ... |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
BeaGea
Advanced Member
3888 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 17/01/2021 : 16:52:18
|
Čak ni video kojeg je sponzorirao Gates ne navodi napredak u medicini kao glavni uzrok. Glavna stvar je bila industrijska revolucija zbog koje je bilo više hrane za sve, to je bolji uslovi za život. A i baby boom poslije 2. svjetskog rata je dao svoje.
Takve stvari su se i ranije događale u prošlosti ali bi pandemije pokosile sve. Badava baby boom da se nije pojavio pencilin zbog čega su mnogi preživjeli.... |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3027 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
Topic |
|