forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Coronavirus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 256

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 20/01/2021 : 09:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazivanje-covid19-bi-mogao-postati-blaga-sezonska-bolest-poput-prehlade/2247974.aspx

ovakvo razmišljanje o koroni imam od prvog dana i prema njoj se tako odnosim..... sa dozom opreza i poštivanja određenih mjera, ali bez ikakve histerije i panike

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3888 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 20/01/2021 : 10:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

https://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazivanje-covid19-bi-mogao-postati-blaga-sezonska-bolest-poput-prehlade/2247974.aspx

ovakvo razmišljanje o koroni imam od prvog dana i prema njoj se tako odnosim..... sa dozom opreza i poštivanja određenih mjera, ali bez ikakve histerije i panike

Bi mogao postati...znači sve ovisi o učinkovitosti znate vec cega, ali mnogi bježe od toga pa je sve to dosta upitno. Ako se uspije cijepiti sve ljude (oni koji to nisu neka odu na svoje brdu i čuvaju se od hladnoće u pečini) virus se može kontrolirati tj. moguće je spriječiti njegove kobne posljedice.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 20/01/2021 : 14:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message
Danas dobio pfizerovo cjepivo, uobičajeno malo zapeklo kod ubadanja, drugo nikakvih posljedica.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/01/2021 : 16:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
quote:
Originally posted by Kerempir

Danas dobio pfizerovo cjepivo, uobičajeno malo zapeklo kod ubadanja, drugo nikakvih posljedica.

bravo, valjda cu i ja uskoro
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2540 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 20/01/2021 : 17:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Uskoro izlazi istraživanje koje pokazuje da nema nikakvih benificija od rigoroznih mjera. Virus jednostavno dolazi i odlazi u valovima. Smrtnost je toliko mala da ovo NIJE NI TREBALO ZVATI PANDEMIJOM
https://www.glasistre.hr/hrvatska/akademik-radman-zaprepastio-uskoro-izlazi-istrazivanje-koje-pokazuje-da-nema-nikakvih-benificija-od-rigoroznih-mjera-virus-jednostavno-dolazi-i-odlazi-u-valovima-smrtnost-je-toliko-mala-da-ovo-nije-ni-trebalo-zvati-pandemijom-694579?fbclid=IwAR2cd4IGiZV4D-yBGpgHYKGn_U43zREakWOPXocxkGSBA__GZ1bRU315_PA

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3888 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 20/01/2021 : 18:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
https://www.index.hr/sport/clanak/preminuo-srpski-olimpijac-u-42-godini-nedavno-je-imao-koronu/2248117.aspx

Ubila ga prehlada? Jelda corto33 and co.

Ne, nije umro od korone ali klasična priča mnogih smrti u doba pandemije. Narušenog si zdravlja ali živiš godinama s tim problemom, dobiješ koronu "problema" nema jer nema ni tebe.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 20/01/2021 18:55:03
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 20/01/2021 : 20:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by Oki

Svejedno je jel se cijepio ili se nije cijepio.
Ako zdrav muškarac od 50 godina umre od srčanog udara, sa sigurnošču možemo tvrditi da je kriva tvrtka Pfizer.

Logično.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 20/01/2021 : 20:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

Poveznice sa AIDS-om.

Balkan truth - tu se slažemo 100%. Inače ovaj uradak iz 2004 je paralelna propaganda za vitaminske terapije protiv AIDSa u Južnoj Africi, na kojima su sudjelujuči u filmu zgrinjali silne pare za vrijeme Thaba Mbekija. Nakon 2008 u Južnoj Africi su rastjerali tu bandu propalica

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 20/01/2021 : 22:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Kad se več ide u DDD* foruma, onda je red, da se zaključa i ovaj topic, koji je puno maligniji od zaključane Osovine zla, plus je u njemu daleko najviše zabranjene domače politike.

*dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/01/2021 : 22:10:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
U pravu si.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/01/2021 : 22:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Prvi poraz nisi triba zaključat tamo se niko ne svađa.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4757 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 21/01/2021 : 09:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Testiran danas šesti put. Opet negativan :(

Go kneel and weep
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 21/01/2021 : 09:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Ključ na ovaj topic.
Šta će koji kurac tema o Covidu na ovom forumu.
Toliko mi se gadi, gdje god se okreneš korona ovo covid ono...
Šutneš jebeni kamenčić sa ceste a ono ispod njega piše korona.
Dajte malo veselije i vedrije teme, tipa trenutačne domaće političke scene sa osvrtom na dešavanja devedesetih...

Wtf?
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1127 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 21/01/2021 : 10:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
Ako ću imat izbor izbjeći ću cijepljenje.
Ako ću biti milom ili silom "prisiljen" probat ću odabrad ne-gensko cijepivo.
Treba imat na umu da genska cijepiva proizvode "nešto" da se pobudi imunosni sustav tijela. A ta proizvodnja ne ide iz ničega.
Nešto u tijelu treba biti "hrana" da bi se to "nešto" što pubuđuje imunosni sustav proizvelo.
A kemija, biologija te posebice fizika nas uči da priroda teži ravnoteži uz najmanji potrošak energije. I sad tu je pitanje što je "hrana" genskom cijepivu.
Ako mijenjate bio-kemijsku strukturu stanice dolazite u rizik da ta stanica postane karcinom/rak. Dakle, genska cijepiva bi mogla u bližoj ili daljnjoj budućnosti biti uzrok genski uzrokovanim bolestima. Slične primjere imate u povjesti koliko hoćete vezanih uz atomske bombe ili nuklearne katastrofe diljem svijeta gdje atomsko zračenje je uzrok genetskih promjena pa i bolesti.
Po meni genska cijepiva su "ozbiljnija" (ili ako hoćete opasnija) jer se direktno unose u tijelo.

Ako ste programer onda gene možete shvatiti kao programatore (ili programske rutine) koje definiraju vaše (odnosno ljudsko) tijelo.
Da li će gensko cijepivo biti uzrok smanjenja ili povećanja "bugova" u vašem tijelu (posljedično i uzročnik nekih genskih bolesti u bližoj ili daljnjoj budućnosti) je za razmisliti. S obzirom da je gensko cijepivo napravljeno u manje od godine dana i da se ne forsira cijepljenje djece jako sam sumnjičav prema tome.

Druga stvar je to što cijepljenje neće zasigurno ukloniti prijetnju od ove bolesti i što se morate cijepiti svakih pola godine. O ukidanju ovih mjera još sam više skeptičan da će cijepivo to riješiti.
Treća stvar, u medijima i od zvanične politike se ne dobiju potpune informacije ili čak većim dijelom markentiške (da ne kažem lažne jer marketing nije ništa drugo do li "nagovaranje" na nešto prešućivanjem nekih informacija ili čak lažima). Nijedan političar ne govori totalnu istinu.

Ove statistike (vidim da forumaši najviše vole index.hr) su manjkave, a brojke u najmanju ruku sumnjive.
Tako dugo dok se ne dobije na uvid broj umrlih u usporedbi s prijašnjim godinama nema šanse da me netko uvjeri da je trebalo uvesti ovo stanje. Mada je i to sad možda neusporedivo zbog drugačijih okolnosti uzrokovanim ovi "glupim" mjerama.

Trebate imati na umu da mlađe generacije su izgubile dio svoje mladosti (mature, skola, maturalni izleti, plesovi, zajedničke igre i prijateljstva) na uštrb očuvanja života djedova i baka.
Baš me zanima što govore ti djedovi i bake kad im velite: "da bi vas zaštitili vašim unucima zabranit ćemo druženje i ostala iskustva" (koja su naravno sad nepovratno izgubili).

Prisjetite se događaja za Novu godinu kad je osmero 18 i 19-godišnjaka se ugušilo u Posušju (jel?) jer su slavili novu godinu u vikendici (s neispravnim generatorom) umjesto vani na trgu.
Ne mislite li da je ovakav stav politike (koja definira "novo normalno") suodgovoran za ovu nesreću?
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5013 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/01/2021 : 10:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by mladjo

Ljudi cijepite se.
Ja sam se prijavio.
Pa kad stignem na red...

Mlađo, znamo.
Samo na osnovu kojih medicinskih kvalifikacija pozivaš ljude da se vakcinišu?

Ja npr. sa 17 godina rada u medicini (od aprila u tzv crvenoj zoni), i kao veliki pobornik vakcinisanja (osim naravno one protiv "svinjskog gripa") bih pre rekao:

Dobro razmislite pre nego što uopšte odlučite da li ćete da se vakcinišete.
Još bolje razmislite kojom ćete vakcinom da se vakcinišete (na sreću u Srbiji postoji izbor).
Čitajte pažljivo šta potpisujete pre vakcinisanja, da posle ne bude problema.

I pre svega toga pročitajte nešto uopšte o vakcinisanju, procesu ispitivanja vakcina, SARS-Cov-2 virusu, patogenosti, virulenciji, težini kliničke slike, smrtnosti, statistici...
Kad kažem pročitajte ne mislim na tabloidne medije, forume ili mainstream medije. Mislim na radove ozbiljnih medicinskih instituta, naučnika, doktora.
Onda odlučite...

Zašto ne tako svaki put kad vam doktor nešto propiše?

Jeste svi satima čitali stručnu dokumentaciju o Sumamedu, Andolu, Klavocinu, itd.? Jeste pili te lijekove? Znate li da baš svaki od njih može povećati rizik od fatalnih reakcija?
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5013 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/01/2021 : 10:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by mmihoci

Prisjetite se događaja za Novu godinu kad je osmero 18 i 19-godišnjaka se ugušilo u Posušju (jel?) jer su slavili novu godinu u vikendici (s neispravnim generatorom) umjesto vani na trgu.
Ne mislite li da je ovakav stav politike (koja definira "novo normalno") suodgovoran za ovu nesreću?

da, poznato je da su kuće opasnije od ulica i trgova.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12761 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 21/01/2021 : 10:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Bravo mmihoci! Potpis na svako slovo.
Ono sto fali u ovom vremenu je glas razuma.

Have mercy
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1127 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 21/01/2021 : 10:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by mladjo

Ljudi cijepite se.
Ja sam se prijavio.
Pa kad stignem na red...

Mlađo, znamo.
Samo na osnovu kojih medicinskih kvalifikacija pozivaš ljude da se vakcinišu?

Ja npr. sa 17 godina rada u medicini (od aprila u tzv crvenoj zoni), i kao veliki pobornik vakcinisanja (osim naravno one protiv "svinjskog gripa") bih pre rekao:

Dobro razmislite pre nego što uopšte odlučite da li ćete da se vakcinišete.
Još bolje razmislite kojom ćete vakcinom da se vakcinišete (na sreću u Srbiji postoji izbor).
Čitajte pažljivo šta potpisujete pre vakcinisanja, da posle ne bude problema.

I pre svega toga pročitajte nešto uopšte o vakcinisanju, procesu ispitivanja vakcina, SARS-Cov-2 virusu, patogenosti, virulenciji, težini kliničke slike, smrtnosti, statistici...
Kad kažem pročitajte ne mislim na tabloidne medije, forume ili mainstream medije. Mislim na radove ozbiljnih medicinskih instituta, naučnika, doktora.
Onda odlučite...

Zašto ne tako svaki put kad vam doktor nešto propiše?

Jeste svi satima čitali stručnu dokumentaciju o Sumamedu, Andolu, Klavocinu, itd.? Jeste pili te lijekove? Znate li da baš svaki od njih može povećati rizik od fatalnih reakcija?

Mislim da tvoje usporedbe nisu dobre i ja to ne bih uspoređivao.
A da svaki doktor preporuča cijepljenje s genskim cijepivima, mislim da nije točno.
Ima i onih koji su protiv klasičnih cijepiva.
Trebaš imat na umu da Država i Proizvođač pravno nisu odgovorni za posljedice i ne možeš ih tužiti za to. Osim toga što ti vrijedi pravna zadovoljština ako si trajno narušiš zdravlje ili ne daj Bože ti ili netko tebi blizak doživite smrt.
Moj je savjet, dobro razmislite što napraviti, naravno u mogućnostima koje su vam, ako mene pitaš, nametnuti.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3888 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/01/2021 : 10:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

Da su imali bar zrno soli u glavi znali bi da se agregat ne pali u zatvorenom (kao naprimjer ni automobil). Ubilo ih je neznanje, sami su i jedini odgovorni za svoju smrt.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 21/01/2021 10:48:28
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1127 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 21/01/2021 : 10:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Da su imali bar zrno soli u glavi znali bi da se agregat ne pali u zatvorenom (kao naprimjer ni automobil). Ubilo ih je neznanje, sami su i jedini odgovorni za svoju smrt.

Ok.
Onda je i ok ako se cijepiš i doživiš isto što i oni, reći da si si sam kriv jer te tvoje "znanje" dovelo u to stanje. Nisu ni Država ni Proizvođač sukrivci već samo ti (i tvoje "znanje) i nitko drugi.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5013 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/01/2021 : 10:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:

Trebaš imat na umu da Država i Proizvođač pravno nisu odgovorni za posljedice i ne možeš ih tužiti za to. Osim toga što ti vrijedi pravna zadovoljština ako si trajno narušiš zdravlje ili ne daj Bože ti ili netko tebi blizak doživite smrt.
Moj je savjet, dobro razmislite što napraviti, naravno u mogućnostima koje su vam, ako mene pitaš, nametnuti.

Netko blizak mi je skoro "doživio" smrt od covida (bio blizu da bliže ne može biti). Nije bio narušenog zdravlja (zato se valjda i uspio izvući), nije se ponašao "rizično", ne zna gdje je skupio virus, nikad ništa slično nije doživio od gripe, sad naravno ima narušeno zdravlje kao posljedicu te bolesti.

Koga da tužimo za to?

Edited by - vukozec on 21/01/2021 10:55:57
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 21/01/2021 : 10:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Trebate imati na umu da mlađe generacije su izgubile dio svoje mladosti (mature, skola, maturalni izleti, plesovi, zajedničke igre i prijateljstva) na uštrb očuvanja života djedova i baka.
Baš me zanima što govore ti djedovi i bake kad im velite: "da bi vas zaštitili vašim unucima zabranit ćemo druženje i ostala iskustva" (koja su naravno sad nepovratno izgubili).

Čitaš li ti to što pišeš?
Ne mogu vjerovati da je ovo ozbiljno.

Izgubili dio svoje mladosti? Isusa ti koja patetika. Pa jebote preskočio bi cijelu srednju školu da ako to znači da će mi starci ili baba i dida preživjeti, koje su to pizdarije. Ti par mjeseci jačih mjera stavljaš u kontekst nečijeg života. Treba li zatuči roditelje koji svojoj djeci ne mogu priuštiti studiranje jer su im uskratili dio mladosti...

Ovo za Posušje je toliko retardirano i manipulativno napisano da je to milina. Ti direktno kriviš mjere za to što su mladi odlučili proslaviti u vikendici. Poznato je da kad nema mjera apsolutno svi su vani na otvorenom. E za ovo ti treba dati nekakvog Pulitzera ili nešto slično. Pa mi smo ko mladi sve jednu novu proslavili u zatvorenom kod nekoga u kući, do trga se eventualno ode đir pola sata i zatim se vrati doma slaviti s ekipom i ti sad to koristiš kao nekakav argument. Baš jadno.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 21/01/2021 : 10:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Bravo mmihoci! Potpis na svako slovo.

e kolega i ti na svašta stavljaš potpis. ako je ovo glas razuma onda smo najebali svi skupa.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5013 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/01/2021 : 10:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Bravo stripofil! Potpis na svako slovo.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 21/01/2021 : 11:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by GGG
Balkan truth - tu se slažemo 100%. Inače ovaj uradak iz 2004 je paralelna propaganda za vitaminske terapije protiv AIDSa u Južnoj Africi, na kojima su sudjelujuči u filmu zgrinjali silne pare za vrijeme Thaba Mbekija. Nakon 2008 u Južnoj Africi su rastjerali tu bandu propalica

+1

ali nažalost nema tu previše koristi, pa makar sve tako lijepo argumentirao, objasnio i sl. opet će se iskopati nekakav opskurni video i gurati kao mjerilo. kolega corto vjerojatno već ima u rukavu spreman sljedeći video koji će prezentirati pravu i jedinu istinu... kad netko želi vjerovati u nešto onda tu ne pomažu nikakvi argumenti.

danas "istinu" govori ekipa koja iz svojih podruma snima pizdarije koje nitko normalan ne želi prenositi i to im daje legitimitet jer čim su "zabranjeni" sigurno govore istinu.
Go to Top of Page
Page: of 256 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000