forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Oscar 2020
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/02/2021 : 12:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kifi

Mislio sam da će Sin city pomesti konkurenciju, ali bit će ove godine napeto do kraja.

Zasto Sin City??? Nadam se da nece, jer onda zaista ispada da ljudi ne glasaju za stripove, vec iskljucivo za Fibru. Sin City je vec u vise navrata objavljivan na ovim prostorima, 2006 na Oskarima 29 mjesto, nekoliko godina kasnije na pedeset i nekom. Sada treba da pobijedi taj isti strip jer ima Fibrin logo?! Ma daj, desi li se zaista to, ovo glasanje treba ukinuti.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47431 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/02/2021 : 12:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Mislio sam da će Sin city pomesti konkurenciju, ali bit će ove godine napeto do kraja.

Zasto Sin City??? Nadam se da nece, jer onda zaista ispada da ljudi ne glasaju za stripove, vec iskljucivo za Fibru. Sin City je vec u vise navrata objavljivan na ovim prostorima, 2006 na Oskarima 29 mjesto, nekoliko godina kasnije na pedeset i nekom. Sada treba da pobijedi taj isti strip jer ima Fibrin logo?! Ma daj, desi li se zaista to, ovo glasanje treba ukinuti.

Zašto? Vrhunsko izdanje vrhunskog stripa zaslužuje pobjedu.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7867 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 08/02/2021 : 12:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
U zadnjih 5-6 godina (a vjerojatno i više) se nikad nije ni glasalo za najbolji strip, nego većinom za prve brojeve nekog serijala, tj. za samo izdanje i značenje istog.
Samo pogledajte prošle pobjednike: MrnoVČ 1, MMVČ 1 (oba propala nakon 5-6 brojeva), pa prvi broj Libellusovog Zagora, prvi Ken Parker Strip Agenta itd...

Ovo nisu ni blizu najbolji stripovi tih godina, ni po scenariju, ni po crtežu.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/02/2021 : 12:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja uvijek glasam za izdanje, a ne za priču. Mislim, ne znam koliko ima smisla da strip godine bude nešto objavljeno ima npr. 20-25 godina? A i da se glasa isključivo za priču, kakvog smisla ima onda odvajati iste stripove po izdanjima? Recimo ove godine su Podmukle Indije izašle u tri različita izdanja (hrvatsko, srpsko i slovensko). Da se glasa isključivo za priču, zar onda ta tri izdanja ne bi trebala biti (ajmo reći) ujedinjena u jedno prilikom glasanja?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 08/02/2021 12:52:59
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/02/2021 : 12:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Tu je pitanje da li se glasa za najbolje izdanje u smislu opreme, kvalitete tiska i ostalog ili za najbolji strip u smislu scenarija i crteža.

Ja sam kod strip albuma (kod strip sveski to nisam uspio izbjeći) izbjegavao stripove tipa Asterix, Blueberry i Comanche koji su već objavljivani od Bookglobea i Strip agenta i još neka Stari kontinent (od ČK) izdanja koje je već objavila Fibra jer mi to nema smisla da su svake godine isti naslovi u konkurenciji, ali vidim da većinu to nije smetalo.

Ali ako nema preciznije definiranih kriterija (osim da je nekom to najbolji naslov bez obzira po koji put je objavljen) onda je sve opravdano.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8593 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 08/02/2021 : 12:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sin City je definitivno po meni izdanje godine, a to ne mislim zbog loga Fibre, nego je izdanje odlično po apsolutno svim kriterijima, papir, uvez, prijevod, ma sve.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6212 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/02/2021 : 13:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Tu je pitanje da li se glasa za najbolje izdanje u smislu opreme, kvalitete tiska i ostalog ili za najbolji strip u smislu scenarija i crteža.

Ja sam kod strip albuma (kod strip sveski to nisam uspio izbjeći) izbjegavao stripove tipa Asterix, Blueberry i Comanche koji su već objavljivani od Bookglobea i Strip agenta i još neka Stari kontinent (od ČK) izdanja koje je već objavila Fibra jer mi to nema smisla da su svake godine isti naslovi u konkurenciji, ali vidim da većinu to nije smetalo.

Ali ako nema preciznije definiranih kriterija (osim da je nekom to najbolji naslov bez obzira po koji put je objavljen) onda je sve opravdano.

Imaš i ljudi koji prvi put čitaju te stripove. Ja sam tek s ČK pročitao Asterixa. Blueberrija sam čitao prije u skenu i sad ga prvi put kupujem. Kena sam također bio čitao u skenu i sad imam komplet ovih trobroja. Meni su to sve prva izdanja koja sam nabavio, samim tim sam glasao za njih.

A kod Fibre mi je problem što baš probirem naslove, uglavnom nakon što pročitam mišljenja o stripu, pa sam ove godine uglavnom nabavljao stvari izdane ranije. Onda mi bude problem naći deset stripova za koje bih glasao :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/02/2021 : 13:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
I onda pomalo sve više ljudi dolazi do spoznaje da je ovakvo glasanje blesasto...
A jaki tupi godinama da treba više kategorija uvest.
Ovako jedni gledaju jedno a drugi drugo,treći treće a sve u istoj kategoriji.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2021 : 13:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

KiWi, da je Zagi ponovno pobjedio (a u pitanju recimo prica procitana vec u nekoliko izdanja), isto bi reagirao? ;)

Mada da, donekle ima smisla pitanje. No, do sada je valjda vec postalo jasno da se glasa cjelokupno, znaci i oprema. A uvijek ce biti ljudi koji ce taj strip prvi put procitati bas u tom izdanju. Eto, pomenuti Sin City ja do danas jos nisam citao (hebiga, znam za njega, gledao sam i film, ali sam strip me prije nije "pozvao" da ga nabavim; a nesto ne vjerujem da ce stici na red za citanje do kraja mjeseca).
Drukcije cesto ne glasam za strip koji sam vec citao od drugog izdavac prije toga, ali takvog i ne kupim.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8593 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 08/02/2021 : 13:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

I onda pomalo sve više ljudi dolazi do spoznaje da je ovakvo glasanje blesasto...

Jakša, sve to stoji, al valjda ti je jasno da bi zakompliciralo glasanje u kojem se neki i sad jedva snalaze.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2021 : 13:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Plus pitanje bi li uopste imao 10 stripova u svakoj kategoriji ako bi se islo preduboko?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2021 : 13:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

To bi bilo prekomplicirano i za glasače i za mene koji to moram sve pripremiti i složiti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4016 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2021 : 13:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
U pravu si paro, kod izbora za recenziju ljudi ne znaju da se ocjenjuje recenzija a ne strip a kamoli s uvođenjem više kategorija. Meni su svi ti izbori smiješni koliko su ljudi pogubljeni :)

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2332 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 08/02/2021 : 13:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ja uvijek glasam za izdanje, a ne za priču. Mislim, ne znam koliko ima smisla da strip godine bude nešto objavljeno ima npr. 20-25 godina? A i da se glasa isključivo za priču, kakvog smisla ima onda odvajati iste stripove po izdanjima? Recimo ove godine su Podmukle Indije izašle u tri različita izdanja (hrvatsko, srpsko i slovensko). Da se glasa isključivo za priču, zar onda ta tri izdanja ne bi trebala biti (ajmo reći) ujedinjena u jedno prilikom glasanja?

Meni je ovo s Podmuklim indijama bezveze, po meni bi bilo bolje da se to računa kao jedan strip.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4016 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2021 : 13:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Nema tu pitanja, glas je za sve zajedno tj. konačan rezultat izdanja!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2021 : 13:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

quote:

Meni je ovo s Podmuklim indijama bezveze, po meni bi bilo bolje da se to računa kao jedan strip.

Da, znam. Slažem se.
Ali što ćemo onda sa svim onim Zagorima, Texovima itd itd i svima ostalima gdje se radi o istom stripu u tri razlicita izdanja? Jedna trodijelna priča recimo koja izađe istovremeno u tri epizode VČ, tri epizode Ludensa i dvije Libellus knjige. Kako to objediniti? Sad bih ja trebao proći kroz 600 naslova i onda ručno kreirati listu priča i spajati ih sa izdanjima? I kako onda tu listu uopće prikazati? Kad netko klikne na Proklete Indije, što da prikažem? Koju naslovnicu? Itd itd.

Trouble will find me
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8593 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 08/02/2021 : 13:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

U pravu si paro, kod izbora za recenziju ljudi ne znaju da se ocjenjuje recenzija a ne strip a kamoli s uvođenjem više kategorija. Meni su svi ti izbori smiješni koliko su ljudi pogubljeni :)

Ma gle, opet, sve to stoji, al neka ljudi glasaju kako god im srce želi. Jbga, to što će neko dat svoj glas nekoj recki ili izdanju samo zato jer je u pitanju njihov najdraži ili jako drag junak, to je njihova sloboda izbora. Isto kao kad neko glasa na predsjedničkim izborima za nekog lika, samo zato jer je Naš, a ne Njihov, makar lik uopće nema nikakav politički plan.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/02/2021 : 13:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by pcoro

quote:

Da, znam. Slažem se.
Ali što ćemo onda sa svim onim Zagorima, Texovima itd itd i svima ostalima gdje se radi o istom stripu u tri razlicita izdanja? Jedna trodijelna priča recimo koja izađe istovremeno u tri epizode VČ, tri epizode Ludensa i dvije Libellus knjige. Kako to objediniti? Sad bih ja trebao proći kroz 600 naslova i onda ručno kreirati listu priča i spajati ih sa izdanjima? I kako onda tu listu uopće prikazati? Kad netko klikne na Proklete Indije, što da prikažem? Koju naslovnicu? Itd itd.

Ma ne kažem ja da ih sad baš triba spojit pod svaku cijenu, razumin da je to ogroman posal, nego čisto kažen zašto glasan za izdanje, a ne za samu priču.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4016 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2021 : 13:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:
Originally posted by BeaGea

Ma gle, opet, sve to stoji, al neka ljudi glasaju kako god im srce želi. Jbga, to što će neko dat svoj glas nekoj recki ili izdanju samo zato jer je u pitanju njihov najdraži ili jako drag junak, to je njihova sloboda izbora. Isto kao kad neko glasa na predsjedničkim izborima za nekog lika, samo zato jer je Naš, a ne Njihov, makar lik uopće nema nikakav politički plan.

Zato i velim da se možeš samo sa strane smijati, to je tako!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 08/02/2021 : 14:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Na kraju krajeva, lista sa glasovima je objavljena, pa svako (ako ima volju i vrijeme) može napraviti svoje "grand total" liste, pa višegodišnje presjeke, ili separatne liste liste za npr Zagora, Fibru, VČ...

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 08/02/2021 : 14:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Pa glasa se valjda za cjelokupni dojam. I priča i crtež, ali valjda i kvalitet izdanja, papir, dimenzije, tisak, prijevod... Kako onda objediniti Podmukle Indije u jedan strip. Meni je ovo Fibrino izdanje konkretno strip godine. Ili razlika između Fibrinog Sin Citya i prijašnjih izdanja Sin Citya. Priča je ista, ali izdanja su nebo i zemlja razlika.
Meni je kod ovog glasanja besmislenije to što nam je ponuđeno 600,700 naslova, a sumnjam da je 10 posto glasača pročitalo više od 10 posto izdanja. Koliko je relevantno to što su meni Podmukle Indije najbolji album kad nisam pročitao barem 75% izdanja.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/02/2021 : 15:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Pa zato i treba biti glasanje za izdanje godine a posebno za strip godine.Strip podijeliti na premijerni i reprint.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4835 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 08/02/2021 : 17:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Podmukle i Lopov nisu isto izdanje.

Isti je strip ali nije isto izdanje.

Podmukle su uradjene profesionalno, a Lopov poluprofesiohalno. Ne zbrajati.

sangue navajo
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10473 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 08/02/2021 : 18:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
U čemu je razlika Podmuklih i Lopova?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12785 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 08/02/2021 : 18:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
U naslovu

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000