strip je zbilja odličan. ali ova Elžbjeta sve upropaštava: misli da su brzaci - slapovi!! a prostranstva zove "golemi prostori", valjda oni prazni u mozgu. jadni smo ti mi kad god je zemljopis u njezinu prijevodu...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
strip je zbilja odličan. ali ova Elžbjeta sve upropaštava: misli da su brzaci - slapovi!! a prostranstva zove "golemi prostori", valjda oni prazni u mozgu. jadni smo ti mi kad god je zemljopis u njezinu prijevodu...
Da, kad bi ikakva alternativa osim ZS postojala, mislim da bih extra izdanja izbacio iz kuce samo zbog takvih prevoditeljskih ispada, kojih je zaista previse.
Jedan od najboljih Zagora ikada, prekrasna naslovnica, kupljeno, arhivirano, zauzima posebno mjesto u mojoj kolekciji... Naravno, imam i ZS izdanje, imat cu i sva buduca, nadam se... Palac gore za ovu ediciju! A prijevod bi mogao i trebao biti puno bolji.
Uf, naslovnica je totalni lažnjak. Indijanci su u epizodi baš suprotno od toga... Dobro, većinom. No ovako, scenarij je uvjetno rečeno dosadnjikav, ništa se ne događa, tipična jedna pustolovina po i uz rijeku, ali sveukupno sam zadovoljan. Crtež je... Pa, kasniji Donatelli. Nije to više onaj majstor iz Zagorovih početaka kad je bio vrh, ovdje već crte postaju nesigurnije čime se gubi na dojmu. 8/10.
Pročitan u paketu sa Žigom sramote pa se usporedba nameće. Jasno mi je da je Žig bolji i vrijedniji Zagor, ali me Brodolom na Missouriju više zaintrigirao. Volio bih pročitati preostale dijelove ove punokrvne pustolovine, nekako nagađam tko je izdajica ali možda sam u krivu. Sviđa mi se pristup obrazovno odgojnoj komponenti, daju se svi dokazi a zaključak se prepušta čitatelju. Lord djeluje kul, naizgled naivan ali se vide naznake skrivenih vještina. Lijepo sam se zabavio sa ovom Zagorovom epizodom.
Pročitan u paketu sa Žigom sramote pa se usporedba nameće. Jasno mi je da je Žig bolji i vrijedniji Zagor, ali me Brodolom na Missouriju više zaintrigirao. Volio bih pročitati preostale dijelove ove punokrvne pustolovine, nekako nagađam tko je izdajica ali možda sam u krivu. Sviđa mi se pristup obrazovno odgojnoj komponenti, daju se svi dokazi a zaključak se prepušta čitatelju. Lord djeluje kul, naizgled naivan ali se vide naznake skrivenih vještina. Lijepo sam se zabavio sa ovom Zagorovom epizodom.
Dobra je ova prica! Bas dobra, a mogla je biti odlicna, ali nije. Nabavi i ostale brojeve pa javi utiske!