Procitao več u Libellusu, tamo je to jos visa liga.. ali i tu u kiosk formatu izgleda odlično.. Priča dobra, crtez odlican, kolor korektan.. Bolje skoro i nebi moglo.. Korijeni su jedna krasna kratka edicija.. Bas je dobro da je to na kioscima, možda navuce kolor i po nekog novog Mladog citatelja.. Kupio u Novom Mestu, kaže teta u kiosku da svi stripovi u koloru idu odlično... Cak se dobro prodaju obzirom na to da nisu jeftin a ni ljudi ne čitaju ko nekad.. Sutra se bacam na Parkera...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
OK, ova stvarno ima manje prepričavanja. Priča je nakon par stranica predvidljiva ali nema one naknadne pameti koju sam očekivao. recimo da me iznenadilo da je Burattini pustio zagora u onom osvetnik modu bez da ga već sada preobraćuje u pravednika. Razmišljam, kao bi se od svih ovih epizoda dalo sklepati solidna origin priča da je samo dobrog urednika koji je izbaciti gluposti i sve redundantno i preraditi tekst.
Crtež najlošiji do sada i table dosta vezanije za rešetku. Boja i dalje na razini.
Ne znam dal je tih Korijena i original Zagora manji tiraž jer kod nas u par dana sve plane.. Kaže prodavacica da stripovi u koloru brzu idu, pogotovo Zagor.. Možda taj moderniji amerikazirani Zagor navuce jos po nekog citatelja.. Kaže teta da uzimaju i mladi.. Daj Bože da je tako..
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
I, sta kazete, preporucili biste li ove Korijene i onima kojima Zagor danas tesko pada i jedva se pretuku kroz jednu svesku bez mozdanog udara? Racunao sam da je u pitanju mozda lagana zabavica, ali moze li to proci i kod onih koji nisu HC fanovi i ne poznaju sve njegove prijatelje i arhnemesise?
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Sta reči i koju poruku poslati... Procitao sam dosta Spajdermena i ovo je bolje od najboljeg Spajdija ikad... Bar ima neke realnosti da se to moglo i desit nekad negdje u Darkvudu.. Valjda je logičnije vjerovati da netko skače pomoču lijana po drvecu nego da mu iz ruke izlecu paukove mreže...
@Poli: pitaš zaozbiljno? :D Od spinoffova se po defaultu očekuje da drže cijelu stvar na nekoj višoj razini, što se u korijenima NIJE dogodilo. Međutim, sve to skupa nije loše, lijepo je nacrtano i scenarij nije toliko kriminalan kao u većini priča iz redovnog izdanja (pogotovo specijalaca/maxija).
Mislim da u korijenima lakše može uživati netko tko ne prati Zagora- upravo zbog toga što ne zna sve pluseve i minuseve junaka i nije svjestan potencijala Zagora kao lika. Nama koji pratimo više manje redovno sigurno ne može ispuniti očekivanja jer jednostavno ne sadrži i nema naznaka da bi se hrabro probalo izvesti nešto što ne robuje klasičnom Bonelli pristupu.
Za ovu cijenu se nemaš što previše predomišljati; mislim da će poslužiti i više nego dovoljno za predstojeće vruće i lijene ljetne dane.
Sta reči i koju poruku poslati... Procitao sam dosta Spajdermena i ovo je bolje od najboljeg Spajdija ikad... Bar ima neke realnosti da se to moglo i desit nekad negdje u Darkvudu.. Valjda je logičnije vjerovati da netko skače pomoču lijana po drvecu nego da mu iz ruke izlecu paukove mreže...
a da li si procitao i celog betmena, kakav je u odnosu na ceglog betmena?
Pa sigurno nisam mislio kupiti ove Korijene (toliko lose mi ipak ne ide :D :D), nego mooozda posuditi, ali kak znam samog sebe, nema tog jebenog vremena ni da procitam to sto me zaista interesira, a kamoli jednog Patricka, pa i da je "moderniziran". Samo mi je peto i pol culo kljucalo, ako vec nekad ponovno odlucim uci u taj uski sokak bez kraja, da se mozda odlucim za ovo... pa rekoh da pitam. Ali prvo moram da procitam kompletnog Hellingena jer one prve price nisam nikad citao, a ni one poslije Ludila.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Pa sigurno nisam mislio kupiti ove Korijene (toliko lose mi ipak ne ide :D :D), nego mooozda posuditi, ali kak znam samog sebe, nema tog jebenog vremena ni da procitam to sto me zaista interesira, a kamoli jednog Patricka, pa i da je "moderniziran". Samo mi je peto i pol culo kljucalo, ako vec nekad ponovno odlucim uci u taj uski sokak bez kraja, da se mozda odlucim za ovo... pa rekoh da pitam. Ali prvo moram da procitam kompletnog Hellingena jer one prve price nisam nikad citao, a ni one poslije Ludila.
ajde Poli, baci pušku u koruzu.. Predaj se pred Duhom sa sjekirom.. Nisi prvi ni jedini a ni zadnji.. Ako podnosiš smora Carsona valjda češ prožvakat i gunđalo debelo Čika! Siguran sam da če ti se sviđat taj moderniji Zagor.. Korijeni i Novele su super kratki i slatki serijali.. Ovo bi mogo neki slo izdavač prevesti i u knjižare stavit... Pogotovo ono Libellus izdanje je perfekcija.
Drži se ti lijepo onih tvojih Šuma djevica za koje si se pohvalio s nabavkom.
Te pseudo romantične "baljezgarije" za djevojčice od 12 godina su pravo štivo za takve nježne dušice za profinjenim ukusom a "grubijan" Teller nek čita tog Zagora.