Author |
Topic |
naker
Advanced Member
4547 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12507 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
jagodanbg
Senior Member
2805 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
ridiculus
Senior Member
1691 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 05/03/2021 : 00:35:01
|
Jeste, zato meni svaka priča kako su tek Moore i Miller (ili ubacite koje god ime želite iz 80-ih ovde) doveli američki strip do sazrevanja ne drži ne samo vodu nego i osnovno znanje istorije stripa. S druge strane, za to je donekle kriv i Comics Code, koji je napravio prekid u toku te istorije.
A slično važi i za neke radove Harvey-a Kurtzman-a. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/03/2021 : 23:27:11
|
quote: Originally posted by JAH WOBBLE
Bernard Krigstein - Master Race (1955) https://www.youtube.com/watch?v=P0fEMX3BseY
The single most analyzed page in comics history https://seattleartistleague.com/2019/07/09/the-single-most-analyzed-page-in-comics-history/
Nisam znao niti cuo za Bernarda Kirgsteina dok nisam prosle godine naisao na ovaj sjajan video (kao i svi ostali njegovi) od Chrisa iz Comic Tropesa.
A bas pre neki dan je objavio video o takodje malo poznatom i spominjanom autoru, jednom od prvih Afroamerikanaca koji je radio u strip industriji Matt Baker. Preporucuje na kraju dve knjige koje mi deluju bas interesantno Matt Baker The art of glamour i Invisible Men: The Trailblazing Black Artists of Comic Books Matt jako lepo crta zene i vecina tih stripova su u public domain pa cu bas da procackam malo i da citam, da vidim na sta lice ti romance stripovi iz 40ih i 50ih a uzivanje u crtezu je zagarantovano. |
|
|
ridiculus
Senior Member
1691 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 07/03/2021 : 01:42:33
|
Da, i ja mislim da su ipak vise uticaja imali Eisner, Kurtzman, i Kirby, ali ovo je svakako dobar video i pogledaj, bas preporucujem! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2700 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7310 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/06/2021 : 15:59:41
|
Meni je iskreno sasvim svejedno tko će objaviti, glavno da se završi. Osobno me niti malo ne zanima kakav je Warren Ellis kao osoba, baš kao i bilo tko drugi iz zabavne i umjetničke industrije i davno sam se naučio odvojiti djelo od autora. Dugo već slušam muziku raznoraznih žanrova, između ostaloga i onu koju su radili ubojice, silovatelji, lopovi, pedofili, kriminalci svakakve vrste... Ti ljudi me niti mrvice ne zanimaju za upoznati ih niti bih s velikom većinom njih razmijenio iti jednu riječ, no u njihovoj muzici još uvijek mogu uživati. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
ridiculus
Senior Member
1691 Posts
Posted - 26/06/2021 : 16:10:43
|
Ljudi ili misle da su kreativna dela nekako zarazna, pa ako pratimo priču koju je smislila nemoralna osoba postaćemo i sami nemoralni...
ili ne žele da daju pare u džep nekome ko im se ne dopada.
Ovo drugo još ima nekakvo pokriće, sve dok ne postane propagandna hajka da se neko kazni tako što ćemo ga (svi) ignorisati. Da, ljudi su prelako spremni da ignorišu sve... osim ako im to nije neophodno. A onda bi bili spremni da sarađuju i sa Pokretom za proždiranje novorođene dece.
Ne zaboravimo i da mnoga dela nisu rezultat rada samo jednog čoveka. Ne živi samo Johnny Depp od svojih filmova već od njih žive i stotine drugih, običnih ljudi.
Iskreno, više me brine što Bezos dobija dolar na svakih 100 koje zaradim... ili tako nekako. |
Edited by - ridiculus on 26/06/2021 16:11:35 |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 28/06/2021 : 11:08:38
|
Obzirom na pare kojima raspolaže, rekao bih na svakih 10 (gle ovo)
A Ellis .. kvragu, može li se jednom za promjenu nekakva optužba potvrditi sudskim, pravnim putem, prije nego se osobu baci pod vlak?
Uglavnom. Krenuo čitati The Woods (Tynion 4 .. i neki osobno mi vrlo loš crtač) i .. jbt, to je Drifting Classroom, a nigdje da ga se spomene.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
ridiculus
Senior Member
1691 Posts
Posted - 28/06/2021 : 20:22:02
|
quote: Originally posted by fler
Obzirom na pare kojima raspolaže, rekao bih na svakih 10
Pričao sam o tome koliko ja para trošim na Amazon, ali Bezos očigledno ne zarađuje samo od mene.
quote: A Ellis .. kvragu, može li se jednom za promjenu nekakva optužba potvrditi sudskim, pravnim putem, prije nego se osobu baci pod vlak?
Nema tu materijala za sudsku žalbu. Nisu u pitanju silovanja. Takvo muško ponašanje mi je odbojno (pod uslovom da su optužbe istinite) ali mi je odbojan i konformizam i licemerje čitavih generacija koje između karijere ili posla i lične časti biraju ovo prvo bez pardona a posle se osećaju krivo. Pa gde su one žene koje bi mu sasule piće u lice, okrenule se i otišle? Da ne bude zabune, poznajem neke takve.
Elem... nije baš tema za to, ali jeste prilika. Ellisova Castlevania mi je bila miks njegovih dobrih i loših strana. Neki sjajni likovi, neke fenomenalne scene. Razrađen zaplet. S druge strane, svi narativni postupci koje ne volim (s razlogom) su tu. Nepotrebni flešbekovi! Scene koje se prepliću i kulminiraju zajedno, a nepovezane su. Borbe koje ne donose ništa novo ili neočekivano, a David prelako pobeđuje Super-Golijate! (Ne bi bio problem da nije u pitanju akciona serija.) I, ljudi, nemojte više davati priliku Ellisu da piše o religiji... Ni njemu ni Fractionu. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Posted - 29/06/2021 : 02:39:45
|
Slažemo se da je odbojno - spominjem sudski proces tek kao nekakav fiktivni utopijski mehanizam kakve-takve "pravde" koji je danas malo kome faktor .. Ne znam što se točno zbivalo s Ellisom, nego mi je po par komentara situacija poznata: krenu priče (možda istinite, ali možda i tek glasine .. kao da je bitno), i to je to - glasan dio tvitera itd. bi ga odmah u najmanju ruku zapalio, a izdavači odmah peru ruke .. za svaki slučaj.
quote: Originally posted by ridiculus I, ljudi, nemojte više davati priliku Ellisu da piše o religiji... Ni njemu ni Fractionu.
Tako je .. prepustimo Ennisu
Nisam Castlevaniu još stigao pogledati, tu nemam što dodati.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 01/07/2021 : 18:46:25
|
Završio Fables. Jako dobar serijal i pored SPOJLER poprilično antiklimaktičnog kraja, jbt onoliko nabrijavanje na rat Snježane i Ruže, Kamelot, ko će koga izdati, ko će koga pojebati, i onda se sve svelo na skriveni dogovor ajd ti na jedan svijet, ja ću na drugi. Ali opet, nije usran kraj, koliko god bio mnjah, jer sam očekivao fakin spektakl, pogotovo znajući koliko je jeben mit o Arturu. KRAJ SPOJLERA Meni je čak i onaj napljuvani krosover bio zabavan. Maštovito, sapunjarasto na način kako volim, većinom dobro nacrtano, što se mene tiče, sasvim dovoljno za veliku preporuku. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 07/11/2021 : 17:46:36
|
Gideon Falls pratim u izdanju 300 cuda, nadam se da ce uskoro objaviti sledeci TPB. A Ice Cream Man verujem da cemo uskoro videti u domacem izdanju bilo to 300 cuda, Fibra, Darkvud... |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2805 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 26/02/2022 : 22:49:35
|
Ne znam gde ovo da okačim, ali pošto mi je omiljeni bend iz mladosti možda mi bude i omiljeni američki NEsuperherojski strip 😀
|
|
|
Topic |
|