forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2021 : 17:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Dalo bi se pricati o spisku udarnica Faith no More-a...
Ja sam svoju zadovoljstinu pronasao u Ljubljani 1993, kad su nam odsvirali cijeli Real thing i Angels dust. Kompletne! Plus pjesmu We care a lot, onog negdasnjeg dankija, koju ni u snu nismo ocekivali. Sjajan koncert. Tad smo bili mulci, bez ovoliko para kao danas, ali taj se nastup nije propustao. Iznasli smo put do gore.
Rat je bio...
Putovanje trajektom Split-Rijeka. Pa vlak do Ljubljane. Tivoli. U parku ispred dvorane jedemo bureke i ispijamo jogurte a grupa odrpanaca neopranih kosa ide prema nama i pita nas nesto na engleskom... Ja Stipi do sebe kazem; daj odjebi ih, oce nam izist burek...
Kad navecer, ti odrpanci su bili predgrupa; Cathedral!
Uglavnom, sjajan koncert.
Nazad za Rijeku, svercom u kupeu, pa autobusom, s placenim kartama samo do Senja. A od Senja do Splita pravimo se da spavamo, kad god ulaze novi putnici na usputnim stanicama... i proslo je sve.
Masu, masu bolje nego u Zagrebu na potpori za stoijedinicu 1996-e. Tad su svirali samo 'uru i nesto sitno'.
Ljubljana 1993, je bila zakon. Kakva snaga. Kakav performans. Kakav bend. Itd. Itd. Mogao bi vam do sutra 'pricati'...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 10/03/2021 : 12:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Baš se mislim kako bi složio jednu listu domaćih klasičnih blues balada... treba malo raazmislit, ali ova bi tu bila sigurno. Zlatko Pejaković za mikrofonom.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/03/2021 : 14:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
To se zove karijera! Od Bluesa do cobanstine. Dobro je uspija...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 10/03/2021 : 15:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ovako nekako što mi pada na pamet, a meni je bitno i dobro...

Smak - Blues u parku
Smak - Šumadijski blues
Buldožer - Blues gnjus
Atomsko Sklonište - Ne cvikaj generacijo
Atomsko Sklonište - Mutna rijeka
Azra - Kao ti i ja
Azra - Naizgled lijepa
Drago Mlinarec - Dijete zvijezda
YU Grupa - More
Time - Kralj alkohol
Drugi Način - Na mom dlanu
Korni grupa - Blues
Dalibor Brun - Raspleti Kose Zlatne
Riblja Čorba - Ostani đubre do kraja
Bijelo Dugme - Blues za moju bivšu dragu
Bijelo Dugme - Ove ću noći naći blues
Srdjan Marjanovic - Blues za usnu harmoniku
Đorđe Balašević - Blues mutne vode
Zabranjeno Pušenje - Pismo elvisu
Daleka Obala - Sušac blues
Majke - Baretov Blues
Goran Bare - Ništa Lažno
Goran Bare - Tamna je noć

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 10/03/2021 : 16:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ako ga Bare nije skidao ja kidam glavu...

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/03/2021 : 16:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ima lipih pisama sta si postavija. Nema sta. Kazes da su ti bitne, pa to i cijenim. A moglo bi ih se bas jos postavit sa ovih prostora, nije bluesa pofalilo u nas, dapace. Ali ko ce to sada...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/03/2021 : 16:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ne virujen da se Bare icega sica, kamoli skidanja. Doslovnog i figurativnog...
Dalibr Brun, nice! Triba ovo vadit ca iz naftalina...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 10/03/2021 : 16:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod bluesa da pohvalim svoju dragu gošću iz kafića i njenu ekipu...

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/03/2021 : 23:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ovo je sa Zvoncaca, bili smo ja i zena... nije bilo lose. Jako dobar neiskoristeni prostor. Nikad se prije tu nije sviralo, a ni poslije.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/03/2021 : 09:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
https://youtu.be/pV5LsNt2URY

Jako dobra, iznenadujuce pristojna i postojana obrada jedne od meni najdrazih pjesama uopce. Tek sam je sad cuo, bas mi se svidjela i kliknula. (Original slusam od kad za sebe znam)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/03/2021 : 08:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zadnjih 15 dana otkako sam se vratio na posao glazbu puštam samo za sebe pošto goste ne puštamo unutra, a nije ni da ih ima nešto previše tako da ne moram brinuti o tuđim ukusima i repetetivnosti. Vrtim josipin live već nekoliko dana na repeat i crtam za šankom. Definitvno ide uz bok dinovom liveu iz munchena.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/03/2021 : 10:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
...a kako izgleda opet će nas i zatvorit... aaaahhh...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 19/03/2021 : 11:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
"Jam in the van" mi je jedan od najdražih youtube kanala

Par meni najboljih izvedbi:

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/03/2021 : 01:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Jucer je napokon pusten novi album Saxona, jednistavno nazvan Inspirations, gdje taj preposteni dugovjecni hard i heavy bend svira obrade njima, (i meni), dragih bendova. Redaju se tako fantasticne verzije Stonesa, Beatlesa, Purpla, Sabatha, Thin Lizzya, Motorheada, Zepellina, Hendrixa, Tota, Ac-a, Kinksa...
Nakon dvaput objavljenih obrada na albumima Simple Mindsa, ovo je daleko najbolji cover album koji sam cuo. A i ne sjecam se da sam odavno neki album izvrtio 5 puta zaredom kao ovaj, jucer.
Po meni album godine. Trebao bi sjest za volan, pa ga bjesomucno izvrtiti do Zavreba recimo. Svida mi se, cudo jedno. Mighty Saxon. Kakav bend, kakve obrade... najgenijalni tribute to album, do sada...

https://youtu.be/3h4LdiM4C8w

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/03/2021 : 10:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ozbiljno? Katastrofa mi je Inspirations.
Toliko štur, suhoparan i umrtvljen album nisam već odavno čuo. Svaka stvar koju su obradili zvuči mlako, slabo i nemaštovito, dok Biff zvuči kao da mu se uopće ne da pjevati. Koliko god je bio odličan zadnji njihov pravi album Thunderbolt, toliko je Inspirations očajan. Mogu eventualno proći Paperback Writer i Evil Woman, a i to je na jedvite jade. Strašno sterilno. Nazvati ga najboljim albumom obrada je po meni vanka svake pameti Ima ih puno puno boljih...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 25/03/2021 10:23:40
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2021 : 07:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Jbg. Obozavam Saxon, ono bas obozavam taj bend, ali Thunderbolt mi nista ne valja. Bezvezna ploca. Inspirations mi je odlican. Kao da sam ga ja sam ovakvog pozelio i odsvirao. Sto su ti razlike... ali jbg. ti ni Azru nisi skuzio. Ja ne stajem vrtit Hold the line i See my friends. Paint it black mi je rasturacina ziva. Jedna od najboljih covera do sad, a i sam znas koliko ih ima. A i sve druge. Jedino mi Hendrix malo strka... Nema veze, idemo dalje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/03/2021 : 09:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Hold the Line mi je možda i najslabija na cijelom albumu, užasno zvuči. Baci uho na "Tribute to the Gods" od Iced Eartha. Fenomenalan cover album, a mislim i da će ti odabir obrađenih pjesama odgovarati. Odlična stvar.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2021 : 10:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ma nisam bas fan Iced Eartha, a vidi vraga bas sam ih jednim uzivo dobio u paketu sa Saxonom. Poslusacu naravno. Kako rekoh uvijek slusam sugestije.
Jel'ti valja Helloween cover album Jukebox? Bas sam mu se nekidan vratio zbog ovog Saxona novog.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 26/03/2021 : 11:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Da pomaknem sa onog topika jer je off i više spada pod ovaj

quote:
Originally posted by Paka01

Meni je Bob Dylan jedan od onih "best of" glazbenika, tojest rijetko koji njegov album mi je dovoljno dobar i zanimljiv da ga mogu poslušati cijeloga. Vrlo lako mi postane ubitačno zamoran i dosadan, no kad se sa tih svih albuma izvuku najbolje stvari, stvori se jedna zavidno dobra kompilacija. Jedini album koji eventualno cijeli mogu zavrtiti je Highway 61 Revisited.

E pa ovo je dobro rečeno! Ko za vraga pred koji tjedan sam poslušao detaljno obrade koje su Tonto i Vukozec stavili na ovaj topik i napravio si istu takvu kompilaciju.

Vjerojatno mi fali još nekih dobrih stvari ali mi se jednostavno ne da probijati kroz šaš i trstinu pjesama, albuma i (re)interpretacija.
Osim toga shvatio sam i što me kod njega najviše živciralo; ova "Most Likely You Go Your Way (And I'll Go Mine)" je otpjevana grozno. Konstantno na zadnjem stihu u kitici kao da mu padne baterija ili mu se više neda pjevat. Tak isto nekad rade Cohen a pogotovo Lou Reed. Ko neki failed autotune prije svog vremena

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2021 : 11:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Poslusaj Ministry-Lay lady lay, (uzivo je), tamo sam je postavio. Jaka obrada. 'Baci uho'.

https://youtu.be/ExJymZl7z7k

Evo nek bude i ovdje.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 26/03/2021 : 11:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ipak malo previše zdrogirano za moj ukus Ali poslušao sam sad i original i odlična mi je, thanx :D

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/03/2021 : 11:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dylanov album koji sam sigurno najvise vrtio na repeat je Slow train coming. S ove tvoje liste su tu gotta serve i man gave names. Blize je klasicnom rocku nego folku i toplo ga preporucujem.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/03/2021 : 12:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Ma nisam bas fan Iced Eartha, a vidi vraga bas sam ih jednim uzivo dobio u paketu sa Saxonom. Poslusacu naravno. Kako rekoh uvijek slusam sugestije.
Jel'ti valja Helloween cover album Jukebox? Bas sam mu se nekidan vratio zbog ovog Saxona novog.

Joj da, Metal Jukebox je super! Helloween je jedan od bendova na kojima sam odrastao i formirao svoj glazbeni ukus tako da mi je puno toga njihovoga stvarno odlično. Preko Metal Jukeboxa sam se zapravo kao mulac prvi put upoznao s nekim "starijim" izvođačima poput Cream, Faith No More, David Bowie i sličnih, to mi je tada bila novost.

@Cromwell:
Ovako kod mene na kompu izgleda Dylanov best-of:

Edited by - Paka01 on 26/03/2021 12:44:31
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2021 : 12:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ipak malo previše zdrogirano za moj ukus Ali poslušao sam sad i original i odlična mi je, thanx :D

Ako nitko nije skuzio. Tip s blentavim pogledom i kapicom, koji samo sjedi i mumlja refren je; Eddie Wedder, pijan ko majka...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/03/2021 : 12:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by ivanl

Joj da, Metal Jukebox je super! Helloween je jedan od bendova na kojima sam odrastao i formirao svoj glazbeni ukus tako da mi je puno toga njihovoga stvarno odlično. Preko Metal Jukeboxa sam se zapravo kao mulac prvi put upoznao s nekim "starijim" izvođačima poput Cream, Faith No More, David Bowie i sličnih, to mi je tada bila novost.

@Cromwell:
Ovako kod mene na kompu izgleda Dylanov best-of:

E bas te tri pobrojane su mi 'mrak'!
Ali i Hocus pocus, Mexicana, Locomotive breath...

Pravi metalni dzuboks!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000