Ako je smeh zbog različitih naziva u Stripoteci, objašnjenje je u mom postu iznad tvog.
Ne, smijem se mojoj "zaljubljenosti" u enciklopediju stripa poznatiju pod imenom Stripoteka.
To sa imenima je toliko često bilo pogotovo kad se pokreću neke serije da ni ne obraćam pažnju. Radeći popis Stripoteke i Panorame bilo je gomilu slučajeva.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Ako je smeh zbog različitih naziva u Stripoteci, objašnjenje je u mom postu iznad tvog.
Ne, smijem se mojoj "zaljubljenosti" u enciklopediju stripa poznatiju pod imenom Stripoteka.
To sa imenima je toliko često bilo pogotovo kad se pokreću neke serije da ni ne obraćam pažnju. Radeći popis Stripoteke i Panorame bilo je gomilu slučajeva.
Ajde, ajde... to je Sjor V.... radija, sve ima tamo. Ja je nazalost nisan uzeja, ali ocu.
Ajde, ajde... to je Sjor V.... radija, sve ima tamo. Ja je nazalost nisan uzeja, ali ocu.
Mladenu svaka čast, ogroman posa i onda još i otisnuto u lipom izdanju no... Pričam o drugom popisu, mom popisu, koji se razlikuje od Mladenovog ponajviše po mojoj želji da BD stripove u popisu uspoređujem sa originalima. Nije kompletan jer smo malo požurili objaviti na Scom-u a update nije napravljen. Postoji i treći popis koji je radio Vedran. Oba su objavljena prije tiskanog izdanja tako da si se malo zajebucnija sa "Ajde, ajde... to je Sjor V.... radija, sve ima tamo" E da, taj MOJ popis je na homepage-u Scom već tko zna otkad.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Usput, Attanasio je sasvim dobro nastavija serijal... Čak je većina tabli u Stripoteci bila Attanasiova ako dobro pamtim i tim prije, veća je vridnost ovog integrala jer mislim da je malo objavljeno Franquinovih tabli. Naravno, voija bi viditi i par Attanasiovih integrala
Moram da pohvalim redakciju Devete dimenzije za adaptaciju imena junaka ovog stripa, mnogo mi se više dopadaju od onih starih, koja su bila više "na prvu loptu" i bitno samo da se rimuje, dok se ovde vodilo računa i o njihovom značenju u originalu, kao što stoji u tekstu u uvodnom postu. (Naravno, na taj način je rešena i zavrzlama koja je mogla da se javi oko stare verzije, da li bi bio Aco ili Aca.) Ipak nije ovaj strip bio toliko poznat i toliko objavljivan, da bi morala da se poštuje tradicija starih naziva. (A svedoci smo da se i kod nekih drugih, "tradicionalnijih" serijala, danas menjaju stari nazivi, nekad s potrebom, ako je stari naziv pogrešan ili banalan, nekad i bez potrebe, ali to je što je...)
Da ne bude da hvalim samo naslov stripa, super je i što je neko uzeo da uopšte objavi ovaj strip ("zaboravljen", kako bi ga nazvali po onoj alexovoj temi) i, što kaže Renky, upravo Frankenove table, koje i nisu valjda bile previše zastupljene u starim izdanjima (mada su i Atanasiove dobre).
E, sad, nakon ovolikih pohvala, još i da doprinesem kupovinom ovog izdanja, mada će to ići malo teže.