forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 231

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7530 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 06/03/2021 : 19:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote

mail za slanje recenzija:
recke.stripovicom@gmail.com

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7530 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 06/03/2021 : 20:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Kad Reem vidi da sam ja uzeo jednu Kitovu priču, a ti Nickovu epizodu, otići će čovjek na ulazna vrata uhvatit malo zraka, neće vjerovat svojim očima kad pročita :)

Već sam mu nešto natuknuo u mailu da ga ne prekine od sreće, ali ne može shvatiti u potpunosti dok ne vidi ovdje.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13078 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/03/2021 : 21:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast obojici, skočio sam od sreće

Glede "Pogodbe" i Nicka Raidera, nikad nisam imao tu epizodu i priliku da je pročitam, imao sam jedino "U službi cara" i "Ubojstvo uz prozor" u izdanju Slobodne tih 90-ih i to je bio nekako taj moj prvi dodir s Nickom. A da će Spock raditi jednu epizodu Nicka Raidera, oduševljen sam

Opet, s druge strane da će Hercule raditi jednog Tellera, isto sam bez riječi I ja sam fan dinosaura, obožavam ih. Ako se ne varam, to bi morala biti ova epizoda:

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7530 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 07/03/2021 : 09:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Ažurirano!

Uz Nicka rezervirao sam si narednog Gordon Linka.

Edited by - Spock on 07/03/2021 09:36:45
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13078 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/03/2021 : 11:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
@Hercule - kod te Kitove recenzije, ako budeš htio, možeš u jednoj od zanimljivosti spomenuti da je Rotundo na Ludensovom integralu broj 7 crtao na naslovnici T-Rexa, iako u tom stripu nema pojave dinosaura, samo jedan mamut koliko se sjećam

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14003 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 07/03/2021 : 16:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Mamut, t-rex, kromanjonac, neandertalac, sve je to isto...
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14003 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 10/03/2021 : 08:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Poslao Kit: Nevidljiva barijera / Povratak u praistoriju
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14003 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 10/03/2021 : 11:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Pri kraju sam i s Kitovom recenzijom: Ledeni ratnik / Blago vikinga

Edited by - Hercule Poirot on 10/03/2021 11:06:58
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7530 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 10/03/2021 : 12:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Pa ti si čudo, Hercule!

Ako trebaš originalne naslovnice za cover, mogu ih skinuti u odličnoj rezoluciji, jer čini mi se da se ne može od LMS naslovnica napraviti cover bez brisanja cijene ili slično.

Edited by - Spock on 10/03/2021 13:17:42
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14003 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 10/03/2021 : 13:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
@Spock, te tehničke stvari dogovori sa Reemom, ja sam suglasan sa svime.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7530 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 10/03/2021 : 16:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

@Spock, te tehničke stvari dogovori sa Reemom, ja sam suglasan sa svime.

OK, možda bi za ovu prvu bila bolja Rotundova. Vidjet ću s Reemom.

Ja poslao Gordon Linka: Ljubičasta zaraza i bacio se na Nicka, samo kod mene to ide neusporedivo sporije nego kod tebe.
Traba svaki detalj istražiti i slično...

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/03/2021 : 11:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Za slučaj da netko planira recenzirati nešto od amerikanaca, ja trenutno pišem sljedeće:

- 4 Kids Walk Into a Bank
- The Goddamned: Before the Flood (Prokleti: Pre Poplave)
- JSA: Justice Be Done
- Green Arrow: Quiver

plus je gotova The Ring of the Nibelung, čeka red za objavljivanje.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 11/03/2021 : 11:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
rezerviram deadwood dick 2-između teksasa i pakla

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7270 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/03/2021 : 12:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Pa jeste ljudi ažurni, svaka čast. Dođe mi i da i ja počnem ponovno nešto pisati.
Nakon kaosa sa solarovim odlaskom vratili se svi iz pepela jači nego ikada. :)
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 11/03/2021 : 13:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Vidim da je za vrijeme moga odsustva na forumu bila prava drama. Tko sad uploada recenzije kad nema Solara?

Što se tiče mojih rezervacija, Vitezovi sjevera sam započeo i zapostavio, bit će završena oko Uskrsa nadam se. Od DD maksija teško da će biti pomaka pa možete obrisati. Vidjet ću da napišem koju recenziju DD color festa preko vikenda, jer to sad čitam.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13078 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/03/2021 : 13:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Za slučaj da netko planira recenzirati nešto od amerikanaca, ja trenutno pišem sljedeće:

- 4 Kids Walk Into a Bank
- The Goddamned: Before the Flood (Prokleti: Pre Poplave)
- JSA: Justice Be Done
- Green Arrow: Quiver

plus je gotova The Ring of the Nibelung, čeka red za objavljivanje.

Izvrsno, evo da javim da se kod mene na kompu nalazi 25 recenzija spremnih za objavu (uskoro će ih biti 26), a na zajedničkom mailu ako sam dobro vidio, ima ih 7 komada.

Da javimo i Spocku radi evidencije i ažuriranja popisa u ovoj temi, da je prozirna senka poslao 3 recenzije od Mister Jinksa:

-Dreamtravel
-Vreme nula
-Beskrajno sećanje

quote:
Originally posted by Dexters

Tko sad uploada recenzije kad nema Solara?

Dee je tu otprije, pa je došao Paka pripomoći i ja sam došao početkom veljače..

Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 11/03/2021 : 13:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
ReemCP, onda si ti jedan od šefova?
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13078 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/03/2021 : 13:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ma nisam jedan od šefova, volim više reći jedan od pomagača

Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 11/03/2021 : 13:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Kako nisi jebote, ako donosiš odluke što se uploada, a što ne. Nego, da te pitam, DD color fest se sastoji od 4 kratke priče, da li bih mogao u jednoj recenziji obraditi sve 4 priče umjesto dosadašnje prakse gdje je išla jedna kratka priča- 1 mini recenzija?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/03/2021 : 13:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
To su kratke priče, jel tako? Mislim da je to skroz okej da ih objediniš u jedan tekst, sjećam se da sam već viđao takve stvari, mislim u recenzijama za neke Zagor maxije (?), a i ja sam prošle godine napisao jednu takvu Star Wars recenziju.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 11/03/2021 13:44:46
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 11/03/2021 : 13:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Ma da, priče su do 30-ak str, cijeli kolor fest ima 128str i osmišljen je kao jedna tipična bonelli sveska. Hvala Paka :)
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7530 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 11/03/2021 : 13:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako nisi jebote, ako donosiš odluke što se uploada, a što ne. Nego, da te pitam, DD color fest se sastoji od 4 kratke priče, da li bih mogao u jednoj recenziji obraditi sve 4 priče umjesto dosadašnje prakse gdje je išla jedna kratka priča- 1 mini recenzija?

Drago mi je da si ponovno aktivirao. Često sam postavljao pitanja šta je s tobom.

Normalno da možeš. Ima puno takvih primjera.
Evo npr. moj Jerome ili Mort Cinder.

https://www.stripovi.com/recenzije/jerome-k-jerome-bloche-jkjb-fb-1-knjiga-prva/2395/
https://www.stripovi.com/recenzije/mort-cinder-orka-15-mort-cinder/2355/

- Ostalo sve upišem kad stignem, sutra, najkasnije preksutra.

Edited by - Spock on 11/03/2021 13:57:59
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 11/03/2021 : 14:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ima puno primjera i sasvim je legitimno ali ja osobno volim da bude svaka priča posebno. Ali slažem se i s tim da neke priče ne zasluže baš da imaju cijelu recenziju i da je svakako bolje da su 4 objedinjene u jednoj nego da ih nema.

@Spock
Ne bih rekao da je Mort Cinder dobar primjer, ja na njegove priče gledam kao poglavlja jedna knjige ne kao odvojene priče. Mada je stvarno teško razlučiti te stvari.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13078 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/03/2021 : 14:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako nisi jebote, ako donosiš odluke što se uploada, a što ne.

Da, ali stvar je u tome što su u pitanju sve iskusni i prekaljeni recenzenti, recenzenti koji imaju već svoju stečenu reputaciju. Tko sam ja, recimo, da idem jednom Igoru ili Spocku odobravati što će ići na objavu, a što neće? Reci sam da je to smiješno Kako i ja sam sudjelujem u tom procesu pisanja recenzija, pa prije će njih dvojica meni dati savjet ako mi nešto ne valja i da nešto treba da promijenim u svojoj, vlastitoj recenziji.

Ja jedino kod njih prilikom obrade teksta, samo provjerim za eventualni tipfeler, jer koliko god bili precizni, nekad se nešto provuče sitno, makar se radilo o jednom slovu da se ispravi i da to na sajtu bude što točnije. Jbg, svi griješe, koliko samo puta izdavači krivo unesu tekst u oblačić ili ga zamijene, dogodi se i to ode tako u tiskaru.

Početkom veljače sam na svoja leđa preuzeo Herculeove, Spockove i svoje recenzije, ne bi li olakšao posao Paki i Deeyju. Sa nešto stečenog iskustva, počeo objavljivati i neke Igorove i od tex2 recenzije. Paka i ja se dogovaramo redovito oko objava, da se ne dogodi da on objavi recenziju u 22.00h, a ja upadnem kao padobranac u 22.15h sa drugom i još da se potrefi da stavimo istog junaka Tako da gledamo, s obzirom na sjajnu situaciju sa zalihom, da ide svaki dan nešto, da se miksa sa različitim školama i razl. junacima. Da svi recenzenti dođu na red i da ne čekaju dugo.

Nakon ne baš lijepog početka godine, nekako se opet pozitiva vratila i tekstovi se nižu kao na traci. Nije uopće važno tko objavljuje, važno je da ljudi pišu i da su inspirativni, da možemo svako malo nešto novo pročitati na sajtu. Nadam se da pored tebe Dexter, da će se i drugi recenzenti vratiti, da će se i neki novi okušati u pisanju i postati recenzenti, jer nema ti bolje (kad već voliš strip) pisati o svom omiljenom stripu/junaku i onda kad vidiš da je tvoj tekst objavljen na sajtu, vjerujem da svatko od nas bude ponosan na svoje stvoreno djelo.

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7530 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 11/03/2021 : 15:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
@Deers: Da, kod Mort Cindera je u pitanju cijeli opus, ali ni priče se ne nadovezuju baš jedna na drugu.

U svakom slučaju ima još takvih primjera, u Alan Ford recenzijama npr.

@Reem:

Edited by - Spock on 11/03/2021 15:14:47
Go to Top of Page
Page: of 231  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.55 seconds. Snitz Forums 2000