Author |
Topic |
|
LudensovPotrcko
Average Member
681 Posts
Member since 05/06/2018 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17012 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 17/03/2021 : 19:30:51
|
Ne znam šta reći za ovo. Otkud uopšte nekom ideja da posvećuje neko djelo onoj nebulozi od Srpskog filma? Pogledao sam jednom nekoliko scena i odustao, bilo je previše odvratno, iščašeno. Dilan leti avionom!? Malo je previše i za revoluciju, nije baš odavno letio avionom. Mada, zanimljivo je to da se radnja dešava u Americi. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/03/2021 : 19:35:29
|
V.C. 148. Samo za odrasle! Ne bi o tematici, ali bi o 'kasnjenju'. Daj gasa Berni! Inace, Dylan je vec odavno bio u Americi, ne avionom, al popracen morskom bolescu preko Atlantica, u originalnoj epizodi no.18. Cagliostro! (Italija i LL knjiga no.6), nekad nezgrapno prevedenoj u Dnevniku, 'Njujork Njujork' (pobogu), ilitiga Zlocin kod Ludends 'extre'... |
Los cukar na fritulama! |
Edited by - ivanl on 17/03/2021 19:53:08 |
|
|
Edi B
Average Member
Croatia
798 Posts
Member since 21/05/2020 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 17/03/2021 : 21:39:49
|
quote: Originally posted by delboj
Ne znam šta reći za ovo. Otkud uopšte nekom ideja da posvećuje neko djelo onoj nebulozi od Srpskog filma? Pogledao sam jednom nekoliko scena i odustao, bilo je previše odvratno, iščašeno. Dilan leti avionom!? Malo je previše i za revoluciju, nije baš odavno letio avionom. Mada, zanimljivo je to da se radnja dešava u Americi.
Meni je sramotno da je kinematografiji koja je dala svjetske vrhunce naslovom tog filma u svijetu (barem na zapadu) dana jedna odvratna oznaka. Užas. Nego, na redizajniranoj stranici SBE sada pišu prvo prezime pa ime autora. Je li to novost u talijanskom ili je SBE tako odlučio iz kakvih drugih razloga, znaš li? |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17012 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 18/03/2021 : 07:44:34
|
quote: Originally posted by Edi B
Naslovnica očajna🤮
Ocajna, da ocajnija ne moze biti. Ispod svakog Stanovog renomea. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 18/03/2021 : 10:04:18
|
Ja isto ne vidim što je to toliko tragično. Ideja OK, realizacija nije najbolja ali je naslovnica svakako efektna. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Tonto
Advanced Member
8300 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 19/03/2021 : 00:54:52
|
quote: Originally posted by Curunir
Ne znam šta reći za ovo. Otkud uopšte nekom ideja da posvećuje neko djelo onoj nebulozi od Srpskog filma? Pogledao sam jednom nekoliko scena i odustao, bilo je previše odvratno, iščašeno. Dilan leti avionom!? Malo je previše i za revoluciju, nije baš odavno letio avionom. Mada, zanimljivo je to da se radnja dešava u Americi.
Meni je sramotno da je kinematografiji koja je dala svjetske vrhunce naslovom tog filma u svijetu (barem na zapadu) dana jedna odvratna oznaka. Užas.
Slazem se s Curnirom u potpunosti. Nisam gledao film, mozda je i dobar, ne volim da pricam unapred o kvaliteti stvari (sem Zagor Maxija kad ga rade Zambrelleti i Sediolli) ali svakako taj naziv ostvaruje jako losu konotaciju i asocijaciju na Srbiju, kao da nije dovoljno sto smo vec omiljeni negativci u novijim americkim serijama i filmovima .
Sto se tice Stanove naslovne strane, meni je genijalna, jednostavna i minimalisticka a tako efektna i uznemirujuca. Bas privlaci coveka da kupi strip. Sve Stanove naslovne strane, od Novog zivota (odnosno od kad je Rekijoni preuzeo urednicko kormilo) pa sve do smene i dolaska Gigija, su odlicne, efektne, drugacije, originalne ili barem interesantne na neki specifican nacin. Prosto mi dodje zao sto ga je zamenio Gigi. |
Edited by - going going on 19/03/2021 00:55:18 |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 19/03/2021 : 05:23:26
|
quote: Originally posted by ivanl
u originalnoj epizodi no.18. Cagliostro! (Italija i LL knjiga no.6), nekad nezgrapno prevedenoj u Dnevniku, 'Njujork Njujork' (pobogu), ilitiga Zlocin kod Ludends 'extre'...
Pa, naslov "Njujork, Njujork" je u svakom slučaju mnogo kreativniji i slikovitiji nego ovaj prost i neinspirativan - "Zločin"
Šta zločin, kakav zločin, čiji zločin ??? Zločin je dati takav naslov toj priči... |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 19/03/2021 : 07:18:26
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
quote: Originally posted by ivanl
u originalnoj epizodi no.18. Cagliostro! (Italija i LL knjiga no.6), nekad nezgrapno prevedenoj u Dnevniku, 'Njujork Njujork' (pobogu), ilitiga Zlocin kod Ludends 'extre'...
Pa, naslov "Njujork, Njujork" je u svakom slučaju mnogo kreativniji i slikovitiji nego ovaj prost i neinspirativan - "Zločin"
Šta zločin, kakav zločin, čiji zločin ??? Zločin je dati takav naslov toj priči...
Ime price je; Cagliostro! (I to s usklicnikom), u originalu, i to ti je to. Sve ostalo me podsjeca na davni film u jednom splitskom kinu imena Fright night, a koji je bio preveden; Moj susjed je vampir. |
|
|
InvisibleMan
Starting Member
88 Posts
Member since 07/01/2021 |
Posted - 19/03/2021 : 11:11:51
|
Ekipa, je li ovo na kioscima Tiska? Kod mene tu preko puta nema, ali taj nije Tisak, i dobiva stripove po principu "što ispadne iz kamiona". |
|
|
Edi B
Average Member
Croatia
798 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 19/03/2021 : 11:32:33
|
quote: Originally posted by Deers
Ja isto ne vidim što je to toliko tragično. Ideja OK, realizacija nije najbolja ali je naslovnica svakako efektna.
Slažem se, ja sam se krivo izrazio, umjesto "meni je očajna" napisah samo da je očajna. Što naravno nije slucaj kod svih, ima i onih kojima je Ok, dapace. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 19/03/2021 : 12:00:36
|
Sto je potpuno tocno i legitimno, jer istina je da je ljepota u oku motritelja, cak i onih sa velikom dioptrijom. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Posted - 19/03/2021 : 12:05:44
|
quote: Originally posted by InvisibleMan
Ekipa, je li ovo na kioscima Tiska? Kod mene tu preko puta nema, ali taj nije Tisak, i dobiva stripove po principu "što ispadne iz kamiona".
Bacio sam oko po obliznjim trafikama, i nisam ga vidio, cisto znatizelje radi, jer odavno sve kupujem u striparnicama. Cisto, novo, neosteceno. |
|
|
ivan_micic
Senior Member
Croatia
2353 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
InvisibleMan
Starting Member
88 Posts
Member since 07/01/2021 |
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 20/03/2021 : 13:03:14
|
Pročitao sam strip i nisam primjetio nijednu izravnicu poveznicu sa Srpskim filmom, osim činjenice da je tema stripa- snuff filmovi. To je inače dosta raširena tema u internetskim krugovima kad se raspravlja o tajnim moćnim organizcijama koje vode izopačeni i bogati moćnici. Koliko mi je poznato nema nijednog dokaza da je snuff film ikada u povijesti snimljen.
Scenarij je plitak. Tijek radnje je monoton, sve glumice/žrtve u "strašnim" scenama su polugole mlade žene. Za razliku od Vukmira, ovaj redatelj je dosadan, nema nikakvu pozadinu, čak ne djeluje ni zločesto. Predvidljiv twist i kraj. Crtež zapravo spašava ovu priču. Tu zaista moram Recchioniju odati počast- novi crtači sa zanimljivim stilovima su unijeli pravu svježinu u serijal. Npr. ovaj i prošli broj crtaju ljudi za koje nisam prije ni čuo, ali su fantastični, tu nema sumnje.
Scenarij: 6/10 Crtež: 9/10
ps: da li je netko primjetio kvalitetnije korice na ludensovom izdanju, kao da je plastifikacija bolje odrađena, ili se meni samo čini?
|
Edited by - Dexters on 20/03/2021 13:03:47 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47163 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/03/2021 : 13:14:58
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Curunir
Meni je sramotno da je kinematografiji koja je dala svjetske vrhunce naslovom tog filma u svijetu (barem na zapadu) dana jedna odvratna oznaka. Užas.
Slazem se s Curnirom u potpunosti. Nisam gledao film, mozda je i dobar, ne volim da pricam unapred o kvaliteti stvari (sem Zagor Maxija kad ga rade Zambrelleti i Sediolli) ali svakako taj naziv ostvaruje jako losu konotaciju i asocijaciju na Srbiju, kao da nije dovoljno sto smo vec omiljeni negativci u novijim americkim serijama i filmovima .
Sto se tice Stanove naslovne strane, meni je genijalna, jednostavna i minimalisticka a tako efektna i uznemirujuca. Bas privlaci coveka da kupi strip. Sve Stanove naslovne strane, od Novog zivota (odnosno od kad je Rekijoni preuzeo urednicko kormilo) pa sve do smene i dolaska Gigija, su odlicne, efektne, drugacije, originalne ili barem interesantne na neki specifican nacin. Prosto mi dodje zao sto ga je zamenio Gigi.
Film je najmanje rečeno šokantan . Teška boleština . Čudi me da niko nije tužija lika šta ga je tako nazva. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47163 Posts
Posted - 20/03/2021 : 13:38:12
|
quote: Originally posted by Dexters
Pročitao sam strip i nisam primjetio nijednu izravnicu poveznicu sa Srpskim filmom, osim činjenice da je tema stripa- snuff filmovi. To je inače dosta raširena tema u internetskim krugovima kad se raspravlja o tajnim moćnim organizcijama koje vode izopačeni i bogati moćnici. Koliko mi je poznato nema nijednog dokaza da je snuff film ikada u povijesti snimljen.
Scenarij je plitak. Tijek radnje je monoton, sve glumice/žrtve u "strašnim" scenama su polugole mlade žene. Za razliku od Vukmira, ovaj redatelj je dosadan, nema nikakvu pozadinu, čak ne djeluje ni zločesto. Predvidljiv twist i kraj. Crtež zapravo spašava ovu priču. Tu zaista moram Recchioniju odati počast- novi crtači sa zanimljivim stilovima su unijeli pravu svježinu u serijal. Npr. ovaj i prošli broj crtaju ljudi za koje nisam prije ni čuo, ali su fantastični, tu nema sumnje.
Scenarij: 6/10 Crtež: 9/10
ps: da li je netko primjetio kvalitetnije korice na ludensovom izdanju, kao da je plastifikacija bolje odrađena, ili se meni samo čini?
Zavisi kako definiraš snuff u širinu. Da se ograničimo samo na ratove imaš toga dosta. Imaš čak i par predsjednika npr. Samuel Doa su mučili i ubili pred kamerama,vhs je kružija po zapadnoj Africi . Talibani su ubili Najibulaha i brata mu kad su ušli u Kabul.(iako to navodno nije snimljeno,al ko će znat). |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47163 Posts
Posted - 20/03/2021 : 13:39:38
|
A imaš i nedavnih egzekucija "običnih" ljudi pred kamerama od isila |
|
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 29/03/2021 : 02:29:26
|
Naslovnica i crtež za deset, sve ostalo goli prosjek, možda prva epizoda nakon preporoda koja ni na koji način ne odaje da je smještena u moderno doba, znači imao sam dojam kao da čitam Extra izdanje, ujedno mi se čini da je ovo i prva Rujuova epizoda nakon preporoda čime je i zacementirao da nikada nije trebao doći na ovaj serijal. Radnja je tu tek toliko da se Dylan ponaša kao detektiv, još uvijek funkcionira po principu da ide od vrata do vrata iako smo ga relativno nedavno vidjeli da koristi internet. Tematski epizoda jeste o snuff filmovima, ali iako sam ga davno gledao ne vidim niti jednu paralelu između ovoga i Srpskog filma, možda me jedino u tragovima asociralo na film "Martyrs".
Problem kod Dylana jeste u tome što je u osamdesetima kada je počeo izlaziti nasilje u filmovima bilo relativno blago, iz tog razloga se strip činio daleko brutalniji nego što je danas, ali u međuvremenu nasilje u Dylanu se postepeno smanjivalo, a u sedmoj umjetnosti drastično povećalo, zato ovakvi stripovi teško mogu privući čitatelje. Ovaj serijal se čita radi melankolije, satire, crnog humora i generalno sklavijanzima, prošla epizoda je imala sve to i zato je odlična, ovaj scenarij nema apsolutno ništa što nije već viđeno, svaku izjavu u stripu kao da sam već pročitao u ranijim epizodama. Djeluje mi kao da je čitava epizoda sa svim svojim dramatičnim kadrovima funkcionirala primarno kao odskočna daska za ove crtače, a ako je tako sve joj je oprošteno... |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
|
dariohead
Starting Member
94 Posts
Member since 23/02/2011 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 07/05/2021 : 23:33:59
|
Imao je Dylan i boljih epizoda posvećenih snuff filmovima. Ovaj put Ruju pokušava biti drukčiji, pa imamo dosta zanimljivih elemenata (poput otvaranja same epizode) ali se kasnije to izgubi u scenariju. Sve djeluje umjetno i loše režirano pa i kraj. Kojem fali motivacije općenito a i vezano uz samog Dylana. Crtež je dosta dobar i odgovara priči mada nije me raspametio. Dylan kao neka kombinacija Stana i Calurija ali neujednačeno. Naslovnica nije loša, bolja ideja nego realizacija. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
|
Topic |
|