To je to, više manje smo se 90% složili, pogotovo dio o tome da ga mogu čitati svi, ali da je zapravo baš jako fina poslastica za ljubitelje serijala. ;)
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Ja sam od prvog momenta kad su se pojavili u SBE, kratki i zavrseni serijali odusevio i pozdravio takvu 'novu' politiku izdavacke kuce iz Milana. Svi su mahom dobri do odlicni, a ovi kako bi bilo kad bi bilo, mini serijali dugovjecnih SBE junaka su prava stvar. Tako i ovaj 'novi' Nathanov. Nikakav problem da ih bude jos, sto se mene tice. A sigurno i hoce. 'Kuri' to na trzistu i 'glave' iz ulice Buonarroti ne propustaju takve poslovne poteze, jednom kad su se dokazali.
A cuj, ovakav mantil mu je trade mark od samog pocetka. Pistolj je ok, kakvih je samo glomaznih, nezgrapnih i pretjeranih oruzja bilo u njegovim rukama.
36, bez misliti se. U mom je vlasnistvu! Kakav kadar... genijalna naslovnica. Jedna od najboljih mi Castellinijevih. Krv sam ispljucao dok nisam na nju stavio sape...
Bolje tako, znalo je biti da u turi ne bude baš dobrih naslovnica, a u nekoj drugoj 4-5 vrhunskih. Tako neke izvise zbog jače konkurencije. Ja bih osobno stavio po četiri prve dalje, ali mora se nekad izbor i završiti :D
Pročitao specijal 19, pa ono.. kako je razdijeljen u dva dijela sa različitim scenaristima i crtačima probati ću komentirati svaki zasebno. Generalno ideja o lijekovima za starenje kao zamjena za odsluženje zatvorske kazne dobro je poznata sa raznim etičkim dilemama, osobno mi odmah pada na pamet serija Oz gdje su se nakratko poigrali sa tom idejom.
Prvi dio koji potpisuje piani ima dobru premisu gdje pogrešno optužen zatvorenik prihvaća ubrzano starenje kako bi izašao na slobodu i potražio pravog krivca, ali sve drugo je dosadno, patetično i neuvjerljivo, odmah sam pretpostavio krivca, a generalno je sama ideja kako je uopće nastao serijski ubojica skroz drekasta.
Drugi dio koji piše Vietti je već puno bolji, šteta što je opterećen svojim prethodnikom premda se oba dijela zapravo mogu pročitati zasebno.
Nathan never 75.. wow.. imamo dvodijelnu priču o tajnim špijunskim igrama na više strana i kako se to obično zbiva, ne zna se tko tu koga, ali poznavajući vignu znao sam otprilike u kojem predvidljivost smjeru će ići razrješenje cijele priče, no opet, iako ni blizu top liste, u ovom tužnom sivom i bezličnom periodu u koji smo upali sa nathanom, ova priča toliko odskace da mi se i dopalo. Treća priča mi sa Whiteom mi se nije dopala, naprosto nisam trenutno za patetiku.
Btw, crtež mi je posvuda bio dobar pa mi je vjerojatno i to popravilo ukupni dojam jer dugo nisam tako uživao u nathanu (one generacije sam ipak odavno apsolvirao)
E jbg. Ovdje bi napravio iznimku od majstora Castellini-a, i dao glas prekrasnoj De Angelisovoj copertini; Snu leptira! Bas je prekrasna, oduvjek mi se svidala.
Počinje doigravanje. U doigravanje je ušlo 17/59 naslovnica Castellinija, 11/190 DeAngelisa i 4/111 Giarda. Prvih 8 parova 16-ine finala su stavljeni na glasanje: