Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/03/2021 : 09:24:08
|
Usred masiva Écrins, u dolini Vénéon, jedan veliki bijeli vuk i jedan pastir žestoko će se sukobiti, do krajnjih granica, da bi na koncu sklopili pakt i uspjeli pronaći recept za suživot. Unatoč svemu što ih razdvaja, oba bića dirljivo shvaćaju da imaju nešto zajedničko, da su jedno drugome potrebni kako bi preživjeli u tom surovom okruženju.
Rochette putem fikcije nastoji ponuditi rješenje vječitog sukoba dvaju gledišta, od kojih nijedno nije pogrešno: gledište pastira, koji žele zaštititi svoje stado, i ono nacionalnih parkova, koji pokušavaju spasiti živote ugroženih vrsta. K tome, kao i u ostalim svojim stripovima, Rochette još jedanput slavi planinske vrleti, njihovu ljepotu, njihovu surovost, kao i muku te poniznost potrebne da bi se ondje opstalo.
Kolorka 178 • Vuk • 108 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jean-Marc Rochette • Crtež Jean-Marc Rochette • Prijevod Mirna Šimat • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 16.3.2021. • Cijena 120 Kn
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-178-vuk/691/
|
Trouble will find me |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38074 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4031 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13990 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 23/03/2021 : 17:44:53
|
Sažetak više-manje govori sve što se ima za reći o radnji. Taj sukob čovjeka i vuka/prirode mi nije pretjerano bliska tema pa me s te strane strip ne pogađa, iako mnoge sigurno hoće. Što se vizualnog dijela tiče, sviđa mi se stil kojim Rochette crta, ali mislim da mu fali karaktera. Sve te planine djeluju nekako generički i nisam uspio osjetiti njihovu hladnoću i čuti vjetar kako zavija. Rekao bih da je za to dobrim dijelom kriva i boja Isabelle Merlet, koja mi se (ovakva) ovdje čini potpuno suvišnom. Gledao sam na netu neke druge Rochetteove radove koje je sam bojao i to mi djeluje osjetno bolje. Vuk nije loš strip. Ima tu dobrih prikaza prirode i životinjskog svijeta i poruke koje prenosi su plemenite, ali jednostavno nisu prezentirane na neki posebno upečatljiv način. Štoviše, u pokušaju da nam prenese poruku i bude siguran da smo ju shvatili, autor na kraju čak i pretjeruje te pomalo zalazi u patetiku.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 24/03/2021 : 09:00:55
|
Kakvo suptilno pokopavanje!
Nisam čitao strip, već na osnovu kratkog sadržaj i previewa sam vidio da je rječ o djelu bez okusa i mirisa, nacrtanom iz krivih pobuda, od čovjeka koji vjerovatno u životu nije kročio na planinu i drago mi je što se moje predrasude pokazuju točnima!
Veselim se daljnjim negativnim osvrtima |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/03/2021 : 09:55:48
|
markos da je pametan da više ne šalje stripove u šanerovu knjižaru;čovek ubi sa antireklamom. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
Posted - 24/03/2021 : 10:20:03
|
A da tek vidiš kako je posložio Orke i Kolorke! Sve nešto krivo, ništa po broju, samo nekakvi žanrovi, ne moš se snać, moraš sve stripove pogledat da nađeš pravog!!
Glede Vuka, mogu samo reći: ponekad najgora djela nastaju iz najboljih namjera, ponekad najveća ljubav daje najosrednije rezultate. To je jedna od većih životnih tuga - čistoća osjećaja se pretvori u promašenost djela
Pogledajmo samo tu naslovnicu, čovjeka koji stoji na snježnoj padini kao da stoji na korzu, bez cepina, bez dereza, taj neuvjerljivi trag vuka, mutnu boju neba koje na visini kad nema oblaka ne može ne biti blještavo plavo..
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8301 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 24/03/2021 : 10:42:54
|
quote: Originally posted by anto
markos da je pametan da više ne šalje stripove u šanerovu knjižaru;čovek ubi sa antireklamom.
quote: Originally posted by Markos
Hahaha "there is no such thing as bad publicity"
|
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/03/2021 : 10:58:21
|
Cijenim ljude koji znaju napisati kvalitetan negativan osvrt. Pratio sam svojevremeno nekoliko blogova s recenzijama knjiga i na kraju sam od svih odustao jer sam primjetio da uopće ne pišu ništa negativno. Svaka je knjiga super, svaka valja, svaka je odlična. Na taj način stječem dojam da ljudi nemaju kriterije ili (vjerojatnije) pišu sve pozitivno zato što direkt od izdavača dobivaju besplatne knjige pa ih reklamiraju. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38074 Posts
Posted - 24/03/2021 : 11:10:49
|
quote: Originally posted by Paka01
Na taj način stječem dojam da ljudi nemaju kriterije ili (vjerojatnije) pišu sve pozitivno zato što direkt od izdavača dobivaju besplatne knjige pa ih reklamiraju.
Zelis reci da Shaner na ovaj nacin trazi besplatne primjerke?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38074 Posts
Posted - 24/03/2021 : 12:08:08
|
Ne, pa vidiš da Shaner piše negativne osvrte
Pa zato i kazem.
To je oblik prosvjeda, a kad ih dobije...
(salimo se Shaneru, iako to vec znas ) |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 24/03/2021 : 13:03:50
|
Nemam nikakvih problema s negativnim kritikama. Puno mi je draza iskrena negativna kritika nego lazno tapsanje po ramenu. Sve Fibrine stripove sam odabrao i objavio zato jer su meni osobno bili dobri, iz ovog ili onog razloga, i nikakav negativan osvrt to ne moze promijeniti. Sto se Vuka konkretno tice, meni jei izmamio suzu na kraju. E sad, ja jesam sentimentalna stara budala i moguce da lako padam na patetiku kao sto to shaner ocjenjuje, ali sto se mene tice, strip koji mi tako uspije probuditi emocije itekako valja. I nije me briga ako se ne proda, jebes novac, meni ta suza vrijedi vise. |
Trouble will find me |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 24/03/2021 : 14:34:56
|
Ja se uopšte ne moram složiti nekad sa Shanerovim upisima, ali u tih par rečenica napiše dovoljno da mogu da procenim kako će meni da legne nešto. Znam da ga ne trebam ništa slušati kad strip sadrži istoriju i/ili politiku, al za ostalo njegov sentiment mi dosta kaže.
Isto važi i za ostale koji umeju da napišu i nešto kritično. Bez kritičnih osvrta ne mogu da vidim raspon i interesovanja nekog ko piše. Meni su 3 loše Antove ocene više rekle o njegovom ukusu no 1000 njegovih granitnih petica |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/03/2021 : 14:40:54
|
Sto se Vuka konkretno tice, meni jei izmamio suzu na kraju.
i meni isto kad nije objavio Popaja prošle godine. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 24/03/2021 : 15:39:23
|
quote: Originally posted by anto
Sto se Vuka konkretno tice, meni jei izmamio suzu na kraju.
i meni isto kad nije objavio Popaja prošle godine.
Otkad smo se složili par puta i humor ti se poboljšao! |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 24/03/2021 : 16:59:26
|
quote: Originally posted by pcoro
A da tek vidiš kako je posložio Orke i Kolorke! Sve nešto krivo, ništa po broju, samo nekakvi žanrovi, ne moš se snać, moraš sve stripove pogledat da nađeš pravog!!
To ja namjerno da se kupci ne mogu snaći bez mene, a onda ulijećem s negativnim kritikama.
Kad smo kod toga, trebao bih jednom fotkati police pa ih postaviti ovdje. Moram se sjetiti uzeti fotoaparat na posao jedan dan.
quote: Originally posted by pcoro
Ajde prvo pročitaj.
Neću ništa obećati, sad nakon Shanerove kritike
Ajde, ajde, pa napisao sam da nije loš strip. Pomisli samo koliko ćeš guštati u njemu ako ti bude dobar i koliko ćeš guštati u pisanju negativnog komentara ako ti bude loš.
quote: Originally posted by Poli
Ne, pa vidiš da Shaner piše negativne osvrte
Pa zato i kazem.
To je oblik prosvjeda, a kad ih dobije...
Ja sam baš mislio da razbijemo šablonu pa da ih dobijem upravo zato jer pišem negativne osvrte, ali još uvijek ništa.
Nemam nikakvih problema s negativnim kritikama. Puno mi je draza iskrena negativna kritika nego lazno tapsanje po ramenu. Sve Fibrine stripove sam odabrao i objavio zato jer su meni osobno bili dobri, iz ovog ili onog razloga, i nikakav negativan osvrt to ne moze promijeniti. Sto se Vuka konkretno tice, meni jei izmamio suzu na kraju. E sad, ja jesam sentimentalna stara budala i moguce da lako padam na patetiku kao sto to shaner ocjenjuje, ali sto se mene tice, strip koji mi tako uspije probuditi emocije itekako valja. I nije me briga ako se ne proda, jebes novac, meni ta suza vrijedi vise.
Slažem se za emociju i suzu. Meni ih, eto, ovaj strip nije probudio, ali neki drugi jesu. Samo ti nastavi istim putem.
quote: Originally posted by Red Marquis
Meni su 3 loše Antove ocene više rekle o njegovom ukusu no 1000 njegovih granitnih petica
Šta ih ima toliko?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/03/2021 : 19:54:55
|
Evo onako iskreno meni Shaner jedan od realnijih ocjenjivača. Doduše ukusi nam se razlikuju, ali njegove osvrte volim pročitat jer su kratki i informativni.
Anto je malo na drugu strano, on je većinom oduševljen, i njega volim čitat. Anto vj djeluje nerealno, ali ja sam siguran da čovjek gušta i da je stvarno oduševljen (ili nije) kada piše osvrt.
I ovo što Marko kaže, ako se meni nešto svidi, mogu ljudi pljuvat po tome koliko hoće...meni je super i amen. Doduše ja ne volim kada netko za nešto napiše sranje, smeće i slično...ne, ja ću uvijek napisati da mi se nije svidjelo ili da mi nije leglo, ja se osobno ne vrijeđam (iskreno me BK što tko misli o filmu/igri/stripu/knjizi/čemugod koji su se meni svidjeli), ali možda takav nastup vrijeđa nakladnika, autore, obožavatelje...
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 24/03/2021 19:56:36 |
|
|
Topic |
|