forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 564

Shaner
Advanced Member

Croatia
7370 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 24/03/2021 : 20:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by vice

quote:
Originally posted by mladjo

Scent of a woman (1992)

Koja filmčina!!!

Kako sam dosad propustio pogledati ovo remek - djelo? :D:D

Ocjena:10/10

Taj mi je uz Willa Huntinga u top 2 filma!

Da, odličan je!

Supruga vidjela DVD na polici i već neko vrijeme me nagovara da ga pogledamo, a ja sam ga zapamtio kao osrednjeg i dosadnjikavog. Sad kad ga toliko nahvaliste, morat' ću mu dati još jednu šansu.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2021 : 22:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
meni je miris žene, neću reći bezvezan, nego mlak
i nikad nisam poželio ponovo ga pogledati
to jednom u kinu mi je dovoljno za cijeli život
najviše mi smeta pacinova gluma, koja je po mom mišljenju i dojmu kojeg sam stekao, prenaglašena, odnosno, sve je preglumljeno, izglumatano
i slobodno udrite po meni :)

if you tolerate this, then your children will be next

Edited by - ken2 on 24/03/2021 22:21:44
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4982 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 24/03/2021 : 22:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Napomena da je riječ o remakeu poznatog talijanskog filma. Nisam gledao original, remake je vrlo solidan crowd pleaser kakvi su se u to doba snimali.

@ken: Hoo-aah! Definitivno over the top "method" gluma. Ali nije to samo u tom filmu, takav je Pacino praktički u svakom filmu druge polovice karijere, od najekspresivnijeg glumca postaje parodija samog sebe. Njegov kolega s kojim se tijekom cijele karijere uspoređuje De Niro je na vrijeme prepoznao tu zamku, pa je u kasnijoj fazi da preduhitri nenamjernu parodiju birao neozbiljne uloge sa namjernom auto-parodijom.

Edited by - vukozec on 24/03/2021 22:36:53
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25521 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/03/2021 : 22:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

najviše mi smeta pacinova gluma, koja je po mom mišljenju i dojmu kojeg sam stekao, prenaglašena, odnosno, sve je preglumljeno, izglumatano

Apsolutno se slažem.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8190 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2021 : 23:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
vukozec
u pravu si
pacino već desetljećima preglumljuje uloge
ali nekad mi to paše, a nekad ne - u mirisu žene mi je baš smetalo
njegova prenaglašena gluma mi je odgovarala u đavoljem odvjetniku
a i dobar mi je bio u onom filmu s annette bening, gdje glumi ostarjelog rokera, a ona radi u hotelu
ok, više mi je taj film divan zbog nje, jer ju baš, baš jako volim, ali i on je tu bio odličan

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8541 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/03/2021 : 23:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je DiCaprio takav cijelu svoju karijeru.

...i slobodno udrite i po meni.:)

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2021 : 01:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Nomadland (2020.) r. Chleo Zao

Uf, ovaj film mi je bas lose legao.
Sto kaze Shaner pre neku stranu kada smo pricali o jednom drugom filmu, Nomadland mi je delovao kao odlican film i kao stvoren za mene na papiru. Zena gubi sve u ekonomskoj krizi, nakon smrti muza i gubitka posla, napusta taj grad i krece na putovanje po Americi ziveci kao nomad i usput trazeci smisao u svemu tome.
Zvuci odlicno, ali nije. Film je naporan, imao sam utisak kao da gledam troipocasovni film a ne od 1h i 45min.
Mislim da je glavni problem u dramaturgiji, odnosno u odsustvu cilja glavne junakinje. Ona ne zeli nista da uradi ili negde da stigne ili bilo sta konkretno i opipljivo, pa makar to bilo i banalno, da stigne od jednog mesta do drugog, a da je sam cilj putovanja nebitan, a bitno je putovanje. Ja nemam nista protiv meditativnih, sporih, indie filmova, ali meni je ovo zloupotreba svega toga sto cini takve filmove dobrim. Ovo je jedno besciljno lutanje, sa hrpom nabacanih mini susreta sa raznim likovima, i ti susreti bi trebalo da nam pokazu neki smisao, neku filozofiju nesto, medjutim deluju pateticno i isforsirano crno i mracno.
Volim i dokumentaristicki i naturalisticki pristup igranom filmu, zato sam ocekivao da ce mi se ovo svideti, ali sve ono sto sam smatrao da ce biti vrline ovom filmu (i sto verovatno drugi smatraju da su vrline filmu) su upravo najvece mane filma, jer ne rediteljka ne uspeva u tome sto je zamislila. Bas cu da pogledam njenog The Rider, taj film mi je od ranije na spisku, a nisam znao da ga je ona rezirala.
Inace na wikipediji pise da je Nomadland neo western, bas smo pricali o tome u western temi pre par meseci i koliko god sirok i fleksibilan taj pojam bio, mislim da Nomadland nema veze sa neo westernom.
U svakom slucaju, ogromno, ogromno razocarenje. I ne preporucujem film.

Saving Private Ryan (1998.) r. Steven Spielberg

Konacno je dosao na red za gledanje jedan od najcuvenijih i najhvaljenijih ratnih filmova. Prvih 30ak minuta filma su toliko postali cuveni (i uticali na toliko drugih filmova, a ponajvise na video igre koje se bave tematikom Drugog svetskog rata) da je nemoguce pomisliti na iskrcavanje u Normandiji a ne zamisliti u glavi scene iz ovog filma. I ovo je jako dobar film, nije me raspametio i odusevio, ali jako dobar pogotovo do trenutka kad pronadju Rajana, posle toga poslednjih sat vremena su nepotrebno razvuceni. Iako se nece uvrstiti u moju listu omiljenih ratnih filmova, svakako velika preporuka.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 25/03/2021 : 06:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Meni je DiCaprio takav cijelu svoju karijeru.

...i slobodno udrite i po meni.:)

Najbolji je u Gilbertu Grapeu :Đ

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7370 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/03/2021 : 06:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ja sam uspio pronaći neke stvari u Nomadlandu koje su mi bile ok, ali generalno se slažem s tobom. Film je mogao/trebao biti puno bolji te je u pitanju propuštena prilika i slobodno se može preskočiti. Ja nakon njega više nisam siguran ni da li gledati The Rider.

Što se tiče Ryana, možda ga napokon i pogledam ove godine zbog one kategorije ratnih filmova u izazovu, no ima u tom žanru filmova koji me puno više zanimaju.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 25/03/2021 : 07:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

@ken: Hoo-aah! Definitivno over the top "method" gluma. Ali nije to samo u tom filmu, takav je Pacino praktički u svakom filmu druge polovice karijere, od najekspresivnijeg glumca postaje parodija samog sebe. Njegov kolega s kojim se tijekom cijele karijere uspoređuje De Niro je na vrijeme prepoznao tu zamku, pa je u kasnijoj fazi da preduhitri nenamjernu parodiju birao neozbiljne uloge sa namjernom auto-parodijom.

Stvar je u tome da Pacino više-manje ili glumi murjaka ili kriminalca.
A slažem se što se tiče over the top, ali opet neki su kao stvoreni za takve uloge, Depp npr.

Edit: Da, kad ga čovjek gleda u Serpicu ili Kumu i kasnijim filmovima, nebo i zemlja.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 25/03/2021 07:58:23
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/03/2021 : 09:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Najbolji je u Gilbertu Grapeu :Đ

Upravo to!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/03/2021 : 10:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Splačino valja jedino u kumu.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 25/03/2021 : 11:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

A Scarface? Karlito?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/03/2021 : 11:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:
Originally posted by lwood

A Scarface? Karlito?

Slabo, pogotovo karlito. Na momente pari ka da se sprda s ulogom.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1327 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 25/03/2021 : 11:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
Od Pacina mi je nekako najdraži ostao And Justice for All.
A sad, Pacina ili gotiviš ili ne.
Ja volim tu njegovu psihotičnost koja zna biti vrlo zabavna

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47303 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/03/2021 : 13:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-televizija/film-o-najkrvavijem-pogromu-vjestica-u-povijesti-europe-kako-je-spaljeno-70-zena-i-pomagaca-15060652

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7370 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/03/2021 : 16:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bonjovi4ever

Od Pacina mi je nekako najdraži ostao And Justice for All.
A sad, Pacina ili gotiviš ili ne.
Ja volim tu njegovu psihotičnost koja zna biti vrlo zabavna

Stvar je i doziranja. Ja ga dugo nisam nigdje gledao i kad sam pogledao The Irishman mi je baš dobro sjeo.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3301 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 25/03/2021 : 17:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Pacino top 5:
Godfather
Scarface
Serpico
Dog Day Afternoon
...and justice for all.

Najlošije što sam gledao s njim - Revolution.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16467 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 25/03/2021 : 19:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je Serpiko, bez premca. I kao film i kao Alova uloga.

Serpiko
Karlito
Pasje popodne
Kum
Regrut
.
.
.
.
..

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2021 : 19:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ljudi nemojte se zezati sa trojicom najvecih glumaca koje nam je doneo New Hollywood. A to su Al Pacino, De Niro i Harvi Kajtel. Ne zna se koji je bolji od njih trojice. Pacino cak i kad preglumljuje on je odlican. Taj njegov intenzitet i napetost i ludost koju donosi svojim ulogama je meni uvek fascinantna. Karlitov put (Carlito`s way) je po meni najbolji njegov film i najbolja uloga. Tu su odmah i Kum 1 i Kum 2, Pasje popodne i odlicni Heat i Scarface.

Slazem se i s onim sto je Vukozec rekao kako je De Niro krenuo da bira neozbiljnije uloge da ne bi ispao parodija samog sebe i nemam nista protiv toga, super mi je u Meet the parents i nastavcima. Ali nemam nista protiv ni Pacinovog intenziteta u drugoj polovini karijere.

quote:
Originally posted by Red Marquis

Najlošije što sam gledao s njim - Revolution.

Pacino je bilo toliko razocaran posle tog filma da nije odigrao ni jednu ulogu 4 godine, sve do Sea of Love iz `89 koji sam nedavno pogledao i koji mi se jako svideo. Bas dobar, opustajuci i zabavan serijski ubica triler s primesama erotike.

@Shaner , drago mi je da imamo isto vidjenje Nomadlanda. Ja cu Rideru dati sansu, ali ne uskoro. A sto se tice ratnih filmova, mislim da te nece oduseviti Spasavanje redova Rajana, kao sto nije ni mene, ali je dobar film vredan gledanja. Ne znam koje si odabrao ratne filmvoe za pogledati da bi popunio kategoriju ali evo mojih omiljenih ratnih filmova, pa ako neki nisi pogledao preporucujem: Apocalypse Now, Platoon, 1917, Fury, Lepa sela lepo gore, Kelly`s Heroes i Full Metal Jacket.

Edited by - going going on 25/03/2021 19:52:05
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7370 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 25/03/2021 : 19:54:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

@Shaner , drago mi je da imamo isto vidjenje Nomadlanda. Ja cu Rideru dati sansu, ali ne uskoro. A sto se tice ratnih filmova, mislim da te nece oduseviti Spasavanje redova Rajana, kao sto nije ni mene, ali je dobar film vredan gledanja. Ne znam koje si odabrao ratne filmvoe za pogledati da bi popunio kategoriju ali evo mojih omiljenih ratnih filmova, pa ako neki nisi pogledao preporucujem: Apocalypse Now, Platoon, 1917, Fury, Lepa sela lepo gore, Kelly`s Heroes i Full Metal Jacket.

Coppolu i Kubricka ću sigurno pogledati, 1917 mi se nije pretjerano svidio, a ostalo me ne zanima toliko. Gledat ću sigurno i Malickov Thin Red Line i vjerojatno ću ponoviti Žigosane. Za ostalo ne znam, nisam još smislio listu do kraja.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/03/2021 : 20:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Xexexe Ken2 legendo:))
Ti i ja nikako da se složimo:))
Hudson Hawk, Scent of a woman...
Pa daj:D:D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/03/2021 : 20:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Napomena da je riječ o remakeu poznatog talijanskog filma. Nisam gledao original, remake je vrlo solidan crowd pleaser kakvi su se u to doba snimali.

Znam da je remake talijanskog filma
a meni to nije preglumljavanje, lik je odlično odradil posel i to je to

I legendarna:Wnen in doubt...Fuck

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 25/03/2021 : 20:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Nema ništa lakše nego pljucnuti na najveće

Ne shvatam kako neko ko ima 30/40+ može da izbjegne Saving Private Ryan ili Scent of a Woman do 2021
Ok, going je mlađi, ali Shaner i mlađo

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2021 : 20:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Coppolu i Kubricka ću sigurno pogledati, 1917 mi se nije pretjerano svidio, a ostalo me ne zanima toliko. Gledat ću sigurno i Malickov Thin Red Line i vjerojatno ću ponoviti Žigosane. Za ostalo ne znam, nisam još smislio listu do kraja.

E da, Thin Red Line mi je na listi i nameravam uskoro da ga pogledam. Uopste zelim da krenem sa opusom Terrencea Malicka, do sada nista njegovo nisam gledao.
I od ratnih bas zelim da pogledam ruski Idi i Smotri odnosno Come and See.

quote:
Originally posted by Beren

Nema ništa lakše nego pljucnuti na najveće

Ne shvatam kako neko ko ima 30/40+ može da izbjegne Saving Private Ryan ili Scent of a Woman do 2021
Ok, going je mlađi, ali Shaner i mlađo

Going je mlađi ali sustize starije sto se tice klasika. Mada nisam gledao Scent of a woman ali nameravam. Ali kao sto je neko napisao gore, deluje mi kao crowd pleaser pa mi i nije na najvecoj listi prioriteta.
Go to Top of Page
Page: of 564 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.09 seconds. Snitz Forums 2000