forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1090

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 19:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar

Super najave, al zbunjuje me Drakula kojeg sam kupio na nedavnom 'interliberu'...prvo izdanje 15.6.2020., ultimativno izdanje 20.5.2021.

Koja je točno razlika, imam li razloga za prodavanje starog izdanja i kupovinu novog?

Veći format, druga naslovnica i nešto bolji papir (isti kao u prvom izdanju, samo veće gramature, deblji).

Trouble will find me
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 27/03/2021 : 19:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Brutalne najave!

Pregreva mi se digitron :-)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 19:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wolfman

Zasad 10 izdanja za svibanj, samo 4 za travanj.

Za travanj idu još dva reprinta - Neznalice i Maus... Trebao je ići i Alvar ali zbog problema s papirom je pomaknut za svibanj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 19:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH
Vidim ide i Kill or be killed od poznatog nam dvojca, i to u velikom formatu na 620 stranica...već zamišljam koliko mora biti nezgodan za čitanje.

Ne bi trebao biti, kao Sin City 2, otprilike.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 27/03/2021 : 19:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Marko, Mort Cinder mi je jedan od najdražih stripova, ali već prvo izdanje (Orka 15) je jedna od najljepših Fibrinih knjiga. Zašto kupiti novo izdanje?
Go to Top of Page

Bokoja
New Member

137 Posts

Member since 26/11/2020

Posted - 27/03/2021 : 19:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bokoja a Private Message  Reply with Quote
Fenomenalne najave!

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/03/2021 : 19:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
toooo mare care mare
raznih lepota u najavama, ne zna covek u sta prvo da gleda. al 2x breccia , to je ludnica. tu je i stara dobra draga aya. ovaj ubij ili umri je trebao u dva dela da ide
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 27/03/2021 : 19:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Ova Bezimena, jel to premijera ili je netko već izdao?

nema tko nije

https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/strip-album-album-sc-10-bezimena/35866/0/

https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/strip-album-album-vvk-13-bezimena/37023/0/
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6456 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 27/03/2021 : 19:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Marko, Mort Cinder mi je jedan od najdražih stripova, ali već prvo izdanje (Orka 15) je jedna od najljepših Fibrinih knjiga. Zašto kupiti novo izdanje?

Pa piše ti u opisu:

Mort Cinder spada među najviše vrhunce devete umjetnosti, a Fibra je iznimno sretna što ga, nakon mukotrpnog skupljanja materijala i skenova originalnih tabli širom svijeta, konačno može predstaviti u punom sjaju i raskoši, u izdanju kakvo svijet još nije vidio, popraćenom opsežnim pogovorom Zorana Đukanovića!

U prijevodu, neće biti crtež onako ispran kao u prvom izdanju, nego bi trebalo biti kvalitetnije.
Ali ja mislim da neću duplirati...kao što nisam ni Eternauta...još.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 27/03/2021 20:00:59
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 20:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Preko 80% stranica je skenirano s originala.
Veći format.
Fini mat krem papir (kao u Berlinu npr.)

Trouble will find me
Go to Top of Page

karuro
New Member

123 Posts

Member since 29/06/2019

Posted - 27/03/2021 : 20:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send karuro a Private Message  Reply with Quote
Uff ova najavljena tura me bude izula. Gotovo sve ce u kosaricu. Hvala fibri na reprintima za nas koji smo zakasnili uzeti rasprodana izdanja na vrijeme.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/03/2021 : 20:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
oce li ovo biti najbolje izdanje mort cindera na svetu ikad?
inace kad dodju ovakve najave lepo se zavucem u mracnu sobu i na miru gledam sta je kandidat za pazar. najavu pomeram strip po strip, ne volim sve da vidim odjednom

sad se setih cuvenog antovog pitanja za dw izdanje, da li ce one 'okrenute' stranice da se isprave u tom izdanju. hoce li isto pitati i ovde, da mu bude potaman dok cita

Edited by - kasper on 27/03/2021 20:26:49
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/03/2021 : 20:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Najjača tura ikada!
Već vidim posložen stripovski toranj na mom stolu:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2987 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 27/03/2021 : 20:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Sjajne najave, nikad bolje...Taniguchi x2, Alvar i Cinder u top izdanju, to se cekalo godinama...Blast integral pozitivno iznenadjenje...pa Brubaker/Philips kao musthave...

Hoce li Maus biti na nekom bas dobrom papiru?
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 27/03/2021 : 20:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
Fenomenalne najave

Svaka čast na reprintima.

Blast formatom isti ali papir će biti sigurno neki tanji?
Jel ovo zadnji Arapin ili će biti još?
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 27/03/2021 : 20:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Super za Vrh bogova. Taman da se uzme integralno izdanje.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7652 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/03/2021 : 20:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Izađem iz kuće na jedno popodne i evo šta se desi. Sad još moram nekako ženi objasniti da ćemo neko vrijeme biti na kruhu i vodi.

Edit:
Alvar poskupio? To zbog spomenutih problema s papirom?

http://onlineimpressions.blogspot.com/

Edited by - Shaner on 27/03/2021 21:00:20
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 21:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RaoulDuke

Fenomenalne najave

Svaka čast na reprintima.

Blast formatom isti ali papir će biti sigurno neki tanji?
Jel ovo zadnji Arapin ili će biti još?

Papir u Blastu će biti tanji, da, bit će kao papir iz From Hella. Papir iz prvog izdanja Blasta je, osim što je puno deblji, pa bi i knjiga bila predebela, još i brutalno skuplji, pa ne bih mogao dobiti ovu cijenu, koja, koliko god da izgleda prevelika, je u biti skroz pristojna.

Arapin još jedan, ako je vjerovati Sattoufu!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 27/03/2021 : 21:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
A papir u Vrh bogova? Kao u Živi mrtvaci ili drugačiji?

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 21:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Alvar poskupio? To zbog spomenutih problema s papirom?

Da

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 21:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Sjajne najave, nikad bolje...Taniguchi x2, Alvar i Cinder u top izdanju, to se cekalo godinama...Blast integral pozitivno iznenadjenje...pa Brubaker/Philips kao musthave...

Hoce li Maus biti na nekom bas dobrom papiru?

Maus na istom papiru. Vidiš, nije mi uopće palo na pamet. OK, to ću u idućem nekom možda.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/03/2021 : 21:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
a sta jos pored alvara i drakule ide na tom papiru?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 21:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

oce li ovo biti najbolje izdanje mort cindera na svetu ikad?
inace kad dodju ovakve najave lepo se zavucem u mracnu sobu i na miru gledam sta je kandidat za pazar. najavu pomeram strip po strip, ne volim sve da vidim odjednom

sad se setih cuvenog antovog pitanja za dw izdanje, da li ce one 'okrenute' stranice da se isprave u tom izdanju. hoce li isto pitati i ovde, da mu bude potaman dok cita

Pitao je Anto već;) Neće mu se ispuniti želja.

A za najbolje ikad... Pa, ne bih se htio zalijetati s izjavama, ali koliko je meni poznato, a vidio sam desetak svjetskih izdanja, bolje od ovog ne postoji. Prvo materijali su velikom većinom skenirani s originala, za što su zaslužni španjolci. Ali njihovo izdanje je na malom formatu!?! Kupio sam materijale od francuza, amerikanaca i španjolaca, a onda sam dodatno poboljšao njihova izdanja jer sam u zadnjih par godina ganjao kolekcionare po svijetu da mi skeniraju svoje table za koje nemam dobar sken. Pa sam našao i jedno od najboljih izdanja iz sedamdesetih pa otamo uzeo par izvrsnih skenova itd itd. Stvarno ne vjerujem da netko trenutno ima bolji set fajlova. Puno puno vremena i truda je u to uloženo, ali vrijedilo je.

Evo čisto jedan primjer iz prve epizode, pogledaj razliku između starog i sad novog izdanja:

Dakle, otisak će biti nijansu blijeđi, ali količina detalja je fantastična.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 21:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

A papir u Vrh bogova? Kao u Živi mrtvaci ili drugačiji?

Ne. Taj mi papir ne paše uz Vrh bogova. Bit će kao papir iz Ofucani holivudski film, da knjiga ne bude predebela i da se lakše čita. Idealno bi bilo da je ovaj krem papir koji inače koristim za Taniguchija, ali to bi stvarno bilo predebelo:(

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/03/2021 : 21:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

a sta jos pored alvara i drakule ide na tom papiru?

Tundra i Bomba.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1090 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.5 seconds. Snitz Forums 2000