Author |
Topic |
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 02/02/2021 : 18:35:27
|
očekujem što više ovih priča iz collana rodeo...
La Pattuglia dei Bufali (3) Lobo Kid (2) Rick Master (2) Gordon Jim (2) El Kid (2) Davy Crockett (2) Judok (1) Rio Kid (1) Yuma Kid (1) Gli strangolatori - vari (1) Terra maledetta - vari (1) Il serpente d'argento -- vari (1) Il mestiere di spia - vari (1) L'esploratore scomparso - vari (1) Requiem per un legionario - vari (1) Wyatt Doyle - vari (1) L'astronave perduta vari (1) Un uomo e la sua colt - vari (1) L'ombra della forca - vari (1) |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/02/2021 : 01:45:31
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
[url=https://postimages.org/][/url]
Nadam se da ce ovo takodje Golkonda objaviti kad dodje na red, ovo me bas interesuje, te zaboravljene price i junaci iz raznih edicija Bonellija iz 50ih i 60ih. |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11506 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13988 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6878 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 08/02/2021 : 23:52:09
|
Priče 4 (Golconda)
Zaostajem... Pročitao ovu knjigu tek u posljednjih tjedan dana, večeras drugi put drugu priču, jedinu koja me se dojmila jer ima kompleksnu radnju i ostavlja upitnike pa od nje i krećem.
Snovi mrtvih (P: 9, S: 8, C: 8, N: 9)
Kako kažu u uvodniku, ovo je jedan "parapsihološki" triler... pa hajde, može. Uglavnom, priča iz žanra koji najviše volim (triler, misterija) i koju sam, rekoh, večeras drugi put čitao (prvi put u petak). Mnoge su od ove priče dobile bolje ocjene (i vjerojatno će dobiti) ali sad kad bih se vratio na svoje komentare sigurno se ne bih mogao dovoljno dobro sjetiti radnje u istima. Dakle, "Snovi mrtvih" se pamte, recimo kao "Tamna strana mjeseca", tamo negdje s početka edicije. Baš upečatljiva epizoda, natjerala me na drugo čitanje da vidim gdje su odgovori na pitanja koja su ostala nakon prvog čitanja. I teško ih je naći, možda zato jer ih nema, ne zna ih ni Barbatova, ostavila nam je više mogućnosti. Dakle, Šenon je djevojka iz malog mjesta u Walesu s posebnim darom: spavajući na mjestu pokojnika, pamti njegov posljednji san i nema s tim problema sve dok u jednoj kolibi, u koju je ušla da se skloni od kiše, ne sanja mučne trenutke zavezane djevojke. Tu počinju problemi jer se, po meni, ideja Barbatove počinje klimati. Šenon par puta dolazi u kolibu i dojam je da više ne sanja posljednji san preminule već zapravo, u etapama, proživljava trenutke njene agonije u zarobljeništvu, njene posljednje dane u životu. Jer, tko zarobljen sanja da je zarobljen? Malo glupo. I, da ne prepričavam, na kraju se Šenon u kolibi u koju je došla jer joj je tu sastanak zakazala prijateljica Samanta nađe pred ubojicom s nožem. Što se dalje događa, mašti na volju. Ali što se sve prije dogodilo i tko bi mogao biti ubojica je misterija. Nekoliko je mogućih teorija; ja sam za onu da je ubojica Tim, za kojeg Šenon (a vjerojatno dugo i on) ne zna da joj je polubrat. Argument za ovo mi je sam kraj kad Šenon u još jednom snu u kolibi "sanja" (ali vjerojatnije "preuzima sjećanje" već ubijene Samante) da su Samanta i Tim ljubavni par. Samanta od njega traži obećanje da u svoj njihovoj igri, čiji je cilj bio ubiti Samantinu polusestru, nikako ne smije nastradati Šenon. A ovaj, ironično, njoj veli "Zar bih mogao da povrijedim svoju sestru?". Ta ironija mi je najjači argument da prihvatim mogućnost takvog razvoja događaja ali, kako sam rekao, neke istine o tome što se zbivalo ovdje najvjerojatnije nema. Ostavljeno je čitatelju, nakon mnoštva događaja (npr. nepronalazak Samante u kolibi ili kad policajac Šenon pokazuje sliku Džerija ne dobivamo odgovor pita li ju on za njega jer je osumnjičen za ubojstvo ili žrtva), mašti na volju da sam kreira scenarij. Dakle, jedna od najupečatljivijih priča ali teško gutam tu, za scenarij potrebnu, manu da Šenon od osobe koja kopira posljednji san preminulog postaje osoba koja proživljava njegove posljednje trenutke, odnosno konkretno samo posljednje trenutke ove Samantine polusestre.
E, sad preostale dvije... "Neogeneza" je SF, dakle idemo 100 godina u budućnost a "Optužba" je povijesna priča iz antičkog doba.
Neogeneza (P: 7, S: 5, C: 6, N: 7)
Priča ima zanimljivu tematiku. U ovo doba korone čitamo priču o epidemiji koja traje 48 godina a zbog koje se svaki treći novorođeni čovjek vraća na "tvorničke postavke", odnosno ima tzv. homo sapiens faktor regresivnosti. Takvi ljudi su teret društvu, izdvaja ih se u logore (ili, van SAD-a, ubija) jer ih je nemoguće socijalizirati a vode se najosnovnijim instinktima. Da li se krug zatvara? Zadnje stranice čija se radnja odvija "mnogo tisuća godina kasnije" su mi bezveze, ne znam što je Ambrosini želio poručiti... Valjda da se nakon nove "evolucije" i ne trebamo nazivati ljudima jer imamo bolje tvorničke postavke, više mudrosti itd.
Optužba (P: 6, S: 7, C: 8, N: 5) Brojimo sitno... Rim, 69. godina prije Krista. Odmah mi se zakolutaju oči. Ipak, scenarij je dobar, zanimljivo za pročitati, nisam zaspao iako ima dosta nepoželjnog prepričavanja. Rimski senator i odvjetnik Marko Tulije Ciceron je pred velikim izazovom: želi "srušiti s vlasti" Gaja Vera koji u rimskoj provinciji Siciliji provodi neku vrstu diktature. Da bi Ver, koji doušnike ima i među Ciceronovim suradnicima, bio maknut s dužnosti poznati rimski govornik, pored svih ostalih dokaza, treba i svjedočenje Gaja Numitora. U misiji da Numitora uvjeri da se pojavi na sudu je bivši gladijator Nikandor Mirmilonac, Ciceronov odani prijatelj. U pričama sa stvarnim povijesnim osobama treba tražiti ravnotežu između stvarnosti i autorove mašte, ne poznajem Ciceronovu karijeru i doba u kojem se priča odvija pa je nemoguće procijeniti koliko ju je dobro izveo.
Inače, Golconda, po meni, već drugi od tri puta kada su unutra tri priče ponovno izabrala najgoru od ponuđenih naslovnica. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 09/02/2021 00:04:17 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 09/02/2021 : 00:04:42
|
Lep osvrt Dwayne_Looney!
Meni je ta knjiga sveukupno jako dobra i kvalitetom su mi sve tri price tu negde. Cak mi se Neogeneza najvise dopala, samo bih izbacio taj epilog na kraju odnosno poslednjih 5, 6 strana. Neogeneza je dobra epizoda za razmisljanje i neverovatno pogodjeno vreme za njeno citanje. Evo Snove mrtvih sam vec zaboravio iako sam strip citao pre tacno 4 meseca, secam se samo da je bila jako tmurna i depresivna atmosfera uz mnogo kise. Optuzba ima previse teksta, stvarno previse suvisnog teksta ali je sveukupno dobar strip, bio bi jos bolji da je scenario manje opterecen pricom i nepotrebnim dijalozima, lakse bi disala prica, ali svakako dobra prica.
Ja trenutno citam nedavno izaslu 6.knjigu, pa cu se vratiti na 5. koju jos uvek nisam procitao. Slede uskoro osvrti. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6878 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 09/02/2021 : 07:16:29
|
quote: Originally posted by going going
Lep osvrt Dwayne_Looney!
Meni je ta knjiga sveukupno jako dobra i kvalitetom su mi sve tri price tu negde. Cak mi se Neogeneza najvise dopala, samo bih izbacio taj epilog na kraju odnosno poslednjih 5, 6 strana. Neogeneza je dobra epizoda za razmisljanje i neverovatno pogodjeno vreme za njeno citanje. Evo Snove mrtvih sam vec zaboravio iako sam strip citao pre tacno 4 meseca, secam se samo da je bila jako tmurna i depresivna atmosfera uz mnogo kise. Optuzba ima previse teksta, stvarno previse suvisnog teksta ali je sveukupno dobar strip, bio bi jos bolji da je scenario manje opterecen pricom i nepotrebnim dijalozima, lakse bi disala prica, ali svakako dobra prica.
Ja trenutno citam nedavno izaslu 6.knjigu, pa cu se vratiti na 5. koju jos uvek nisam procitao. Slede uskoro osvrti.
Napisao sam svoje komentare i vrtio nazad i išao konkretno na topic o 4. knjizi i nađem samo tvoje osvrte. Šteta, neka nas 200 kupuje Priče, pa da je od nas 200 pola registrirano na sajt, 50 i nešto piše ponekad, a 25 dosad pročitalo... pa nekih 5 komentara se valjda može očekivati ali eto... nezaintersiranost, lijenost... šteta. |
loading...
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 10/02/2021 : 00:30:02
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Napisao sam svoje komentare i vrtio nazad i išao konkretno na topic o 4. knjizi i nađem samo tvoje osvrte. Šteta, neka nas 200 kupuje Priče, pa da je od nas 200 pola registrirano na sajt, 50 i nešto piše ponekad, a 25 dosad pročitalo... pa nekih 5 komentara se valjda može očekivati ali eto... nezaintersiranost, lijenost... šteta.
Da, ni meni nije jasno da niko ne komentarise procitane Price, sem redovno tebe i mene. A rasproda se valjda svih 300 komada, barem je tako bilo sa prve 4 knjige. Nadam se da je prodaja i ritam rasprodaje zadovoljavajuc za izdavaca. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 10/02/2021 : 00:40:13
|
Trebao sam sastave pisati...pa nisam u skoli...procitam, valja, ne valja i to je to...jos kad vidim ove sta recenzije pisu o tome..esej citav...nauku napravili od stripova...i jos se glasa o tome koja je najbolja recenzija i ko najbolje pise...meni je to nekako...sta ja znam...bezveze...ali opet, nismo svi isti... |
|
|
SPQRoma
Average Member
Italy
937 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 20/02/2021 : 15:18:36
|
101. epizoda Il grande Judok stiže u martu. Prve dvije epizode serijala Cult biće posvećene Gianluigiju Bonelliju, druga je Rio Kid.
|
HOKA-HEY |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21118 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/02/2021 : 19:06:56
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Napisao sam svoje komentare i vrtio nazad i išao konkretno na topic o 4. knjizi i nađem samo tvoje osvrte. Šteta, neka nas 200 kupuje Priče, pa da je od nas 200 pola registrirano na sajt, 50 i nešto piše ponekad, a 25 dosad pročitalo... pa nekih 5 komentara se valjda može očekivati ali eto... nezaintersiranost, lijenost... šteta.
Da, ni meni nije jasno da niko ne komentarise procitane Price, sem redovno tebe i mene. A rasproda se valjda svih 300 komada, barem je tako bilo sa prve 4 knjige. Nadam se da je prodaja i ritam rasprodaje zadovoljavajuc za izdavaca.
i mene,momci,i mene
ali evo mi stoje na polici sve Priče,Julije,Magični...od Golkonde,nepročitani (plus još 150+ drugih stripova);čim uhvatim vremenena,čitam i pišem utiske. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 20/02/2021 19:08:08 |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 20/02/2021 : 19:31:07
|
očekujem što više ovih priča iz collana rodeo...
La Pattuglia dei Bufali (3) Lobo Kid (2) Rick Master (2) Gordon Jim (2) El Kid (2) Davy Crockett (2) Judok (1) Rio Kid (1) Yuma Kid (1) Gli strangolatori - vari (1) Terra maledetta - vari (1) Il serpente d'argento -- vari (1) Il mestiere di spia - vari (1) L'esploratore scomparso - vari (1) Requiem per un legionario - vari (1) Wyatt Doyle - vari (1) L'astronave perduta vari (1) Un uomo e la sua colt - vari (1) L'ombra della forca - vari (1)
Ovo bi bilo odlicno da ide u ZS VC... jeste da Golconda ima prava na Price... |
Edited by - Bruce Springsteen on 20/02/2021 19:32:51 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11506 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 21/02/2021 : 10:44:43
|
Krenuo je bio vc sa slicnim stvarima u zs, pa se izgleda nije previse proslavio...mislim na sudiju beana, koji je takodjer bio dio collana rodeo, kao judok, rio kid, yuma kid, ali je ustvari on jos stariji jer je tu bio samo reprintovan...mada je u vc zs on bio sporedni strip, odnosno dodatak mister nou i zagoru, ali opet sumnjam da je nesto previse bas on digao prodaju vc, a to je ono sto im je na prvom mjestu kod ove edicije... |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 16/03/2021 : 11:27:24
|
Naredni broj Priča.
|
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
Edited by - djukak on 16/03/2021 11:27:46 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11506 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 01/04/2021 : 12:37:05
|
nakon tri priče i junaka koji su išli u colana rodeo, broj 104 le storia je iz jednog drugog serijala, Protagonisti divljeg zapada,Bonelijev serijal koji je izlazio sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka u standardnom bonelli A5 formatu i na 96 stranica...
autor serijala je Rino Albertarelli koji je i crtao i pisao ovaj serijal...
serijal od 10 epizoda, a u broju 104 le storia ide
br.3 BILLY THE KID IL DESTINO DI UCCIDERE - NOVEMBAR 1974 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 02/04/2021 : 01:52:38
|
nakon tri priče i junaka koji su išli u colana rodeo, broj 104 le storia je iz jednog drugog serijala, Protagonisti divljeg zapada,Bonelijev serijal koji je izlazio sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka u standardnom bonelli A5 formatu i na 96 stranica...
autor serijala je Rino Albertarelli koji je i crtao i pisao ovaj serijal...
serijal od 10 epizoda, a u broju 104 le storia ide
br.3 BILLY THE KID IL DESTINO DI UCCIDERE - NOVEMBAR 1974
Steta sto ovako saraju po serijalima umesto da ceo serijal izdaju, ne mora broj za brojem, nego ko u Zlatnoj seriji nek menjaju junake ali nek objave sve. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 02/04/2021 : 11:01:51
|
Ocekivao sam od strip agenta da objavi ovaj serijal, kad su prije par godina za jedno ljeto u 5 knjiga/sveski izdali bellu i bronca, bio sam siguran da ce i protagoniste divljeg zapada odraditi, jer je to sve if edizioni izdao u jednoj seriji zajedno sa psdz, timom i dastijem, belom i broncom, sudijom beanom i jos nekim..ali nista od toga...zasad...mozda nas bas ovo ljeto iznenade.. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 13/04/2021 : 15:06:22
|
broj 103 le storia je narednik york
colana rodeo br. 20 Il Sergente York IL SERGENTE YORK D'Amy 01/69 D'Amy neobjavljeno kod nas |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
Topic |
|