forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/03/2021 : 20:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Planeta Hulk

Meni je ovo baš dobro sjelo. Nisam čitao puno Hulka ali sam upoznat s likom dovoljno da mi ovo bude zanimljiva varijacija na temu. Odnosno jedan novi smjer u kojem se može voditi priča.
A priča vodi itekako i to vrlo dobro. nema praznog hoda ni previše mudrolija. Sva razmišljanja, dvojbe, itd. se rade u hodi između dvije makljaže. A Hulk melje i melje. Atmosfera je dobra, drži pažnji skoro do samog kraja kad malo uspori da bi veliki finale (s Crvenim kraljem) bio maaalo antiklimatičan. Očekivao san još nekog asa u rukavu. Duduše, imao ga ej ali nekako... nenajavljeno... ili mi se čini.

Ne znam koliko bi ovo bio superherojski strip ali herojski svakako jeste. Prava starinska pustolovina. Fantazija sa SF djelovima.

Kraj je pomalo očekivan, društvo u ratu koje je ujedinio isti cilj neravno da ne može biti isto društvo u miru. Pogotovo jer fali ono što ih drži zajedno... ili... možda je Hulk mogao i to ali to nam nije dano....

Crtež dosta dobar, većinom dosta jasnog pripovijedanja ali na nekim mestima i nekim ključnim momentima je bitan element van fokusa iz nekog meni nepoznatog razloga. Oko navodi na krivo. Ladronove naslovnice netipične ali zanimljive.

Nije da bih ovakvo nešto želio čitati svaki dan, vjerujem da bi došlo do zamora, ali svako toliko pročitati nešto ovakvo eskapistički a uz to zanimljivo i dobro napisano svakako vrijedi.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/03/2021 : 22:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Svetski rat Hulk

Razp**đen Hulk se vraća na Zemlju da se napokon osveti za sve što se desilo na Skaaru. makljaža se nastavlja ali strip ne može biti različitiji od Planete Hulk. Dok je Planeta bila pustolovno-ratnička epopeja ovaj strip više me podsjeća na razne "Heroj protiv Marvelovog Univerzuma" priče s tim da ovaj ima bolji uvod. I to u obliku ogromne knjižurine. Daleko od toga da nisam uživao u svakom "pravednom" Hulkovom udarcu i u svakom poraženom heroju. Svaka čast scenaristu, uspio me prevariti. I da, znao sam da istina nije baš tako crno bijela i da ima cijela paleta nijansi sive ali menije bilo briga. osim što se negdje na polovici nadzire kraj, nadzire da će prije ili poslije izgoriti i, kao što mu kažu sudruzi, da je vrijeme da stane. Ali Hulk ne staje. Ni pred čim.
zasmetalo me što svi momenti van makljaže su već reciklirani iz planete, sav bijes, gubitak, pravedna osveta itd je već iskorištena, ne dodaje skoro ništa novog. Očekivao sam da će u nekom trenutku Hulk htjeti da ga se zaustavi i to se desi, ali suptilno. Od ostalih zamjerki na priču. Čuj mene, priču. Je to što je Hulkova ekipa dobila jako malo prostora. Znam, nije bila ni potrebna ali nakon toliko priča mogli su bar malo više sudjelovati.
Crtež je odličan... ako volite JR JR, puno manje detaljan ali priča jednako ako ne i puno više.

Za znalce, da li sve vraća Skaar kada u priču?

Edited by - Deers on 14/03/2021 22:24:15
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 15/03/2021 : 02:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/03/2021 : 04:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Planeta Hulk

Meni je ovo baš dobro sjelo. Nisam čitao puno Hulka ali sam upoznat s likom dovoljno da mi ovo bude zanimljiva varijacija na temu. Odnosno jedan novi smjer u kojem se može voditi priča.
A priča vodi itekako i to vrlo dobro. nema praznog hoda ni previše mudrolija. Sva razmišljanja, dvojbe, itd. se rade u hodi između dvije makljaže. A Hulk melje i melje. Atmosfera je dobra, drži pažnji skoro do samog kraja kad malo uspori da bi veliki finale (s Crvenim kraljem) bio maaalo antiklimatičan. Očekivao san još nekog asa u rukavu. Duduše, imao ga ej ali nekako... nenajavljeno... ili mi se čini.

Ne znam koliko bi ovo bio superherojski strip ali herojski svakako jeste. Prava starinska pustolovina. Fantazija sa SF djelovima.

Kraj je pomalo očekivan, društvo u ratu koje je ujedinio isti cilj neravno da ne može biti isto društvo u miru. Pogotovo jer fali ono što ih drži zajedno... ili... možda je Hulk mogao i to ali to nam nije dano....

Crtež dosta dobar, većinom dosta jasnog pripovijedanja ali na nekim mestima i nekim ključnim momentima je bitan element van fokusa iz nekog meni nepoznatog razloga. Oko navodi na krivo. Ladronove naslovnice netipične ali zanimljive.

Nije da bih ovakvo nešto želio čitati svaki dan, vjerujem da bi došlo do zamora, ali svako toliko pročitati nešto ovakvo eskapistički a uz to zanimljivo i dobro napisano svakako vrijedi.

Stoji mi na polici ovo od kad ga je DW izdao ali nikako da krenem sa citanjem.

Lep osvrt Deers, bez spoilera, za nas koji jos nismo citali.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 15/03/2021 : 08:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nije bilo namjerno ovo za spoilere, ipak je strip izašao pred skoro osam godina.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/03/2021 : 09:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije bilo namjerno ovo za spoilere, ipak je strip izašao pred skoro osam godina.

Nisam bio ironičan, stvarno nema spojlere nista nisi znacajno otkrio o radnji.

Nismo se sporazumeli

Edited by - going going on 15/03/2021 09:11:07
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/03/2021 : 09:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
odlicna je ta planeta hulk. nego, kvalitet ovo stripa je odlican, ovo mi je jedan od najbolje uradjenih domacih stripova, a strip je iz 2013. ne znam kako se resavaju ta pitanja oko izdrade stripa, al dw je slican kvalitet dostigao jos i sa skalpiranima.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/03/2021 : 09:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kad ne pričate istim jezikom

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 15/03/2021 : 10:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Ma razumjeli smo se samo sam se krivo izrazio. Kad sam pisao osvrt nisam pisao s namjerom da ne otkrivam previše jer je ionako izašao pred dosta vremena, ali je ispalo tako.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/03/2021 : 16:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Velika šteta što nema još Hulka. Pogotovo, neki trejd koji ide posle ova dva.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/03/2021 : 20:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

odlicna je ta planeta hulk. nego, kvalitet ovo stripa je odlican, ovo mi je jedan od najbolje uradjenih domacih stripova, a strip je iz 2013. ne znam kako se resavaju ta pitanja oko izdrade stripa, al dw je slican kvalitet dostigao jos i sa skalpiranima.

Apsolutno! Rotografika je pokidala sa ovim izdanjem, svaka im cast. I Mocvarko i Skalpirani i Paniser su bas dobro uradjeni. Ali cini mi se da je Planeta Hulk najbolja.
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 16/03/2021 : 03:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
Ima li netko da prodaje Planetu Hulk DW?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/03/2021 : 08:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Darkwoodovi Marveli su baš odlično napravljeni.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2476 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 16/03/2021 : 11:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

+1

Carpe diem
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 16/03/2021 : 21:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by jaki

+1

Ma za +5!
Go to Top of Page

Manny
Average Member

572 Posts

Member since 21/08/2011

Posted - 29/03/2021 : 16:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Manny a Private Message  Reply with Quote
"Crveni sin"

Šta bi se dogodilo da je Supermen pao na planetu Zemlju negde u bivšem SSSRu? Da vam odmah kažem - ne bi se dogodilo ono što je Mark Milar napisao. Naime, od ovako potentne ideje Mark je stvorio gotovo još jednu klasičnu američku superherojsku avanturu, sva ta preispitivanja i metafore koje se spominju u uvodu mogu da se okače mačku o rep, od SSSRa koji ovde zatičemo je hiruruški odstranjeno sve što i miriše na SSSR, strip očito piše neko odrastao na američkim stripovima pedesetih i proterivanju veštica komunizma, nije dovoljno dodati srp i čekić da bi scenarij odjednom postao ruski (da ne kažem sovjetski), radnju ovog stripa kao da piše neko ko ne zna ni šta je socijalizam, ni komunizam, ni radnička klasa, a kamoli da poznaje društvenu klimu istočnog bloka tog doba. Ne znam zašto sam očekivao više, dobio sam solidnu dozu zabave sa vrlo plitkom polemikom zapadnog i istočnog modela, što znači bolje da je nije bi bilo, superherojština koja pretenciozno naginje ka nečem ozbiljnijem, ali se na kraju prirodno gubi u superherojima i superzlikovcima i superumovima i ko je na kraju tu koga sredio. Da nisam očekivao više, možda bih bio manje opor, ovako sem kameo uloge Betmena sa šubarom, sve ostalo je tek prosek, i na koncu - očekivano. A moglo je bolje.

"Atomika"

Prošlo je više meseci od kako sam pročitao Atomiku, ali sam propustio da ostavim belešku na forumu o tome. Verovatno ne bih ni sada, da nisam nekim slučajem upravo pročitao "Crvenog sina" i shvatio koliko je Sal Abinanti svetlosnim miljama ispred Milara u poimanju kako slovenskog duha (i horora) tako i estetike bivšeg SSSRa, te da ako želite da pročitate neko delo koje ima dah prošlih vremena i Sovjetskog saveza, Atomika bi svakako trebala biti na listi. Ona je takođe puna i metafora (boga Atomiku stvaraju ljudi i onda mu se mole), kao i vizije kako bi izgledao svet da je SSSR dobio hladni rat. Napomena - i ovde se može reći da autor ne pravi nikakvu istorijsku ili društvenu analizu političkog i drušvenog ustrojenja, Sal jednostavno uzima najgore iz tog doba (Staljina i njegove metode), i pravi distopiju na tim osnovama. Ono što Sal takođe uspeva da uradi, a Mark Milar nije ni pokušao, jeste i da Atomika i Rusija deluju kao da ih je nacrtao ruski crtač, a ne američki. To samom stripu daje potpuno drugačiji ton i duh.

Preporuka.

p.s. u stripu se pojavljuje i Baba Jaga!
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1488 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 30/03/2021 : 09:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Mučim se sad sjetiti nečeg što mi se svidilo, da je napisao Mark Millar. Taj Crveni sin je nešto što se redovito nađe na nekim listama super stripova, zašto, vraže znaj...

Čak sam se sitija sad komentara na recenziju...

Mark Millar je ime koje teško izgovaram. Ne volim ga nikako i ti njegovi stripovi meni su najčešće bućkuriš. Ovdje je, priznajem, imao dobru ideju. I tu ide poštena ocjena. Kupio sam strip na neviđeno, čisto zainteresiran tematikom i to je do danas jedini Millerov koji imam u kolekciji. Uglavnom, meni je to sve ispalo slabije nego što je moglo biti - za dobru iskorištenost Batmana dobijete jedva prihvatljivu iskorištenost Wonder Women i Louise Lane (u mojim očima), da ne govorim koliko mi je iritantan Millerov pokušaj političke kontroverze. Crtež dobar, naslovnica samo solidna.

Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 30/03/2021 : 14:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Meni je Atomika bezveze. Predvidljivi prikaz Rusa, i taj odnos starog i novog poretka. Bogu koji kao nije bog, pa polako shvata da je prevaren pa onda sukob sledi...Sto puta prežvakano. Hiperrealistični crtež mi je uvek odbojan, a sem početne ideje ovo je samo mainstream tabačina kao ispala iz Marvel kuhinje. Sve je veće od života, sve je nabudženo i na stereoidima. Meh.

Red Son sasvim solidan. Lep prikaz američkih (neopravdanih) strahova. Ništa pretenciozno, Supermenova vladavina je prikazana na prilično banalan način, ali verovatno kao antipod Luterovim ingenioznim rešenjima.

Edited by - Red Marquis on 30/03/2021 14:10:02
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/04/2021 : 08:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Manny

"Crveni sin"

Šta bi se dogodilo da je Supermen pao na planetu Zemlju negde u bivšem SSSRu? Da vam odmah kažem - ne bi se dogodilo ono što je Mark Milar napisao. Naime, od ovako potentne ideje Mark je stvorio gotovo još jednu klasičnu američku superherojsku avanturu, sva ta preispitivanja i metafore koje se spominju u uvodu mogu da se okače mačku o rep, od SSSRa koji ovde zatičemo je hiruruški odstranjeno sve što i miriše na SSSR, strip očito piše neko odrastao na američkim stripovima pedesetih i proterivanju veštica komunizma, nije dovoljno dodati srp i čekić da bi scenarij odjednom postao ruski (da ne kažem sovjetski), radnju ovog stripa kao da piše neko ko ne zna ni šta je socijalizam, ni komunizam, ni radnička klasa, a kamoli da poznaje društvenu klimu istočnog bloka tog doba. Ne znam zašto sam očekivao više, dobio sam solidnu dozu zabave sa vrlo plitkom polemikom zapadnog i istočnog modela, što znači bolje da je nije bi bilo, superherojština koja pretenciozno naginje ka nečem ozbiljnijem, ali se na kraju prirodno gubi u superherojima i superzlikovcima i superumovima i ko je na kraju tu koga sredio. Da nisam očekivao više, možda bih bio manje opor, ovako sem kameo uloge Betmena sa šubarom, sve ostalo je tek prosek, i na koncu - očekivano. A moglo je bolje.

Tvoj komentar me je podstakao da konačno uzmem s police Crvenog sina i pročitam ga do kraja jer na prvo čitanje sam stigao do Staljinove smrti i tu stao jer mi nesto nije odgovaralo.
I moram u potpunosti da se složim s tvojim komentarom, predgovor potpuno promašen, opet je SSSR zlikovac (pa čak je i Supermen skrenuo u neko nužno zlo, a Milar to opravdava time što je pogrešno zadojen i odgajan), a Amerikanci bastion slobode i prava na slobodan izbor. Toliko da je čak leks Lutor postao vremenom pozitivac. A predgovor najavljuje sivilo, sive zone u ovom stripu nema.
Ali okej za pročitati, dobra zabava, pogotovo prvo poglavlje, a treće je već otišlo u preteranu superherojsku fantastiku/fantaziju sa porpilično glupim ,,pun krug" krajem.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/04/2021 : 09:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Meni je Atomika bezveze. Predvidljivi prikaz Rusa, i taj odnos starog i novog poretka. Bogu koji kao nije bog, pa polako shvata da je prevaren pa onda sukob sledi...Sto puta prežvakano. Hiperrealistični crtež mi je uvek odbojan, a sem početne ideje ovo je samo mainstream tabačina kao ispala iz Marvel kuhinje. Sve je veće od života, sve je nabudženo i na stereoidima. Meh.

Red Son sasvim solidan. Lep prikaz američkih (neopravdanih) strahova. Ništa pretenciozno, Supermenova vladavina je prikazana na prilično banalan način, ali verovatno kao antipod Luterovim ingenioznim rešenjima.

apsolutno potpuno se slažem sa RM.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/04/2021 : 12:51:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Mučim se sad sjetiti nečeg što mi se svidilo, da je napisao Mark Millar. Taj Crveni sin je nešto što se redovito nađe na nekim listama super stripova, zašto, vraže znaj...

Čak sam se sitija sad komentara na recenziju...

Mark Millar je ime koje teško izgovaram. Ne volim ga nikako i ti njegovi stripovi meni su najčešće bućkuriš. Ovdje je, priznajem, imao dobru ideju. I tu ide poštena ocjena. Kupio sam strip na neviđeno, čisto zainteresiran tematikom i to je do danas jedini Millerov koji imam u kolekciji. Uglavnom, meni je to sve ispalo slabije nego što je moglo biti - za dobru iskorištenost Batmana dobijete jedva prihvatljivu iskorištenost Wonder Women i Louise Lane (u mojim očima), da ne govorim koliko mi je iritantan Millerov pokušaj političke kontroverze. Crtež dobar, naslovnica samo solidna.

Ako se teško izgovara Millar, ne znači da ga treba mešati sa Millerom!
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1693 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 03/04/2021 : 13:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by prop_ovednik

i to je do danas jedini Millerov koji imam u kolekciji.

da ne govorim koliko mi je iritantan Millerov pokušaj političke kontroverze.

Ako se teško izgovara Millar, ne znači da ga treba mešati sa Millerom!

Inače, Mark Millar je jedan od nekoliko ljudi o kojima bih mogao da napišem mnogo, ali jednostavno nemam volju ni inspiraciju. (Jedino da uzmem u ruke nešto novo pa da me dovoljno razbesni...)

Jedan od njegovih zaštitnih znakova su kontroverza i šok radi njih samih. Ono što moram da mu priznam je dobar ukus povodom saradnika, ali ti njegovi saradnici-crtači moraju da budu odlični pripovedači ako hoće iole da izvuku išta vredno iz njegovih scenarija. Neko reče da je Frank Quitely najupešniji od njih, i da mu saradnja sa Millarom skroz leži (čak više nego sa Morrisonom), i blizu sam tome da se složim. Meni je drag i Marvel 1985, jer je tu Tommy Lee Edwards (+ John Workman), a Millar gradi priču iz tinejdžerske, gotovo dečije perspektive, što sasvim odgovara tonu. Mada, ko očekuje išta supstancijalno od Millara, traži iglu u plastu sena.

John Romita Mlađi takođe... iako ne razumem sva ona tumačenja koja prikazuju Kick-Ass kao kritiku nasilja u modernim medijima. Mislim, stvarno? Ali stvarno stvarno?? Millar bi morao da zna kako se kritikuje nasilje, a siguran sam da to nije slučaj. Ok, možda se na pojedinim mestima čini kao da jeste, ali onda se to zaboravi na sledećim stranama, gde nasilje postaje opravdano ili čak kul, i ode teorija dođavola... I to je još jedan od njegovih zaštitnih znakova, pogotovo u skorije vreme - kreativna šizofrenija. Čak je ovako, čak je onako - sve u funkciji pomenutog šoka.

Obično volim radove Rafaela Albuquerque-ja, ali Huck mi je potpuno nepotreban i prazan strip.

A Millar i Bendis su dvojica najuticajnijih autora u Marvelu u prvoj deceniji ovog veka, pa vi vidite.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/04/2021 : 13:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Millar i Bendis su autori koji su nekad davno znali napisati dobre stripove, no kasnije je to jednostavno puklo i otišlo u skroz drugu stranu. Nakon toga su se utopili u moru prosječnosti (možda zbog hiperprodukcije?), a danas su praktički nečitljivi.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 03/04/2021 : 14:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

Tvoj komentar me je podstakao da konačno uzmem s police Crvenog sina

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/04/2021 : 20:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Tvoj komentar me je podstakao da konačno uzmem s police Crvenog sina

Lakše samog sebe nagovorim da čitam DC nego Marvel.
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000