forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

ridiculus
Senior Member

1693 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 04/04/2021 : 14:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Millar i Bendis su autori koji su nekad davno znali napisati dobre stripove, no kasnije je to jednostavno puklo i otišlo u skroz drugu stranu. Nakon toga su se utopili u moru prosječnosti (možda zbog hiperprodukcije?), a danas su praktički nečitljivi.

Slučaj hiperprodukcije je izraženiji kod Bendisa, koji, poput Stana Leeja ili Roya Thomasa nekad davno, piše po nekoliko serijala istovremeno. Ono što je zaboravio (ili ga nije briga) je da su oni usavršili "Marvelov metod" produkcije, po kojem se na crtača prenese ogroman deo odgovornosti oko priče, posebno na mikro-planu. Bendis piše potpune scenarije, a samo ih štancuje.

S druge strane, Millar kao da je više zainteresovan kako od svake priče da napravi franšizu, od franšize film ili TV seriju, a od njih mnogo novca. Evo, sledećeg meseca na Netflixu ide Jupiter's Legacy, pa možemo očekivati poplavu domaćih izdanja. Naravno, priča je o superherojima, generacijskom jazu, blah-blah, moralnoj odgovornosti , i svemu ostalom što zaokuplja Millarovu dečju imaginaciju, ali ja sam je čitao zbog Quitely-ja. Doduše, čak se i po crtežu (tj. po postavkama) vidi da je rađeno kao predložak za film. Ali onda ide i novi strip-serijal, Jupiter's Legacy: Requiem, koji crta Tommy Lee Edwards, pa ću i to morati da pogledam.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8036 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/04/2021 : 17:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Milara i Bendisa sam upoznao preko Ultimate X-Men/Spider-Man naslova, objavljivanih na našim prostorima pre mnogo godina.

Možda su tada bili na kretativnim vrhuncima (?!), ali tvrdim sada, kao i onda da je Bendisov scenario za USM bio loš - neinventivno, prerazvučeno prežvakavanje starog, smešteno u savremenije doba/ruho, sa očajnim, patetičnim, sapunjarskim dijalozima i odgovarajućim karakterima. Milarovi UXM su bili korektniji. Ali, kad su izašli njegovi Ultimates-i video sam da ga tu ne zanimaju Osvetnici kao heroji, već njihova dekonstrukcija, a da njegovi fanovi to čak i nisu shvatili, nego progutali strip kao realističniju, modernu verziju heroja. Onda sam zamišljao kako se scenarista smeje iz senke svojim čitaocima, kao izdavač VČ svojim npr.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/04/2021 : 19:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Šta se tiče Jupiter's Legacy, kod mene je ista stvar kao i kod ridiculusa. Uhvatio sam se čitati manje-više isključivo zbog Quitelyjevog crteža, no radnja me ipak nije uspjela dovoljno zainteresirati da nastavim dalje. Slična stvar je zapravo sa svim Millarovim autorskim serijalima, većinom bi ih provjerio zbog crtača, no s nijednim nisam oduševljen. Slično su mi mlak dojam ostavili i Superior i Secret Service, a bome i Starlight kod kojeg sam se do kraja zadržao isključivo zbog fenomenalnog Gorana Parlova koji je odradio vrhunski posao. No da, Millarovi noviji stripovi uistinu djeluju kao testni poligoni za filmove, uvijek mi ostavljaju donekle nedovršen osjećaj, kao da su brzinski nastali bez da ih se razradilo kako treba.

Šta se tiče Bendisa i USM, meni je skoro pa nečitljiv. Sve ovo šta alexts kaže stoji. Nekoliko sam ga puta pokušao čitati ispočetka i jednostavno ne ide, baš je loš produkt svog vremena, no mislim da se na kraju pokazalo da se njegov značaj pokazao kroz komercijalni, a ne umjetnički uspjeh.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8036 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/04/2021 : 20:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta se tiče Bendisa i USM, meni je skoro pa nečitljiv. Sve ovo šta alexts kaže stoji. Nekoliko sam ga puta pokušao čitati ispočetka i jednostavno ne ide, baš je loš produkt svog vremena, no mislim da se na kraju pokazalo da se njegov značaj pokazao kroz komercijalni, a ne umjetnički uspjeh.

Da, ono što dobro ide, Amerikanci često nekritički hvale.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/04/2021 : 22:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Čini mi se da me ovdje netko nedavno ubjeđivao da se stripovi rade prije svega iz ljubavi ...
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8306 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/04/2021 : 22:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Čini mi se da me ovdje netko nedavno ubjeđivao da se stripovi rade prije svega iz ljubavi ...

Pa i rade se... do onog trenutka dok se ne pocnu raditi za pare.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/04/2021 : 23:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Kažu da novac kvari ljude !
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 04/04/2021 : 23:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Postoji i ljubav prema parama. I to je neka ljubav valjda...
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2142 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 04/04/2021 : 23:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da se pominjalo da su najbolji stripovi nastali iz duše i srca... (ludila, kokaina, morfijuma....)
A da ima jedna zemlja u kojoj se uglavnom o stripu razmišlja kroz novac... E sada, ne znam ove stripove o kojima pričate, čija su produkcija
Al gde novac počne da odlučuje, tu kriterijumi padaju...
Pa u toj zemlji se čak i pozitivne recenzije plaćaju.
Pohvale i preporuke su takođe deo biznisa...

Resistance is futile.

Edited by - borg on 04/04/2021 23:23:53
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/04/2021 : 23:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Zezam ja, ne živi se od ljubavi.

Ali ne treba sve gledati kroz novac.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/04/2021 : 23:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
To je svugdje tako, bilo da se radi o SAD-u, Francuskoj, Italiji ili Japanu.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8306 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/04/2021 : 06:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kažu da novac kvari ljude !

Novac kvari ljude, moć kvari ljude, slava kvari ljude... a da nije ipak problem u ljudima?

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 05/04/2021 : 11:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ljudi kvare ljude?!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8306 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/04/2021 : 11:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ljudi se kvare sami od sebe.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 05/04/2021 : 13:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi se kvare sami od sebe.

Nesavršeni proizvodi ? Onda je problem u stvoritelju?
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1693 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 05/04/2021 : 13:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Ono što vi vidite kao "kvarenje" drugi zovu "usavršavanjem".

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/04/2021 : 22:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

quote:

Millar i Bendis su autori koji su nekad davno znali napisati dobre stripove, no kasnije je to jednostavno puklo i otišlo u skroz drugu stranu. Nakon toga su se utopili u moru prosječnosti (možda zbog hiperprodukcije?), a danas su praktički nečitljivi.

Slučaj hiperprodukcije je izraženiji kod Bendisa, koji, poput Stana Leeja ili Roya Thomasa nekad davno, piše po nekoliko serijala istovremeno. Ono što je zaboravio (ili ga nije briga) je da su oni usavršili "Marvelov metod" produkcije, po kojem se na crtača prenese ogroman deo odgovornosti oko priče, posebno na mikro-planu. Bendis piše potpune scenarije, a samo ih štancuje.

S druge strane, Millar kao da je više zainteresovan kako od svake priče da napravi franšizu, od franšize film ili TV seriju, a od njih mnogo novca. Evo, sledećeg meseca na Netflixu ide Jupiter's Legacy, pa možemo očekivati poplavu domaćih izdanja. Naravno, priča je o superherojima, generacijskom jazu, blah-blah, moralnoj odgovornosti , i svemu ostalom što zaokuplja Millarovu dečju imaginaciju, ali ja sam je čitao zbog Quitely-ja. Doduše, čak se i po crtežu (tj. po postavkama) vidi da je rađeno kao predložak za film. Ali onda ide i novi strip-serijal, Jupiter's Legacy: Requiem, koji crta Tommy Lee Edwards, pa ću i to morati da pogledam.

Eno na ČK najavljuje temi, najava upravo za Jupiter Legacy, kao što si i predvideo.
Vidim da izgleda da taj strip nije vredan čitanja, ali možda mu dam šansu.
Od ostalih Milarovih dela, Prvi Kick Ass mo je bio jako dobar, imam i dvojku pa će se čitati.
Deluje mi privlačno i Vulverin drzavni neprijatelj što je radio sa Romitom Jr. Je l ste čitali to, radni narode?
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 07/04/2021 : 23:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going
Deluje mi privlačno i Vulverin drzavni neprijatelj što je radio sa Romitom Jr. Je l ste čitali to, radni narode?

Ja još nisam uspio nabaviti, ali volio bih čitati jer i meni izgleda privlačno, a osim toga i jer me zanima Marvel iz perioda 2000-ih općenito.
Inače mi se od Millara sviđaju Ultimatesi 1 i 2 koje već preko 10 godina imam u originalnim oversized hardcoverima, Civil War kao premisa (manje izvedba), a i Old Man Logan u izdanju ČK mi je dobro legao.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/04/2021 : 01:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PaoloRivera

quote:

Ja još nisam uspio nabaviti, ali volio bih čitati jer i meni izgleda privlačno, a osim toga i jer me zanima Marvel iz perioda 2000-ih općenito.
Inače mi se od Millara sviđaju Ultimatesi 1 i 2 koje već preko 10 godina imam u originalnim oversized hardcoverima, Civil War kao premisa (manje izvedba), a i Old Man Logan u izdanju ČK mi je dobro legao.

Da, po dekadama najinteresantnije za citanje Marvela izgledaju 80e i period 2000-2010. Naravno, svugde postoje izuzeci i stripovi vredni citanja.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 08/04/2021 : 01:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, po dekadama najinteresantnije za citanje Marvela izgledaju 80e i period 2000-2010. Naravno, svugde postoje izuzeci i stripovi vredni citanja.

Bukvalno je ovako.
Go to Top of Page

PaoloRivera
Average Member

Croatia
520 Posts

Member since 09/09/2014

Posted - 08/04/2021 : 10:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send PaoloRivera a Private Message  Reply with Quote
going going, pogodio si moj ukus 1/1 😄 80-te su mi bas u zadnje vrijeme postale jako umjetnicki interesantne, premda i 90-te imaju svojih kvaliteta na jedan drugaciji nacin 🙂
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2816 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 09/04/2021 : 09:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40327 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 09/04/2021 : 16:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mene ovde najvise raduje to sto Darkwood zivi.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/04/2021 : 16:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
pa u maju Kalvin 3 i Modesti 3

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tex ciller
New Member

228 Posts

Member since 15/06/2012

Posted - 09/04/2021 : 17:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tex ciller a Private Message  Reply with Quote
Valjda Kalvin broj 2?
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000