Author |
Topic  |
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 13/05/2021 : 11:57:20
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by ken2
podrška bevi i ostalim ljubiteljima sufjana i nacijonala sufjan je genije, koji glasom, stankom, a u ovoj pjesmi i uzdahom, kaže više nego mnogi u cijelom životu
Ne vrijedi Kene, ta je pjesma bila na prethodnoj listi pa evo i Tonto i ivanl kažu da im nikakvu reakciju nije izazvala. E sad, do čega je, tko će znati. Mene malo koja glazba dotakne kao Sufjanova, a eto kod njih ništa.
National im također dosadan, a meni trnci prolaze na svaku drugu pjesmu. Ali ovako je zanimljivije, taman da imamo o čemu pričati. A i ja sam napokon dočekao da o nečemu u glazbi znam više od njih :D
ma, za ivanla nema nade  njegov ukus je takav kakav je i tu nema pomoći ali tonto me intrigira u nekim svarima se poklopimo 100%, a u drugima ovako uleti klizećim 
Zasto, molim? Jedini sam ovdje pokazao najsiri spektar i prijemcivost glazbi.
ma zezam se nemoj mi zamirit  |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/05/2021 : 12:48:05
|
Necu, stari. Al nemoj da se ponovi... (Glazba je prevazna stvar)
Slusam ja i pratim masu toga. Bio bi lud kad bi rekao sve, necu to ni do kraja zivota. Ali trudim se. Pratim koncerte cijeli zivot. To vise nije samo zabava, valjda i stil i obrazac ponasanja. Ne znam, hodocascu nalik, dapace. Nase i regionalne svirke necu ni spominjati. A strane na mjesecnoj/dvomjesecnoj bazi. (Sad naravno nista, muko i jade) Ako, ne daj Boze, Leteci odred nesto dobro odsvira ja cu to zaista i priznati, nije bitno sto nije moj dir. A sad, sto je britanski Heavy Metal osamdesetih najbolja glazba na svijetu, tu ja zaista nista nisam kriv. Mogu samo biti sretan sto sviraju i stvaraju dan danas. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8225 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 13/05/2021 : 12:55:46
|
to si jako dobro napisao 'glazba je prevažna stvar' citirat ću to koji put u životu, jedino ću glazbu zamijenit muzikom :) |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 13/05/2021 : 13:27:06
|
Kvalitetno odsvirano! Spotovi, atmosfericni, odlicni, bas kakve volim. Vokal u prvoj pjesmi previse falsira. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 14/05/2021 : 08:50:07
|
Bendovima se zgadi izvodenje svojih najpopularnijih pjesama nakon stotina i stotina izvedbi, da ne kazem tisuca za ovakve najdugovjecnije, pa daju sebi za pravo na nove aranzmane. To publika mahom ne voli, i tuzi se na to. (Dostatno je samo obratiti paznju na Smoke on the water) Ali se radi, da ne probijes od dosade i ucmalog dugogodisnjeg materijala. To su radili i rade svi, od Stulica do Judas Priesta, preko Ramonesa i Leonarda Cohena... Ova sa 'Lighta', verzija Stones, vjerovatno im najpopularnije stvari, meni je odlicna. Keithov disfunkcionalni 'van skvare' i tonaliteta, solo i meduigra meni je fantastican. Nonsalantan i garazno rockersko bluzerski drzak. Ovaj gitarist i kad se cini 'u krvo od centra' itekako zna sto radi. To mu je trade mark. Niko to ne radi kao on. Sjajna verzija pjesme koja uostalom nikad ne gubi krzno i bas ovakvim intervencijama sprijecava joj ofucanost. Sir Jagger, kralj u ovoj verziji, kao uostalom i uvijek. Neunistivost ovog covjeka i ovog benda je antologija same esencije rocka i vec postaje cudo. Rolling Stones ustvari i jesu cudo. Znam, jasno mi je da ce jednom sva kamenja ovog svijeta morati zaustaviti svoja kotrljanja, ali pretuzan i proklet ce biti taj dan. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Posted - 14/05/2021 : 08:55:57
|
Ne znam tko mi je gori u ovoj izvedbi keith ili mick sa svojim over the top majmuniranjem. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 14/05/2021 : 09:13:48
|
Kako rekoh i napisah, oba kralja. Ma, cara. Sacu jope morat danas pocet dan i nastavit vjerovatno sa Stonesima, a imao sam druge planove. Nema veze, planovi i jesu da se mjenjaju. Stonesi su temelj, fundament cak i kad se oni mjenjaju, ili bar mjenjaju svoje pjesme.
Odo, puscat Dirty Work iz osamseste...sjajan im album koji se bas i ne spominje precesto. |
Edited by - ivanl on 14/05/2021 09:17:22 |
 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 14/05/2021 : 19:06:06
|
Naprosto obozavam 'garazu' starog Thorgood-a.
Apropo I drink alone, i One scotch... bit ce i on, prije nego pred klince izade, koju ljutu popije...  |
 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Posted - 14/05/2021 : 19:35:34
|
Al nije to što ne veruje u stihove, naprotiv |
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
Edited by - Chief Warhead on 14/05/2021 19:36:06 |
 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Posted - 16/05/2021 : 11:43:57
|
Jedino Take Me to the River nije bila ni u najavi za top ten.
|
 |
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
Posted - 16/05/2021 : 11:56:52
|
Ah da, za mene Lady Don´t Mind isključivo duža verzija sa singlice. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 16/05/2021 : 13:31:30
|
Bas nekidan ponovo, po ko zna koji put, odslusao/odgledao Stop making sense, taj remek djelo koncert/film/album... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
|
Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5076 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 16/05/2021 : 13:43:17
|
quote: Originally posted by Vukozec
Evo Top 10 koncertnih filmova (nisam ih gledao bogzna koliko, lista je prilično subjektivna).
10. U2 3D // Na listi jer je to bio prvi film koji sam gledao u 3D IMAX kinu i bilo je interesantno, 9. Metallica Through The Never // Kombinacija koncerta i fikcionalnog igranog filma. Zgodan način da se iskustvo gledanja koncerta na TV učini zanimljivijim. 8. Majke - Uživo iz Tvornice // Fantastični povratnički koncert Majki (cijela Tvornica je bila u transu i mokra sve do zadnjeg reda tribina, u kojem sam i bio, gol do pasa kao i svi oko mene), zabilježen sirovo, needitirano i baš zato je dobar, no bullshit, samo rnr. 7. Led Zep - Celebration Day // gledao u kinu, što je najbliže što ću doći pravoj stvari. Također nastup bez ikakvih kerefeka, samo svirka 4 tipa na bini. 6. The Bambi Molesters - Night in Zagreb // Ponajbolji domaći koncertni film koji nastupu dodaje dodatnu vrijednost kroz filmsku dimenziju. Funkcionira kao stilizirani crnobijeli noir. 5. Perl Jam Let's Play Two // Kombinacija koncertnog filma i sportsko-glazbenog dokumentarca koji je napet poput igranog filma. 4. The Rolling Stones - Shine a Light // Od Scorsesea biram ovo, valjda zato jer sam i to gledao u kinu. Stonesi u malom prostoru su uvijek plus (vidi dolje bonus), a Martyjev trik za kraj sa one-shot kadrom od silaska sa bine do ulaska u limuzine i vlastitim cameom je zakon. 3. Springsteen Live in Barcelona // U jednom trenutku kamera uhvati kapljice znoja koje se cijede kao slap sa Springsteena. Taj trenutak se nalazi negdje oko 5. minute nastupa. Nastup nakon toga potraje još 3 sata. Čak i posredovani preko ekrana Springsteenovi nastupi su druga dimenzija energije i posvećenosti. 2. R.E.M. - Road Movie // Ovog sam pogledao najviše puta jer sam ga ulovio sa TV na kazetu (danas možda ne bi imao takvu prođu, ali nije bitno). Moj omiljeni bend u svom najrokerskijem izdanju. Film dobro lovi kaotičnu atmosferu te turneje na kojoj su promovirali polarizirajući Monster (meni jako drag album koji je nedavno proslavio 25 godina pa mu se planiram malo vratiti, ima na njemu dosta stavri koje tada nisam kužio), a ujedno je to bila i prva turneja nakon što su sa Automatic for the people postali najveći bend na svijetu. 1. Talking Heads Stop Making Sense // Dosta koncertnih filmova su dosadni za gledanje, sa vizualne, filmsko-režijske strane ne nude ništa zanimljivo. Film Jonathan Demmea je primjer kako treba raditi koncertne filmove (ne treba zaboraviti ni zasluge kako benda, koji se bome fizički nije štedio na tom nastupu, ni Davida Byrnea koji je uvijek naginjao teatru - kako bi ivanl rekao, prije par godina imao sam ga čast gledati na Inmusicu u sklopu turneje za koju je rekao da mu je performerski najambicioznija upravo od Stop Making Sense).
|
Edited by - vukozec on 16/05/2021 13:43:43 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
|
Topic  |
|