forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 181

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/06/2021 : 11:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ne mogu da kazem da me interesuju ove dw mange, al uzimam tu nesto za decu, naruto, one peace i mooozda titane. pazarim i beleznicu smrti, mozda to uskoro sednem da je citam.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7470 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 15/06/2021 : 17:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by corto33

quote:
Originally posted by Shaner

Kakvi su Uzumaki i Gyo? Znam da je horor, ali jel' teen ili art varijanta? Ili nešto treće?

Junji Ito je specifičan autor, teško ga je usporediti sa nekim drugim, možda sa Burnsom (Crna rupa).

Ova usporedba mi je i više nego dovoljna. Kupuje se. Hvala!

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21468 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/06/2021 : 17:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

ne mogu da kazem da me interesuju ove dw mange, al uzimam tu nesto za decu, naruto, one peace i mooozda titane. pazarim i beleznicu smrti, mozda to uskoro sednem da je citam.

ne možeš da kažeš da te interesuju mange ali uzimaš apsolutno sve.

quote:

quote:

quote:

Kakvi su Uzumaki i Gyo? Znam da je horor, ali jel' teen ili art varijanta? Ili nešto treće?

Junji Ito je specifičan autor, teško ga je usporediti sa nekim drugim, možda sa Burnsom (Crna rupa).

Nećeš pogrešiti sa Uzumakijem,definitivno.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 15/06/2021 17:10:41
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/06/2021 : 17:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by kasper

ne možeš da kažeš da te interesuju mange ali uzimaš apsolutno sve.

podrzavam izdavaca
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/06/2021 : 09:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Nista za mene. Uzumakija imam i recimo samo da je vrlo specifican. Procitao, ali i da nisam... no, onda ne bi znao i ne bi mogao to reci. :D

Sto se mene tice nek DW radije nastavi sa Konanom, Granvilom, Rokamboleskom, Jezovnikom... Perlama/Karuselom... ali znam da nema leba od toga, pa... *sigh*

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 16/06/2021 : 10:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Za njegov horror kažu da je lavkravtovski pa ako voliš Lovecrafta...

Na stranu ostaviš logiku i uživaš u bizarlucima, ero guro nansensu - erotic grotesque nonsense.

Crtež je super.

Uzumaki mi je bolji, bolja atmosfera. Gyo mi je bio poprilično stupidan ali sam se super zabavio.

Edited by - Vorador on 16/06/2021 10:57:50
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11686 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/06/2021 : 11:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2933 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 17/06/2021 : 11:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
https://darkwood.co.rs/priprema/
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 17/06/2021 : 16:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Sad sledi uvođenje "letećeg starta"...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11926 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/06/2021 : 16:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Oodlično! Živnuo je Darkvud! Baš mi je drago!
Nadam se da cemo posle ovih letnjih, do kraja godine videti jos po jednog Kalvina i hobsa, Panišera i Modesti!
A nadam se uskoro i Torgala!
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2933 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 17/06/2021 : 18:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Koliko jos Punishera, posle ovog koji je najavljen, ostaje?
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 17/06/2021 : 19:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je Džimi rekao da je vjerovatno to to, neće biti šeste knjige sa jednopucima.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2933 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 17/06/2021 : 19:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Cool, meni ni ne treba. Nadam se da ce Fury-a posle toga! 🙂
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11926 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/06/2021 : 19:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Mislim da je Džimi rekao da je vjerovatno to to, neće biti šeste knjige sa jednopucima.

Ozbiljno? Šteta za jednopuce.
U kojoj fibrinoj knjizi su ti jednopuci? Samo u šestoj knjizi Valley Forge, Valley Forge?

@jagoda, mislim da su rekli ili je bese draško roganovic, prevodilac, napisao da ce raditi Fjuri. Ali ja sam nabavio Fibrino izdanje, vrhunski izgleda. Čekam da pročitam celog Panišera u dw izdanju pa cu onda da citam Fjurija.

Edited by - going going on 17/06/2021 20:04:48
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/06/2021 : 20:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Koliko jos Punishera, posle ovog koji je najavljen, ostaje?

6ti paniser, epizode 9 i 10
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 18/06/2021 : 00:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Ono u vezi "letećeg starta" je bila samo šala. Mada, nije loše prihvatati i tuđe dobre poteze ako su na korist svima...
Darkwood je svakako ušao u srpski i regionalni stripski "Hall of fame" svim onim što je do sada uradio, i štoće, nadam se, raditi ubuduće...vidi se da se stvari pomeraju, mada je očigledno promenjena i izdavačka strategija, ili se bar tako čini prema najavama u kojima dominiraju mange...možda i grešim, bilo bi mi drago...ja se nadam da će se ipak držati i BD naslova, a drže prava za dosta naslova, ali još važnije je da ponovo ožive Stripoteku...
Želim im da se potpuno oporave i da ponovo budu ono što su bili...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19126 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/06/2021 : 04:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nek vrate Stripoteku..i živjeli!
Za mange me nije briga a i izdavača sad kad je Darkvud bio u leru novih koliko hočeš..
Sretno iako ču malo njihovog imat, bar tako izgleda.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11686 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 18/06/2021 : 07:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Mange dobro idu i drago mi je zbog toga. Što se mene tiče, neka idu što više.
Stripoteka je velika rana. Jbg, da se kupovala, ne bi je ni gasili. Meni je neshvatljivo da je ljudima (ljubiteljima stripova) bilo teško da izdvoje 150 din mesečno za strip reviju, pa makar je ne otvorili. Čisto iz poštovanja prema tradiciji, izdavaču.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6374 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 18/06/2021 : 08:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

Stripoteka je velika rana. Jbg, da se kupovala, ne bi je ni gasili. Meni je neshvatljivo da je ljudima (ljubiteljima stripova) bilo teško da izdvoje 150 din mesečno za strip reviju, pa makar je ne otvorili. Čisto iz poštovanja prema tradiciji, izdavaču.

Evo ja sam npr kupovao Stripoteku i Strip Reviju i onda sam skužio da sam ih samo nagomilao, a da mi ih se neda čitati, nemam živaca za loš otisak i čitanje rascjepkanih stripova pa sam odustao od daljnje kupovine i prodao ovo što sam imao.

Jbg, razmazili me izdavači sa integralima, omnibusima...

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Lex
New Member

Serbia
194 Posts

Member since 12/09/2004

Posted - 18/06/2021 : 12:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lex a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

Nije problem 150 dinara nego magacinski prostor, a greota baciti kad se jednom kupi...

Kick You Down Like Gravity!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/06/2021 : 13:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Samo da se wall of fame ne pretvori u wall of shame, nedaobog!!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 18/06/2021 : 14:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Sa DW foruma, Pjeroooo napisao:

Nemam još nalog na scom-u, a vidim tamo neka pogrešna nagađanja o Panišeru itd.
Elem, ove godine će izaći peta i šesta knjiga, a naredne godine sedma i osma.

Panišer #5: Widowmaker + Punisher Presents: Barracuda #1-5
Panišer #6: Long Cold Dark + Valley Forge, Valley Forge
Panišer #7: Welcome to the Bayou #1-4 (The Punisher MAX #71-74) + The Punisher MAX Annual #1 (2007) + The Tygers + The Cell + The End
Panišer #8: Soviet #1-6 + The Platoon #1-6

Tako će biti kompletiran ne samo Enisov angažman (redovan serijal, jednopuci, i potonji mini-serijali), već i angažman Gorana Parlova, uz dodatak u vidu jedinog godišnjaka iz redovnog serijala koji potpisuje drugi autorski tim, ali je u pitanju solidna epizoda koju valja uključiti.

Jedino što neće ući u naš opus su priče Girls in White Dresses i Six Hours to Kill (epizode #61-70). One naprosto nisu dovoljno dobre da bi zbog njih dodali još jednu knjigu. Srećom, ne nadovezuju se ni na ono što im prethodi, ni na ono što posle njih dolazi, te zbog njihovog izostanka celina neće trpeti.

Takođe je u planu i Fury MAX: My War Gone By, ali tek 2023.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2933 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 18/06/2021 : 14:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Pffff 💪❤️

Posto ja ne mogu nikako da napravim nalog na njihovom forumu, prenesi mu molim te moje odusevljenje i ljubav :)

Edited by - jagodanbg on 18/06/2021 14:53:39
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/06/2021 : 15:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
My two cents po pitanju Stripoteke.

Strip revije, kako Stripoteka tako i sve ostale su produkt nekog drugog vremena i nemaju neku pravu ciljanu publiku danas. Jedina pozitivna odlika joj je to što je jeftina (cca 10ak kuna ako se ne varam?). Loš papir, rascjepkani stripovi koji mjesecima izlaze u nastavcima, izostanak boje kod stripova koji su originalno objavljeni u boji... Sve je to možda prolazilo u vrijeme prije interneta kad se preko ovakvih revija moglo vidjeti šta je aktualno na svjetskoj strip sceni, no danas? Dva klika smo od uvida u bilo koji strip ikad izdan na bilo kojem tržištu, ne vidim zašto plaćati niti tih 10 kn za krnje i nekvalitetno izdanje na papiru. Veću mi vrijednost imaju .pdf previewovi koje izdavači stavljaju na svoje web stranice nego sama Stripoteka.

Nepotrebna je i pregazilo je vrijeme, baš kao i sve druge slične revije. Nije to isti slučaj kao recimo s Kvadratom koji nudi eseje i raznorazne tekstove i analize zbog kojih bi ga netko kupio. U Stripoteci su prikazani isključivo stripovi u kriminalno lošoj opremi. Ima nekoliko mjeseci sam kupio onaj Macanov fanzin Strop, prvi broj čisto da vidim o čemu se radi. Odbijemo li poštarinu, cijena mu je nekih 25 kn, a tehnička strana isto tako poprilično rudimentalna. Mislim, ne očekujem ja za 25 kn ne znam kakvo sad izdanje, no vrlo brzo sam se zapitao šta će to meni uopće? Em je u nastavcima (čija sljedeća poglavlja treba čekati doslovno mjesecima), em mi izgleda loše. Radije bih uzeo albumsko izdanje po eventualno većoj cijeni ako ćemo iskreno. Evo ovo šta Udruga CRŠ radi s Biukovim albumima mi je baš super. Vrhunska oprema, lijep format, cijena 60/75 kn više nego pristojna i radije ću iskeširati za takvo izdanje nego za ove revije.

Jebiga.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2033 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 18/06/2021 : 15:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Sa DW foruma, Pjeroooo napisao:

Nemam još nalog na scom-u, a vidim tamo neka pogrešna nagađanja o Panišeru itd.
Elem, ove godine će izaći peta i šesta knjiga, a naredne godine sedma i osma.

Panišer #5: Widowmaker + Punisher Presents: Barracuda #1-5
Panišer #6: Long Cold Dark + Valley Forge, Valley Forge
Panišer #7: Welcome to the Bayou #1-4 (The Punisher MAX #71-74) + The Punisher MAX Annual #1 (2007) + The Tygers + The Cell + The End
Panišer #8: Soviet #1-6 + The Platoon #1-6

Tako će biti kompletiran ne samo Enisov angažman (redovan serijal, jednopuci, i potonji mini-serijali), već i angažman Gorana Parlova, uz dodatak u vidu jedinog godišnjaka iz redovnog serijala koji potpisuje drugi autorski tim, ali je u pitanju solidna epizoda koju valja uključiti.

Jedino što neće ući u naš opus su priče Girls in White Dresses i Six Hours to Kill (epizode #61-70). One naprosto nisu dovoljno dobre da bi zbog njih dodali još jednu knjigu. Srećom, ne nadovezuju se ni na ono što im prethodi, ni na ono što posle njih dolazi, te zbog njihovog izostanka celina neće trpeti.

Takođe je u planu i Fury MAX: My War Gone By, ali tek 2023.

Sta od ovoga nema kod Fibre?
Paka?

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page
Page: of 181 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000