forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 02:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
Mozda sam bio brzoplet sa nogometasom, mozda nije primio vakcinu kako kazu "sluzbeni" mediji al opet, koliko sigurni mozemo biti da govore istinu?
Nas nije strah vakcina, mi se bunimo protiv vakcina jer znam kako ce izgledati scenario gdje ce svakoga poceti tjerati na njih. Nuspojave su samo dodatni dio zbog kojeg vrijedi ne uzeti ih. Citava stvar je navikana od medija. Pogledajte trenutnu situaciju sa Faucijem i shvatit ce te.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/06/2021 : 09:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by Iluvatar
Takodjer, jedan na 5 miliona vakcinisanih prijavi neki ozbiljniji problem nakon desetak dana. Sada lupam, moguce da je jedan na 10 miliona. Od toga ce se napraviti show. Sta je sa onih 5 ili 10 miliona koji nisu imali nikakav ozbiljan problem? I za tu jednu osobu treba jasno dokazati da je zdravstveni problem nastao zbog vakcine.

Lupaš mnogo, da.
Prijavljenih ozbiljnih slučajeva nakon Covid vakcine je više u rangu jedan na 20 hiljada, možeš pogledati na CDC.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html
A to su samo prijavljeni slučajevi.

A prijava nuspojava kod Covid vakcina ima oko 10 puta više nego kod starijih vakcina, to sam već objavio na ovoj temi.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 16/06/2021 : 10:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
https://fee.org/articles/12-million-children-world-wide-could-die-from-disrupted-healthcare-amid-pandemic-lockdowns-analysis-finds

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 16/06/2021 : 12:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
Massive amount of records have been deleted from the VAERS database:
https://files.catbox.moe/tvx56j.mp4

Edited by - panzer on 16/06/2021 12:02:50
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 12:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Takodjer, jedan na 5 miliona vakcinisanih prijavi neki ozbiljniji problem nakon desetak dana. Sada lupam, moguce da je jedan na 10 miliona. Od toga ce se napraviti show. Sta je sa onih 5 ili 10 miliona koji nisu imali nikakav ozbiljan problem? I za tu jednu osobu treba jasno dokazati da je zdravstveni problem nastao zbog vakcine.

Daj ti to objasni operiranim od zdravog razuma. Nemoguća misija.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...

Edited by - BeaGea on 16/06/2021 13:06:28
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 12:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Mozda sam bio brzoplet sa nogometasom, mozda nije primio vakcinu kako kazu "sluzbeni" mediji

Evo vidiš koliko ne razumiješ stvari. Nisu u pitanju nikakvi službeni mediji vec doktor koji ga je cijepio ili nije. Jasnije?

Znam da nije

Edited by - BeaGea on 16/06/2021 12:40:35
Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
229 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 16/06/2021 : 12:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message
@corto33
Pa ne bih rekao, mislim da sam i bez zvanicnih brojki pogodio sustinu. Tekst koji si postavio poprilicno potvrdjuje sto sam napisao.
Tek 2 do 5 ljudi na milion vakcinisanih ima jacu alergijsku reakciju, sto je i vise nego normalno.To koliko znam nisu kobne posljedice.

35 ljudi prijavilo je pojavu ugruska na 11 miliina vakcinisanih j&j vakcinom koja je smece. Sa druge strane, na 292 miliona vakcinisanih modernom,jedan prijavljen slucaj ugruska. Kao sto sam i u prethodnim postovima pisao, ako ce se neko vakcinisati neka se potrudi da to bude kvalitetna vakcina. Zna se koje su.

I konacno procenat smrtnosti, tacnije ljudi koji su umrli nakon nekog perioda od prijema vakcine je 0,0017%. Sto opet naravno ne znaci da isti ti ljudi ne bi umrli i da nisu primili vakcinu. Vakcina ne garantuje da neces umrijeti za 7 ili mjesec dana od srcanog, mozdanog ili neke druge bolesti.

Edited by - Iluvatar on 16/06/2021 12:53:02
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 14:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Mozda sam bio brzoplet sa nogometasom, mozda nije primio vakcinu kako kazu "sluzbeni" mediji

Evo vidiš koliko ne razumiješ stvari. Nisu u pitanju nikakvi službeni mediji vec doktor koji ga je cijepio ili nije. Jasnije?

Znam da nije

Opet, da li je cijepljen ili nije, mozda necemo saznati. A tebi je dzaba govoriti, da imas oci i na ledima trebao bi ti neko sa te prevede preko ulice. Toliko stvari izlazi na vidjelo (dr Fauci kao skoriji primjer) a ti se i dalje hvatas nekoliko info koje si dobio putem mainstreama. Virus je vjerovatno stvoren u laboratoriju. Pobjeda nad virusom se nalazi u kolektivnom imunitetu. Maske samo stete jer ne dopustavaju disnim organima da izbacuju toksine.
Jasnije?

Znam da nije
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/06/2021 : 14:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

@corto33
Pa ne bih rekao, mislim da sam i bez zvanicnih brojki pogodio sustinu. Tekst koji si postavio poprilicno potvrdjuje sto sam napisao.
Tek 2 do 5 ljudi na milion vakcinisanih ima jacu alergijsku reakciju, sto je i vise nego normalno.To koliko znam nisu kobne posljedice.

Prvi put si napisao ozbiljan problem a ne jača alergijska reakcija a ja bi rekao da smrt jeste ozbiljan problem.
Ako pogrešiš za 1000 puta ne može se reči da si pogodio suštinu.
U Sloveniji je do sada bilo 170 prijavljenih ozbiljnih nuspojava nakon 800.000 cijepljenja pa računaj. To je jedan na 5000.

Koja je kvalitetna covid vakcina po tebi? Sputnik?

Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
229 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 16/06/2021 : 15:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message
Kada sam napisao ozbiljan problem nisam ni mislio na alergijske reakcije. Njih mozes dobiti od sirupa, jaja, kikirikija pa tako i od vakcine. Zavisi od osobe.
Za smrtni ishod fino stoji 0,0017% prijavljenih smrtnih slucajeva ljudi koji su primili vakcinu bez ikakve potvrde da je vakcina razlog smrti.
Mislim da su sanse da neces docekati sutra iste ili cak vece od 0,0017%. Slicne su sanse da ces pasti u kuci i slomiti vrat.

Mozes li mi dati spisak tih nuspojava u sloveniji, odnosno neko zvanicno saopstenje,dokument?

Sto se tice vakcina,svaka je morala proci odredjene provjere, ali u kvaliteti i u ucinkovitosti postoji razlika. Ako bi mogao da biram, moderna ili pfizer. Ne bih imao problem ni sa sputnikom.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 16:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
wolf

vrlo si originalan....isto koliko i načitanan!

Edited by - BeaGea on 16/06/2021 16:29:37
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 16/06/2021 : 16:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
Dr. Roger Hodkinson On Scamdemic:
https://awakecanada.org/dr-roger-hodkinson-on-scamdemic-pretty-insightful-video/

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 17:23:04  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message

quote:

wolf

vrlo si originalan....isto koliko i načitanan!

Volim sto si tokom ove citave rasprave sve ono sto zapravo tebe predstavlja prebacivao na mene. Jel tako lakse podnosis svoje stanje ili...?

Edited by - WOLF-HUNTER on 16/06/2021 17:24:20
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 17:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Ajde da pitam nekaj ozbiljo; Kad si naučio da maske sprećavaju izbacivanje otrvnih plinova (misliš na CO2)?

Inače, u krugu poznanika sam od početka tvrdil da sumnjam na Kineze i da virus nije slučajan.

Edited by - BeaGea on 16/06/2021 17:30:51
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 17:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:

Ajde da pitam nekaj ozbiljo; Kad si naučio da maske sprećavaju izbacivanje otrvnih plinova (misliš na CO2)?

Inače, u krugu poznanika sam od početka tvrdil da sumnjam na Kineze i da virus nije slučajan.

https://dokumentarac.hr/covid-19/studija-dugotrajnom-upotrebom-maski-uzgajaju-se-mikrobi-koji-se-infiltriraju-u-pluca-i-doprinose-raku-pluca-u-poodmakloj-fazi/

Dobro sto sumnjas u Kineze. De sada malo i sumnjaj u ostale stvari sto nam propagiraju nonstop.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 17:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

quote:

https://dokumentarac.hr/covid-19/studija-dugotrajnom-upotrebom-maski-uzgajaju-se-mikrobi-koji-se-infiltriraju-u-pluca-i-doprinose-raku-pluca-u-poodmakloj-fazi/

Dobro sto sumnjas u Kineze. De sada malo i sumnjaj u ostale stvari sto nam propagiraju nonstop.

Pitao sam "Kad"...ovih dana, prije godinu dana ili prije 10 godina?

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 17:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:

quote:

quote:

Pitao sam "Kad"...ovih dana, prije godinu dana ili prije 10 godina?

O ovoj plandemiji vec citam godinu dana. A ove informacije za maske sam saznao prije mozda mjesec dana dok sam istrazivao.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 18:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
A ove informacije za maske sam saznao prije mozda mjesec dana dok sam istrazivao.

A što si radio kad si išao u školu, to se uči u osnovnoj...udišemo kisik a izdišemo ugljični dioksid (otrovni plin) i naravno da maska onda zadrži dio CO2. Ali to su minorne količine i puno je važnije bilo pokušati zaustaviti širenje virusa. Evo, maske se uskoro ukidaju pa me zanima protiv čega će te sad baljezgati!?

Ovo je poanta čitave priče,
jedva ste završili i osnovnu školu a sad kao odrasle osobe se ponašate kao da ste popili svu pamet svijeta. Umjesto da prihvatite činjenicu da ste nauki i da nasjedate na jeftine priče samozavanih strućnjaka. Tužno, ali istinito

I svi do jednog koji nasjedate na raznorazne toerije imate tu zajedničku crtu...jedva ste školu završili. Na kraju krajeva to što pričate i na što nasjedate je izraz kompleksa koji imate prema ljudima koji znaju, prema ljudima koji vas mogu nećemu naučiti. A te komlekse vučete iz škole zbog učitelja koji su vas ismijavali zbog bisera koje ste valjali u klupama.

Edited by - BeaGea on 16/06/2021 18:10:44
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/06/2021 : 18:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
ništa nije slučajno u svezi korone. pa cjepiva su bila spremna i gotova prije nego što je virus pušten iz američkog laboratorija u wuhanu i podvaljen kinezima.

ništa tu nije slučajno.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 18:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:

quote:
A ove informacije za maske sam saznao prije mozda mjesec dana dok sam istrazivao.

A što si radio kad si išao u školu, to se uči u osnovnoj...udišemo kisik a izdišemo ugljični dioksid (otrovni plin) i naravno da maska onda zadrži dio CO2. Ali to su minorne količine i puno je važnije bilo pokušati zaustaviti širenje virusa. Evo, maske se uskoro ukidaju pa me zanima protiv čega će te sad baljezgati!?

Ovo je poanta čitave priče,
jedva ste završili i osnovnu školu a sad kao odrasle osobe se ponašate kao da ste popili svu pamet svijeta. Umjesto da prihvatite činjenicu da ste nauki i da nasjedate na jeftine priče samozavanih strućnjaka. Tužno, ali istinito

I svi do jednog koji nasjedate na raznorazne toerije imate tu zajedničku crtu...jedva ste školu završili. Na kraju krajeva to što pričate i na što nasjedate je izraz kompleksa koji imate prema ljudima koji znaju, prema ljudima koji vas mogu nećemu naučiti. A te komlekse vučete iz škole zbog učitelja koji su vas ismijavali zbog bisera koje ste valjali u klupama.

Bolje ikada nego nikada, predpostavljam.
A ta njihova znanja koja spominjes, ima istine i ima neistine, ali problem predstavlja kada svu tu neistinu pocnu izdvajati kao cjelovitu istinu i prodavati je ljudima. Tvoj problem je sto si se uhvatio konvencionalnog znanja, i imas taj kompleks gdje si fino namjestio na svoje mjesto, prihvatio si sve ono cemu su te naucili a da ni na sta ne postavljas pitanja i sada kada pocnes dobijati odgovore koji se krse sa tvojim uvjerenjima, onda nastaje problem, kreces u odbrambenj stav sto je normalno za svakoga, i pocinjes braniti svoja uvjerenja jer te strah izaci iz komforne zone.
I poslije svu svoju baljezgariju o kompleksima pocinjes prebacivati na druge, te jos pocinjes "roastat" druge tako sto im dovodis inteligenciju u pitanje. Dakle, ides na fino vrijedjanje. A te tvoje tzv. skole samo zaglupljuju dodatno djecu pa podlije kada izadu van u zivot i pitaju nista, ne istrazuju nista jer su naucili po udzbeniku, i sve sto je izvan njega je veliki no no.

Dakle, ja mozda nisam narocito dobar u formulaciji, ali makar cu se informisati sa drugim izvorima jer sto nam vise govore da ovi tvoji sto ih nazivas samozvani strucnjaci govore gluposti a usput nam konstantno nabacuju jedna te ista sranja, onda mislim da imam dobar razlog vjerovati ovim drugima - mozda ne sve, jer jbg svima nesta uvijek promakne, ali sam siguran da znaju mnogo bolje nego ovi tvoji, sto me mogu kako kazes nauciti.
Mada cast izuzecima koji izadu i kazu prave informacije o virusu.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 18:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

Točno. Drži se toga i nasjedaj na vijesti sa portala kad su ozbiljne teme u pitanju! Portali donose razno razne informacije i neinformiran čovjek se u njima jednostavno izgubi i onda krene krivim putem. Kod ozbiljnih tema samo slušaju struku i to onih strućnjak koji vidiš da ne vrludaj i nisu odbačeni od zajednice znastvenika.

Edited by - BeaGea on 16/06/2021 18:35:39
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 18:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:

quote:

Točno. Drži se toga i nasjedaj na vijesti sa portala kad su ozbiljne teme u pitanju!

Plasim se da je stanje kod nas dvojice obrnuto.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/06/2021 : 18:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Mozes li mi dati spisak tih nuspojava u sloveniji, odnosno neko zvanicno saopstenje,dokument?

Poročilo NIJZ - Nacionalni inštitut za javno zdravlje:
www.nijz.si/files/uploaded/tedensko_porocilo_nu_covid19_2021_23.pdf" target="_blank">https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/tedensko_porocilo_nu_covid19_2021_23.pdf

quote:
Ozbiljne nuspojave nakon cijepljenja uključuju, po definiciji, životno opasno stanje ili bolest, hospitalizaciju ili produljenje hospitalizacije, trajno oštećenje, urođenu anomaliju, druga klinički značajna stanja i smrt.

Od početka cijepljenja pa sve do 13. lipnja 2021. godine, NIJZ je primio ove prijave nuspojava koje su klasificirane kao ozbiljne:
- 67 prijava Comirnaty Pfizer
- 10 prijava Moderna
- 40 prijava Vaxzevria AZ
- 3 prijava Janssen

Krivo sam zbrojio, ukupno dosad 120 prijava kod 780.000 osoba, znači na svakih 6500 jedna osoba sa prijavljenom ozbiljnom nuspojavom.

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiYWQ3NGE1NTMtZWJkMi00NzZmLWFiNDItZDc5YjU5MGRkOGMyIiwidCI6ImFkMjQ1ZGFlLTQ0YTAtNGQ5NC04OTY3LTVjNjk5MGFmYTQ2MyIsImMiOjl9

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4114 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 16/06/2021 : 19:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:

quote:

quote:

Točno. Drži se toga i nasjedaj na vijesti sa portala kad su ozbiljne teme u pitanju!

Mislim da svojim upisima jasno pokazujemo kakvo je stanje kod koga. Tko se poziva na struku a tko na portale i lažne vijesti, teorija zavjera i sl. Tko misli svojom glavom, a tko jaše na valu revolta i bunta protiv sistema!
Nije da nisam protiv sistema ali zdrav razum na prvom mjestu.

Ponekad me podsjetite na klince, koji se van zdravog razuma, opiru roditeljima kad im govore "treba prati ruke", "pospremiti krevet", "ne letiti na prometnu cestu" i sl. situacijama.

Edited by - BeaGea on 16/06/2021 19:23:40
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 16/06/2021 : 19:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Mislim da svojim upisima je jasno kakvo je stanje kod koga. Tko se poziva na struku a tko na portale i lažne vijesti, teorija zavjera i sl. Tko misli svojom glavom, a tko jaše na valu revolta i bunta protiv sistema!
Nije da nisam protiv sistema ali zdrav razum na prvom mjestu.

Opet kazem, obrnuto je stanje.
Tzv struka daje ugl netacne informacije koje im podmecu ljudi iznad njih. Al haj, bit ce sta bude - mozda ispadnemo obojica u krivu.

Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000