forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČK PREDSTAVLJA - Betmen: Strašan vic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Melusine
Junior Member

350 Posts

Member since 17/05/2017

Posted - 24/06/2021 : 12:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Melusine a Private Message  Reply with Quote
LEGENDARDNA PRIČA ALANA MURA, KOJA SE SMATRA JEDNOM OD NAJBOLJIH PRIČA O BETMENU!

„BETMEN: STRAŠAN VIC“ na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.070 dinara!🦇🦇🦇

Format 21,5 x 33 cm
Povez Tvrd
Broj strana 112
Štampa Kolor
Serijal DC Gold SPECIJAL
Junak Betmen

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Strasan%20vic%20prelistavanje%20sajt%20kona%C4%8Dno.pdf

Iz pera vrhunskog illustratora Brajana Bolanda, priča koja je ostavila veliki trag na čitavu mitologiju o Betmenu i predstavlja najupečatljiviju priču o Džokerovom poreklu.

„Čoveče, zar ovo nije kul?

Za sve učesnike mejnstrim stripske scene s kraja osamdesetih godina prošlog veka, pa i sve one koji su je gledali spolja, nosa pribijenog uz izlog – kao ja – uzastopni niz naslova ’Povratak Mračnog Viteza’, ’Nadzirači’, ’Betmen: Godina prva’, ’Betmen: Strašan vic’ ulio je toj sceni potpuno nov život. Ti likovi (osim onih iz ’Nadzirača’) bili su tu već decenijama i, mada su brojni talentovani scenaristi i crtači stvarali značajna dela u tom periodu, probudio se neverovatan osećaj novine u delima Frenka Milera i te šačice ludih Britanaca – Alana Mura, Brajana Bolanda, Džona Higinsa, Ričarda Starkingsa i Dejva Gibonsa – koji su videli silne mogućnosti u njima, u vrstama priča koje bi mogle da se pričaju i, nimalo slučajno, u načinu na koji bi priče mogle biti predstavljene.

’Betmen: Strašan vic’ jedna je od tih gorenavedenih priča koja nije prethodno postojala u drugom formatu, kao niz stripskih sveščica koje su naposletku sabrane u taj sveobuhvatni izraz – stripski roman.

’Strašan vic’ bila je tek priča na 46 strana, ali toliko zapanjujuće osmišljena i mnogo čistije i pažljivije odštampana da je ličila na neku potpuno drugu zverku, nije bila samo stvarno sjajan strip o Betmenu već i nešto drugačije. Tada to nisam kapirao, ali sad kapiram.

Eto šta neverovatno vešti autori umeju: da učine da nam staro izgleda kao novo. I uzbudljivo. Ne zaboravite uzbudljivo.

Kažu mi da ’Betmen: Strašan vic’ vuče poreklo još od nekog predloga za strip Betmen/Sudija Dred koji su Mur i Boland zakuvali. Kad je to propalo, Mur je pitao Bolanda šta bi drugo želeo da crta, na šta je Boland rekao: ’Džokera, moliću.’ Baš je lepo vaspitan. I tako se rodio večni klasik.“

TIM SEJL
Pasadena, Kalifornija, 2008.

„BETMEN: STRAŠAN VIC“ na Letećem je startu u okviru LETNJE STRIPOMANIJE ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.070 dinara, od petka, 25. juna, do subote, 3. jula 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.200 dinara, a u ostalim knjižarama 1.599 dinara.

borg
Senior Member

Serbia
2228 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/06/2021 : 13:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Čime je popunjeno preostalih 60ak stranica?

Resistance is futile.
Go to Top of Page

RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts

Member since 20/11/2015

Posted - 24/06/2021 : 13:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send RadioClash a Private Message  Reply with Quote
Ovo treba biti Deluxe izdanje.

"Gambare Gambare Senpai"
Go to Top of Page

Melusine
Junior Member

350 Posts

Member since 17/05/2017

Posted - 24/06/2021 : 14:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Melusine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

To je iznenađenje koje smo vam pripremili. Nadamo se da će vam se dopasti.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10417 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 24/06/2021 : 15:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Crteži forumaša ...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6149 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/06/2021 : 15:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Možda griješim, ali čini mi se da sam negdje pročitao da je u ovom izdanju strip s oba kolora, prvo novim Bollandovim a nakon toga originalnim Higginsovim. Ako nije tako, neka me iz ČK isprave.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10902 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/06/2021 : 15:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
nesto jeste, sad sta je...
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17146 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 24/06/2021 : 15:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pored toliko neobjavljenih, ovaj album izlazi četvrti put na ovim prostorima, dva puta je objavljen u Hrvatskoj i sad drugi put u Srbiji.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6328 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 24/06/2021 : 15:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
I uz sve to, ja imam US izdanje. :D

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 24/06/2021 : 17:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Jos samo Slovenci i Makedonci fale, plus Agarthi sa specijalnom kutijom punom magnetica. Crnogorci? Naaaah, prelijeni.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2010 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 24/06/2021 : 18:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Crteži forumaša ...

Zagor u ulozi Betmena ali samo naslovne stranice u 70ak verzija. Pola radio umetnik Zograf.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/06/2021 : 18:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Jos samo Slovenci i Makedonci fale, plus Agarthi sa specijalnom kutijom punom magnetica. Crnogorci? Naaaah, prelijeni.

Go to Top of Page

Iluvatar
New Member

Bosnia and Herzegovina
226 Posts

Member since 01/06/2021

Posted - 24/06/2021 : 19:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Iluvatar a Private Message  Reply with Quote
Imam od Fibre ali moguce da dupliram vremenom radi tih dodataka. Super sto je ovo remek djelo u ovom formatu sa dodatnim sadrzajem.

Strip me inace oduvao.Crtez vrh, jako atmosfericno i jasno nacrtano. Prica i nacin na koji je ispricana sam je vrh. Covjek je u 60ak strana napravio remek djelo kojem ne fali nista, a kraj koji je u gotovo svakom mediju najproblematicniji za napraviti, ovdje je savrsen, genijalan i mozemo reci kultni
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/06/2021 : 19:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je The Killing Joke valjda najslabiji od svih ovih Mooreovih najpoznatijih stripova Nikad me nije baš toliko oduševljavao.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4795 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/06/2021 : 19:36:31  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ditto
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/06/2021 : 20:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Imam odlicno izdanje Pheonix Pressa, ne verujem da cu da dupliram. Mozda ako ima i ta verzija sa starim, originalnim Bolandovim kolorom, pa da kao imam da uporedim. Ali bolje novac dati na premijerne novitete - Tri dzokera, Helblejzera, Konana, Nesavladivog...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/06/2021 : 20:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

originalnim Bolandovim kolorom

Mala ispravka: to starije originalno izdanje je bojao John Higgins, isti čovjek koji je bojao i Watchmen. Bollandov kolor se nalazi tek u novom izdanju, ovom koje je objavila Fibra i pretpostavljam Phoenix (ispravite me ako griješim, nisam vidio to Phoenixovo).

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3304 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 24/06/2021 : 21:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Iluvatar

Strip me inace oduvao.Crtez vrh, jako atmosfericno i jasno nacrtano. Prica i nacin na koji je ispricana sam je vrh. Covjek je u 60ak strana napravio remek djelo kojem ne fali nista, a kraj koji je u gotovo svakom mediju najproblematicniji za napraviti, ovdje je savrsen, genijalan i mozemo reci kultni

Baš tako.
Sutra pada dupliranje.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/06/2021 : 00:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by going going

originalnim Bolandovim kolorom

Mala ispravka: to starije originalno izdanje je bojao John Higgins, isti čovjek koji je bojao i Watchmen. Bollandov kolor se nalazi tek u novom izdanju, ovom koje je objavila Fibra i pretpostavljam Phoenix (ispravite me ako griješim, nisam vidio to Phoenixovo).

Da, u pravu si. Ja sam pobrkao. Novi kolor je Bolandov i taj kolor je u Pheonix Pressovom izdanju i u Fibrinom.
A inace ja obozavam stari kolor kod Nadziraca (imam BP izdanje dakle Higginsov kolor, a ne fibrino koje ima novi kolor) tako da ako se unutar ovog izdanja Carobne knjige nalazi i verzija Ubistvenog vica sa kolorom Johna Higginsa vrlo verovatno da cu nabaviti u nekoj buducnosti.

Edited by - going going on 18/08/2021 23:04:09
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6328 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 25/06/2021 : 06:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Meni bi bilo bolje da su ubacili c/b verziju. Ameri imaju posebno c/b izdanje (Batman Noir: The Killing Joke):

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 25/06/2021 06:00:33
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8588 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/06/2021 : 09:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Meni bi bilo bolje da su ubacili c/b verziju. Ameri imaju posebno c/b izdanje (Batman Noir: The Killing Joke)

Ima i Hrvatska cb izdanje.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9435 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 25/06/2021 : 09:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ček malo, Joker promijenio proizvođača fotoaparata?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10902 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/06/2021 : 15:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
agrh, sto ne stavise cb varijantu, pored obojene
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/06/2021 : 17:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Melusine

quote:

Je li uzeo neko? Izdanje sadrži strip sa dvije verzije kolora ili je nešto drugo u pitanju?

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

339 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 26/06/2021 : 18:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

quote:
Originally posted by Melusine

quote:

Je li uzeo neko? Izdanje sadrži strip sa dvije verzije kolora ili je nešto drugo u pitanju?

Dve verzije kolora

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 18/08/2021 : 12:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Uzeh nedavno i ponovo pročitah.

Dvije verzije kolora, prva novija Bolandova iz 2007 (isto kao kod Fibre i Phoenix Pressa), i stara Higinsova (ne idu jedna za drugom, već se Bolandova čita počevši od naslovnice, a Higinsova od zadnje korice). Meni je neuporedivo bolja Bolandova verzija, ali i "drečavi" Holand ima svoj šmek. Sve u svemu, odlično izdanje za 10e.

O samom stripu nemam što posebno novo reći, osim da je format još više doprinio pozitivnom ugođaju. I zanimljivo je kako me, kad god pročitam ovaj strip, poslednja tabla dovede do drugačijeg zaključka što se zapravo tu desilo

SPOILER

Ovog puta mi se čini da je Džokerova zamka, iako je bila namijenjena Gordonu, ipak dovela Betmena do ludila, čime je Džoker uspio da dokaže svoju poentu.

A nekad mi izgleda da je Betmen prosto ukapirao da Džokeru nema spasa i uprkos Gordonovoj molbi, zadavio Džokera.

Treći put mi djeluje da se samo smiju dobrom vicu

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000