forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČK PREDSTAVLJA - Jupiterovo nasleđe 1 i 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Melusine
Junior Member

350 Posts

Member since 17/05/2017

Posted - 24/06/2021 : 12:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Melusine a Private Message  Reply with Quote
📢JOŠ JEDAN SJAJAN SERIJAL VELIKOG MAGA STRIP STVARALAŠTA, MARKA MILARA, PREMA KOJEM JE URAĐENA NETFLIKSOVA SERIJA!

„JUPITEROVO NASLEĐE“ 1 i 2 na LETEĆEM STARTU po ceni od 1.470 dinara za prvi i 1.340 dinara za drugi tom!

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 296
Štampa Kolor
Serijal NOVI SVET

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Jupiter1_pregled.pdf

Format 15,8 x 24 cm
Povez Tvrd
Broj strana 256
Štampa Kolor
Serijal NOVI SVET

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Jupiter2_pregled.pdf

Čak su i vaši heroji ipak samo ljudi.

Dvotomno izdanje kompletnog Milarovog serijala JUPITEROVO NASLEĐE, u čijem je prvom tomu uvodni deo „Jupiterov kružok“, a u drugom glavni serijal „Jupiterovo nasleđe“.

Najslavniji američki superheroji iz sredine prošlog veka kao da su imali sve – bili su slavni, bogati, obožavani – ali ispod te blistave površine tinja napetost, preteći da istera na površinu tajne koje leže zakopane duboko u njihovim životima. Svakodnevno, oni se smelo suočavaju sa kosmičkim pretnjama epskih razmera, dok privatno biju bitke sa skandalima iza zatvorenih vrata. Iako su supermoćni, njihovi problemi su isti kao naši, sasvim ljudski, i dok pritisak na te superselebritije postaje sve veći, jedan od članova tima odlazi da se priključi društvenim nemirima i političkim potresima u Americi iz šezdesetih...

„JUPITEROVO NASLEĐE“ 1 i 2 na Letećem su startu u okviru LETNJE STRIPOMANIJE ČAROBNE KNJIGE u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.470 dinara za prvi i 1.340 dinara za drugi tom, od petka, 25. juna, do subote, 3. jula 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.650 dinara za prvi i 1.500 dinara za drugi tom, a u ostalim knjižarama 2.199 dinara za prvi i 1.999 dinara za drugi tom.

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6334 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 25/06/2021 : 08:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Pakaaaaa.....valja li ovo? :D
Daj se malo raspiši ako si čitao.

Fala!

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 25/06/2021 : 09:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Čitao davno kad je izlazilo...jako dobar strip

EXTRA info......ove godine izbacili i seriju koja je nažalost nakon prve sezone za sada stopirana.

https://www.imdb.com/title/tt5774002/

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/06/2021 : 09:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Fala!

Čitao sam samo jedan dio i bio mi je jako loš, kao uostalom i većina Millarovih stripova. Bezidejno pretakanje iz šupljega u prazno, strip više djeluje kao poligon za scenarij za TV seriju nego kao pravo samostalno stripovsko djelo, no nažalost takva je većina njegovih novih stripova. Ja na ovo ne bi potrošio ni lipe.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6334 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 25/06/2021 : 11:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Fala!

Čitao sam samo jedan dio i bio mi je jako loš, kao uostalom i većina Millarovih stripova. Bezidejno pretakanje iz šupljega u prazno, strip više djeluje kao poligon za scenarij za TV seriju nego kao pravo samostalno stripovsko djelo, no nažalost takva je većina njegovih novih stripova. Ja na ovo ne bi potrošio ni lipe.

Hmm, a kakav ti je Starac Logan?
Meni je taj strip npr odličan, a vidim da je isto Millar u pitanju.
Bacio sam oko na privju Jupitera i čini mi se nekako generičan.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/06/2021 : 11:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiva ideja i okej izvedba. Jedan od pitkijih njegovih radova, no nije me oduševio da bih ga baš dizao u nebo kako se to obično radi na nekim (stranim) top listama. Kad sam rekao ono za Millarove radove u prošlom postu, ponajviše sam mislio na ove novije naslove što ih radi za Image Comics i slične.

Od svega šta sam od njega pročitao sviđaju mi se Ultimates i Superman: Red Son, dok je sve ostalo ili čisto okej ili baš loše. Međutim, nisam još pročitao sve njegove najpoznatije stripove, recimo The Authority još nije došao na red.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6334 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 25/06/2021 : 13:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zanimljiva ideja i okej izvedba. Jedan od pitkijih njegovih radova, no nije me oduševio da bih ga baš dizao u nebo kako se to obično radi na nekim (stranim) top listama. Kad sam rekao ono za Millarove radove u prošlom postu, ponajviše sam mislio na ove novije naslove što ih radi za Image Comics i slične.

Od svega šta sam od njega pročitao sviđaju mi se Ultimates i Superman: Red Son, dok je sve ostalo ili čisto okej ili baš loše. Međutim, nisam još pročitao sve njegove najpoznatije stripove, recimo The Authority još nije došao na red.

Sad ću još malo skenjat topic.
A kako ti se sviđa Starlight?
To mi je isto jako dobar strip.
@svi:I evo nakon ovoga nećem više u OT.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/06/2021 : 13:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Prosječna i zaboravljiva priča koju izvlači fenomenalan crtež Gorana Parlova. Obožavam njegove radove i to je praktički jedini razlog zašto bi nabavio Starlight. I sad smo gotovi s offtopicom

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1702 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/06/2021 : 15:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Međutim, nisam još pročitao sve njegove najpoznatije stripove, recimo The Authority još nije došao na red.

Došao sam do saznanja da je najbolja kombinacija talenata Millar/Art Adams, jer ovaj drugi nikad nije sasvim ozbiljan. (Drugim rečima, Millarove ideje mogu da prođu samo sa određenom dozom humora.) Alan Davis ima sličan senzibilitet i mogao bi da izazove sličan efekat, iako mu je stil drugačiji od Adamsovog (tj. ima realističnije proporcije likova), ali, ako je ikad radio sa Millarom, ja ne znam za to.

Ovaj sud baziram na dve epizode The Authority. Samo onaj uvodni double spread iz #27 je bolji od čitavog Jupiterovog nasleđa.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.

Edited by - ridiculus on 26/06/2021 17:27:42
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8608 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/06/2021 : 18:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kako glupave naslovne strane rade Ameri danas, prosto neverovatno.

Danas ljudi bolje dizajniraju pozivnice za svadbu ili za proslave godišnjice rada.
Likovi koji stoje-poziraju?! Kako inventivno! To što su u nekakvim kostimima, bilion puta sličnim viđenim u stripovima, ne pomaže. Ako su gledali na naslovnice evropskih stripova, kao što je Les Technoperes, tamo je pozeraj kombinovan sa drugim elementima i daleko bolje je urađeno.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1702 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/06/2021 : 19:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Zavisi. Neki to rade drugačije. Za neke je naslovnica samo pinap (možda većina?), za druge pronalaženje simbolike i grafičkih ideja koje će najbolje da dočaraju priču. Za treću grupu, koja je danas slabo izražena - ali je nekoć bila dominantna - naslovnica je probrana (i možda izmenjena) scena ili situacija, ključni momenat iz same priče.

Adam Hughes i Dave Johnson (i u novije vreme, del Mundo, rekao bih) su odlični predstavnici pristupa broj 2. Ima ih tamo još dosta, naravno, ali ovi su mi odmah pali na pamet.

Johnsonov rad si možda video, ako si uzimao u ruke 100 metaka.

Edited by - ridiculus on 26/06/2021 19:19:44
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8608 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/06/2021 : 19:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ma ništa ne zavisi, govorim o ove dve naslovnice gore i sličnim, ne o ostalim, drugačijim...
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1702 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/06/2021 : 19:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Ah, ja pomislio da si kivan na sve Amere, čak i ako dolaze iz Irske i Škotske!

Edited by - ridiculus on 26/06/2021 19:28:35
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 26/06/2021 : 20:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Konkretno ove dve naslovnice za Image izdanja iz 2020. dizajnirala je Melina Mikulić. Tako da...

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/06/2021 : 20:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa nije ih ona nacrtala. U crtežu je stvar.

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 26/06/2021 : 21:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Da se razumemo, ja ne govorim o tome da li su naslovnice dobre ili ne, to je stvar ukusa. Samo sam se nadovezao na to sto je Alex rekao za dizajn naslovnica, pa sam pomenuo ko je zapravo to radio.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1702 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/06/2021 : 21:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Alex je pričao o "pozeraju", ne o grafičkom dizajnu, odabiru fonta, itd. A to je definitivno do Quitely-ja. Koji jeste dostojan poštovanja po mnogo čemu, ali ljudi su mu bolna tačka, slično kao kod Romite Juniora. Šta reći kad su teksture na kostimima najbolje od svega?

Ali nije ni to nepremostiva slabost. Ružnoća može biti deo izraza, stil, izjava već po sebi - ali samo u kontekstu priče. Quitely-jeva najjača snaga je moć konceptualizacije, da pretvori apstraktnu ideju u liniju i oblik. Na žalost, u ovom stripu se to samo povremeno sreće i u smislu kompozicije strana ovaj je prilično tradicionalan. Quitely svakako nije uradio loš posao, ali ni dovoljno dobar da može da izvuče "velikog maga strip stvaralaštva" iz toaleta bezidejnosti, nasilja, i usiljenih šokova, u kome ovaj udobno boravi već godinama.

E sad, Image nema (obaveznu) uredničku kontrolu, tako da je koncept te ilustracije ili Millarov ili čisto Quitely-jev. No, nema veze, samo se nadovezujem na Alexa - ionako odabrana naslovnica čini nekih 0.1% problema ovog stripa...

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10902 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/06/2021 : 08:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
nabavih samo jupiterovo nasledje 2, koje je tu prvo nastalo. odustao sam vise od toga da pratim sta se tu desavalo ranije/kasnije, voli milar da lema pare na tome, a ja vise nemam zivaca da se time bavim.
generalno mi je ovo ok strip, dosta je brz, lepo nacrtan, prica mi je nekako postala zarazna.
milar kod mene vuce neko podrazumevano odbijanje, jer prvo sto sam od njega procitao je bio gradjanski rat. to mi je tako los strip da ce taj beleg nistavnosti da nosi dok sam ziv. al imao je posle i meni bas dobre stripove, starac logan i kick ass 1. kick ass 2 i 4 nisam mogao da procitam koliko su mi bili naporan. ok je milar, ima nekog slifa ali se ne trudi/ne zeli da radi najbolje sto moze, jer trziste je takvo da moze da sa pola snage jako dobro da zivi.
kvajtli mi je odlican, steta za smanjeni format. prvi odmor za oci.
stip mi je jako zabavan, bez sad tu neke dubine (a sto bi je koji vrag i bilo). imamo tog nekog gradjanskog rata i ovde, al se uloge su ovde izmenjene. malo se milar dotakao i politickog konteksta danasnjice, i to je ok. dobra stvar ovde je i faktor iznenadjenja, ne znas ko ce na sledecoj strani da odleti u vazduh. tako nesto u regularnoj superherojskoj zgadiji tasko da je moguce.
juce sam procitao strip, danas ga zaboravio... ali dok ga sad listam imam neki lepo osecaj. dovoljno da ostane u kolekciji.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/06/2021 : 12:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Kako glupave naslovne strane rade Ameri danas, prosto neverovatno.

Danas ljudi bolje dizajniraju pozivnice za svadbu ili za proslave godišnjice rada.
Likovi koji stoje-poziraju?! Kako inventivno! To što su u nekakvim kostimima, bilion puta sličnim viđenim u stripovima, ne pomaže. Ako su gledali na naslovnice evropskih stripova, kao što je Les Technoperes, tamo je pozeraj kombinovan sa drugim elementima i daleko bolje je urađeno.

Slazem se. Ove dve naslovne strane za Jupitera su tako odbojne da je to neverovatno. Likovi stoje i poziraju ispred ravne bele pozadine. Nema dubine, nema trodimenzionalnosti, nema nicega. Nema radnje, desavanja. Nema ovo sto kaze ridiculus predstavljanje simbola koji ce biti bitni za radnju. Mislim da bi bolja naslovna strana bila da su uzeli neki impresivniji kadar iz samog stripa i to zalepili na naslovnicu.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 04/08/2021 : 22:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
procitao nasledje … meni jako dobro, solidni likovi, fluidnost, zgodna ideja, bilo je slicnih, ali je i dalje dovoljno originalno, crtez i kolor su mi 10ka, naslovnica je meni odlicna, bas to poziranje i bjelina iza daje neku mistiku prije citanja, a dubinu nakon, tako da se nikako ne slazem s komentarima o naslovnici, pohvale CK, izdanje je vrhunski uradjeno, volim mat korice i ovaj nemasni papir …

malo me podsjeca i na ovo, takodjer super strip, nadam se da ce CK objaviti …

https://www.stripovi.com/recenzije/black-summer-blsm-avat-1-black-summer/2326/

Edited by - jasa on 04/08/2021 22:35:20
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000