forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Euro 2020 (11.06.-11.07.)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 46

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/06/2021 : 10:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Lovrenov penal!

Pa čovjeku je laktom razbio nos. Svi koji (a čak i nisu) igrali nogomet znaju da kad skaćeš ruke nisu uz tjelo, ali i da ta ruka neće razbiti nikome nos ukoliko nema namjere. Da bi razbio nekom nosom moraš baš trznuti laktom u nazad (upravo je to ono kaj je Lovren napravil).
I sad "mi" raspravljamo jel penal ili nije. Smiješno tj. vrlo neozbiljno i bez poznavanja pravila nogometne igre. A realan kometar Strahonje (i struke općenito) je dočekan na nož

U zamišljenom kutu okrugle sobe...

Edited by - BeaGea on 24/06/2021 10:56:20
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/06/2021 : 11:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by tinton

Većina nas nije pričala o tom penalu, nego onom za Francusku.

Da, i tamo je sudac pokazival da je Portugalac isao rukom prema glavi i udario ga. Meni je isto izgledalo da ga je lagano opalio u lice dlanom, nakon 15 pregledavanja izgleda da je ipak bio samo prelagani dodir, kaj je nije penal. Uglavnom, VAR je pomoćnik glavnog suca na terenu i ne može mijenjati njegove odluke ako sudac tako odluči (znači sve je na glavnom sucu). Jedino postoji iznimka kada je zaleđe u pitanju, sve ali sve ostalo je na glavnom sucu. Bojim se da neki komentiraju a nisu upoznati s ulogom VAR-a (video asistent refree) a još manje o protokolu UEFA-e sucima izdano uoči prevnstva. Pravila koja su vrijedila, prije samo nekoliko godina vezana uz dosuđivanje kaznenog udarca su jako promijenila unazad nekoliko godina.

A zaslugom VAR-a nijedan gol nije postignut iz zaleđa, a priznati su golovi kojima su suđena zaleđa. Toliko o video pomoćnom sucu

Pa u tome je stvar, što glavni sudac i dalje ima previše ovlasti. Moglo se vidjeti u utakmici između Engleza i Škota gdje se čini da je VAR signalizirao penal na Sterlingu, a glavni sudac nije htio ni pogledati snimku.
VAR je dobra ideja, ali mane sustava su postale očigledne. Michail Antonio je rekao da mu slavljenje golova više nema smisla jer nikada nije siguran hoće li se gol važiti ili ne. Tako da, pitanje je za svakoga je li prevaga kod VAR-a na pozitivnu ili negativnu stranu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 24/06/2021 : 11:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Po meni nema baš puno sličnosti u penalu Lovrena i Llorisa osim što su oba nenamjerna. Dakle....

U Lovrenovom slučaju igrač skače u vis (u mjestu) na loptu i odnosi ju čisto. U svom vidokrugu nema Schicka i ne može kontrolirati pokrete u odnosu na njega kad ga niti ne vidi (bočno iza leđa)za razliku od Schicka koji vidi Lovrena i skače u njegovom smjeru i pristaje na kontakt. Dalje nije sporan kontakt Lovrenovog lakta i glave Schicka. Imam osjećaj da u ovom slučaju sudac je više u obzir uzeo posljedicu nego samu radnju.

U Llorisovom slučaju isti skače u smjeru Portugalovog igrača koji mu se nalazi u vidokrugu i može kontrolirati pokrete u odnosu na njega i pri tome što je najbitnije promašuje loptu. Također nije sporan kontakt Llorisove ruke i glave portugalskog igrača. U ovom slučaju se opravdano kažnjava radnja.

Zato se sa ovakvim Lovrenovim penalom nisu složili Lineker i mnogi drugi koji su komentirali tu prosudbu suca pa i smatrali čak da je Schick napravio prekršaj u napadu (slika kontakta u linku ispod koja sugerira na to)

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/reprezentacija/gary-lineker-ovaj-var-je-smijesan-ovo-nikad-nije-penal-lovren-nije-skrivio-kazneni-udarac-15081997

Nisam nogometni sudac i nisam stručan ali komentiram ovaj dio kao laik na osnovu analize nekih stručnih osoba u različitim medijima i to mi nekako ima logike.

Edited by - logo111 on 24/06/2021 11:40:51
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/06/2021 : 11:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

Po meni nema baš puno sličnosti u penalu Lovrena i Llorisa osim što su oba nenamjerna. Dakle....

Oba su namjerna, i Lovren je povukao lakat s namjerom i Lloris je iša namjerno prema glavi a promašio loptu. Baš je ta namjera i razlog penalu, Lovren je odnio loptu i na da nije išao laktom s namjerom penala ne bi bilo. Slično i kod Llorisa, samo je on nije prvi na lopti i da ga nije pogodio rukom u glaviu i vrat penala ne bi bilo. portugalac nije ometan u toku samog udarca i sve bi bilo čisto, ovak je penal jer je golman udario igrača iako nije utjecao na smjer lopte. Uglavnom, i kod jednog i kod drugog ima namjeru igranja rukom prema glavi protivnika.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 24/06/2021 : 11:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Ne može biti namjere kad Lovren ne vidi igrača iza leđa. Čitaj što je napisano.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/06/2021 : 11:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zato se sa ovakvim Lovrenovim penalom nisu složili Lineker i mnogi drugi koji su komentirali tu prosudbu suca ....

A kakav je Linker faktor!? Jel on sudac možda? U njegovo vrijeme (logo ti si još bili mali dečec) je penal bio samo kad nekom pukla noga. Tak da on govori iz stav da je nogomet igra koja je gruba i ako se netko ozlijedi (ili nekom razbiješ nos) to nije nista strasno. Današnji nogomet to nije, i dobro da nije jer je ovak puno zanimljiviji i više do izražaja dolazi kvaliteta. Pogledaj samo kako igra Italija (sinonim za čvrstu odbranu) u ovom stoljeću a kao je igrala u prošlom!
To kaj VAR nije ponekad strani kojoj bi mi voljeli ne znači da ne valja.

P.S.
U vezi Lukice si u pravu osim u zadnjem, Hrvatska je uvijek imala velikih i dobrih igrača i imala bu ih i dalje.

Edited by - BeaGea on 24/06/2021 11:53:24
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/06/2021 : 11:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pa u tome je stvar, što glavni sudac i dalje ima previše ovlasti.

A tko bi trebal imati, video/robot?

Velim, niste vi shvatili ulogu VAR-a. Ponavljam, VAR je samo pomoć kao kaj su nekad bili oni peti suci na gol crti. On je tu da procijene je li zaleđe ili ne, i eventualno pomogne glavnom (ali samo kad glavni nije siguran) oko važnih odluka, kao penal ili karton. VAR nije tu da donosi odluke i normalno da nije jer je robot!

Edited by - BeaGea on 24/06/2021 11:44:17
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 24/06/2021 : 11:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Postoje ljudi u VAR sobi.
Sudac može konačno odlučivati, ali trebao bi imati obvezu pregledavanja snimke ukoliko je na to upućen.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/06/2021 : 11:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Postoje ljudi u VAR sobi.
Sudac može konačno odlučivati, ali trebao bi imati obvezu pregledavanja snimke ukoliko je na to upućen.

Aha, ti bi uveo parlamentarno suđenje :)

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 24/06/2021 : 14:01:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
... Lloris je iša namjerno prema glavi a promašio loptu. Baš je ta namjera i razlog penalu ...

Mislim da je pokušao ići na loptu, da mu glava protivnika nije bila cilj/namjera. Međutim, zakasnio je, Danilo je prvi dotaknuo loptu koju je zatim okrznuo i Lloris gornjim dijelom šake i koji je nakon toga inercijom naletio na Danila i nokautirao ga (ovo se može provjeriti na platformi hrti.hr u prilogu Europeo u poluvremenu utakmice, 7. minuta i 45. sekunda, prikaz iz četvrtog kuta, ako netko misli da ne vidim dobro).

Ovdje:
https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-9718595/EURO-2020-Pundits-slam-dangerous-reckless-Hugo-Lloris-punch-gives-away-penalty.html

piše između ostalog:
BBC pundits said that while goalkeepers would normally get away with what Lloris did, they felt it deserved to be a spot-kick.

Iako se velika većina stručnjaka i laika slaže da je bio penal.

Penal potvrđuje namjeru i u tom slučaju je kazna crveni karton koji nije dodijeljen.

Ako nema namjere da li je to penal?

Ja sam spomenuo varijantu, da je ovo bio sudar glavama, da li bi bilo penala. Ne znam da li je to regulirano pravilima i da li bi i u tom slučaju bio penal.

Vidim da na forumu ima onih koji sve znaju pa bi ih zamolio da mi to pojasne na stručan i kulturan način.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/06/2021 : 14:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
... Lloris je iša namjerno prema glavi a promašio loptu. Baš je ta namjera i razlog penalu ...

Mislim da je pokušao ići na loptu, da mu glava protivnika nije bila cilj/namjera. Međutim, zakasnio je, Danilo je prvi dotaknuo loptu koju je zatim okrznuo i Lloris gornjim dijelom šake i koji je nakon toga inercijom naletio na Danila i nokautirao ga (ovo se može provjeriti na platformi hrti.hr u prilogu Europeo u poluvremenu utakmice, 7. minuta i 45. sekunda, prikaz iz četvrtog kuta, ako netko misli da ne vidim dobro).

Ovdje:
https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-9718595/EURO-2020-Pundits-slam-dangerous-reckless-Hugo-Lloris-punch-gives-away-penalty.html

piše između ostalog:
BBC pundits said that while goalkeepers would normally get away with what Lloris did, they felt it deserved to be a spot-kick.

Iako se velika većina stručnjaka i laika slaže da je bio penal.

Penal potvrđuje namjeru i u tom slučaju je kazna crveni karton koji nije dodijeljen.

Ako nema namjere da li je to penal?

Ja sam spomenuo varijantu, da je ovo bio sudar glavama, da li bi bilo penala. Ne znam da li je to regulirano pravilima i da li bi i u tom slučaju bio penal.

Vidim da na forumu ima onih koji sve znaju pa bi ih zamolio da mi to pojasne na stručan i kulturan način.

Riskirao je kako sam i prvi put objasnio..znao je da ako promaši loptu nece promašiti glavu. Da je doašo prvi na loptu ne bi ga udario, ali nije. Preuzeo je rizik koji se nije isplatio!
Bez brige budi, sve sam situacije pogledao preko 10-tak puta i slušal kako struku tako i svoje znanje o nogometu.

Edited by - BeaGea on 24/06/2021 14:09:11
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/06/2021 : 14:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Penal je i kad nema namjere. Nesmotrenost se u nogometu kaznjava. Da je bil sudar glavama ne bi bio penal.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29664 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/06/2021 : 21:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Oba penala su očita
Lovren razbio glavu protivniku, normalno da je penal
Namjerno ili ne, nije bitno za dosuđivanje penala
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 24/06/2021 : 22:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa nije lovren sam na livadi pa da nije svjestan kako se oko njega ne nalazi još barem 15 igrača... Bem ti logiku i razmišljanje...
Razmahao se laktovima nepotrebno, da nije trebao sudac svirati faul u napadu možda...
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 26/06/2021 : 09:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Pa nije lovren sam na livadi pa da nije svjestan kako se oko njega ne nalazi još barem 15 igrača... Bem ti logiku i razmišljanje...
Razmahao se laktovima nepotrebno, da nije trebao sudac svirati faul u napadu možda...

Komplicirano je to za tebe....drži se ti brojanja prečki.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/06/2021 : 12:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da je igranje baluna prekomplikovano za tebe. Drži se bolje pisanja zajedljivih komentara, bolje ti ide.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 26/06/2021 : 13:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Mislim da je igranje baluna prekomplikovano za tebe. Drži se bolje pisanja zajedljivih komentara, bolje ti ide.

A tvoj zajedljivi komentar je dan u svojstvu moderatora ili kao člana foruma ?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/06/2021 : 13:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
U svojstvu da sam iskopirao tvoj post, možda ćeš primetiti kako tu nešto ne štima u tvom postu. Ukoliko te je možda uvredio ili uznemirio, onda tako tvoji postovi deluju na druge.

A post je bio u svojstvu moderatora i člana foruma. Žali se Markosu kako te moderator uvredio, a drugim moderatorima se žali kako te je član foruma uvredio.

Edited by - manhunter on 26/06/2021 13:48:31
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 26/06/2021 : 13:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

U svojstvu da sam iskopirao tvoj post, možda ćeš primetiti kako tu nešto ne štima u tvom postu. Ukoliko te je možda uvredio ili uznemirio, onda tako tvoji postovi deluju na druge.

A post je bio u svojstvu moderatora i člana foruma. Žali se Markosu kako te moderator uvredio, a drugim moderatorima se žali kako te je član foruma uvredio.

A jesi ga sad zbunil

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 26/06/2021 : 14:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne...baš me raduje to da pored svih uvreda na forumu, prijetnji, bavljenja politikom...i sl. se neko bavi i bezazlenim "zajedljivim" komentarom.

Evo u liku dosade zbog te revnosti već imaš fana.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/06/2021 : 15:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Tebi je svaki drugi post takav. Ne znam koji problem tačno imaš, ali ga rešavaš na pogrešnom mestu.

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 26/06/2021 : 15:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

Vidiš majstore, igrao sam dugo nogomet, gotovo 20 godina aktivno. Ne na dva mala golića da bi imao razlog za pivu nakon utakmice nego sam baš igrao veliki nogomet. I to baš na poziciji obrambenog igrača pa recimo da znam kako se treba postaviti igrač u fazi odbrane. A obrambeni igrač ne smije nikada gledati isključivo loptu. Dakle, NIKADA GLEDATI ISKLJUČIVO LOPTU. Moraš gledati i suigrače i raspored protivničkih igrača, paziti da ti se protivnički igrač ne ubaci iza leđa između tebe i gola, moraš BITI SVJESTAN PROSTORA.... Tako da je Lovren na ovom nivou natjecanja morao biti itekako svjestan da ima igrača iza sebe i da u onoj gužvi se baš ne može ritati poput uspaljenog pastuha na livadi jer postoji opasnost da nekoga i zakači, što se u konačnici i dogodilo.
Tako da mi se lagano skini s one stvari s tim brojanjem prečki jer je itekako jasno da nisam baš zalutao u nogometne vode za razliku od tebe koji još ničime nisi pokazao da se imalo razumiješ u ovaj sport osim što konstantno sereš i pišeš nebuloze poput mladih i talentiranih igrača u dvajsedmoj godini dok na ovom prvenstvu igraju već i sedamnaestogodišnjaci....
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4137 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 26/06/2021 : 15:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Sumo uzalud ti trud sviracu...nije logo kapacitet da to shvati. Inace svakom iole razumnom je jasno da Lovren nije slucajno razbil nos Shicku. Nije da je trazio i gadao njegov nos ali da se nadal da ce ovaj u sooku naletit na postavljeni lakat to je jasno.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/06/2021 : 19:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Teško će mi biti odlučiti za koga navijati u polufinalu Engleska - Danska.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/06/2021 : 19:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Tipovah 3:0.

Go to Top of Page
Page: of 46 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000