Author |
Topic |
Jusuf
Starting Member
Croatia
68 Posts
Member since 22/02/2008 |
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Member since 08/06/2005 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/07/2021 : 11:38:30
|
Ja čekan poštara . Inače san prilično skeptičan prema domaćin autorima, al dupli ga je ono baš pogodija. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Jusuf
Starting Member
Croatia
68 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 30/07/2021 : 20:57:15
|
Naravno da sam naručio čim sam vidio najavu na facebooku. Ako ovo nije najisčekivanije izdanje ovog forume, ne znam što je! ( ne računajući reprinte bonellije, tamo važe druga pravila).
Čitanju sam pristupio i s guštom i s zebnjom. Guštom jer napokon ovaj strip držim u rukama a s zebnjnom da li će to biti to ako čitam sve u komadu. Sam strip sam na forumu barem desetak puta čitao i zbog cliffhangera i komentara kao da to ipak nije kao prvi put.
Čitajući ovaj strip sam vidio sa sam griješio. Dupli tako majstorski pripovjede da je praktično svaka stranica cliffhanger na kojem možeš stati i promisliti prije nego okreneš drugu. Mislim da mu ovo izdanje stoji na čast.
Priča je već poznata, nije teme koje se rado prihvaćam, najčešće zato jer autor Priču prilagodi svojoj priči, Da bolje zvuči i ljepše izgleda. Sjećam se da je jednom bila rasprava na forumu o tome da li je moguće ispričati priču iz ratnih devedesetih da svi budu zadovoljni, da li ima takve istine? Mislim da je Gand tada zaključio da je moguće samo ako priču svedeš na priču jednog lika, na njegovu istinu, a ne pokušavati posložiti sve. Gand valjda zna što priča, ima iskustva. Tako i Dupli. Priča svoju priču koja se protiv volje svih ukrstila sa puno većom i puno nejasnijom pričom. Ali sa jasnim opasnostima. ne mogu se poistovjetiti sa likom, barem ne van neke opće razine. Nisam proživio ništa slično niti traumatično pa ipak bio sam s Duplim tamo, u toj šumi! Tolika je moć pripovijedanja.
Samo izdanje izgleda predivno, format je taman za crtež a otisak odličan. Možda se varam ali sam stekao dojam da je crna tamnija na kolornim tablama od onih c/b. Možda od odsjaja.
Preporučam svima da što prije nabave ovaj strip jer ako je pravde, trebao bi se rasprodati u rekordnom roku. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
Jusuf
Starting Member
Croatia
68 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/08/2021 : 23:15:46
|
Dobra teksta, i Gandov i Miljenkov.
Ovaj strip je zaista nesto posebno. Jos se sjecam kako je pocelo, i polako su padali novi i novi kadrovi. A vrijeme leti. :)
Iako mozemo reci opsta prica (mislim, to sto se događa u Lj nije od presudne vaznosti, moglo se i u nekom drugom gradu), ipak mi je blizu jer sam iz Ljubljane (i ovu kasarnu sam poznavao) i u to vrijeme kao tinejdzer (13 godina) pratio sta se to desava, pa sirene, sklonista, pucnjevi PZO-a, probijanje zvucnog zida iznad grada, a ono vazno - rata tada jos nije bilo. Ne onog krvavog, najkrvavijeg, svega sto je slijedilo kasnije, ili nije se desavalo tu u Ljubljani vec vani na barikadama i granicnim prijelazima. I bas to, ta nesigurnost prvih dana, neizvjesnost situacije, sta ce da se desi, sta sve moze da se desi... Znam da se nisam plasio i nisam isao u sklonista nego gledao u nebo kad bi cuo avione i helikoptere, pratio televiziju. Skola se upravo zavrsila i sad ovo. Pomalo me sve skupa privlacilo, intenzitet situacije. Rekoh, bio sam klinac. A i nisam imao uvid u vojnu prije toga, na srecu. Sa druge strane, Goranu sigurno nije bilo tako, a jos je bio odgovoran za svoje ljude (u vojsci steknes drugove, jelda) u svom tom dzumbusu gdje nitko nista ne zna, a sve je blizu nekog veceg sranja. A i sam je mogao postati dio te masine za mlevenje.
Cekam da nekako stignem do primjerka i onda krenem ponovno od pocetka, mada sam prije 2 mjeseca kada se ispostavio da ce strip konacno izaci, prezivio jednu noc uz njega, ovdje na forumu u tom osnovnom topicu (dobro da su slike jos ostale).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38076 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/08/2021 : 23:49:35
|
quote: Originally posted by anto
nažalost,nemoguće je kupiti ga u Srbiji.
Ako se ovo ne rasproda, uzimam ti primerak, moze? Jedino jos ne znam kako i kada sa svim tim PCT potvrdama, tako i Fibru nabavljamo vec godinu dana samo postom (jedina iznimka ovogodisnji CRS, za sta sam cekao u redu za testiranje). Eh, da je barem tada bio vec vani.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 16/08/2021 : 00:09:01
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by anto
nažalost,nemoguće je kupiti ga u Srbiji.
Ako se ovo ne rasproda, uzimam ti primerak, moze? Jedino jos ne znam kako i kada sa svim tim PCT potvrdama, tako i Fibru nabavljamo vec godinu dana samo postom (jedina iznimka ovogodisnji CRS, za sta sam cekao u redu za testiranje). Eh, da je barem tada bio vec vani.
može!!!
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 16/08/2021 : 01:57:50
|
Nadam se da ćete poslati ovo do BiH ili Srbije, malo mi je cimanje iz Hrvatske da nabsvljam. Sjajan strip, pročitao sam ga na forumu odavno, sa zadovoljstvom se kupuje. |
|
|
Jusuf
Starting Member
Croatia
68 Posts
Posted - 16/08/2021 : 17:03:57
|
Zasad dogovaramo domaće knjižare. Stvari malo sporije idu zbog ljeta i godišnjih. Probat ćemo poslati i susjedima, ali kad, još ne znamo. Hvala na interesu svakako! |
|
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1108 Posts
Member since 21/10/2013 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 09/10/2021 : 00:06:10
|
Odlična je Vojna, majstorski ispričana. Evo već desetak puta pišem nešto i brišem šta sam napisao i pokušavam da napišem još nešto, ali… nema potrebe. Dobar strip, treba ga pročitati. |
|
|
Jusuf
Starting Member
Croatia
68 Posts
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1108 Posts
Member since 21/10/2013 |
|
Jusuf
Starting Member
Croatia
68 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Posted - 03/12/2021 : 16:31:31
|
Vojna mi je bila jako prijatno iznenađenje još kada sam je čitao kao web strip (da li se tako može nazvati?) na scom-u,pa se obavezno nabavila i u papirnom izdanju.
Strip je o zadnjoj generaciji vojnika u JNA,a sa obzirom da sam i ja tu negde (u pitanju je generacija 1972.,a ja sam godinu mlađi),podosta sam upoznat sa materijom. U stvari,sve reference koje se mogu naći u ovom amaterskom (ali kvalitetom možemo reći profesionalnom) stripu,su mi jako bliske što svakako daje priličnu subjektivnu težinu Vojni.
Goran Duplančić nas vraća u te neke lepe godine sa ružnim dešavanjima,i kroz svoj slučaj prikazuje šta se sve dešavalo leta 1991. u vojsci,a samim tim i u SFRJ. Sasvim nepristrasan i objektivan prikaz,koji,barem mene,vraća u ta stara, lepa i luda vremena.
Ne znam kako će strip leći nekim drugim generacijama,pre svega mlađim,ali meni je sjajan. A pošto ga je uradio totalni amater,moj najdublji naklon.
4.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 03/12/2021 16:45:55 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6674 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 13/12/2021 : 16:54:12
|
Poštovani Ante. Dupli je amater možda samo u smislu da ne živi od stripa. No, ja ne znam baš za puno profića, sa 300 strana graf. novele :) |
|
|
Topic |
|