forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČK PREDSTAVLJA - Sami 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Melusine
Junior Member

350 Posts

Member since 17/05/2017

Posted - 10/08/2021 : 08:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Melusine a Private Message  Reply with Quote
PRVI TOM UZBUDLJIVOG I IZUZETNO MAŠTOVITOG DELA FANTASTIKE!

„SAMI“ 1 na LETEĆEM STARTU po ceni od 2.000 dinara!

Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 256
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

PRELISTAJTE OVO IZDANJE:
https://carobnaknjiga.rs/chest/odlomak/_Seuls%201%20prelistavanje%20.pdf

PETORO IH JE – ALI SU SAMI.

Prvo je tu devetogodišnji Ivan, smešni i strašljivi umetnik. Zatim je tu dvanaestogodišnja Lejla, energična i optimistična devojčica. Pa osmogodišnja Kamij i naivni Teri od pet i po godina. A tu je i Dodži, desetogodišnjak, pomalo sirov, mada velikog srca. Ova šarolika grupa dece jednog dana probudila se u gradu u kom nema nikoga. Svi žitelji, osim njih, volšebno su nestali!

Šta se dogodilo? Gde su njihovi roditelji, rođaci i prijatelji? I zašto su jedina bića koja sreću na pustim ulicama podivljale životinje? To su tek prve zagonetke od sijaset čuda što ih čekaju na putu opstanka i razotkrivanja misterije koja je dovela do neobičnih i zastrašujućih promena u svetu za koji su još juče mislili da poznaju...

Od autora Fabijena Velmana i Bruna Gacotija stiže uzbudljiva i izuzetno maštovita fantastična avantura čiji su protagonisti deca, ali u kojoj su nevolje i opasnosti dovoljno velike i teške da bi se i odrasli s mukom u njima snašli. Stoga to jeste priča o čudima koja prevazilaze svakodnevno iskustvo, ali je i vešto ispletena priča o odrastanju u surovim okolnostima, o prijateljstvima i sukobima, gubicima i radostima – dakle, svemu onome što nas čini ljudskim bićima.

„SAMI“ 1 na Letećem je startu u striparnicama „Čarobna knjiga“ u Dečanskoj 5 u Beogradu i TC „Kalča“ u Nišu, striparnici „Alan Ford“ na Novom Beogradu, u Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books“ u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 2.000 dinara, od srede 11. avgusta, do nedelje 15. avgusta 2021. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 2.250 dinara, a u ostalim knjižarama 2.999 dinara.

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4682 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 10/08/2021 : 13:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Privju mršav, cena oho-ho...
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2873 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 10/08/2021 : 15:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Sta mislis o ovoj ceni?
Samo sam znatizeljan:

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21271 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/08/2021 : 15:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
cena je vrh - 5 albuma je u pitanju,pa to dođe 400 kinti po jednom.Ne može jeftinije.
Fibrin Sami je 3200,a i to je dobra cena.A ova čakejska je takoreći poklon cena.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21271 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/08/2021 : 15:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nego,ako mogu da najtoplije preporučim strip.Meni je sjajan,mislim da sam ga pročitao 2-3 puta + oba sina.

što se tiče stripa:

Vehlmann&Gazzotti:Sami
Vehlmann&Gazzotti:Sami,knjiga druga
(Fibra)

Sami su mi (uz Estebana) najprijatnije iznenađenje frankobelgijske produkcije u zadnje dve godine.U oba slučaja sam imao onaj nekadašnji osećaj, koji sam kao mlađi doživljavao čitajući pojedine knjige iz edicije Plave ptice.Štivo za sve uzraste,mašta koja piči sto na sat.Verujem da bi me ovaj serijal tek gađao u glavurdu da sam u nekim starijim tinejdž godinama(ili nešto matoriji),ali i ovako sam prezadovoljan.
Dodi,Ivan,Lejla,Kamil i Tedi su sami u gradu.Nigde nikog,prava pustahija.Niti se sećaju prethodnih događaja pe nego što su se tog jutra probudili.Kreću potragu za odgovorima,nailazeći na divlje zveri odbegle iz spaljenog cirkusa,misterioznog Gospodara noževa,a ubrzo i na klinačku družinu smeštenu u zabavni park.Tokom raznih avantura,uglavnom opasnih i neprijatnih po naše junake,klupko se polako odmotava,a ni u ludilu ne možete naslutiti u kojem će vas pravcu odvesti.
Sami su dinamična,maštovita i napeta fantastična avantura potekla iz pera Fabiana Velmana (novi Spirou i Fantazio,Zeleni klub, Pet bagdadskih pripovedača,Lepota tame,Markiz od Anoana) i olovke odličnog Bruna Gazotija (Soda),prelepo obojen.
Stil je polukarikaturalan,pa kažem da je još bolji za mlađe čitaoce (a i na bedeteci stoji da mu je žanr Jeunesse (omladinski strips)),ali ni mi stariji nismo uskraćeni za sjajnu zabavu.
Sama tematika,neki miks avanture,akcije,fantastike i preživljavanja, daje materijal za najfantastičnije ideje.A Velman ih sigurno ima,ali i ništa manje loše izvođenje.
Osetio sam izvestan pad u trećem albumu drugog intrgrala,ali već u sledećem se sve vraća na svoje mesto.

Jedino što mi smeta,da ne kažem plaši,je preambiciozan autorski plan da ovo ide u 22 epizode - nadam se da će se ipak završiti sa trećim ciklusom.

5/5

Edited by - anto on 10/08/2021 15:28:39
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21271 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/08/2021 : 15:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
sa druge strane,dosta bih više voleo da su objavili ovaj strip,sličan Samima:
https://www.bedetheque.com/serie-54570-BD-FRNCK.html
i njega ima kod hrvata,ali ga SA izdaje u zasebnim albumam,te je poprilično skup.A kažu da je jednako dobar,pa čak i bolji od samih.

Edited by - anto on 10/08/2021 15:32:44
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1492 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 10/08/2021 : 15:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Zna tko kakvo je stanje s daljnim albumima? Ima materijala za treću fibrinu knjigu, kako to ide? Sami su i meni odlični, ali prvi dio se rasprodao dok sam došao pameti...
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2361 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 10/08/2021 : 16:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Zna tko kakvo je stanje s daljnim albumima? Ima materijala za treću fibrinu knjigu, kako to ide? Sami su i meni odlični, ali prvi dio se rasprodao dok sam došao pameti...

Bit će 5 ciklusa, 22 albuma ukupno. U 11.mjesecu izlazi zadnji album 3.ciklusa.za očekivati je 2022 da marko izbaci 3. Integral. I onda čekati 4 godine za 4., 😁
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4682 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 10/08/2021 : 16:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
@jagodanbg
Za mene preskupo :)
Ali dobro, evo Antitj je objasnio o čemu se radi, u pitanju su pet albuma tako da ipak je ok. Nije skup strip.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6328 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 10/08/2021 : 19:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Sami su meni odličan serijal.
Vidiš nisam imao pojma da je FRNCK sličan serijal, fala Anto!

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10289 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 10/08/2021 : 20:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Jel 2250 dinara dvadesetak eura?
4 eura po albumu?
Inače, preporuka za strip.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/08/2021 : 21:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Da, nepunih 20e.

Nego, da li je priča u ovom integralu/ciklusu zaokružena?

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2361 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 10/08/2021 : 22:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Priča baš i nije zaokružena, već se razvija. Sam ciklus za sebe ostavlja dosta otvorenih pitanja
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6328 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 11/08/2021 : 07:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Da, nepunih 20e.

Nego, da li je priča u ovom integralu/ciklusu zaokružena?

Ne, i serijal nije gotov još ni u Fr.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2010 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 11/08/2021 : 07:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Koliko god da je CK cena niska ne bih menjao Fibrino izdanje. Dizajn, prevod, stampa i sve ostalo je na nivou.
Fenomenalan strip! Jedva cekam treci integral!

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/08/2021 : 20:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ovo se obavezno uzima!
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

339 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 11/08/2021 : 23:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
Po meni dovoljno preporuka tako da sam uzeo :) Odlicno izdanje, lepo odradjeno bez zamerki.Vidi se da ulazu trud da izdanja budu savrsena

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000