Author |
Topic  |
BeaGea
Advanced Member

4235 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 11/09/2021 : 14:16:20
|
quote: Originally posted by manhunter
A jbg, ništa. Znaš ko se smeje tuđem neznanju i onda shvati da on ne zna?
Ne znam, ali znam da je to kvaliteta za razliku od onih koji nikad ne shvate. Kako se zovu oni koji nikad ne shvate  |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2657 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 11/09/2021 : 14:31:28
|
Na stranu sto je Djokovic fejker i omrazena pojava, ali i njegova teniska dominacija je negledljiva, nikad broj 1 na svijetu nije igrao tako nezanimljivo. Ali vremena se mjenjaju, tenis bas kao i nogomet vise nije vjestina nego kondicija, a gledatelji se osipaju. Sport gledaju samo 30+ osobe, tenis konkretno 55+ |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 11/09/2021 : 15:56:11
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Na stranu sto je Djokovic fejker i omrazena pojava, ali i njegova teniska dominacija je negledljiva, nikad broj 1 na svijetu nije igrao tako nezanimljivo. Ali vremena se mjenjaju, tenis bas kao i nogomet vise nije vjestina nego kondicija, a gledatelji se osipaju. Sport gledaju samo 30+ osobe, tenis konkretno 55+
Ova izjava je pogrešna na toliko nivoa. Vjerovatno je cilj izazivanje (negativne) reakcije, ali ću ipak prokomentarisati nekoliko navoda.
Ok, tvoje je mišljenje je li ili nije Đoković fejker, ali lupiti da je omražena pojava je ipak malo previše. Na osnovu kojih tačno podataka zasnivaš tu tvrdnju? Možda si mislio da je tebi omražena pojava pa se nisi precizno izrazio, na šta nemam primjedbu, ali ako je u pitanju nešto drugo, onda je to generalizacija na kub koja apsolutno nema utemeljenje. Jasno je da je podrška navijača zbog više specifičnih razloga, od kojih su neki očigledni, na strani Federera ili Nadala, ali reći da je Đoković "omražena ličnost" može samo neko ko je zlonamjeran ili ne poznaje prilike. Rekao bih da je oboje u pitanju.
Sa navijačkog gledišta, razumijem frustraciju navijača Federera ili Nadala dominacijom Đokovića poslednjih 10 godina, ali ne mogu da razumijem da neko ko voli i gleda sport, a pogotovo tenis, ne poštuje čovjeka koji je već sada po mnogima najveći teniser svih vremena, a ako uzme Grand Slam, ući će i u panteon najvećih sportista svih vremena. Kao neko ko prati tenis dugo i pažljivo, mogu slobodno da kažem da Đoković uživa ogromno poštovanje i rivala i veterana i generalno gledano široke javnosti na svjetskom nivou. Naravno da uvijek ima glasova protiv i biće ih, ali se i takvi glasovi polako utišavaju pred veličinom podviga kojeg on postiže svih ovih godina, u sigurno najboljoj eri tenisa u istoriji.
Takođe, reći da je Đokovićeva teniska dominacija negledljiva, a igra nezanimljiva je opet subjektivna izjava koja na opštem planu ne znači mnogo. Ne znam koliko pratiš tenis i gledaš mečeve, ali njegova igra je toliko napredovala u svakom pogledu. Ako si gledao, primjera radi, noćašnji meč sa Zverevom vidio bi veliku raznovrsnost u igri, od vrhunskih servisa, preko servis volej igre, građenja poena sa osnovne linije, promjene tempa, otvaranja terena i egzekucije, sveukupno jedne taktičke perfekcije u stvarno bitnim trenucima od koje bi svakom pravom ljubitelju sporta i tenisa trebalo da zastane dah.
Naravno, ne znam da li upoznat, ali tenis nije balet bio ni u osamdesetima a ne sada, da bi gracioznost pokreta bila posebno cijenjena i uzimana kao ozbiljan argument u priči o zanimljivosti i nezanimljivosti igre jednog tenisera.
A što se tiče sukoba vještine i kondicije, to dvoje su neodvojivi i svaki profesionalni sportista teži tome. Ne može jedno postojati bez drugog i na najvećem nivou su svi i vješti i spremni i često odluči jedna najobičnija greška, nekad tren ispiracije ili psiha.
Iako sam replicirao na tvoj post, napisano je na neki način odraz mog viđenja ovog sporta uopšte i događaja kojima svjedočimo, i želja da iskažem određeno čuđenje nepoštovanju sportista koje su ljudi olako spremni da iskažu. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47610 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 11/09/2021 : 16:38:45
|
Ovo šta im čovjek radi 10 godina je potpuni masakr U svim bitnim parametrima na vrhu, spominjaće ga po završetku karijere zajedno sa Džordanom, Alijem, Maradonom... Nevjerovatno. Ipak, tu je sad par igrača koji su za njega opasni, ne čini mi se realnom priča o 25 GS, godine i mladi talenti će uraditi svoje. Ali još dva komada bi se mogla obezbijediti. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41230 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts
Posted - 11/09/2021 : 17:14:58
|
Da, to sam baš pomislio. Ovi trojica su pomerili granice "mladih igrača". Nekada se igrač sa 25-26 godina smatrao veteranom, a sad se priča o "mladom" Zverevu ili Medvedevu.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 11/09/2021 : 17:23:14
|
quote: Originally posted by manhunter
Jaoj Berene, što se uopšte obazireš na ovako nešto...
Ne znam ni sam. Generalizacija i nepoštovanje su svepristni, ne samo u sportu, a tome se treba oduprijeti  
quote: Originally posted by swamp thing
Ovo šta im čovjek radi 10 godina je potpuni masakr U svim bitnim parametrima na vrhu, spominjaće ga po završetku karijere zajedno sa Džordanom, Alijem, Maradonom... Nevjerovatno. Ipak, tu je sad par igrača koji su za njega opasni, ne čini mi se realnom priča o 25 GS, godine i mladi talenti će uraditi svoje. Ali još dva komada bi se mogla obezbijediti.
Biće vremena za tu priču nakon finala, ali u principu će mnogo zavisiti od motivacije. Da su Federer i Nadal i zvanično u penziji, imam utisak da bi se i Đoković povukao u slučaju osvajanja Grand Slama.
Ovako, moguće je da će igrati do kraja olimpijskog ciklusa (do 2024), a siguran sam da ako odluči tako, to će biti samo uz uslov da ima šansu da osvaja najveće titule. S obzirom da fizički naizgled ne djeluje istrošeno, čak naprotiv, nije nerealno da bude među glavnim kandidatima za najveće titule dokle god odluči da igra.
Takođe i ja mislim da je 25 skoro pa nemoguća misija, ali 23 bi bilo realno očekivati. Nekako vidim da će najveću šansu za nove GS titule imati u Australiji đe poslovično dođe odmoran (vjerujem makar još jedan da zaokruži na 10) i na WB, jer mlađi još uvijek nisu u potpunosti ovladali tom podlogom.
Ostala dva GS, iz više razloga, sumnjam da će idućih godina uzimati, ali njega ne treba otpisivati. Vidjećemo.
Noćas bi žensko finale moglo biti veoma zanimljivo. Dvije tinejdžerke, koje su ipresivno došle do finala. Jedna iz kvalifikacija je sve dobila po 2:0 dominantnom igrom, a druga je imala nevjerovatno težak put i mnogo 2:1 pobjeda.
Nadam se da se rađa jedno veliko rivalstvo za narednu deceniju, jer preduslovi postoje. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8251 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 11/09/2021 : 17:45:26
|
kao i u svemu, i u tenisu dolaze mlade snage ali novak će ostati najbolji još barem 3 godine, ili do kada bude htio i imao motiva 25 GS je za njega lako dostižno pogotovo ako sutra ispiše povijest |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 11/09/2021 : 21:49:09
|
quote: Originally posted by sawitch
Ali ovi vise nisu mladi. Mlad je Alkaraz. Ovi su vec u zrelim sportskim godinama.
Mislio sam na to da su ipak oni svi mlađi od njega po 7-10 godina, nije malo. |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 12/09/2021 : 00:42:55
|
Raducanu uzela USO nakon 10 pobjeda po 2:0.
Đevojka je krenula iz kvalifikacija i sve redom počistila. Ovako nešto se nikad nije desilo u istoriji tenisa. Koliko ozbiljno i zrelo djeluje za svoje godine, nadam se da smo dobili veliku igračicu.
Pohvale i za Fernandez koja je izbacila 6 favoritkinja na putu do finala, i to kakvih.
Ako se po jutru dan poznaje, njih dvije bi mogle podići ženski tenis iz trenutne situacije. |
Edited by - Beren on 12/09/2021 00:43:29 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41230 Posts
Posted - 12/09/2021 : 08:18:20
|
Zenski tenis je potpuno negledljiv. Jos od kad se Zastin Enan povukla nemam volje za gledanjem. Zamisli da u muskom tenisu kvalifikant uzme GS i ne izgubi ni set. I jos da ima 18 godina. Gledao sam malo US open u zenskom delu i smorio se najstrasnije. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 12/09/2021 : 10:07:31
|
Ima u ženskom tenisu i dobrih igračica i mečeva, ali nema konstantnosti. Nema velikog rivaliteta. Stalno neka iznenađenja, toboš velike priče, nove šampionke koje bljesnu i nestanu sa tog najvećeg nivoa (vidi pod Ostapenko, Stephens, itd.)
Kad već pomenu Henin, ona Serena i Kim Clijsters su bile poslednji veliki trio ženskog tenisa. Tu bih eventualno dodao Venus i Mauresmo, koje su znale da izazovu prve 3. Nakon toga je ostala samo Serena, a njoj prava konkurencija, uprkos medijskom uzdizanju i povremenim bljeskovima, nisu bile Šarapova, Azarenka, Kvitova, Muguruza, Halep i slične, a ni ove mlađe koje su počele da je dobijaju pod stare dane.
Međutim, ove dvije tinejdžerske što su sinoć igrale finale kao da imaju nešto novo, neviđeno, i na osnovu njihove mladosti, stava, igre i sveukupno onoga što su prikazale tokom turnira, postoji šansa da to bude novo veliko rivalstvo ženskog tenisa. I nadam se da će biti. Nema veze što su 150. i 75. na listi. Mlade su.
Ali što god da bude u budućnosti, Raducanu je napravila nešto što niko nikad nije. 10 podbjeda do titule na GS, i to bez izgubljenog seta. Čudesno. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts
Posted - 12/09/2021 : 10:24:01
|
Vreme Henin i Clijsters, donekle i Ivanović, je poslednje koje je meni vredno pomena. Sve posle toga je na nekom niskom nivou, menjaju se imena svaki mesec, igra nikakva. |
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4235 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 12/09/2021 : 11:38:55
|
quote: Originally posted by Beren
Ima u ženskom tenisu i dobrih igračica i mečeva, ali nema konstantnosti. Nema velikog rivaliteta. Stalno neka iznenađenja, toboš velike priče, nove šampionke koje bljesnu i nestanu sa tog najvećeg nivoa (vidi pod Ostapenko, Stephens, itd.)
Kad već pomenu Henin, ona Serena i Kim Clijsters su bile poslednji veliki trio ženskog tenisa. Tu bih eventualno dodao Venus i Mauresmo, koje su znale da izazovu prve 3. Nakon toga je ostala samo Serena, a njoj prava konkurencija, uprkos medijskom uzdizanju i povremenim bljeskovima, nisu bile Šarapova, Azarenka, Kvitova, Muguruza, Halep i slične, a ni ove mlađe koje su počele da je dobijaju pod stare dane.
Međutim, ove dvije tinejdžerske što su sinoć igrale finale kao da imaju nešto novo, neviđeno, i na osnovu njihove mladosti, stava, igre i sveukupno onoga što su prikazale tokom turnira, postoji šansa da to bude novo veliko rivalstvo ženskog tenisa. I nadam se da će biti. Nema veze što su 150. i 75. na listi. Mlade su.
Ali što god da bude u budućnosti, Raducanu je napravila nešto što niko nikad nije. 10 podbjeda do titule na GS, i to bez izgubljenog seta. Čudesno.
Slažemo se.
Kud i kamo je zanimljivije gledati mečeve gdje ne znaš pobjednika unaprijed, gdje su svi izjednačeni. Kamo sreće da ima toga više u svima sportovima. Kvaliteta sigurno nije u opadanju. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Posted - 12/09/2021 : 12:20:30
|
Samo da ilustrujem dominaciju koju je Raducanu pokazala:
6-1, 6-2 6-3, 7-5 6-1, 6-4 6-2, 6-3 6-2, 6-4 6-0, 6-1 6-2, 6-1 6-3, 6-4 6-1, 6-4 6-4, 6-3
Nijedna protivnica u glavnom žrijebu joj nije uzela više od 7 gemova ukupno. |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4920 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 12/09/2021 : 14:16:49
|
Ja sam ž t prestao da gledam kad je psiho napao Moniku.
Od tad mi se sve zgadilo.
Vrlo cudan sport ž t - ni malo slican muskom tenisu. Iako su pravila prilicno ujednacena. |
sangue navajo |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 12/09/2021 : 14:48:00
|
Sport koji nema velika rivalstva i velike šampione je propast. Kad ispliva par imena koja su rame uz rame pa se kolju međusobno, to je to. U tom slučaju je fino vidjeti kad neko kome se nisi nadao povremeno bljesne, iznenadi, ali kad se to dešava non-stop, nema tu čorbe za kusanje. Stvar je ista i u pojedinačnim i u ekipnim sportovima. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41230 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26074 Posts
Posted - 12/09/2021 : 20:19:41
|
quote: Originally posted by sawitch
Kad pocinje Djokovic?
Šta, u Talibanstanu nemate informacije o svetskim dešavanjima? 
U 22h. |
|
Edited by - manhunter on 12/09/2021 20:20:47 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41230 Posts
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 12/09/2021 : 22:43:20
|
Kamo srece da izgubi prvi set. Medevedev za sad svemirski nivo al nece to dugo. Brine me sto je publika na Noletovoj strani.. |
Edited by - ordell on 12/09/2021 22:43:59 |
 |
|
Topic  |
|
|
|