Author |
Topic  |
borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7655 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2084 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 25/09/2021 : 11:39:49
|
quote: Originally posted by anto
uf,srce mi zaigra svaki put kad vidim ovu temu podignutu.
Meni je tako ranije bilo dok nisam pokupovao sve sto mi treba.  |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 25/09/2021 : 12:19:54
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Meni je tako ranije bilo dok nisam pokupovao sve sto mi treba. 
Da, ali njemu zaigra iz suprotnog razloga. Što onda može nešto rasprodano da uvalja za bezobraznu cenu  |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2084 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 25/09/2021 : 13:17:36
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Da, ali njemu zaigra iz suprotnog razloga. Što onda može nešto rasprodano da uvalja za bezobraznu cenu 
Ne zna on da uvalja za bezobraznu cenu. On samo zna da proda ispod (trzisne) cene. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 25/09/2021 : 14:55:21
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Da, ali njemu zaigra iz suprotnog razloga. Što onda može nešto rasprodano da uvalja za bezobraznu cenu 
Ne zna on da uvalja za bezobraznu cenu. On samo zna da proda ispod (trzisne) cene.
da imaš malo soli u glavi znao bi da ima cena za drugare,i cena za ostale. |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
kifi
Junior Member

463 Posts
Member since 30/10/2005 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7655 Posts
Posted - 27/09/2021 : 14:17:58
|
Ne znam kad smo zadnji put spominjali otkup za knjižnice pa evo kratak info o zadnja dva otkupa od strane ministarstva. Boldani naslovi su već rasprodani, a za pretpostaviti je da bi i preostale uskoro mogla dočekati ista sudbina.
12.2020. Svakog naslova po 148 komada. Alain Ayroles: Garulfo Alex Alice: Vitezovi Marsa Bruno Duhamel: #Novikontakt_ Emmanuel Lepage: Mjesec bijele boje Enki Bilal: Nikopol Joe Sacco: Palestina Marjane Satrapi: Vezenje Michel Plessix: Vjetar među dinama Osamu Tezuka: MW Pierre-Henry Gomont: Malaterre
5.2021. Svakog naslova po 151 komad. Alain Ayroles: Podmukle Indije Christian Cailleaux: Gramercy park Emile Bravo: Moja mama je u Americi, upoznala je Buffalo Billa Goran Parlov: Svi moji ratovi Jean-Marc Rochette: Vuk Luc Brunschwig: Sjećanje u džepovima Mathieu Reynès: Sjećanje vode
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 27/09/2021 14:18:46 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7655 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Posted - 27/09/2021 : 16:04:08
|
Evo imaš ovdje kriterije: https://min-kulture.gov.hr/?id=20672
6.2. Vrednovanje prijava koje su zadovoljile formalne uvjete Poziva
Potpune i u roku pristigle prijave upućuju se na razmatranje i vrednovanje nadležnom Kulturnom vijeću za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost ili Stručnom povjerenstvu za dječju knjigu
Pri vrednovanju prijavljenih naslova Kulturno vijeće i Stručno povjerenstvo rukovode se temeljnim kriterijima iz članka 7. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 55/16.) na adresi https://minkulture.gov.hr/?id=16230 te pojedinačnom ocjenom kvalitete samih knjiga.
Opći su kriteriji otkupa knjiga za narodne knjižnice: visoka kvaliteta izvornog teksta kvaliteta prijevoda visoka kvaliteta tehničkog oblikovanja knjige primjerenost za korištenje u narodnim knjižnicama
Osim navedenih općih kriterija Vijeće i Povjerenstvo u procesu vrednovanja prijavljenih knjiga te ministrica prilikom donošenja odluke o otkupu knjiga, uzimaju u obzir i niz drugih čimbenika, uključujući naročito:
raspoloživa sredstva potrebe za pojedinim naslovima u narodnim knjižnicama.
Prijavljena se knjiga preporučuje za otkup kada je djelo izravno vezano uz postavke kulturne strategije, npr. uklanjanje nekog nedostatka u dotadašnjoj ponudi, promicanje kulturnih i društvenih vrijednosti, kao i za djela koja se ističu iznimnom vrsnoćom i inovativnošću u odnosu na suvremenu knjižnu i književnu produkciju.
Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost i Stručno povjerenstvo za dječju knjigu u nekoliko navrata tijekom godine, vrednuju prijavljene knjige grupirane prema vrsti navedenoj i označenoj u prijavnici (slikovnica, knjiga za djecu i mlade, roman, kratke proze, poezija, znanstvena knjiga, stručna knjiga, publicistika, strip, monografija) prema sljedećoj bodovnoj ljestvici:
estetska i/ili stručna vrijednost teksta 35 kvaliteta tehničke izvedbe i primjerenost cijene knjige 25 ispunjavanje prioriteta javnog poziva (kulturno-umjetnička, znanstvenoobrazovna ili općedruštvena vrijednost djela) 25 primjerenost za knjižnice/ potrebe knjižnica 15 ukupan broj brodova 100
Otkupljivat će se samo naslovi ocijenjeni sa 75 bodova i više
|
Trouble will find me |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6460 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 28/09/2021 : 05:59:47
|
U prijevodu, po nečijem osobnom ukusu.  Ma kao da je bitno, meni je drago da je odokativno barem 95% Fibrinog kataloga dostupno u knjižnici, žao mi je što je zastupljenost drugih HR strip izdavača puno puno slabija (a još kada bi bilo Sr izdanja, di bi anm bio kraj!). A to bi rekao opet nešto govori i o samoj Fibri.
Inače sjetim se kako me je jednom teta iz knjižnice ''napala'' pred 1-2 godine da što vidim u stripovima, koja je njihova vrijednost, da je to sve na niskoj razini u odnosu na knjige, mislim da je spomenula da su to slikovnice za odrasle....nisam baš imao volje išta raspravljat i argumentirat, samo sam joj kroz osmjeh rekao da ja guštam u njima, da nisu svi na toj razini koju smatra i neka slobodno počne malo čitat stripove... Ovakvi stavovi me ne ljute i ni najmanje ne diraju, BMK, ali opet, to je bila teta iz knjižnice (odokativno 50+), pa ono, malko čudan stav. No dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje. 
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 28/09/2021 06:00:16 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 28/09/2021 : 08:37:33
|
quote: Originally posted by Shaner
Ne znam kad smo zadnji put spominjali otkup za knjižnice pa evo kratak info o zadnja dva otkupa od strane ministarstva. Boldani naslovi su već rasprodani, a za pretpostaviti je da bi i preostale uskoro mogla dočekati ista sudbina.
12.2020. Svakog naslova po 148 komada. Alain Ayroles: Garulfo Alex Alice: Vitezovi Marsa Bruno Duhamel: #Novikontakt_ Emmanuel Lepage: Mjesec bijele boje Enki Bilal: Nikopol Joe Sacco: Palestina Marjane Satrapi: Vezenje Michel Plessix: Vjetar među dinama Osamu Tezuka: MW Pierre-Henry Gomont: Malaterre
5.2021. Svakog naslova po 151 komad. Alain Ayroles: Podmukle Indije Christian Cailleaux: Gramercy park Emile Bravo: Moja mama je u Americi, upoznala je Buffalo Billa Goran Parlov: Svi moji ratovi Jean-Marc Rochette: Vuk Luc Brunschwig: Sjećanje u džepovima Mathieu Reynès: Sjećanje vode
bravo za post šaneru,ovakve informacije su zlata vredne. što se mene tiče,sve je nabavljeno (osim dva koja me ne interesuju) i Vitezova Marsa,koji se zbog navedenog valja uzeti što pre. |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 29/09/2021 : 02:19:41
|
Uf s ovog spiska me svasta interesuje a jos uvek nista nisam nabavio Garulfo, Gramercy park, Moja mama je u Americi, Vuk, Sjećanje vode, Malaterre, #Novikontakt ... Moracu da pozurim s kupovinom. Nikopol se vec i rasprodao ali ne sumnjam da ce biti reprint u doglednoj buducnosti pa ne brinem za to. Dobro je pa sam na vreme nabavio MW i Furya. Lupeza imam u Makondovom izdanju. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 29/09/2021 : 09:43:13
|
quote: Originally posted by Markos
Nestrpljiva li čovjeka. Ajde, evo ti pa gledaj:)
sto sam stariji sve vise biram hedonizam kao opciju, bilo kad, bilo gde  |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7655 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Posted - 29/09/2021 : 11:57:25
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by Markos
Neće biti reprinta Nikopola.
Ozbiljno? S obzirom da se rasprodao u manje od godinu dana, reprint mi se činio neizbježan.
Pa rasprodao se zbog otkupa Ministarstva, što si sam gore napisao.
|
Trouble will find me |
 |
|
Topic  |
|