Želeli smo da na ovogodišnjem Sajmu pred čitaoce izložimo svoja izdanja i pružimo im jedinstveni taktilni užitak (neizostavni sastojak fetišizacije knjige kao predmeta). To će, nažalost, sačekati neki srećniji oktobar. Ipak, ništa nas ne može sputati u nameri da vam u ovo doba godine, za koje smo svi navikli da je posvećeno knjizi, ponudimo naše naslove po što je moguće povoljnijim cenama.
Puno čitalaca iz Hrvatske interesovalo se kako može doći do naših izdanja. Drago nam je da vas obavestimo da smo sada prisutni i u vašim striparnicama!
- Stripovi na kvadrat, Zagreb - Stripovi Columbo, Split - Strip knjižara Babilon, Đakovo
Danas je prvi rođendan izdavačke kuće Stalker. U svojoj prvoj godini objavili smo 3 knjige.
Tokom narednih 10 dana trajaće prigodna rođendanska akcija i to će biti povoljna prilika, ukoliko ste nešto propustili. Za knjigu „Sećam se Prata” se zbog interesovanja produžava promo period do 5. 2. 22.
Moby Dick je iz Classics Illustrated, ali nove edicije, od First Comics - ako me pamćenje dobro služi. Inače, Classics Illustrated su važni za istoriju stripa, jer postoje još od 1940-ih, i ima ih dosta. Stotine izdanja, kada se sabere sve što je izlazilo kroz istoriju.
Znam bar 4 različite (američke) verzije Moby Dicka u stripu, a znam da ih ima još.
Najstariju od njih je crtao tada mladi Frank Thorne, ali ona je, doduše, rađena po filmu Johna Hustona, a ne po romanu.
Pa onda ide Alex Nino. Pa ova od Sienkiewicza. Na kraju, Eisnerova, sa početka ovog veka.
Eh, da. Srećan rođendan, sa malim zakašnjenjem.
Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Što se Sjenkjeviča tiče, jasno da na 46 strana ne može da se u klasičnom smislu adaptira tako veliki roman. Ali grafički je spektakularan. Ja ga doživljavam kao nešto što treba čitati nakon romana ili uporedo.