forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1096

john connor
Advanced Member

Serbia
3025 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 29/09/2021 : 22:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Na prvom primeru bas veliki propust Dw, ona plava boja bas upada u oci, odstupa od originala. Sto se margina tice, tu vec bolji Dw, uvek sam za knap margine, nego da bude mnogo prostora...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9299 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/09/2021 : 22:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Dosta bolje izgledaju originalna izdanja.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10690 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 29/09/2021 : 22:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nakon svih ovih postova dobio sam volju da ga opet pročitam ...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38191 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/09/2021 : 22:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Nakon svih ovih postova dobio sam volju da ga opet pročitam ...

Uzeh mi reci iz usta.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29747 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/09/2021 : 22:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Na prvom primeru bas veliki propust Dw, ona plava boja bas upada u oci, odstupa od originala. Sto se margina tice, tu vec bolji Dw, uvek sam za knap margine, nego da bude mnogo prostora...

Treba izbjegavati prevelike, ali i premale margine. Tabla treba "disati" na stranici, a ne biti "nabijena" na rubove.

Trouble will find me
Go to Top of Page

john connor
Advanced Member

Serbia
3025 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 30/09/2021 : 08:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ok, to je profesionalno misljenje, razumem. Samo meni kao citaocu smetaju prevelike, kao sto je Ck Murena, Dw Orhideja, Bookglobe albumi pojedini...dok sa premalim nemam problem, iako mozda tako ne bi trebalo...

Parker je sjajan strip, kao uostalom svaki Cookeov rad...

Edited by - john connor on 30/09/2021 08:26:51
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

736 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 30/09/2021 : 09:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Kupio sam Parkera bio u originalu, nisam uspio pročitati do kraja. Možda pokušam pročitati ponovo kad uhvatim vremena.
Što se DW izdanja tiče, mislim da se sjećam da sam bio iznenađen bojom, kao da su tiskali čistom cyan, čini mi se da je u originalu ta plava bila puno tamnija pantone boja. I mislim da su margine bile prilično knap. Ali moguće da sam nešto krivo zapamtio?

Da, brljotina sa Cyanom:(
zbog toga nisam pazario ni jednog Parkera, dakle, treba novo izdanje...:)

STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 09:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ovaj, za nas neuke, sta to znaci broljtina sa cyanom? ako se imaju originalni materijali, sta treba da se uradi da bi nastala ova greska?

Edited by - kasper on 30/09/2021 09:29:38
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38191 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/09/2021 : 09:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

ovaj, za nas neuke, sta to znaci broljtina sa cyanom? ako se imaju originalni materijali, sta treba da se uradi da bi nastala ova greska?

Blažina?

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 30/09/2021 : 09:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by verab

apropo boja, fotke nisu nešto ali vidi se ta razlika o kojoj je Markos pisao, DW format je veći od IDW-ovog i ima "problem" s knap marginama

Daj i ostale, svaka epizoda je u svojoj boji.

točno.
ne da mi se sad tražiti ostale knjige (drugim riječema nemam pojma gdje su mi:), ali evo, još jedna fotka iz druge knjige The Outfit/Firma di razlike nisu velike, američko izdanje djeluje mekše i oku ugodnije zbog žučkastog papira... pravi retro štih.

inače, koga zanima evo linkova na originalna izdanja (ne znam je li ih uopće smijem ovdje postavljati, ako ne, recite i izbrisat ću ih)
https://comiconlinefree.net/richard-stark-s-parker/issue-1/full
https://comiconlinefree.net/richard-stark-s-parker/issue-2/full
https://comiconlinefree.net/richard-stark-s-parker/issue-3/full
https://comiconlinefree.net/richard-stark-s-parker/issue-4/full

ne mogu postaviti privjue s DW sajta, jer mi ga antivirusni program blokira, ako netko može neka postavi. po mogućnosti na nekom drugom topicu, nema smisla da više oftopičarimo.

Thx.

Pogledao linkove i pazi sad: boja na linku u #2 The Outfit je puno bliža cyanu iz Darkwoodovog #1 Lovca nego zagasitoj boji američkog izdanja sa ove verabove slike gore (drečavija je i od Darkwoodovog #2). Tko zna kakve materijale je Darkwood dobio.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29747 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/09/2021 : 10:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Nedostatak komunikacije tiskara-izdavač.
Materijali u Parkeru su, pretpostavljam, u dvije boje, u dva kanala, crna i cyan. Samo što tiskara ta dva kanala može tiskati kojom god bojom poželiš (npr. vidi Asterios Polyp - tamo npr. nema crne, nego umjesto crne ide ljubičasta). Netko je trebao tiskari reći da u umjesto cyan tiskaju Pantone XYZ boju. Ili je netko rekao pa je tiskara previdila. Ili tko zna što. U svakom slučaju, nije stvar materijala nego izdavača i/ili tiskare.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/09/2021 : 10:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Markose, čisto iz znatiželje, kakav je tebi Cooke kao autor? Mislim da si jednom spominjao da nećeš izbaciti ni New Frontier (ili sam ja nešto pobrkao), sad neće ići ni Parker... Baš me zanima

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/09/2021 : 10:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Logično bi bilo vidjeti originalne Cookeove table i uporediti sa dostupnim izdanjima. A koliko vidim po internetu, originalne Cookeove table su u cyan boji.

Originalna tabla:

Ista tabla iz nekog izdanja na španskom:

A evo i linka ka nekoj aukciji pa uporedite: https://www.comicartfans.com/gallerypiece.asp?piece=966304#Comments

Razlika originalno - štampano je očigledna.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29747 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/09/2021 : 10:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Crtački mi je to jako dobro. Ali praktički ništa njegovo nisam čitao. New frontier imam doma Absolute izdanje, ali ne privlači me uopće. A. Parkera sam čitao pa odustao. Pročitat ću Parkera još jednom da vidim je li to samo bio moj loš dan ili mi stvarno ne leži.

Trouble will find me
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 30/09/2021 : 10:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Crtački mi je to jako dobro. Ali praktički ništa njegovo nisam čitao. New frontier imam doma Absolute izdanje, ali ne privlači me uopće. A. Parkera sam čitao pa odustao. Pročitat ću Parkera još jednom da vidim je li to samo bio moj loš dan ili mi stvarno ne leži.

Meni je Parker odlican samo mi je trebalo vremena da se naviknem na crtez. Uzbudljivo i zanimljivo. Mislim da ce ti se dopasti kad te uhvati raspolozenje za to.

Slicna prica je i za 5 je savrsen broj sto se tice stampe. Mislim da nije ista boja kod Komika i Fibre. Nisam skroz siguran, neka potvrdi neko ko se bolje seca.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29747 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/09/2021 : 10:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, nisam vidio komikovo izdanje. Mislim da se sjećam da me Vuk bio pitao za boju pa da sam mu rekao kojom bojom to treba ići, ali to s Pantone bojama je uvijek škakljivo koliko će tiskara tu boju dobro zamiješati. Plus, papir ima velik utjecaj,ista boja ispada bitno različita na dva drugačija papira.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/09/2021 : 10:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

New Frontier je po meni baš strip za DC fanove i nisam siguran koliko bi se svidio nekome tko nije toliko u tom svijetu. Mislim, vjerojatno bi donekle, no puno puno je bolji dojam nekome tko je već upućen u izdavačku povijest tih likova, njihovo mjesto u kronologiji superherojskog stripa, itd... Strip po meni jako dobro prikazuje taj period između zlatnog i srebrnog doba, a ne znam koliko je to baš zanimljivo nekom potencijalnom čitatelju koji ne zna ništa o tome.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

john connor
Advanced Member

Serbia
3025 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 30/09/2021 : 10:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Sto rece vukozec, meni je neshvatljivo da se nekome svidi Tyler Cros, a ne svidi Parker, i obratno.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6486 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 30/09/2021 : 10:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
I ja sam za veće margine, onda ne moram prstima po crtežu kod listanja i držanja. Koliko god ruke bile čiste, uvjek je tu ova prirodan mast, a za razliku od mobitela, stripovi nemaju oleofobni premaz.
I vj nastaje veći ''gutter loss'' sa tanjim marginama.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10690 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 30/09/2021 : 11:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Parker mi nije ništa slabiji od Kriminala. Naprotiv, rekao bih da mi je i bolji.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 30/09/2021 : 11:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Parker mi nije ništa slabiji od Kriminala. Naprotiv, rekao bih da mi je i bolji.

Ipak još nisi potpuno izgubljen slučaj po pitanju ukusa :)
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10690 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 30/09/2021 : 11:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Šmrc ...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 11:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

-1
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 30/09/2021 : 11:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

I ja sam za veće margine, onda ne moram prstima po crtežu kod listanja i držanja. Koliko god ruke bile čiste, uvjek je tu ova prirodan mast, a za razliku od mobitela, stripovi nemaju oleofobni premaz.
I vj nastaje veći ''gutter loss'' sa tanjim marginama.

Bravo za to!
Juce sam citao Betmena Sud Sova od Fibre i sve pazim kako listam da ne ostane otisak. Koliko god da su ruke ciste i suve, uvek na crnom ili tamnom ostaje otisak.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38191 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/09/2021 : 12:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Sam ne bi mogao bas primjerivati Kriminal i Parkera, ali sva trojica sa Tylerom su SVRŠ! :)
Ako bas, rekao bih da je Kriminal (malo) ozbiljniji i tamniji/tmurniji, a pitanje onda sta se nekome vise sviđa, to jest sta trazi u stripu.

Edited by - Poli on 30/09/2021 12:51:43
Go to Top of Page
Page: of 1096 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.95 seconds. Snitz Forums 2000