forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1096

anto
Advanced Member

Serbia
21977 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/09/2021 : 12:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by Markos

Crtački mi je to jako dobro. Ali praktički ništa njegovo nisam čitao. New frontier imam doma Absolute izdanje, ali ne privlači me uopće. A. Parkera sam čitao pa odustao. Pročitat ću Parkera još jednom da vidim je li to samo bio moj loš dan ili mi stvarno ne leži.

New Frontier je po meni baš strip za DC fanove i nisam siguran koliko bi se svidio nekome tko nije toliko u tom svijetu. Mislim, vjerojatno bi donekle, no puno puno je bolji dojam nekome tko je već upućen u izdavačku povijest tih likova, njihovo mjesto u kronologiji superherojskog stripa, itd... Strip po meni jako dobro prikazuje taj period između zlatnog i srebrnog doba, a ne znam koliko je to baš zanimljivo nekom potencijalnom čitatelju koji ne zna ništa o tome.

netačno - ja sam van DC sveta,a Nova granica mi je maestralna;siguran sam da će se i Markosu svideti,uz napomenu da mora da se čita jako pažljivo,sa punom koncetracijom.

Odbrojavanje: još 363 dana

Edited by - anto on 30/09/2021 12:31:42
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21977 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/09/2021 : 12:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Parker mi nije ništa slabiji od Kriminala. Naprotiv, rekao bih da mi je i bolji.

apsolutno

volim kriminal,ali parker je bolji.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13157 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/09/2021 : 13:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
-1

Have mercy
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21977 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/09/2021 : 13:06:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ti se normalno ne računaš!

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13157 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/09/2021 : 13:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Warum zašto?

Have mercy
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 13:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Warum zašto?

nisi deo sire cacanske skole
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 13:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
New Frontier je po meni baš strip za DC fanove i nisam siguran koliko bi se svidio nekome tko nije toliko u tom svijetu.

netačno - ja sam van DC sveta,a Nova granica mi je maestralna;

o da, zito u polju kukolja. meni je neverovatno da je markos pustio cudesne ili carstvo tvoje, a ovo nije
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3401 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 30/09/2021 : 13:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Crtački mi je to jako dobro. Ali praktički ništa njegovo nisam čitao. New frontier imam doma Absolute izdanje, ali ne privlači me uopće. A. Parkera sam čitao pa odustao. Pročitat ću Parkera još jednom da vidim je li to samo bio moj loš dan ili mi stvarno ne leži.

New Frontier je po meni baš strip za DC fanove i nisam siguran koliko bi se svidio nekome tko nije toliko u tom svijetu. Mislim, vjerojatno bi donekle, no puno puno je bolji dojam nekome tko je već upućen u izdavačku povijest tih likova, njihovo mjesto u kronologiji superherojskog stripa, itd... Strip po meni jako dobro prikazuje taj period između zlatnog i srebrnog doba, a ne znam koliko je to baš zanimljivo nekom potencijalnom čitatelju koji ne zna ništa o tome.

netačno - ja sam van DC sveta,a Nova granica mi je maestralna;siguran sam da će se i Markosu svideti,uz napomenu da mora da se čita jako pažljivo,sa punom koncetracijom.

Umesto da trošiš vreme da ubeđuješ Marka da objavi nešto što nemamo, ti o ovome ccc...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 13:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis
Umesto da trošiš vreme da ubeđuješ Marka da objavi nešto što nemamo, ti o ovome ccc...

pa ni nemamo, ono ck izdanje se ne racuna
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5082 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 30/09/2021 : 14:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

quote:
New Frontier je po meni baš strip za DC fanove i nisam siguran koliko bi se svidio nekome tko nije toliko u tom svijetu.

netačno - ja sam van DC sveta,a Nova granica mi je maestralna;

o da, zito u polju kukolja. meni je neverovatno da je markos pustio cudesne ili carstvo tvoje, a ovo nije

Još nisam čitao Novu granicu. Superherojština mi je inače na periferiji interesa, ali Nova granica mi je pri vrhu liste stripova iz tog svijeta koje bih htio pročitati (a još nisam, jer se sve nadam nekom domaćem izdanju), baš zbog Cookeova crtačkog i strorytelling retro 50s stila koji je baš up my alley (vidi moj avatar).
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/09/2021 : 14:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne kažem da je to 100% tako, samo smatram da će bolje leći ljudima koji su već u tom svijetu i upoznati su s tim likovima. Naravno da i svatko drugi može uživati u stripu. Srećom postoje one dodatne bilješke na kraju stripa u kojima je Cooke nadugo i naširoko opisao kako je i zašto ubacivao pojedine likove, baš su lijepo napisane i informativne su.

Svakako bih preporučio ovaj strip svima, ne samo ljubiteljima superheroja.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 14:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne kažem da je to 100% tako, samo smatram da će bolje leći ljudima koji su već u tom svijetu i upoznati su s tim likovima. superheroja.

hteli, ne hteli, danas je vecina potrosacke populacije upoznata sa ovim likovima
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/09/2021 : 15:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Ne kažem da je to 100% tako, samo smatram da će bolje leći ljudima koji su već u tom svijetu i upoznati su s tim likovima. superheroja.

hteli, ne hteli, danas je vecina potrosacke populacije upoznata sa ovim likovima

S jednim velikim dijelom definitivno jest, prvenstveno zbog serija i filmova, no u New Frontier ima likova koji još nisu bili baš toliko zastupljeni zastupljeni na ekranima... Prvenstveno mislim na Challengerse, The Loserse i slične. Također, nekome tko nije upućen neće ništa značiti to što je otok s dinosaurima posveta serijalu The War That Time Forgot, gdje je i zašto nestao JSA, zašto su Superman, Batman i Wonder Woman praktički jedini dulje aktivni junaci na početku priče, itd itd...

Jebemu sve, sad mi se opet čita New Frontier!

Inače, svima zainteresiranima preporučam čitanje mini-serijala The Golden Age autorskog dvojca James Robinson i Paul Smith koji se može gledati kao izravna preteča New Frontiera. Naime, u The Golden Age pratimo događaje sa samog kraja zlatnog doba superherojskog stripa, dok u New Frontier gledamo sami početak srebrnog doba.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 15:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
S jednim velikim dijelom definitivno jest, prvenstveno zbog serija i filmova, no u New Frontier ima likova koji još nisu bili baš toliko zastupljeni zastupljeni na ekranima... Prvenstveno mislim na Challengerse, The Loserse i slične.

nije to toliko bitno, vazno je da taj neko ko uzme strip voli taj retro smek, to je najvaznije
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/09/2021 : 15:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Imam osjećaj da se vrtimo u krug, a da ti baš ne čitaš točno šta sam napisao

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38191 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/09/2021 : 15:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

usud foruma

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21977 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/09/2021 : 16:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

usud foruma

ko li će od ovih momčića da opali ovu profanku u belim čizmama??

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 16:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

isto
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2087 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 30/09/2021 : 19:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Markos nam se nesto pokrenuo... Postavio je zavire, jos samo za Tamo i Natrag.
Anto ce se oduseviti kad vidi crtez za Bijelo posvuda, po njegovom (ne)ukusu.
Sledecu turu uzimam kompletnu. Moj racun u banci ce patiti.

Jedva cekam Fatalnu i Spavaca!

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx

Edited by - AleksandarN on 30/09/2021 19:18:58
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10935 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/09/2021 : 19:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ceka se i dalje najava akire, u prevodu petre matic . nesto je nema, sigurno prevodi nesto bas veliko
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 30/09/2021 : 20:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam, nisam vidio komikovo izdanje. Mislim da se sjećam da me Vuk bio pitao za boju pa da sam mu rekao kojom bojom to treba ići, ali to s Pantone bojama je uvijek škakljivo koliko će tiskara tu boju dobro zamiješati. Plus, papir ima velik utjecaj,ista boja ispada bitno različita na dva drugačija papira.

Boja je ista, šifra je ista, ali ne izgleda isto. Različit papir - različita nijansa.
Ja sam imao i italijansko i englesko izdanje - u svakom je drugačija nijansa. Ali su ipak vrlo slične, nije kao kod ovog Parkera.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

Odoakar
Average Member

533 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 30/09/2021 : 22:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Dok svira Fado izgleda super. Vraća mi uspomene na par dana provedenih u Lisabonu i okolici.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9299 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/09/2021 : 23:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Logično bi bilo vidjeti originalne Cookeove table i uporediti sa dostupnim izdanjima. A koliko vidim po internetu, originalne Cookeove table su u cyan boji.

Razlika originalno - štampano je očigledna.

Čak i one štampane žutom su originalno u toj plavoj, to je radna boja.

Edited by - alexts on 30/09/2021 23:19:47
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21977 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/10/2021 : 19:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

quote:

quote:

od amera,odnosno superheroja,Nova granica mi je masthev.
ČK izdanje je na malom formatu,plus u dve knjige,pa bih želeo neko ultimativnije.
Kao kod Čudesnih.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21977 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/10/2021 : 19:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

Markos nam se nesto pokrenuo... Postavio je zavire, jos samo za Tamo i Natrag.
Anto ce se oduseviti kad vidi crtez za Bijelo posvuda, po njegovom (ne)ukusu.
Sledecu turu uzimam kompletnu. Moj racun u banci ce patiti.

Jedva cekam Fatalnu i Spavaca!

Belo posvuda je super nacrtano.
I slažem se - oktobarska tura će i mene razvaliti; u finansijskom smislu.

Go to Top of Page
Page: of 1096 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.78 seconds. Snitz Forums 2000