forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/10/2021 : 18:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Inače, tko god mi počne o "jedinom rješenju" (usput: piše se rješenje, veliki pametnjakoviću koji ne zna ni pisati), znam koliko je sati.
Rudimentarni, nemisaoni ljudi imaju takve naivne predodžbe, binarne simplifikacije.

Da bi se došlo do "rješenja", treba uopće znati postaviti problem. Još nisam vidio da je netko od ovih naših vaksera postavio što uopće hoće. GGG je onako, malo sramežljivo, napiknuo nešto u tom smjeru: kaže, on i nema problema da se kaže "neki stariji ljudi će umrijeti, to i nije isključivo epidemiologija, nego i biologija (biološka zadanost)".
Treba, dakle, postaviti problem. Je li ovo što traje već godinu i pol vrijedno da se mijenjaju pravila igre? Jesu li gegegeovi širom svijeta uspjeli uvjeriti ljude da je njihova vizija ispravna?

Mene ne. A i šire, po meni, nisu uvjerili dovoljan broj ljudi. Štoviše, priča im se ispuhala, i sve više pušta na sve strane. Tko se cijepio, cijepio se, kako je to lijepo rekao Rojs, i idemo dalje. Na silu neće ništa ići. Ako se već traži "jedino" rješenje, onda je jedino ispravno: moraš biti uvjerljiv tako da se oni drugi slobodno i dobrovoljno uključuju, prilaze tvojim (dobrohotnim) nastojanjima.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4116 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 06/10/2021 : 18:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Mozemo se mi zavaravat da svaki pojedinac zna najbolje za sebe, ali stvarnost nam govori da to nije tak.

E sad, gdje je granica?

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/10/2021 : 18:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by izivko

Šveđani stopirali cjepivo Moderna za sve one rođene 1991 i kasnije.
Kao razlog navode signale na povećan rizik upale srčanog mišića i ovojnice!

Glupi Šveđani!

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/oktober/anvandningen-av-modernas-vaccin-mot-covid-19-pausas-for-alla-som-ar-fodda-1991-och-senare/

Kamo srece da smo mi "Švedani"!
Primjecujes da nisu stopiral proces cijepljenja, niti hoce. Stopirali su sam jednu vrstu, ali su potpuno svijesni da je cijepivo jedino rijesenje.

Al gledaj iz svoje perspektive,cijepia si se. Šta te sad boli q oče se ovi cijepit ili će dubit na glavi?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 06/10/2021 : 18:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Bravo za taj komentar, sasvim se strinjam sa njime:

Lovro
6 sati prije

Živim u ZLOveniji. Iako sam prebolio gripu, za koju su si izmislili nekakav covid, neču da idem nigde, gde samo zasmrdi nešto na nekakav PCT uslov (Preboljeli, Cijepljeni, Testirani). Tamo me nema. Kao i stotine hiljada drugih. Trgovački centri su skoro prazni. I lokali, koji traže PCT. Da ne dobivamo pare od vani (EU) odavno bi sve krahiralo. Država bi otišla u p.m. Kako i treba, jer takve ne trebamo. Ali, pošto se ljudi ne žele više cijepiti, neče biti ni para od vani. E, onda čemo vidjet. Kad ne bude para za policiju i vojsku. Jedva čekam.

I ovaj, svaka čast ljudima na budjenju...

BordoDNK
6 sati prije

Samo lični i kolektivni bojkot svih nametnutih, nebuloznih mjera može u končnici dovesti do poraza sotonističke agende. Ljudi širom svijeta to i čine, ali po meni to mora biti daleko masovnije. Cijena sticanja slobode, ili očuvanja iste, uvijek je velika. Stvar je u tome da ljudi shvate kako ne smiju pristati na ucjene. Danas maska, test, vakcina… Sutra ko zna šta. Kad se jednom pristane biti pijun u rukama transhumanističke gamadi, nema nazad. Otpor, u svakom obliku, i na svakom mjestu, je jedina solucija bez obzira na cijenu.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 06/10/2021 18:34:27
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4116 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 06/10/2021 : 18:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Volio bih da se ne tapka u blatu i krene dalje....

A i pitam se vec dva tjedna bili mi stricu bilo bolje da se cjepil. Ovak je popil tri ture antibiotika i vec je 10 dana na covid odjelu (na kisiku).

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/10/2021 : 18:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Mene te floskule ne zanimaju. Za sebe sam odlučujem, sve. To je uopće prvi uvjet da netko bude osoba, odnosno, samosvijest. I takve ljude tražim, takvi mene zanimaju kao prijatelji, i komunikacija uopće.

Drugima ne priječim da se zavaravaju da drugi znaju što je bolje za njih. U realnom svijetu je puno takvih, koji se daju voditi od drugih i trebaju da netko (Veliki Drugi) odlučuje za njih. To je okej, samo mene takvi ne zanimaju pretjerano.

Edited by - stinky on 06/10/2021 18:38:58
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/10/2021 : 18:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

@kruger

Za posel je uvijek vrijeme, korona nema veze s tim jer joj ucinak suprotan. Izaziva krizu.

Ne mislim na klasičnu korupciju. Opet isplivavaju neke muteži uz nabavu maski, ovog, onog, to je klasična korupcija iako bi se i o tome dalo pričati. Zašto su još 2019 nabavljali opremu, kao znali su što će biti, naravno da su znali što će se dogoditi, isplanirani biznis je to.
Cijene skaču, još ne divljaju, najavljuju se nekakve nestašice poskupljenja, kud to vodi ne znam.

Ali cjepivo je spas za čovječanstvo, s time nema zezanja. Iako se ovdje ne radi o nikakvom spasu ni nekoj posebnoj zdravstvenoj apokalipsi. Što ne znači da je neće u skorijoj budućnosti biti, nikad ne znaš što ovi pohlepni likovi smjeraju.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13080 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/10/2021 : 18:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:

Volio bih da se ne tapka u blatu i krene dalje....

A i pitam se vec dva tjedna bili mi stricu bilo bolje da se cjepil. Ovak je popil tri ture antibiotika i vec je 10 dana na covid odjelu (na kisiku).

Dosada, poradi malo na pravopisu! ije - je

A viška ti je ovo mi.

Inače ovdje si pogodio - odjel je ispravno.

Have mercy
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/10/2021 : 18:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Jos malo pa cemo o... konacnom rjesenju.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4116 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 06/10/2021 : 18:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
Jbg izivko, kajkavac i ekavac te jos disgrafija...iako vele da to nije bitno na forumu, ja se slazem s tobom da je. Hvala na ispravkama.

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 06/10/2021 : 19:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Glupi šveđani na 69% 1 doza, 64% dvije ...unatoč Tegnellovim skretanjima, ostali skandinavci su još veče budala, svi na 70+ - nek pocrkaju u svojim otvorenim zatvorima.

Jedino se još mi borimo protiv sotonističke agende i transhumanističke gamadi (i, umalo zaboravih, epidemiološke pedofilije). Ko Asteriks

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 06/10/2021 : 19:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Evo jedne male misaone zagonetke za našeg čelik-vaksera = GGG-a.

Hardkor pristaše mjera često imaju ovu izvrnutu logiku: "Antivakseri su krivi što ne možemo normalno živjeti, jer ne poštuju mjere i, ajme, ne žele se cijepiti".

Koliko god ovo izgledalo suludo, ta misaona akrobacija slijedi ovaj rezon: "Ajmo svi malo stisnuti, držati sve mjere i cijepiti se bez ostatka, pa će nam onda svima biti bolje".
Međutim, to vaksersko rezoniranje se razara spekulativnom dijalektikom zamjene bitnog i nebitnog, pri čemu ono "bitno" isparuje, pokazuje svoj polumetafizički karakter.

Konkretno,
vakser kaže:
"Ma samo ću malo nositi masku - to je nebitno, bitno je da živim (zdrav, siguran...)"
"Cijepit ću se, što sad, to je samo dva, tri puta - to je nebitno, bitno je..."
"Testirat ću se koliko treba i kada treba - to je nebitno, bitno je..."
"Slušat ću upute stožera, možda sve i nisu baš najbolje sročene, ali - to je nebitno, bitno je..."
"Non-stop će mi brbljavci sa ekrana poručivati "misli na druge", i vrtjeti izlizanu priču - to je nebitno, bitno je..."
"Godinu i pol će mi brojati pozitivne, jedan grozni stupidni narativ - to je nebitno, bitno je..."
Itsl...

Znači, ovakva strategija 'malih' odricanja, razlučivanje nebitnog od bitnog eda bih spasio baš ono bitno, uvijek promašuje. Na kraju sam u čudu kako sam svim tim odricanjima, svim tim takozvanim "nebitnim" koje sam odbacio, izgubio ujedno i samu stvar, tj. ono navodno "bitno". Neki to skuže prije, neki kasnije.

Ako malo po malo odbacujem "nebitno", ustvari sam odbacio sav sadržaj, samu stvar, odnosno, čitav život mi se srozao u Ništa.
Evo, o tome može malo GGG mozgati.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 06/10/2021 : 19:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Legenda zablokiral diplomatski avto....
https://www.youtube.com/watch?v=yeZBM1hYmlQ

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13080 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/10/2021 : 19:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Vidjet ćemo što će Đoković odlučiti za Australian Open.
Hoće li pokazati muda i odbiti sudjelovanje ili će se cijepiti?

Have mercy
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 06/10/2021 : 20:22:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Vidjet ćemo što će Đoković odlučiti za Australian Open.
Hoće li pokazati muda i odbiti sudjelovanje ili će se cijepiti?

Da li ga zato nema na Indian Wellsu jer je protiv cepljenja?

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13080 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/10/2021 : 20:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Ne pratim tenis. Zanima me prvenstveno zbog ovog cirkusa. Puno bi značilo da Đoković odbije sudjelovanje.

Inače i Danci uradili kao i Šveđani, samo malo blaže.

Have mercy
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 06/10/2021 : 21:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message

@stinky
Ah, ne mozgam ja više, meni je jasno, da su se tu ljudi odlučili kao što su se odlučili. Ja sam cjepljen, malo mašem okolo telefonom, i baš me briga. Djeca idu u školu, čitam stripove i vojnu povjest, posla i previše, tako da bi mi jedan lockdown dobro došao...Za promjenu svake toliko posjetim otvoreni zatvor Austriju, jeftinije napunim rezervar, pa nazad u našu čamotinju i tako to...

Ali stvarno je simpatično vidjeti nekoga, koji za ozbiljno računa, da če "biti bolje", sa covidom ili bez njega

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 06/10/2021 : 21:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

Legenda zablokiral diplomatski avto....
https://www.youtube.com/watch?v=yeZBM1hYmlQ

I šta mu je kriva Bosanska delegacija?? Ajde, da se bar namjerio na kakvog Orbana ili Ursulu...

Kako sada izgleda je baš ovaj problem sa transportom diplomata bio okidač za eskalaciju, napad policije i rastjerivanje demonstranata

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/10/2021 : 23:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Kako sada izgleda je baš ovaj problem sa transportom diplomata bio okidač za eskalaciju, napad policije i rastjerivanje demonstranata

To ce (mozda) pokazati istraga, ako uopste dođe do nje, to jest ako ce je jansisti pustiti nepristranu.

A ovi iz "down under" ce izgleda dobiti poziv Janse i ekipe mu kimavaca da dođu pokazati nasim policistima kako se to sređuje.

"Ili se cijepi ili... placi."

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 07/10/2021 : 01:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
Sad več plaze van sadisti i poremećeni, dobili su mogučnost da se izživljavaju nad ljudima. Na kraju će biti, da su samo obavljali dužnost. A za nju je ljudski ološ i ekstra plaćen.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/10/2021 : 08:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/vijesti/clanak/amerikanac-vjerovao-da-mu-brat-cjepivom-truje-druge-ubio-njega-i-jos-dvije-osobe/2309151.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d kakav idiot

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/10/2021 : 08:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by GGG

To ce (mozda) pokazati istraga, ako uopste dođe do nje, to jest ako ce je jansisti pustiti nepristranu.

A ovi iz "down under" ce izgleda dobiti poziv Janse i ekipe mu kimavaca da dođu pokazati nasim policistima kako se to sređuje.

"Ili se cijepi ili... placi."

Ovo je sramota. Žalosno je još više da će ovo vuć likovi kojima je npr normalno da policija javno uguši nekog crnca.
Isto ka i ovi prosvjedi isprid bolnica,sad je to problem a stalno imaš likove šta vise isprid rodilišta koji su protiv pobačaja. Mislin ne moš jednima pustit da stoje a drugima ne.

Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/10/2021 : 11:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message
https://www.telegram.hr/zivot/studije-potvrduju-slabljenje-imunoloske-zastite-dva-mjeseca-nakon-cijepljenja-pfizerom/
tj.
https://edition.cnn.com/2021/10/06/health/pfizer-vaccine-waning-immunity/index.html

I što sad to znači: "imunološka zaštita koju nude dvije doze Pfizer cjepiva počinje padati nakon dva mjeseca, iako zaštita od teške bolesti, hospitalizacije i smrti i dalje ostaje snažna" !?
Prva 2 mjeseca si onda Superman?

Ne znam koja misao od ovih mi je bolja:
“Bez obzira na to, zaštita od hospitalizacije i smrti ostala je iznad 90 posto” kazali su katarski znanstvenici.
“Cijepljene osobe vjerojatno imaju više društvenih kontakata od necijepljenih i manje se pridržavaju sigurnosnih mjera”, smatraju autori studije. “Ovakvo ponašanje moglo bi smanjiti djelotvornost cjepiva u stvarnome svijetu, u usporedbi s njegovom biološkom učinkovitošću, što bi moglo objasniti slabljenje zaštite”.
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/10/2021 : 11:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message
I evo, već 2.dan ne znamo koliko je od umrlih bilo necijepljeno.
Jučer je bilo umrlo 18 pacijenata, danas 8. Naslovi ne vrište kako ih oko/preko 90% nije bilo cijepljeno. Da jesu, vjerojatno bi bili ozbiljni kandidati za sljedeću olimpijadu.

Valjda se poklopilo da postotak ne odgovara općem mišljenju.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/10/2021 : 13:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Zanimljivo dok nas maltretiraju gdje stignu migranti mirno bauljaju, doduše ponekad ne baš mirno zna se dogoditi da ih policija nalupa, po svijetu i neometano prelaze granice.
Sasvim je sigurno da moćnici svijeta promatraju što se događa i gledaju koga se može pokoriti koga ne. Recimo Hrvatska je jedna od liberalnijih zemalja što se tiče ovog terora. Valjda su to moćnici uvidjeli pa sad stišću medicinara i socijalne radnike u nas. Tko je slijedeći na popisu? Kad vidimo što se događa u sportu, ovaj slučaj s košarkašem što je tex stavio link i sa Đokovićem, pa opet vele da se na zimsku olimpijadu neće moći ako nisi cijepljen. Dakle ipak se pomalo uvodi represija, do kad?

Edited by - Kruger on 07/10/2021 13:45:52
Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.37 seconds. Snitz Forums 2000