forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 19:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Kako god bilo, to je vrlo dobar autorski novel.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 19:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
quote:
Originally posted by emirem

quote:
Originally posted by lwood

quote:

Opet me zovu da se javim za rezervni sastav u sanitet, obnovili mi radnu dozvolu prije desetak dana na ministarstvu. Zlu ne trebalo.
Sad uz prisivak crvenog kriza moram staviti jos crvenu djetelinu, sto kao florista, sto kao avanturista.
Ako sta bude, nadam se da nece, neka su svi zivi i zdravi, javim se sa fronta.
Rekoh sebi u vezi sa cigaretama,danas skoro svi oko mene, osim par lega kaslju, hrakaju. Sve pusaci, jedan dosao pod gripom raditi hmm,ne znam koja sorta gripe, stara ili friska, vidjet cemo, ali ja odglumim Paul Atreidesa i masku jace nabijem na nos. Dakle, jednu ujutro sa prvom dozom kofeina, ponekad poslije pauze, bas kako veli MNo, one su jedine prijateljice i jedine tjesiteljice.

Javi se šta te briga. možda dobiješ koji status za 10 godina ka kod nas. inače ja isto tako zapalin ponekad. Baš dobro dođe.

Vec sam dvaputa u zadnjih godinu i pol dana to napravio. Ovo je kao neki update zbog regulative, nova dozvola itd. Ima dosta ljudi, to je samo ono u slucaju da se osoblje zarazi, pa zna to odsustvo dugo trajati, ne samo tijekom karantene nego ide u produzetak u vidu bolovanja.
U pocetku su uzimali duza bolovanja, pa je bilo frke sa ljudstvom. Nitko ne brani bolovanje, ali su to radili u prvom valu najvise, zato je bila panika.

Vise manje je to svugdje bilo tako.
Bas nista ne spominju Bergamo vise, znao sam procitati skoro svaku vijest o angazmanu medicinskog osoblja u tim nemogucim uvjetima.
Ne ponovilo se.

Emirem, a kako je ovo doba g. izgledalo po bolnicama prije korone? U čemu je razlika? U količini ljudi, strahu, mentali?

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 19:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Ovako kako opisuješ da upaničeni liječi upaničenog i nije baš bajno.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4119 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/10/2021 : 19:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by frano

Iskušajmo sreću ...

Znači ideja je skroz mračna kak i priliči.
Otvoreno velim da bum rušil ovaj topic ko Hasan Titeka.

:)

Ponestalo crno belih tabli za bojajanje

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 19:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
U stripu Vojna je slična situacija. Upaničeni humanista brine o svima. I to je dobro.
Al se radi tek o strahu.
To nije dobro.

Ja recmo, dobro poznajem strah.
No, malo drugačije prirode.

No, o tom potom.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 19:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Iskušajmo sreću ...

He, he. To je bio totalni đumbus. Kuršlus teže kategorije. Sve je to za ljude.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 19:58:59  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Iskušajmo sreću ...

He, he. To je bio totalni đumbus. Kuršlus teže kategorije. Sve je to za ljude.

Izraketirao sam starije kolege, Esada, Kordeja i još ponekog. Obiteljska kavga. No, valja reći da su se prvi malo raspustili. O Šagadinu da i ne pričam. Zadirao mi je u privatnost, prozivao ženu, povezivao me s nacizmom ... ako su novinari ostalih medija, recimo sad ovi s virusom, i u pola kao Šagadin, gadno nam se piše. Gladni, uplašeni vukovi.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 20:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Spremni za čoporsku večeru.

Skoro sve sam ih, sve do jednog, smatrao drugarima. Kolegama. Braćom sektašima.
Bemseglupog.

Na kvadrat.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 20:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Svi mi ovisimo jedni o drugima.
Dupli neš nacrta, pa inspirira, pa Kordej, pa Maksim, pa ovaj, onaj ... i tak se ta inspiracija dodaje. Prirodnim putem.

I sad ja tu gubim vrijeme, sa likovima koji brinu o meni, spremni čak i na prisilu, spremni me strpat i u zatvor, ali samo da je meni dobro.

Nećete proći.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 20:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Vaša lopta :)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/10/2021 : 20:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Poli, Papak je bolji od Vojne. Istina, ni on mi nije onaj vrh koji tražim. Da, ni tu se ne otpuštaju sve hrvatske kočnice, pa i Srbi mogu to čitati.
No, i jedan i drugi strip sam čitao davno. Kolko sad ima, pet, šest, sedam godina? Osam? Devet? Nemam pojma. Nisu mi friški i detaljno o njima ne mogu. Vidim da je sad i Vojna na papiru, to je uopće uvjet da bude dobro.
Papka ću ponoviti jednom, Vojnu ako nađem. Prije svega, već se jedno vrijeme spremam za - LOVCI NA ČAPLJE. To moram provjeriti, jer se ispostavilo kao najbolji hrvatski strip, ili jedan od dva.

Frano,
ne sjećam se tog motiva Vojne: humanist brine o svemu.
Ali humanisti su meni - piši me vrit.
Postoje humanisti i superhumanisti. Ja sam prije to, superhumanist.
Superhumanist brine za ljude, ali na uvrnut način. Ljudi su navikli na obične humaniste, odnosno na prazne, lažne pričice Vilija Beroša i ekipe. Neki znaju da su to lažne priče, patvoreni život, drugi pak ne znaju. Tu ima puno milenih: mileni kršćani, mileni građani, mileni brbljavci ljudskih prava i sve tako mileno. Superhumanist nema takta za takve, a ovi pak njega perfidno mrze. Onom sitnom zloćom profinjenih mrzitelja, ljevičarskih, prikraćenih.
Superhumanist ne vjeruje u perfektabilnost ljudskog roda, ne vjeruje u progres, u znanost, ne vjeruje u te utopijske ideologije. Njegov pristup ljudima je realidealizam i baca im u lice svu njihovu bijedu. Oni najbolji ga zato vole, a ovi drugi kipte. Superhumanisti uglavnom završe linčovani na vješalima.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 20:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Bemti strinu.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 20:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Znaš, bilo mi iskreno zadovoljstvo bit uz tebe i rušiti ovaj botanički vrt.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/10/2021 : 20:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Ostavljam im loptu i cijelo drugo poluvrijeme nek natrpaju koševa koliko god im treba.

Pozdrav svima.
F.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/10/2021 : 21:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:

kako je ovo doba g. izgledalo po bolnicama prije korone? U čemu je razlika? U količini ljudi, strahu, mentali?
[/quote]

Samo sam 6 mjeseci radio u Njemackoj u glavnoj gradskoj bolnici grada Saarbrückena, bio sam cesto sam zaduzen za ambulantne, hitne, bolnicke, pa jos ako zvrcnu sa intezivne za poslikati postoperativne. Osoblje je cesto bilo iscrpljeno, pa bolovanja, ja sam uvijek bio sa bar jednom kolegicom, jer sam dosta svapskog trebao obnoviti kroz pricu, jer sam tada vise ucio francuski.
Bilo je posla, ali ne da se ubijes kao sada, tijekom staza, hajde zahvaljujuci digitalizaciji u radiografiji snimanja se mogu brze realizirati, obraditi snimke i slati konziliju na ocitanje. Kad jedan njemacki grad tek u lipnju 2015 dobiva digitalnu opremu u bolnici za rentgen, onda se ne cudim zasto saveznu pokrajinu Saarland nazivaju zabiti. Svi nasi dijasporci hrle najvise u Bayern, miris love, oktoberfesta, jet seta i nogometa. Ex-yu bivse medicinsko osoblje nalazi tamo poslove, jer zjape odjeli poluprazni. Vise je placeno, ali i troskovi su veci za stanove. Ali ne zeznu ni cent, niti im kasni dana placa.

Sad ove godine na hitnoj nas trojica, ja sam na dvotjednom stazu da se zna, jos radim kao Alan Ford za opcinsku cvjecarnicu😁,u pola sata rijesimo 30 pacijenata, jesmo se posteno smorili, satrali, ja prozivam saljem ljude u kabinu, drugi priprema, stavlja kazetu, treci na konzoli priprema dosje, snimku, zoom-zoom, fiju-fiju!
Koji osjecaj kad je prazna cekaonica kad ekran na kompu ne radi "plop!" da je upisan novi pacijent, znas da si napravio dobar posao. Mi u znoju, sa maskama na licu, ono popili smo vode i sve ok, veli lega za nekoga izvan struke jedno vrijeme sam se pokazao izvrsno. Ah, gle, lijepo cuti, izgubio sam kontakt sa novom tehnologijom CT-a,spiralni ima bar 50 programa, ja sam radio sa starim CT-om u Hr koji je imao mozda samo 10 programa. U smjeni ne mogu raditi jer mi fali taj CT, a samo na hitnoj da radim u jednoj smjeni na rtg nema sanse, po kolektivnom moram u smjene. Njemci su mi mogli dati to sve, ali zbog manjka ljudi morao sam biti dezuran za narucene, hitne, bolnicke i post-op. Nikad nisam dosao do spiralnog Siemensa. Mogao sam ostati ,ali ja nisam htio bilo mi daleko voziti.
A tijekom studija u zgbu nismo mogli svi studenti nauciti ista konkretno niti na praksi niti na stazu. Kad cujem kolegu Francuza kako oni imaju praksu, kako oni ulazu u znanje i bez jake prakse i potpisa nema izlaska na ispit i nema diplomskog. Kod nas je tako slaba praksa nazalost, jedino sestre najvise nauce i specijalisti, pokupe znanje i idu gdje je bolje, ostali kako tko.
Moze netko reci kako god protiv nekih naroda u EU, ali kako ulazu u znanje i mlade to je za PAF! Slusam francuza i suza mi kao Misi Kovacu kad se sjetim svoje, pa poslije kao pilici bez kvocke nakon diplome. Na milost i nemilost sistema, nije bitno sta znas, nego koga znas. Svabe cijene motivaciju, a mnogi nasi je imaju, zato je tako to, mi ne znamo vani nikog, ali oni znaju za nas.
Ne vjerujem da cu ikada vise raditi u zdravstvu, s tim sam zavrsio, a znanje cu primjeniti kao prvu pomoc, zlu ne trebalo, vec sam u staroj firmi reanimirao zenu, gdje nitko nije znao pruziti pomoc. Polozio sam prije tri godine i prvu pomoc u centru za prvu pomoc i vatrogastvo, vrijedi pet godina. Opcina me zvala da dodjem na tecaj, rekoh imam vec, oni ce, pa vi ste fleksibilni, heh, znam svoje mogucnosti i prioritete.
Vratimo se na hitnu.
Zvoni telefon, covid CT, hitno, kolege moraju obuci skafandere, folije, maske, kape, rukavice, opremio ih kao Armstronga i Aldrina i sta cu moram sam opet ostati, ma hajde, proslo je i to.
Kad pomislim, htio sam biti fizioterapeut, vjerovali ili ne. Na brodu, cruising, masiram, svaki drugi dan neki drugi otok na karibima, Kingston, Nassau, Martinique, St.Kitts, Havana itd.
Penzija, heh, Coconut Beach mozda.
To je moje sito i reseto.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/10/2021 : 21:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
To s maserima i kruzerima zajebi, To ti je sranje na kvadrat.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/10/2021 : 21:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:

Nemam morsku, ako na to mislis.
Ćaća mi na Galebu bio, brat isto, rodjo iz Splita kapetan duge plovidbe, ja znam plivati😁,hej, Dalmacija u mom oku. 😁

Frend godinama radio na kruzeru kao konobar, samoca jeste prisutna, strani ljudi uvijek, neka nova lica u rotacijama, neki izdrze, neki poslije na obalu zbog promjene, zeljni cvrstog tla.
Nisam ni mislio tako dugo biti na brodu, ovisi i kako bi bilo placeno, navodno od tipsa se zivi. Dobar stisak tijekom masaze i dobra napojnica. 😊

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/10/2021 : 21:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Ćaća mi na Galebu bio, brat isto, rodjo iz Splita kapetan duge plovidbe, ja znam plivati😁,hej, Dalmacija u mom oku. 😁

Frend godinama radio na kruzeru kao konobar, samoca jeste prisutna, strani ljudi uvijek, neka nova lica u rotacijama, neki izdrze, neki poslije na obalu zbog promjene, zeljni cvrstog tla.
Nisam ni mislio tako dugo biti na brodu, ovisi i kako bi bilo placeno, navodno od tipsa se zivi. Dobar stisak tijekom masaze i dobra napojnica. 😊

Ako se vidimo jednom ,popričamo o tome. Morska je jedna od manjih problema.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 14/10/2021 : 09:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
quote:

quote:

kako je ovo doba g. izgledalo po bolnicama prije korone? U čemu je razlika? U količini ljudi, strahu, mentali?

Samo sam 6 mjeseci radio u Njemackoj u glavnoj gradskoj bolnici grada Saarbrückena, bio sam cesto sam zaduzen za ambulantne, hitne, bolnicke, pa jos ako zvrcnu sa intezivne za poslikati postoperativne. Osoblje je cesto bilo iscrpljeno, pa bolovanja, ja sam uvijek bio sa bar jednom kolegicom, jer sam dosta svapskog trebao obnoviti kroz pricu, jer sam tada vise ucio francuski.
Bilo je posla, ali ne da se ubijes kao sada, tijekom staza, hajde zahvaljujuci digitalizaciji u radiografiji snimanja se mogu brze realizirati, obraditi snimke i slati konziliju na ocitanje. Kad jedan njemacki grad tek u lipnju 2015 dobiva digitalnu opremu u bolnici za rentgen, onda se ne cudim zasto saveznu pokrajinu Saarland nazivaju zabiti. Svi nasi dijasporci hrle najvise u Bayern, miris love, oktoberfesta, jet seta i nogometa. Ex-yu bivse medicinsko osoblje nalazi tamo poslove, jer zjape odjeli poluprazni. Vise je placeno, ali i troskovi su veci za stanove. Ali ne zeznu ni cent, niti im kasni dana placa.

Sad ove godine na hitnoj nas trojica, ja sam na dvotjednom stazu da se zna, jos radim kao Alan Ford za opcinsku cvjecarnicu😁,u pola sata rijesimo 30 pacijenata, jesmo se posteno smorili, satrali, ja prozivam saljem ljude u kabinu, drugi priprema, stavlja kazetu, treci na konzoli priprema dosje, snimku, zoom-zoom, fiju-fiju!
Koji osjecaj kad je prazna cekaonica kad ekran na kompu ne radi "plop!" da je upisan novi pacijent, znas da si napravio dobar posao. Mi u znoju, sa maskama na licu, ono popili smo vode i sve ok, veli lega za nekoga izvan struke jedno vrijeme sam se pokazao izvrsno. Ah, gle, lijepo cuti, izgubio sam kontakt sa novom tehnologijom CT-a,spiralni ima bar 50 programa, ja sam radio sa starim CT-om u Hr koji je imao mozda samo 10 programa. U smjeni ne mogu raditi jer mi fali taj CT, a samo na hitnoj da radim u jednoj smjeni na rtg nema sanse, po kolektivnom moram u smjene. Njemci su mi mogli dati to sve, ali zbog manjka ljudi morao sam biti dezuran za narucene, hitne, bolnicke i post-op. Nikad nisam dosao do spiralnog Siemensa. Mogao sam ostati ,ali ja nisam htio bilo mi daleko voziti.
A tijekom studija u zgbu nismo mogli svi studenti nauciti ista konkretno niti na praksi niti na stazu. Kad cujem kolegu Francuza kako oni imaju praksu, kako oni ulazu u znanje i bez jake prakse i potpisa nema izlaska na ispit i nema diplomskog. Kod nas je tako slaba praksa nazalost, jedino sestre najvise nauce i specijalisti, pokupe znanje i idu gdje je bolje, ostali kako tko.
Moze netko reci kako god protiv nekih naroda u EU, ali kako ulazu u znanje i mlade to je za PAF! Slusam francuza i suza mi kao Misi Kovacu kad se sjetim svoje, pa poslije kao pilici bez kvocke nakon diplome. Na milost i nemilost sistema, nije bitno sta znas, nego koga znas. Svabe cijene motivaciju, a mnogi nasi je imaju, zato je tako to, mi ne znamo vani nikog, ali oni znaju za nas.
Ne vjerujem da cu ikada vise raditi u zdravstvu, s tim sam zavrsio, a znanje cu primjeniti kao prvu pomoc, zlu ne trebalo, vec sam u staroj firmi reanimirao zenu, gdje nitko nije znao pruziti pomoc. Polozio sam prije tri godine i prvu pomoc u centru za prvu pomoc i vatrogastvo, vrijedi pet godina. Opcina me zvala da dodjem na tecaj, rekoh imam vec, oni ce, pa vi ste fleksibilni, heh, znam svoje mogucnosti i prioritete.
Vratimo se na hitnu.
Zvoni telefon, covid CT, hitno, kolege moraju obuci skafandere, folije, maske, kape, rukavice, opremio ih kao Armstronga i Aldrina i sta cu moram sam opet ostati, ma hajde, proslo je i to.
Kad pomislim, htio sam biti fizioterapeut, vjerovali ili ne. Na brodu, cruising, masiram, svaki drugi dan neki drugi otok na karibima, Kingston, Nassau, Martinique, St.Kitts, Havana itd.
Penzija, heh, Coconut Beach mozda.
To je moje sito i reseto.

[/quote]
Emire, već sam se istusirao od ove tekme ... ali evo shuta ...

Opet ste lijep primjer da se posao moze i da ima ljudi koji ga zele obavit kako se spada. Opisali ste i greške u koracima tj.pomanjkanje, i to ogromno, prakse za vrijeme školovanja. Pomanjkanje te prakse sa ljudima u zdravstvu, ide u dvokorak zajedno sa pomanjkanjem prakse i ljudima u životu. Emire, vi se barem mrdate, pomazete, skupljate znanje. Ali jos uvijek gledamo kako uspaničen umiruje uspaničenog. Slepac slepca šlepa. Ukoliko ih se jos i "dobrovoljno" prisili da sjede po sobičcima, cjepljeni i siti, operacija "Volim logor - jer logor voli mene" je uspjela.

Sami ste opisali raspad zdrav. sistema zbog greške u koracima.

PS nema vise nikog na ovom igralištu. vama hvala na sudjelovanju uz milu parolu i zahvalnicu "važno je sudjelovati" koja je spala, kao loše priheftana plaćena reklama s Vilijevog brižnog dresa.

Puknite si još koju. Bilo tko. Beagea sve broji. Sve u isti koš...

Dovucite trampolin. Objesite se za obruč.
Istegnite se.

Jedan na jedan zna bit gadno.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 14/10/2021 : 09:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

To je bila i glavna stvar na koju su ovi što rade na covid odjelima imali primjedbe.
Šta im je najteže i zašto su toliko opterećeni poslom - jer moraju nositi te skadandere ispod kojih se znoje i teško disaju.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 14/10/2021 : 09:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
Jeste ikad ovo vidjeli.
Kareem je rastočio DR.J-a ko Mozart kajdanku.
https://youtu.be/LBdx8K5qb7A

Uzasno za gledat, ali vrijedi vidit kako Jabar ne daje popusta ni rekreativno.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 14/10/2021 : 09:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
u jebenti pred kraj postane napeto ...
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1848 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/10/2021 : 10:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message
quote:

quote:

Hahaha
Jesi me nasmijao sad sa ovim, hvala
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/10/2021 : 12:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

Poli, Papak je bolji od Vojne. Istina, ni on mi nije onaj vrh koji tražim. Da, ni tu se ne otpuštaju sve hrvatske kočnice, pa i Srbi mogu to čitati.
No, i jedan i drugi strip sam čitao davno. Kolko sad ima, pet, šest, sedam godina? Osam? Devet? Nemam pojma. Nisu mi friški i detaljno o njima ne mogu. Vidim da je sad i Vojna na papiru, to je uopće uvjet da bude dobro.
Papka ću ponoviti jednom, Vojnu ako nađem. Prije svega, već se jedno vrijeme spremam za - LOVCI NA ČAPLJE. To moram provjeriti, jer se ispostavilo kao najbolji hrvatski strip, ili jedan od dva.

Frano,
ne sjećam se tog motiva Vojne: humanist brine o svemu.
Ali humanisti su meni - piši me vrit.
Postoje humanisti i superhumanisti. Ja sam prije to, superhumanist.
Superhumanist brine za ljude, ali na uvrnut način. Ljudi su navikli na obične humaniste, odnosno na prazne, lažne pričice Vilija Beroša i ekipe. Neki znaju da su to lažne priče, patvoreni život, drugi pak ne znaju. Tu ima puno milenih: mileni kršćani, mileni građani, mileni brbljavci ljudskih prava i sve tako mileno. Superhumanist nema takta za takve, a ovi pak njega perfidno mrze. Onom sitnom zloćom profinjenih mrzitelja, ljevičarskih, prikraćenih.
Superhumanist ne vjeruje u perfektabilnost ljudskog roda, ne vjeruje u progres, u znanost, ne vjeruje u te utopijske ideologije. Njegov pristup ljudima je realidealizam i baca im u lice svu njihovu bijedu. Oni najbolji ga zato vole, a ovi drugi kipte. Superhumanisti uglavnom završe linčovani na vješalima.

O kojim točno kočnicama pričaš?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7453 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 14/10/2021 : 13:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message
He, hehe. Tooo, Mlađane. Toooo! Pevaj!!!!
Čim nema Stinky-ja, odma ovde propuh zavlada.
Fali malo Stinkač, Pikač, ne?

Ovi drugi su svi mnogo ozbiljni španeri.
A ozbiljno im jedino fali humora i duha :)

Stinky jednostavno sija :)
I to vam je tak.

Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000