forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 19:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

O razlici između absolutnog i relativnog u Izraelu sam več stavio link, evo ga još jednom https://twitter.com/TakethatCt/status/1441405239870070787, na kratko - kako se povečava udio cjepljenih, naročito kod visokih postotaka, na nekoj tački broj oboljelih i umrlih može biti čak i veči kod cjepljenih nego kod necepljenih. Za to su dva glavna razloga - prvo, "pool" potencialnih žrtava je kod cjepljenih toliko veči, da i kod drastično nižeg postotka mogučnosti da oboliš, dobiješ iste brojeve kao kod necjepljenih, a drugi razlog je taj, što su na udaru težih oblika bolesti stariji ljudi, a koji su opet u večoj mjeri u cjepljenoj populaciji.
Prava razlika između cjepljenih i necjepljenih se vidi tek, kad se brojevi preračunaju ne na cjelu populaciju, več posebno zna cjepljene i necepljene, a još više kad s uporede brojevi inficiranih sa hospitaliziranima i umrlima za obije grupe (ispod je jedan thread sa detaljnim podacima za SAD)

Kod ovih famoznih brojeva umrlihu Engleskoj, koje pumpaju antivakseri, tu su dva threada FT-ova analitičara Burn-Murdocha, koji je pronašao grešku u izračunu podataka https://twitter.com/jburnmurdoch/status/1448601433989947392 i https://twitter.com/jburnmurdoch/status/1447617163326545928 (malo šira analiza više država), Nakon što su Rogan i slični dezinformatori te pogrešne podatke oberučke prihvatili, a svi njihovi sljedbenici, obožavatelji i ostali istraživači(https://twitter.com/tarsins/status/1448250814833778692) nizvodno sve to progutali ko majčino mljeko, badava je sad prikazati realne podatke https://twitter.com/PaulMainwood/status/1449062935469379589

Još vax vs. antivax u SAD https://twitter.com/sailorrooscout/status/1449008707908644880 ...

... ili nakratko https://twitter.com/AmoneyResists/status/1448223249570144258

Još razbibriga j za sve forumaške Briane https://twitter.com/ooohglobbits/status/1449029366789378066

Ovo na žalost nije vic - koliko novca su kriminalci zgrnuli na ivermektinu, sasvim je moguče, da je cjela ta priča obična prijevara (jedino je čudno kako je to promaklo dežurnim skepticima i istinoljupcima)
https://time.com/6104407/ravkoo-pharmacy-ivermectin-covid-19-ppp-loan/

Ne želim tvrditi suprotno od tebe. No činjenice su činjenice, nije ovo
toliko opaka bolest. Kako kažeš neki bi umrli ili ovako ili onako jer su imali zdravstvene probleme.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26043 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/10/2021 : 19:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavilo podatke o smrtnosti u Republici Hrvatskoj za prošlu, 2020. godinu.

Na prvom mjestu uzrok smrti su bolesti kardiovaskularnog sustava, od kojih je umrlo 22 817 osoba.

Na drugom mjestu su bolesti raznih oblika karcinoma, od čega je umrlo 13 508 osoba.

Na trećem mjestu su bolesti endokrinog sustava, od čega je umrlo 4 735 osoba.

Na četvrtom mjestu je uzroka smrti su posljedice oboljenja virusa COVID-19, od čega je umrlo 4 478 osoba.

Meni je ovo više nego zabrinjavajuće. Obična prehlada na četvrtom mestu po smrtnosti?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 19:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Ja sam imao gadan slučaj sa gripom, nisam se nikad cijepio protiv gripe. Tada nije postojala bilo kakva propaganda, ali recimo da me je doktor savjetovao da se cijepim protiv gripe tada nakon tog iskustva možda bih se i cijepio. U to vrijeme sam bio puno gluplji manje sam znao ali ne bih pogriješio jer cjepivo protiv gripe ne stvara probleme.

I sada ne bi pogrešio,ali su te silni teoretičari zbunili. Očigledno je da si tada bio mnogo manje glu,da iskoristim tvoje reči..
Ja se nikada nisam vakcinisao protiv gripa,a verovatno ni neću. To da vakcina protiv gripa ne stvara probleme je netačno. SVAKA vakcina nosi određan rizik, kao što SVAKI lek nosi rizik. Samo što je taj rizik mnogostruko manji od onog koji nosi bolest.

Dobro vjerojatno nus pojave stvara i cjepivo protiv gripe ali ovo izgleda stvara podosta nekih nus pojava pa ima i smrtnih slučajeva. Nisam čuo da je netko umro od cjepiva protiv gripe. Možda je, ne znam.

Ne bih rekao da sam pao pod utjecaj teoretičara zavjere iako sam po tom pitanju sada labilniji nego prije, mogao bih pasti. Do sad sam razmišljao zdravim razumom. Po meni je puno manje argumenata za cijepljenje a više protiv.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 16/10/2021 : 19:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:

quote:

Kakve činjenice, pokušavam shvatit? Jednostavno ne razumijem ako je netko umro kako ga je nešto zaštitilo. Volio bih odgovor na to.

Od 100 ljudi koji umru, njih 90 nije bilo vakcinisano. Njih 10 jeste.
Vakcina ne štiti 100%, ali štiti prilično. Ne znam šta u tome nije jasno. Od 100 vakcinisanih koji ipak dobiju koronu, njih 90 neće imati skoro nikakve ili blage simptome, njih nekoliko će imati teže simptome, a par njih će završiti u bolnici. Među kojima bi ti voleo da se nađeš?
Vakcina štiti od zaraze, teže je zaraziti se. Onda, ako neko ipak zakači virus, štiti od težih simptoma i odlaska u bolnicu.

A i kondomi ne štite 100% od polnih bolesti i neželjene trudnoće, već 97%, pa svejedno ih treba nositi. Po tvojoj logici nema potrebe koristiti ih, i treba savetovati sve da ih ne koriste. Čemu ih koristiti, ukoliko ne štite 100%?

Kad je napolju - 5°, ti obučeš jaknu i rukavice, staviš kapu, i svejedno ti je hladno. Znači da jakna i rukavice ne štite od hladnoće, nema potrebe oblačiti ih, isto tako možeš izaći u majici i šorcu, po tvojoj logici.

Možda još bolji primjer su kacige za motoriste - velika večina motorista pogine sa kacigom na glavi i po toj logici mogu se svi voziti bez kacige

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26043 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/10/2021 : 19:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Mnogo ljudi umire od gripa, a verovatno i neki broj i od vakcine protiv te bolesti. Kao što postoje negativne posledice od vakcine protiv drugih bolesti takođe.

Ukoliko se ne varam, pričam iz glave, smrtnost kod covida je 3%, smrtnost od vakcine protiv covida je 0.03%. Drugim rečima, hiljadu (to je otprilike tisuću po današnjem kursu) puta manja. Ne znam gde je tu argument protiv vakcine...

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 19:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavilo podatke o smrtnosti u Republici Hrvatskoj za prošlu, 2020. godinu.

Na prvom mjestu uzrok smrti su bolesti kardiovaskularnog sustava, od kojih je umrlo 22 817 osoba.

Na drugom mjestu su bolesti raznih oblika karcinoma, od čega je umrlo 13 508 osoba.

Na četvrtom mjestu je uzroka smrti su posljedice oboljenja virusa COVID-19, od čega je umrlo 4 478 osoba.

Meni je ovo više nego zabrinjavajuće. Obična prehlada na četvrtom mestu po smrtnosti?

Tko je utvrdio da li se radi o smrtnosti od kovida? Koliko mi je poznato ne rade se obdukcije, možda nisam upravu, možda se rade.
E sad tu smo na skliskom terenu, kad se netko cijepi pa umre vele od neke svoje bolesti je umro, ne tvrdim da nije. A kad neto umre a pozitivan je na koronu onda je umro od korone, kako sad nije umro od neke svoje bolesti ako u je imao i koja ga je mučila. Tko određuje od čega je čovjek umro?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26043 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/10/2021 : 19:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:

Kakve činjenice, pokušavam shvatit? Jednostavno ne razumijem ako je netko umro kako ga je nešto zaštitilo. Volio bih odgovor na to.

Vakcina ne štiti 100%, ali štiti prilično. Ne znam šta u tome nije jasno. Od 100 vakcinisanih koji ipak dobiju koronu, njih 90 neće imati skoro nikakve ili blage simptome, njih nekoliko će imati teže simptome, a par njih će završiti u bolnici. Među kojima bi ti voleo da se nađeš?
Vakcina štiti od zaraze, teže je zaraziti se. Onda, ako neko ipak zakači virus, štiti od težih simptoma i odlaska u bolnicu.

A i kondomi ne štite 100% od polnih bolesti i neželjene trudnoće, već 97%, pa svejedno ih treba nositi. Po tvojoj logici nema potrebe koristiti ih, i treba savetovati sve da ih ne koriste. Čemu ih koristiti, ukoliko ne štite 100%?

Kad je napolju - 5°, ti obučeš jaknu i rukavice, staviš kapu, i svejedno ti je hladno. Znači da jakna i rukavice ne štite od hladnoće, nema potrebe oblačiti ih, isto tako možeš izaći u majici i šorcu, po tvojoj logici.

Možda još bolji primjer su kacige za motoriste - velika večina motorista pogine sa kacigom na glavi i po toj logici mogu se svi voziti bez kacige

Ma ima milion takvih primera, ukoliko ćemo da koristimo tu iskrivljenu logiku. Ali ljudima je važnije da ih neko ne čipuje.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 19:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:

Nije dobar primjer, baš naprotiv katastrofalan, ovo je više za onaj primjer cijepljen i umro od neke svoje bolesti. Jedini dobar primjer, za sada, je usporedba sa kondomom.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26043 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/10/2021 : 19:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

quote:

quote:

Tko je utvrdio da li se radi o smrtnosti od kovida? Koliko mi je poznato ne rade se obdukcije, možda nisam upravu, možda se rade.
E sad tu smo na skliskom terenu, kad se netko cijepi pa umre vele od neke svoje bolesti je umro, ne tvrdim da nije. A kad neto umre a pozitivan je na koronu onda je umro od korone, kako sad nije umro od neke svoje bolesti ako u je imao i koja ga je mučila. Tko određuje od čega je čovjek umro?

Verovatno isti oni koji odlučuju da li je neko umro od bolesti kardiovaskularnog sistema, a ne od posledica tog oboljenja.

Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 16/10/2021 : 19:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
quote:

prokleti plaćenički hrvatski zavod za javno zdravstvo i stožeraški ravnatelj Capak je slučajno otkrio istinu koju mainstream mediji prešućuju:

u hrvatskoj kardiovaskularni lobi s pripadajućim farmaceutskim odrađuje najbolji posao, dva koplja su ispred covid/farmaceutske/bill gates/soros depopulacijske čip mafije.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 16/10/2021 : 19:31:22  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:

A koliko je bruto razlika od 2019 (ili od prosjeka zadnjih 5 godina)?
Koliko ih je umrlo od cjepljenja - dva, jedan, nula zarez tri ?

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 16/10/2021 : 19:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
US Treasury deputy sec warns unvaxxed Americans that shortages will continue until EVERYONE is jabbed:
https://www.rt.com/usa/537637-supply-chain-covid-unvaccinated-biden/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/10/2021 : 19:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:

quote:

Uvijek treba gledati malo širu sliku.
Ovi što su prema novim direktivama WHO "umrli zbog COVIDA" u 95% ili više su bili kronični bolesnici sa drugim bolestima i ako bi objavili i prosječno doba umrlih po tim kategorijama, siguran sam da ne bi bilo nekih razlika izmedju tih 4 kategorija.

Sve su to smrti uzrokovane uglavnom zbog nezdravog životnog stila modernog "hormonsko modificiranog" čoveka, kako kaže neki doktor.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 19:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Verovatno isti oni koji odlučuju da li je neko umro od bolesti kardiovaskularnog sistema, a ne od posledica tog oboljenja.

Ako nema obdukcije onda ne. A i da ima tko je taj koji može reći u jednom slučaju sad je neka bolest a sad je kovid tko je taj tko važe između dvije opasnosti koja je presudila? Opet je sklizak teren i mogućnost manipulacija. Vraćamo se na ono kad su potplaćivali siromašne obitelji da pristanu na to kako je njima bliska osoba umrla od kovida.

Edited by - Kruger on 16/10/2021 19:43:08
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 19:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by GGG

quote:

quote:

Ma ima milion takvih primera, ukoliko ćemo da koristimo tu iskrivljenu logiku. Ali ljudima je važnije da ih neko ne čipuje.

Ja sam stavio video u kojem se prikazuju rezultati obdukcije umrle osobe a bila je cijepljena. Liči na teoriju zavjere, ja sam skeptičan ali djeluje zabrinjavajuće.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 16/10/2021 : 19:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
Spain's Health Minister declaring we are keeping masks TO CONTROL FLU:"Masks are here to stay, at least as long we have INFLUENZA, or OTHER autumn viruses":
https://www.twitter.com/plaforscience/status/1448385189739126791

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 16/10/2021 19:47:03
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 19:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
U biti kad čitam ovo što kaže corto i ono što govori GGG za Izrael njihovi stavovi su isti/slični iako su na različitim stranama. U stvarnosti su uglavnom problem već prijašnje bolesti.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26043 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/10/2021 : 19:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Neko je spominjao citat iz Biblije. Da nije:

"Ne objašnjavaj. Ljudi čuju samo ono što žele da čuju."

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 16/10/2021 : 19:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Uuuu, opet nešto novo, HORMONSKA MODIFIKACIJA (ovoaj topic je dušu dao za svakojake nove rječi). Prva pitanja se otvaraju sama po sebi - koji hormoni (ako su kakvi seksualni, gdje se prijavim!), koje modifikacije (treča ruka, treče mudo,.. treče oko!) i koji ljudi (muški, ženske, djeca, odrasli, Kinezi, Šveđani.... Dankinje!)

Ako se dobro sječam u prvom Deus Ex-u su te ganjali nekakvi "hormonsko modificirani" agenti

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/10/2021 : 19:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Ako nema obdukcije onda ne. A i da ima tko je taj koji može reći u jednom slučaju sad je neka bolest a sad je kovid tko je taj tko važe između dvije opasnosti koja je presudila? Opet je sklizak teren i mogućnost manipulacija. Vraćamo se na ono kad su potplaćivali siromašne obitelji da pristanu na to kako je njima bliska osoba umrla od kovida.

Obdukcije se uglavnom ne rade.
Kod nas u Sloveniji direktiva je bila da svako ko je umro od bilo ćega a imao je pozitivan test na koronu u periodu 14 dana prije smrti, onda se stavljao uzrok smrti covid.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/10/2021 : 20:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Uuuu, opet nešto novo, HORMONSKA MODIFIKACIJA (ovoaj topic je dušu dao za svakojake nove rječi). Prva pitanja se otvaraju sama po sebi - koji hormoni (ako su kakvi seksualni, gdje se prijavim!), koje modifikacije (treča ruka, treče mudo,.. treče oko!) i koji ljudi (muški, ženske, djeca, odrasli, Kinezi, Šveđani.... Dankinje!)

Ako se dobro sječam u prvom Deus Ex-u su te ganjali nekakvi "hormonsko modificirani" agenti

Eto, ovog doktora sam slušao, uglavnom je priča o inzulinu.
Ima i poveznica sa čitavom covid situacijom, kakva je logika moderne medicine, da se "pacijente" sa visokim holesterolom odmah stavlja na statin terapiju.
Sada bi kod covida farma industrija lječila čitavu planetu sa mrna terapijama 2 puta godišnje.
https://www.youtube.com/watch?v=Yo-IL-LH5FQ

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/10/2021 : 20:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Najjače je bilo kad su pričali na početku pandemije da kokain pomaže i ubija virus.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 20:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Moram te malo ispraviti. Nisam za bolest mislio kao prehladu već za ovaj teror koji nam rade. Isprava su sve živo trpali pod kovid na pcr testu i upalu pluća i svašta nešto.
Ako izuzmemo nagađana da li je ovaj službeni podatak točan statistički gledano smrtnost od kovida na ukupan broj stanovnika RH je ispod 1 posto. Zašto terorizirati narod tolikim besmislenim mjerama ako on statistički gledano nije previše ubojit. Za cijepljenje također, to bi trebao biti odabir svakog ponaosob, a ne nekakvo plašenje i potiha prisila.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17308 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2021 : 20:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

quote:

Obdukcije se uglavnom ne rade.
Kod nas u Sloveniji direktiva je bila da svako ko je umro od bilo ćega a imao je pozitivan test na koronu u periodu 14 dana prije smrti, onda se stavljao uzrok smrti covid.

To sam si mogao i misliti. Vjerojatno je i kod nas tako.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/10/2021 : 20:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Za risara i ekipu https://www.imdb.com/title/tt6022266/?ref_=nv_sr_srsg_0 Film je izaša malo prije epidemije,više drama nego hororac. zanimljivo je da je zabranjen u Venezueli zbog podjebavanja sistema.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000