forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, stanje na skladištu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 133

vukozec
Advanced Member

5025 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 26/10/2021 : 11:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Također nisam baš fan, Jodo mi je prezasićen sa simbolikom i jeftinim šokovima kroz gadarije. No ipak ću dati šansu i još ponečemu od onoga što nisam čitao/gledao, te ponoviti ono glavno da vidim kako mi sada sjeda. Možda tu ipak ima dovoljno žita u kukolju da se ne može cijeli opus otpisati tek tako jednom generalnom ocjenom.

Edited by - vukozec on 26/10/2021 11:48:35
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5046 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 26/10/2021 : 12:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Većina radova mu jeste takva i teži da šokira, Moon Face nije takav doduše. Pietrolino i Alef-Thau bi isto bili primeri "netipičnih" Alejandrovih radova
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27195 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/10/2021 : 12:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Meni je Jodo težak preserator.
Inkal i cili taj svit su mi OK, velika većina ostaloga čisto preseravanje i traženje pozornosti bespotrebnin šokiranjen.
Bouncer mi je recimo teška sprdačina, Borgia u kombinaciji sa pedofilčinon Manaron užasno iritantna.

+1

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 27/10/2021 : 05:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inkal i cili taj svit su mi OK, velika većina ostaloga čisto preseravanje i traženje pozornosti bespotrebnin šokiranjen.
Bouncer mi je recimo teška sprdačina, Borgia u kombinaciji sa pedofilčinon Manaron užasno iritantna.

Vecinom delimo misljenje, s tim sto totalno kontra mislim za Bouncera. Ima gadarija, ali po meni izdrzljivo, ali mi je prica super. Bolj od Marsala Basa 3 puta
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7470 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 28/10/2021 : 08:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Evo i novog, ovaj put nešto siromašnijeg otkupa:

Cyril Pedrosa: Zlatno doba
Frank Pe: Zoo
Laurent Bollee: Bomba
Ugo Bienvenu: Postavke sustava

Sve x 151.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/10/2021 : 08:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pas mater, sve se premišljam bi li uzeo Bombu za interliber jer me preview nije baš oduševio, no opet mi je dovoljno intrigantna, ali izgleda da bih sad ipak mogao za svaki slučaj.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1897 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 28/10/2021 : 09:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
Jbo ih otkup, pa kako uvijek otkupe ono što ja nemam?!

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21468 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/10/2021 : 09:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
boli vas u Kroaciji dupe - većinu fibrinog kataloga,ako sam dobro razumeo,možete uzeti u biblioteci.Da imam tu mogućnost,verovatno bih kupovao tek petinu onoga što uzimam.
Tako je recimo kod srpskih stripova - sve ono što mi je dostupno u biblioteci ne kupujem.Osim masthevuša,a njih i nije previše.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/10/2021 : 09:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E jebiga anto, lipo je to kad živiš u velikom gradu. Kad si u malom mistu nemaš tu opciju.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6374 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/10/2021 : 09:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

boli vas u Kroaciji dupe - većinu fibrinog kataloga,ako sam dobro razumeo,možete uzeti u biblioteci.Da imam tu mogućnost,verovatno bih kupovao tek petinu onoga što uzimam.
Tako je recimo kod srpskih stripova - sve ono što mi je dostupno u biblioteci ne kupujem.Osim masthevuša,a njih i nije previše.

A zato ja i kupujem dosta probrano (neke stripove i knjige baš želim imati u kolekciji), u početku sam navalio na kupnju dok nisam skužio da je otprilike 99% Fibrinih naslova dostupno u gradskoj knjižnici. Za pretplatu od 50kn godišnje, debelo se isplati.
A meni je i prostor počeo biti problem.
Žao mi je što i od drugih ne otkupljuju u toj mjeri.
@Paka: Baš šteta, u Ri ima svega. Ti si u Ma ako sam dobro skužio.
Ironično da imate festival stripa, a nema stripova u gradskoj knjižnici...

EDIT. Eh da, meni nije nikakav problem čitati strip na tabletu, ali opet papir je papir i draži su mi i strip i knjiga na papiru.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 28/10/2021 09:34:25
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1494 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 28/10/2021 : 09:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Zadar ima odličnu knjižnicu, ja praktički svaki nepoznati strip prvo sačekam tamo i onda, ako mi se svidi do mjere da mora u privatnu kolekciju, ide se u kupnju.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21468 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/10/2021 : 09:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

E jebiga anto, lipo je to kad živiš u velikom gradu. Kad si u malom mistu nemaš tu opciju.

da,u pravu si

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27195 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/10/2021 : 09:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
U Splitu odjel za stripove vodi stripaš pa ima skoro sve.🙂

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6374 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/10/2021 : 09:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
E da, zab sam napomenut da je kod nas npr problem uspjet posudit bilo što novije u knjižnici.
Ja se uvijek pomirim da ni ne pokušam dok ne prođe kakvih 9mj od izlaska...osim ako ne naletim slučajno.
Pa kad npr krene neka serija po knjizi....zaboravi da ćeš je posuditi u slj godinu dana (u bilo kojoj od mislim 10ak gradskih knjižnica plus bibliobus, stripovi su inače samo u glavnoj, u ostalima je samo Gašo, Asterix, Spirou i još nešto sitno, ugl dza mlađi uzrast...), postoje rezervacije ali se plaćaju...ne znam koliko jer ne mislim za to davat lovu.

Edited by - DiSkAcH on 28/10/2021 09:42:54
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/10/2021 : 09:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

postoje rezervacije ali se plaćaju...ne znam koliko jer ne mislim za to davat lovu.

10 kn ti je rezervacija knjige....

Edited by - sumohrvat on 28/10/2021 10:12:31
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1215 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 28/10/2021 : 14:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Evo i novog, ovaj put nešto siromašnijeg otkupa:
Cyril Pedrosa: Zlatno doba
Frank Pe: Zoo
Laurent Bollee: Bomba
Ugo Bienvenu: Postavke sustava
Sve x 151.

Tako je to s otkupom, loše za kolekcionare zbog brže nestašice, a odlično ako se želi prije pročitati i ne bacati novce.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5025 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/10/2021 : 15:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne nego boli vas dupe. Jer ako sam dobro razumio, većinu srpskih izdanja možete posuditi u knjižnici, a hrvatska izdanja možete kupiti u striparnici/knjižari, dok kod nas ne vrijedi obrnuto, srpskih izdanja gotovo da i nema u hrvatskim striparnicama/knjižarama. Očito je tko tu bolje prolazi ;)
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6374 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 28/10/2021 : 15:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Ne nego boli vas dupe. Jer ako sam dobro razumio, većinu srpskih izdanja možete posuditi u knjižnici, a hrvatska izdanja možete kupiti u striparnici/knjižari, dok kod nas ne vrijedi obrnuto, srpskih izdanja gotovo da i nema u hrvatskim striparnicama/knjižarama. Očito je tko tu bolje prolazi ;)

Za Sr i BiH izdanja tu je Osmo.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10524 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/10/2021 : 16:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

Vecinom delimo misljenje, s tim sto totalno kontra mislim za Bouncera. Ima gadarija, ali po meni izdrzljivo, ali mi je prica super. Bolj od Marsala Basa 3 puta

A neznan...
Prvi susret sa Bounceron san ima u Dagda izdanju prije 15 godina. Ne sićan se više cile priče, al znan da onaj klinac nezna držat pištolj, ode u planinu, najede se gljiva i vrati ka terminator. Ako se dobro sićan i ona učiteljica u koju je zaljubljen mu je rodica u prvon kolinu?
Posli san čita priču sa oninin likon sa sikiron u glavi???
Šta je najgore, Bouncer ka lik je skroz OK, moglo bi se oko njega složit dobrih priča. Kad već spominjemo Bassa, Bouncer mi je jači lik, al Bass mi je bolji strip.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3334 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 28/10/2021 : 18:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Ne nego boli vas dupe. Jer ako sam dobro razumio, većinu srpskih izdanja možete posuditi u knjižnici

Ma jok, ni blizu.
Malo se to mrda nabolje, ali realno imamo možda 5-10 odsto izdanja po bibliotekama od srpskih izdanja, zavisi naravno i od odeljenja do odeljenja kao i grada. U mnogima ni toliko.

Edited by - Red Marquis on 28/10/2021 18:23:18
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

449 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 29/10/2021 : 10:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče otkupa, Index objavio listu odbijenih naslova. Mene već uhvatila panika...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29497 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/10/2021 : 10:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Link?

Trouble will find me
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 29/10/2021 : 11:08:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
https://min-kulture.gov.hr/financiranje/odbijeni-programi-u-2021-godini/odbijeni-programi-otkup-knjiga-pregled-sa-stanjem-u-2021/otkup-knjiga-odbijeni-programi-pregled-sa-stanjem-u-listopadu-2021/21492

edit: ipak ima nešto od Fibre, ali niže na popisu, ne po abecedi

Edited by - zveles on 29/10/2021 11:09:38
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29497 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/10/2021 : 11:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ma znam to, ali on spominje Index, pa sam mislio da ima neki članak

Trouble will find me
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 29/10/2021 : 11:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ma znam to, ali on spominje Index, pa sam mislio da ima neki članak

Ima ovaj, ali ne na indexu

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/stigla-je-nova-lista-odobrenih-i-odbijenih-knjiga-za-otkup-za-narodne-knjiznice-ima-nekoliko-iznenadenja-20211025
Go to Top of Page
Page: of 133 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000