forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

Oki
Advanced Member

Croatia
5449 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 07/11/2021 : 23:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Pošto me filmovi novijeg datuma konstantno razočaravaju, tražio sam neke fimove koji su (po naslovu) ljubavne tematike kako bi ih pogledao sa ženom kada djeca odu na spavanje i evo u protekla tri dana pogledali smo dva filma za koja nikada nisam ni čuo.
Ženu su oba razočarala, dok sam ja za razliku od nje vrlo zadovoljan pogledanim.

Zanimljivo je to da sam pogodio dva filma praktički iste tematike, ako nisu isti, onda su bar vrlo slični…svaki od njih trunku lucidan na svoj način.

PUNCH DRUNK LOVE (2002)
[url=https://postimages.org/][/url]
Gledajući ovaj film, nekim (wtf) trenucima i situacijama ćete biti jednostavno oduševljeni zbog nekog snažnog umjetničkog dojma.
Ocjena zasluženih 9/10 od mene.

GOOD DICK (2008)
[url=https://postimg.cc/Mf20XYNk][/url]
…onako na prvu, učinilo mi se kao totalno amatersko niskobuđetni film, ali na kraju ispao vrhunski odrađeni posao koji prikazuje još jednu pomalo spaljenu ljubavnu priču.
Ocjena 8/10 od mene.

Edited by - Oki on 07/11/2021 23:17:14
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 07/11/2021 : 23:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Je l trazis samo novije ili u obzir dolazi i zlatno doba Holivuda?
Bez obzira, preporuka da pogledas sa, kako kaze Del Boj, boljom polovinom..

https://www.imdb.com/title/tt0053604/

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5449 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 07/11/2021 : 23:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Ne tražim novije samo iz razloga što me noviji filmovi gotovo svi razočaraju iako ću na preporuku pogledati sve što valja.
Što se filmova općenito tiče, mislim da ne postoji čovjek na forumu koji ih je pogledao manje od mene…ali nema sada potrebe preporukama hrpe filmova, jedan do dva najbolja u preporuci bi mi bilo dovoljno:)
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/11/2021 : 16:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

quote:
Originally posted by BeaGea

Pogledal Fuquin novi krimic, The Quilty. Prezadovoljan. Od pocetka tisucljeća nije snimil ovak majstorski režiran film.

Film nema previsoku ocjena jer se rietko kome gleda sat i ool jednog glumca u kadru, ali poruka filma je vrijedna gledanja.

Original mi je ipak bolji.

Nisam ga pogledel. Danci, osim von Triera, me nisu baš oduševili. Bilo je tu jedno vrijeme puno razvikanih naslova koji su tako tako (kaj je i vrijeme pokazalo). Filmovi poput Pusher, Festen, Jagten, U Kini jedu pse...

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1637 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 08/11/2021 : 17:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vice

quote:

Pogledal Fuquin novi krimic, The Quilty. Prezadovoljan. Od pocetka tisucljeća nije snimil ovak majstorski režiran film.

Film nema previsoku ocjena jer se rietko kome gleda sat i ool jednog glumca u kadru, ali poruka filma je vrijedna gledanja.

Original mi je ipak bolji.

Nisam ga pogledel. Danci, osim von Triera, me nisu baš oduševili. Bilo je tu jedno vrijeme puno razvikanih naslova koji su tako tako (kaj je i vrijeme pokazalo). Filmovi poput Pusher, Festen, Jagten, U Kini jedu pse...

Danski original The Guilty (Den skyldige) je izvrstan film. Gledao sam ga više puta. To je neobičan film, više kao dinamična monodrama, u kojem slike događanja nisu pred nama nego u nama. Film je matematički precizan i potresan. Američki remake ovog i mnogih drugih filmova često ne dostignu istu razinu kvalitete. Oni imaju jako dobre režisere i glumce, ali teško kopiraju atmosferu i ritam filma. Slično je bilo sa švedskim filmom Let the right one in u odnosu na američku verziju Let me in.
Mnogi američki gledatelji nisu navikli na titlove i radije će pogledati američki remake nego original, nažalost.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/11/2021 : 17:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Ne znam za Let the right one (nisam baš fan modernih filmova strave) ali znam da je Fincher snimil bolju ekranizaciju The Girl with the Dragon Tattoo od Opleva. Čak i od onih proširenih verzija. Šteta samo kaj nije (Fincher) snimil i ostale nastavke.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/11/2021 : 18:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula
Oni imaju jako dobre režisere i glumce, ali teško kopiraju atmosferu i ritam filma.

Ovo si odlično uočil. Danci su hladni to je razlog zasto mi ne leze. Ogoljeni su.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

koze123
Average Member

975 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 08/11/2021 : 21:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam za Let the right one (nisam baš fan modernih filmova strave) ali znam da je Fincher snimil bolju ekranizaciju The Girl with the Dragon Tattoo od Opleva. Čak i od onih proširenih verzija. Šteta samo kaj nije (Fincher) snimil i ostale nastavke.

Baš sam juče gledao Finčerovu verziju i osetno je slabija od švedske koju sam gledao pre koju godinu i koja je ostavila jako pozitivan utisak na mene. Pre svega Finčerova je previše brza, sa naglim prekidima ekrana gde se gubi na atmosferi otuđenog ostrva i izolovanosti, nedovoljno je radio na prikazu likova i na zalaženju u samu priču koliko je vremena posvetio scenama mučenja i gadosti. U suštini nedovoljno je koherentno ispričana radnja zato što se rasplinula na raznim mestima, gde se posle 2 sata filma pitaš "ko je ovaj lik što ga sad spominju?". Takođe, odnos Lizbet i Mikela je previše brzo eskalirao, nema nikakve gradijalnosti u tome niti autentičnosti.

Finčer je odličan za hladne filmove o izopačenostima i serijskim ubicama, zato i mislim da mu je ova adaptacija bila zanimljiva. Glumica iz švedske verzije mi je isto bila mnogo bolja (ako se ne varam Noomi Rapace je u pitanju).

Edited by - koze123 on 08/11/2021 21:53:12
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5537 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 08/11/2021 : 22:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
I na mene je originalna verzija ostavila jači utisak, pogotovo je bolje odrađena ona čuvena scena u hotelskoj sobi
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4072 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/11/2021 : 22:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Fincher nije snimil kompletnu pricu, tu je razlika.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4909 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 09/11/2021 : 14:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Odlgedah Tomu i Ubrzanje u bioskopu... u intervalu od mesec dana.

Vezati ovakva dva sranja od filma u roku od mesec dana je uspeh planetarnih razmera.

I da budemo jasni potpuno Toma je za Ubrzanje filmčina...

Avaj. Sta reci a ne zaplakati.

sangue navajo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2021 : 15:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Toma je sasvim ok film. Tipicni Bjelogrlic, malo kliseji, malo patetika, ali dobar film za sire mase.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/11/2021 : 15:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Svi ste gledali ovog Tomu? Mene film uopšte ne privlači da ga pogledam.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 09/11/2021 : 15:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Montevideo je bilo saharinsko populističko romantiziranje nostalgičarske mitomanije. Look & feel negdje na pola puta između zastarjelih Yu serija a la Velo misto i modernih reklama za pivo.
Ne vjerujem da je Toma drugačiji, pa ni mene ne zanima baš.

Edited by - vukozec on 09/11/2021 17:56:58
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/11/2021 : 15:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ne bih gledao tomu za 100 eura

za 200 bi se mogli dogovoriti

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4909 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 09/11/2021 : 17:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Realno 150.

sangue navajo
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/11/2021 : 17:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

The Rapture (1991)
https://www.imdb.com/title/tt0102757/

Gledao netko? Ako nista drugo, tu je milfara Mimi.

Full Body Massage (1995)
https://www.imdb.com/title/tt0113131/

Ali ovaj njezin sam bas volio. Samo jednom sam ga uhvatio na telki.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 09/11/2021 : 18:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Svi ste gledali ovog Tomu? Mene film uopšte ne privlači da ga pogledam.

Isti slucaj i kod mene. Vecina ga je pogledala i isplakala se.
Da sam ljubitelj narodne muzike, mozda bih i pogledao. Ovako nemam dodirnih tacaka sa tom tematikom, pa me i ne vuce da pogledam.
Verujem da je prepun patetike.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 15/11/2021 : 08:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
OVER THE TOP (1985.): Dugo vremena sam izbjegavao ovaj film jer mi je izgledao blentavo i nije me baš ni pretjerano tematski zanimao. ALI srećom sam se predomislio prošli vikend, baš me došla volja za neki stari Stalloneov film.

Stoji da je film podosta naivan, pomalo i budalast, ali je veoma uspješan na razini obiteljske priče popraćene s taman dovoljno humora da se zadrži potrebna količina vjerodostojnosti i, najbitnije, da gledatelj mari za likove.

Završni turnir u obaranju ruke je pravi guilty pleasure; prave su natjecatelje našli, a mnogi od njih su i lako moguće autentični divljaci-obarači.

Ne da mi se provjeravati tko je dečec koji je glumio Stalloneovog sina, ali mali je svakako rasturio. Odlična je i glazbena pozadina, što me još jednom podsjetilo da ovakve filmove danas više ne snimaju. 8/10 (objektivno je za 7/10, ali meni je bio istinski užitak gledati ovaj film pa dižem ocjenu)

P.S. Stallone se, izgleda, jako fura na Springsteena. Kapa, odjeća, njegov izgled, pa i neki izrazi lica... Ako izuzmemo nabildanost, u ovom filmu izgleda kao Springsteen na koncertima u 80-tima. Šteta da nije bilo Springsteena u soundtracku.

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/11/2021 : 21:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Pogledah jučer onaj Road House ,iz 1989. s pokojnim Swayzeom. Naiva,al nije skroz nesimpatično. 6/10

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12238 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/11/2021 : 22:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Pogledah jučer onaj Road House ,iz 1989. s pokojnim Swayzeom. Naiva,al nije skroz nesimpatično. 6/10

Uff to mi je jedan od omiljenih akcionih razbibriga filmova. Gledao sam ga mnogo puta na TVu kao klinac u poslepodnevnim terminima. Bas zabavan film s vrhunskim soundtrackom i jako dobrom glumackom podelom - Swayze, Sam Elliot, Ben Gazzara, ona plavusa...

Bas ima neku dobru atmosferu film, skoro pa vestern atmosferu. Glavni lik dolazi u mali gradic da resi probleme postenih stanovnika koje ugnjetava mocnik koji se ponasa kao da je taj grad njegova licna prcija.

Vrhunska scena seksa koja mi je ostala utisnuta u pamcenje (ovim sam bio fasciniran kao klinac, verovatno i zbog pesme Otisa Reddinga)

A muzika kida. Bluz rok bend slepog Jeffa Hayleya.

Edited by - going going on 15/11/2021 22:59:55
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/11/2021 : 20:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Prolazilo je svašta dok smo bili klinci.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 17/11/2021 : 13:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo. Meni je baš Road House pao napamet dok sam gledao Over the Top, točno mi je u istom rangu.
Kao dečec sam obožavao taj film.

“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 17/11/2021 : 19:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Last Night in Soho - solidan triler.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7342 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 17/11/2021 : 22:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Eternals - loše, loše i loše. Sprdačina s DC-jem i razvučena patetika. Uz to, ne možeš mi stavit Robba i Jona Snowa da govore "Sersi (Cersei) volim te."

And like that... he's gone.
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.42 seconds. Snitz Forums 2000