Author |
Topic |
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 18/11/2021 : 16:23:28
|
Biramo Top 50 stripova svih vremena po izboru članova stripovi.com.
PRAVILA: - Navedite između 20 i 50 vaših favorita. (20 je dovoljno, ne mora ih biti 50) - Naslove NE TREBA RANGIRATI, svaki naslov na pojedinačnoj listi vrijedi jednako. - Sami odredite kriterij po kojem ćete odabrati naslove u listu, hoćete li glasati za naslove koje smatrate najdražim ili najboljim ili najvažnijim ili nekakvim četvrtim. Sami procjenite koliko želite da vaša lista bude subjektivna, a koliko da bude "objektivna". U konačnici po kojem god kriteriju budete birali to jest vaša subjektivna lista i to je potpuno u redu i dobrodošlo. - Ukratko, navedite MINIMALNO 20, MAKSIMALNO 50 NERANGIRANIH naslova za koje smatrate da su najbolji/najvažniji/najdraži stripovi koje ste pročitali.
POSEBNA PRAVILA ZA SERIJALE: - Svi limited serijali aka miniserijali će se brojati kao jedan naslov i tako ih treba navoditi u pojedinačnim listama. - Način na koji će se brojati dugovječni (long-running) serijali će se procjenjivati od slučaja do slučaja. - "Evropski" tip serijala a la Alan Ford, Bonelli, Jeremiah, Asteriks, itd. računat će se kao JEDAN naslov, no tko želi (nije obavezno!) može prilikom navođenja u zagradama navesti DO 5 epizoda, pa će takvi serijali na završnoj listi imati navedene preporučene epizode koje su dobile najviše glasova. - Kod "američkog" tipa long-running naslova potrebno je navesti na koji dio serijala se misli. Npr. "na run tog i tog autora", "na taj i taj story arc", "na tu i tu limitiranu seriju". - Dakle "Batman" ili "Superman" se neće računati kao jedan entry već je potrebno ograničiti serijal po gornjem pravilu, a "Alan Ford" ili "Dylan Dog" se hoće računati kao jedan entry ali će uz takve naslove biti navedene top epizode. - Long-running mange će se računati po gornjem "evropskom" pravilu osim kod iznimki gdje to nema smisla. - Za granične slučajeve procijenite sami kako glasati. Npr. logično je da autorski novinski strip poput Calvina & Hobbesa bude jedan entry, dok naslov poput Tarzana je logičnije ograničiti.
REZULTATI: - Kad se skupi minimalno 50 pojedinačnih lista različitih članova zbrojit ću glasove i objaviti rezultate. - Ovisno o tempu pristizanja glasova možda to povećam na minimalno 100. - Konačni rezultat će biti lista Top 50 stripova koji su dobili najviše glasova stripovi.com članova (ovisno o količini pristiglih glasova možda to povećam na Top 100). - Ako ideja zaživi i dobijemo reprezentativni uzorak možda kontaktiram urednike sitea da se rezultati istaknu na stranici. - Ne morate žuriti sa prijavom vlastite liste, dok ne dobijemo kritičnu masu neću zbrajati rezultate, take your time. - Možete nastaviti slati liste i nakon objave rezultata. Ako ideja zaživi, listu ću periodički ažurirati sa novim glasovima. Također oni koji su već glasali mogu naknadno prijaviti svoju novu, izmjenjenu listu.
ZAMOLBE: - Možete navesti originalni ili domaći naslov nekog stripa, ali pokušajte biti što precizniji da ne bi bilo zabune i dupliranja naslova. Ukoliko je moguće navedite imena autora. - Slobodno pitajte sve što je nejasno i komentirajte pojedinačne liste, ali molim vas suzdržite se koliko god možete od off-topic i neozbiljnih postova da tema ostane pregledna.
PS: Ako netko iz kojeg god razloga ne želi javno postati svoju listu može mi ju poslati i na PM.
|
Edited by - manhunter on 12/12/2021 21:48:17
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 18/11/2021 : 17:16:44
|
Asteriks Alan Ford Ken Parker Talični Tom Poručnik Bluberi Priče s Divljeg Zapada Traper Keri Skalpirani 100 metaka Betmen Godina Nulta Betmen Ubilački vic Dardevil Ponovo rođen Korto Malteze Modesti Blejz Torpedo Gaša Braća Špageti V for vendeta Grad greha Svagdanja borba
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/11/2021 : 17:24:05
|
Ne razumin, zašto Zagor recimo ide ko kompletan strip, a Batman po epizodama? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Posted - 18/11/2021 : 17:46:51
|
Očekivao sam da će biti komentara na tu temu.
Batman neće biti po epizodama. Story arc ili run autora nije "epizoda". Navoditi pojedinačne epizode takvih američkih serijala, koji izlaze još malo pa 100 godina i promijenili su brojne koncepte i bezbrojne autore bilo bi bezmisleno. Nešto poput Dark Knight Returns se jednostavno mora uzeti kao zasebni entry. Sa druge strane Zagor je cijelo vrijeme konceptualno isti strip, no neće ni takvi serijali biti zakinuti, kao što sam naveo istaknut će se najznačajnije epizode. Nastojao sam naći nekakav najpošteniji kompromis koji će uzeti u obzir različite tradicije i koncepte stripa.
Na kraju krajeva, meni je logično da će mnogi na svojim listama staviti samo "Zagor" ili "Alan Ford" bez navođenja pojedinačnih epizoda, a ne očekujem da će mnogi staviti samo "Batman". (ps: Ono "američki" ili "evropski" tipovi serijala sam namjerno stavio pod navodnicima. To su samo okvirni opisi, sigurno postoje iznimke u konceptima s obje strane, pa ne uzimajte geografsko porijeklo kao presudan uvjet u svakom slučaju.) |
Edited by - vukozec on 18/11/2021 18:54:31 |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/11/2021 : 18:22:15
|
quote: Originally posted by vukozec
Očekivao sam da će biti komentara na tu temu.
Batman neće biti po epizodama. Story arc ili run autora nije "epizoda". Navoditi pojedinačne epizode takvih američkih serijala, koji izlaze još malo pa 100 godina i promijenili su brojne koncepte i bezbrojne autore bilo bi bezmisleno. Nešto poput Dark Knight Returns se jednostavno mora uzeti kao zasebni entry. Sa druge strane Zagor je cijelo vrijeme konceptualno isti strip, no neće ni takvi serijali biti zakinuti, kao što sam naveo istaknut će se najznačajnije epizode. Nastojao sam naći nekakav najpošteniji kompromis koji će uzeti u obzir različite tradicije i koncepte stripa.
Na kraju krajeva, meni je logično da će mnogi na svojim listama staviti samo "Zagor" ili "Alan Ford" bez navođenja pojedinačnih epizoda, a ne očekujem da će mnogi staviti samo "Batman". (ps: Ono "američki" ili "evropski" tipovi serijala sam namjerno stavio pod navodnicima. To su samo okvirni opisi, sigurno postoje iznimke u konceptima s obje strane, pa ne uzimajte geografsko porijeklo kao prwsudan uvjet u svakom slučaju.)
Tjah, idalje mislim da bi bilo bolje i Bonelli recimo po epizodama jer mislim da takvi serijali imaju puno više osrednjih i loših epizoda nego dobrih te stoga ne bi smio biti problem izvući recimo 5 najboljih epizoda za svakog tog lika. Al ajde, nema veze, idemo po tvome onda
Moja lista, radi preglednosti podijeljeno po "scenama":
AMERIČKI SUPERHEROJSKI: - Animal Man by Grant Morrison (Grant Morrison / Chaz Troug, Doug Hazelwood) - Batman by Grant Morrison (Grant Morrison / razni crtači) - Batman: The Dark Knight Returns (Frank Miller / Klaus Janson) - Batman: Year One (Frank Miller / David Mazzucchelli) - Miracleman (Alan Moore / razni crtači) - New Frontier (Darwyn Cooke) - Superman: All Star Superman (Grant Morrison / Frank Quitely) - Swamp Thing by Alan Moore (Alan Moore / razni crtači) - Watchmen (Alan Moore / David Lloyd)
AMERIČKI OSTALO: - 100 Bullets (Brian Azzarello / Eduardo Risso) - Criminal (Ed Brubaker / Sean Phillips) - Donald Duck & Uncle Scrooge by Carl Barks (Carl Barks) - Donald Duck & Uncle Scrooge by Don Rosa (Don Rosa) - Fables (Bill Willingham / Mark Buckingham, razni crtači) - From Hell (Alan Moore / Eddie Campbell) - Grendel Tales: Devils and Deaths (Darko Macan / Edvin Biuković) - Hellboy (Mike Mignola / razni crtači) - Hogar Strašni (Dick Browne) - Preacher (Garth Ennis / Steve Dillon) - Prophet (Brandon Graham / razni crtači) - Richard Stark's Parker (Darwyn Cooke) - Sandman (Neil Gaiman / razni crtači) - Sin City: The Hard Goodbye (Frank Miller) - The Walking Dead (Robert Kirkman / Tony Moore, Charlie Adlard)
AMERIČKI (ALTERNATIVA): - Bone (Jeff Smith) - Maus (Art Spiegelman) - Sigurna Zona Goražde (Joe Sacco)
MANGA: - 20th Century Boys (Naoki Urasawa) - Dragon Ball (Akira Toriyama) - Buddha (Osamu Tezuka) - Daleko Susjedstvo (Jiro Taniguchi) - Spomenar Mog Oca (Jiro Taniguchi) - Vrh Bogova (Jiro Taniguchi)
FRANCUZI: - Arapin Budućnosti (Riad Sattouf) - Asterix (Rene Goscinny / Alberto Uderzo) - Blacksad (Negdje među sjenama, Arctic nation, Crvena duša) - Blueberry: Saga o konfederacijskom zlatu (Jean-Michel Charlier / Jean Giraud) - Dani Što Nestaju (Timothe Le Boucher) - Inkal (Alexandro Jodorowsky / Moebius) - Naša Majka Rat (Kris / Maël) - Perzepolis (Marjane Satrapi) - Potez Kredom (Miguelanxo Prado) - Svagdanja Borba (Manu Larcenet)
OSTALO: - Eternaut (Hector German Oesterheld / Francisco Solano Lopez) - Spaghetti Brothers (Carlos Trillo / Domingo Mandrafina)
TALIJANI: - Dylan Dog (Sjećanje na nevidljivog, Dugački pozdrav, Posljednji čovjek na zemlji) - Ken Parker (Balada o Pat O'Shane, Lovčeva Lily, Dah i San) - Nathan Never (Dvostruka budućnost, Odiseja u budućnosti, Nova budućnost, Posljednji val, Ljudi sjene) - Tex Willer (Krv na Coloradu, Carsonova prošlost, Urota protiv Custera) - Zagor (Divovi dobra i zla, Nestali istraživač, Kraken, Sjene nad Darkwoodom, Pakao živih) |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 18/11/2021 18:24:59 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 18/11/2021 : 18:26:58
|
Šta ću kad volim liste, i uvek ih imam u excelu zapisane
From Hell Watchmen Prince Valiant Rocky (Martin Kellerman) V for Vendetta Hate Calvin & Hobbes Fritz the Cat Corto Maltese Le Combat Ordinaire (Svagdanja Borba) Palestine Maus: A Survivor's Tale L`Arabe Du Futur (Arapin budućnosti) Scott Pilgrim Asterix La profezia dell'Armadillo (Zerocalcare 1) Ogni maledetto lunedì su due (Zerocalcare 3) Batman-The Killing Joke Batman Dark Knight Returns Batman: Year One Aldebaran Betelgeuse Legija Nepromočivih Maximum minimum wage (Bob Fingerman) De Cape et de Crocs (Plašt i očnjaci) League of Extraordinary Gentlemen Blueberry Garulfo Peter Pan (Regis Loisel) Box Office Poison Ile etait une fois en France (Bilo jednom u Francuskoj) Clerks Persepolis American Born Chinese Gaston Apocalypse Nerd (Peter Bagge) Le retour à la terre (Povratak Zemlji) Chroniques de Jérusalem (Guy Delisle) Pyongyang: A Journey in North Korea (Guy Delisle) Spaghetti Brothers Saga of the Swamp Thing (Alan Moore run) Trashed (Derf Backderf) L Or et le sang (Zlato i Krv) Little Nemo in Slumberland Gus (Christophe Blain) Lincoln Neat Stuff (Peter Bagge) Chlorophylle (Raymond Macherot, naravno) Berlin Showa : A History of Japan (1926-1989)
Francuske sam stavio i kako su prevedeni.
|
Edited by - Red Marquis on 18/11/2021 18:34:50 |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 18/11/2021 : 18:27:05
|
Bezveze su ti pravila! Ako biraš top 100 stripova, onda je nekako najrealnije da biraš top 100 stripova (priča) pojedinačno. Koliko epizoda pojedinih junaka možeš smjestiti u rubriku “smeće” je nebitno, radilo se o američkom ili bilo kojem europskom stripu. (moje mišljenje je da je većina stripova vrlo loša, ali ja u moru lošega obožavam tražiti bisere:) Separirati pojedine epizode određenog junaka za kojeg je izašlo tisuću priča naspram generaliziranja cijelog serijala određenog strip junaka za kojeg je također izašlo tisuću priča kao “jedan glas” nije fair play i općenito nema nikakvog smisla…. |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 18/11/2021 : 18:29:03
|
…no u neku ruku, u redu mi je neke “mini serijale” svrstati pod jedan glas iako neki od tih serijala imaju i po par tisuća stranica…. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Posted - 18/11/2021 : 18:50:55
|
quote: Originally posted by Oki
Bezveze su ti pravila! Ako biraš top 100 stripova, onda je nekako najrealnije da biraš top 100 stripova (priča) pojedinačno. Koliko epizoda pojedinih junaka možeš smjestiti u rubriku “smeće” je nebitno, radilo se o američkom ili bilo kojem europskom stripu. (moje mišljenje je da je većina stripova vrlo loša, ali ja u moru lošega obožavam tražiti bisere:) Separirati pojedine epizode određenog junaka za kojeg je izašlo tisuću priča naspram generaliziranja cijelog serijala određenog strip junaka za kojeg je također izašlo tisuću priča kao “jedan glas” nije fair play i općenito nema nikakvog smisla….
Želio sam također izbjeći da se postaju liste koje će se sastojati od 50 epizoda istog serijala i slične tome. Siguran sam da po ovim pravilima nitko neće postati 50 Batman story arcova (osim sad meni u inat jer sam to napisao :) ).
Smatram da je na listi koja će istaknuti 100 naslova iz kompletne globalne povijesti stripa sasvim dovoljno imati jedan entry za "Dylan Dog" i pod njim navedeno 5 preporučenih epizoda za jedan takav strip. Sa druge strane, objasnio sam već zašto kod onih drugih 1 entry nije pošten, a ponovit ću i opet da se kod tih drugih neće uzimati u obzir pojedinačne redovne epizode, već runovi ili arcovi, što su pojmovi koji su puno opsežniji. Jedna redovna mjesečna epizoda nije isto što i autorski run koji traje nekoliko godina. Uostalom, zar to nije prirodno? Ti pojmovi runova i arcova je nešto što svi koriste kad pričaju o američkim serijalima, kod evropskih toga nema. Međutim nisam htio ni da evropski ostanu zakinuti za isticanje pojedinih izvanserijskih epizoda, pa sam dodao način kako da se one istaknu. Većina ovakvih lista za takve naslove to uopće ne napravi (eno ona najglasovitija 1001 comic you must read before you die, pa pogledajte), tako da su moja pravila već fleksibilnija od tipičnih ;) |
|
|
monco1965
Starting Member
38 Posts
Member since 09/04/2020 |
Posted - 18/11/2021 : 18:52:15
|
Adolf (Tezuka) Asterix Batman: The Dark Knight Returns Batman: The Cult Balada o slanom moru Blacksad Blast Bone Čuvari Daleko susjedstvo Dani što nestaju (Le Boucher) Daredevil (Miller) Daredevil: Yellow Eternaut Hawkeye (Fraction, Aja) Hitman (Ennis) Hombre (Segura, Ortiz) Jan Dix Jeremiah Ken Parker (Chemako, Lovčeva Lily, Donaverova karavana) Koma (Peeters, Wazem) Magični Vjetar (Đavolova lijeva ruka, Aiwassov povratak) Mercurio Loi Mister No (Mister No ide u rat, Dječak Santiago) Nathan Never (Ljudi sjene, Beskonačni univerzumi, Rat s Orbitalnim postajama) New frontier (Cooke) Ofucani holivudski film Perzepolis Plašt i očnjaci Priče s Divljeg zapada (D'Antonio) Propovjednik (Ennis, Dillon) Sandman Sin City Skalpirani Srebrni letač: Parabola (Lee, Moebius) Swamp Thing (Moore) Tex (Kanadski pobunjenici, Carsonova prošlost, Lovac na fosile) The Amazing Spider-Man (Lee, Ditko, Romita Sr.) The Amazing Spider-Man (Straczynski, Romita Jr.) Thorgal Universal War One Usagi Yojimbo Vječni rat (Haldeman, Marvano) Vrh bogova Wolverine: Origin Zagor (Sloboda ili smrt, Nestali istraživač) Zekanove hvalevrijedne pustolovine Živi mrtvaci |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3496 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 18/11/2021 : 19:09:42
|
Mort Cinder Asterios Polyp Alan Ford Ken Parker Blast Babilon Balada o Halo Jones Batman: Arkham Asylum - A Serious House on Serious Earth Batman: The Dark Knight Returns Senor Che Sharaz-De A Contract with God: And Other Tenement Stories Corto Maltese Crveni alarm Stern Dieter Lumpen Alvar Mayor Metabaruni Družina od sumraka Fantomasov gnjev Fotograf Sin City Hartlepool Monkey Hodočasnik zvijezda Hombre Inkal Ipak i ovdje Ja, ubojica Jeremiah Kraj epohe Lone Wolf and Cub Malaterre Mali blues sa Zapadne obale The Marquis of Anaon Noć bez kraja Nošeni vjetrom Odmetnuti Ofucani holivudski film Orwell Perramus Pet bagdadskih pripovjedača Posljednji dani Stefana Zweiga La profezia dell'armadillo Spaghetti Bros Suite Française: Storm in June: A Graphic Novel The Tower Usagi Yojimbo Velika Šninkelova moć Watchmen
|
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 18/11/2021 : 19:34:55
|
Italija: Alan Ford Neznanac (Magnus) Družina od Vješala (Magnus) Cocco Bill Tex Dylan Dog Zagor Mister No Ken Parker Zanardi (Pazienza) Sharaz-de (Toppi) Ranxerox (Liberatore)
Francuska: Corto Maltese Blueberry Jeremiah Thorgal Comanche Tornjevi Boa Morija Inkal Metabaroni Nestor Burma Štrumfovi (Peyo) Tintin Nošeni vetrom (Burgeon) Aster Blistok Gaston Spirou Asterix Sedam života kopca Pustinjske škorpije
Amerika: Prince Valiant Bloodstar (Corben) Mutant World (Corben) Daredevil (Miller) Steve Canyon Swamp Thing (Moore) From Hell (Moore) Donald Dock and Uncle Scrooge (Barks) The Spirit (Eisner)
Japan: Ashita no Joe Lone Wolf and Cub Vagabond (Inoue) Berserk 20th Century Boys Buda (Tezuka) Maison Ikokku Akira Rough (Adachi)
ostalo: Jeff Hawke Mort Cinder
|
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
|
|
Chief Warhead
Senior Member
1258 Posts
Member since 28/08/2011 |
Posted - 18/11/2021 : 19:50:45
|
Moji favoriti:
Hombre Mort Sinder Eternaut Alvar Major Jaybird (Kreja) - Lauri i Jako Ahonen Čovek bez talenta - Jošiharu Cuge Crnjaci - Bernet Maus Priče tajanstva i mašte - Batalja Legija nepromočivih - Pahek Crne priče - Font Wanderer - Filipović i Kordej Tom's bar Torpedo Solitudinis morbus - Topi Čudan zvuk motora - Gets i Munjoz Rebetiko - Pridom Springvil Gospodin Lopez Novi svet - Breća Hodočasnik Zvezda - Breća Metro - Breća i Mandrafina Spomenar mog oca - Taniguči Mačak Fric Astroiđani - Pahek Rex - Žeželj Govno - Mataković Pinokio - Vinšlus Abelard Špageti Zarobljenik zvezda - Font Klark i Kjubrik - Font Bleksad Trgovina Čarli Mun - Altuna Erni Pajk - Osterheld i Prat Korto Malteze Iz pakla Brodekov izveštaj Izletnik Skalpirani Lajka Sam samcat - Šabute Kraken - Bernet Bluberi Armadilovo proročanstvo Crnobradi Braća Frik - Šelton Alan Ford (Magnusovi) Ken Parker
|
Tri ljuta moderatora suzbijala spam. Jedan dobi povišicu, ostade ih dva... |
Edited by - Chief Warhead on 02/12/2021 11:57:08 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30978 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 18/11/2021 : 20:34:39
|
Aldebaran Betelgeuse Antares Trgovina Bilo jednom u Francuskoj Gospodari ječma Esteban Svagdanja borba Povratak zemlji Maus Naša majka rat Daleko susjedstvo Spomenar moga oca Alan Ford Maxmagnus Johnny Logan Nick Raider Mister No Marti Misterija Tex Willer (Carsonova prošlost, Ratni požar, Cheyenne Club, Balada o Zekeu Colteru, Masakr) Zagor (Demon ludila, Sloboda ili smrt, Sedma runda, Sjekira i Sablja, Čiko šerif) Džudas Julia Cassidy Magični Vjetar Ken Parker Priče s Divljeg zapada Nipper Nathan Never Riđobradi Asterix Talični Tom Umpah Pah Lazarus Ledd Jedno doba, jedna priča |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2535 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 18/11/2021 : 21:52:27
|
Usagi Yojimbo Keepers of the Maser Corto Maltese Dungeon/Donjon (Trondheim et al) Svakdanja borba (Larcenet) Alvar Mayor Martin Mystere Zekan/Lapinot Mercenario/Mercenary Lanfeust de Troy
Paul... serijal (Rabagliati) King City (Brandon Graham) Sillage/Wake Seuls/Alone Thorgal Box Office Poison Le Tueur/Killer Proklete Indije Blacksad Unknow (Magnus)
Worlds of Aldebaran (Leo) Eternaut Klezmer Le chat du rabbin Little Nothings/Les petits riens Riđobradi/Barbe-Rouge Morgan (Pratt) Indijansko ljeto (Pratt) Princ Valiant Jugurta
Lutka od slonovače (Franz) Gipsy (Marini) Rdeči Alarm (Lavrič) Diplomatske kronike Alan Ford Jerusalem (Delisle) Zabranjena luka JKJ Bloche Zerocalcare Yotsuba!&
Valerian Gaston Fabulous Furry Freak Brothers Mouse Guard Property (Rutu Modan) Tanguy & Laverdure Asterix Nošeni Vjetrom 7 života kopca... Calvin & Hobbes
|
Stara Huta za 36 minuta |
Edited by - GGG on 22/11/2021 14:38:15 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8299 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 18/11/2021 : 21:53:55
|
Evo 50 letimičnim pogledom na policu:
Hellboy Usagi Yojimbo Akira Conan (Kronike) Sandman Batman (Year one, Dark knight returns) Martha Washington Transmetropolitan Locke and Key Top 10 Swamp Thing (Moore) Watchmen Metabaruni Inkal Sedam Života Kopca Judge Dredd Crow (O'Barr) Aster Blistok Plašt i Očnjaci Blueberry Jeremiah Tornjevi Boa Morija Bernard Prince Comanche XIII Asterix Umpah Pah Berlin Ofucani Holivudski Film Groo Brodolomci Vremena Sin City Valerijan Zarobljenik Zvijezda Rabinov Mačak Opskurni Gradovi Garfield Gaston La Bete Noir Ponos Vragova Sophia (Žeželj) Sun City (Žeželj) U Zoni sumraka (Kordej) Ken Parker Dylan Dog Flash Gordon (Raymond) Modesty Blaise (O'Donnell, Holdaway) Phill Corrigan (Goodwin, Williamson) Tarzan (Manning) Princ Valiant (Foster) |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 26/11/2021 21:12:31 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21112 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 18/11/2021 : 22:12:16
|
evo da iskopiram sa dw foruma moju neku top listu:
ajde da pokušam;daću zlatni top tventiuan,srebrni i na kraju bronzani. (redosled sad nije baš najbolje pogođen)
Gold 1.Nadzirači 2.Plašt i očnjaci 3.Eternaut 4.Maus 5.Pinokio 6.Adolf 7.Trgovina 8.Torgal 9.Zekani 10.Tvrđe 11.Poručnik Bluberi 12.Usagi Jodžimbo 13.Svetovi Aldebarana 14.Bone 15.Iz pakla 16.Ken Parker 17.Braća Špageti 18.Povratak mračnog viteza/Godina prva 19.Daleko susedstvo 20.Okružen mrtvima 21.XIII
Silver 1.Dani što nestaju 2.Dardevil - Milerov opus (bez Elektre) 3.Hombre (verzija iz Kolorke) 4.Esteban 5.Lokot i ključ 6.Sedam života kopca 7.Skalpirani 8.Bajke 9.Spomenar moga oca 10.Torpedo 11.Svagdanja borba 12.Asteriks 13.Talični Tom 14.Naša majka rat 15.Komanča 16.Bernard Prins 17.Riđobradi gusar 18.Princ Valijant 19.Korto Malteze 20.BJUF 21.Inkal
Bronze 1.Tajler Kros 2.Papak 3.Odgoda/Potkazivač 4.Sami (Seuls) 5.Bosonogi Gen 6.Parker 7.Moć nevinih 8.Petar Pan 9.Mort Sinder 10.Frenk Kapa 11.Ofucani holivudski film 12.Crna rupa 13.Persepolis 14.Palestina 15.Sendmen 16.Linkoln 17.Grad greha 18.Tangi i Laverdir 19.Aster Blistok 20.V kao vendeta 21.Zarobjenik zvezda
i za svršetak:Rip Kirbi
jbga,ispušiše Krcko,Iznogud,Žil Žurdan,Nošeni vetrom,Alvar Major,Džeremaja,Tornjevi Boa Morija,Žerom Bloš,Nova granica,Brodolomci vremena,Bezimena... |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 18/11/2021 22:27:24 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3280 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 18/11/2021 : 22:22:49
|
Ajde skrati to za 14 naslova, ako je već vukozec lepo napisao max 50. Svako od nas je mogao da stavi i više od navedenog. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21112 Posts
Posted - 18/11/2021 : 22:26:52
|
bolje mi je da odsečem ruku nego da skratim listu. edit: ok,skratio sam. |
Edited by - anto on 18/11/2021 22:27:51 |
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Posted - 18/11/2021 : 22:39:11
|
Palo mi je na pamet: ako netko iz kojeg god razloga ne želi javno postati svoju listu može mi ju poslati i na PM.
@anto: Redni brojevi na tvojoj list ne označavaju poziciju na ljestvici? Onda predlažem da izbacimo kompletno brončanu kategoriju i računamo da si glasovao za 42 (+ Rip ako hoćeš) stripa iz više kategorije, ne mora ih biti 50. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21112 Posts
Posted - 18/11/2021 : 22:48:56
|
quote: Originally posted by vukozec
Palo mi je na pamet: ako netko iz kojeg god razloga ne želi javno postati svoju listu može mi ju poslati i na PM.
@anto: Redni brojevi na tvojoj list ne označavaju poziciju na ljestvici? Onda predlažem da izbacimo kompletno brončanu kategoriju i računamo da si glasovao za 42 (+ Rip ako hoćeš) stripa iz više kategorije, ne mora ih biti 50.
zašto neko ne bi postavio javno svoju listu? Svašta.
na gold/silver neka idu ovih osam stripova: Bosonogi Gen Petar Pan Mort Sinder Ofucani holivudski film Persepolis Sendmen Linkoln Grad greha
edit:u jebote,ja sad provalih da nisam stavio Alan Forda.
|
Edited by - anto on 18/11/2021 22:51:55 |
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Posted - 18/11/2021 : 22:59:51
|
quote: Originally posted by anto
zašto neko ne bi postavio javno svoju listu? Svašta.
Šta ja znam, palo mi je na pamet, pa eto neka bude i ta mogućnost.
Ako se sjetim još kojeg alternativnog načina i njega ću dopustiti :)
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6029 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 18/11/2021 : 23:00:16
|
1. Sandman 2. Locke and Key 3. Watchmen 4. V for Vendetta 5. The Walking Dead 6. Swamp Thing (Mooreov run) 7. Top 10 8. From Hell 9. Neonomicon / Providence 10. Blankets 11. Scalped 12. Transmetropolitan 13. Preacher 14. Box Office Poison 15. Conan (saga o Belit) 16. Spaghetti Brothers 17. Paulov ljetni posao 18. Thorgal 19. Aster Blistok 20. Arapin budućnosti 21. Inkal 22. Sedam života kopca 23. Jeremiah 24. Svagdanja borba 25. Eternaut 26. Zerocalcare 27. Rat-Man (Ortolani) 28. Maus 29. Vrh bogova 30. Daleko susjedstvo 31. Spomenar mog oca 32. Buddha 33. Bosonogi Gen 34. Dylan Dog (Uspomene nevidljivog, Morgana, Ničija priča, Nojev let, Netko nas zove odozgo) 35. Nathan Never (U ponoru pamćenja, Jedanaesta zapovijed, Zabranjena zona, Ljudi sjene, Prljava ulica) 36. Ken Parker (Balada o Pat O'Shane, Ljudi, stoka i junaci, Adah, Lovčeva Lilly, Chemako) 37. Zagor (Nestali istraživač, Divovi dobra i zla, Sedam gradova Cibole, Teksaški rendžeri) 38. Gea
Novi naslovi dodani 11. 3. 2024.: 39. Sjajna nebesa (Taniguchi) 40. Promethea 41. Ibikus 42. Posljednji Atlas 43. Stare prdonje 44. Blast 45. Berlin 46. Saga 47. Bilo jednom u Francuskoj 48. Katanga 49. Plašt i očnjaci 50. Ardalen |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 11/03/2024 15:54:34 |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2274 Posts
Member since 17/01/2006 |
|
Topic |
|