Author |
Topic  |
Poli
Advanced Member

Slovenia
38191 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/11/2021 : 12:52:43
|
quote: Originally posted by pcoro
Ljudi, budimo ozbiljni! Stanimo na loptu! Dolazi SIKTC, a tu netko hvali Monstrumesu.
Sikter bre!?
Osrednja knjiznica Celje mozda?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/11/2021 : 12:53:45
|
quote: Originally posted by Odoakar
To možda vrijedi za Morrowind, sve iza toga je upitne kvalitete (posebno Skyrim koji je po meni najprecjenjenija igra ikad).
Ti pričaš o igrivosti, ja o lore-u. No ipak, slažem se s napisanim, Oblivion je bio poprilično blijed u odnosu na Morrowind, a Skyrim nikad nisam ni završio jer mi je bio dosadan. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7722 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Posted - 26/11/2021 : 12:55:44
|
quote: Originally posted by Shaner
Nisam do sada čuo za Gormenghast, ali zvuči dobro. Mogao bih to probati jednom. Hvala! 
Ne znam je li znaš, no Mitopeja je najavila da će raditi Gormenghast. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
ridiculus
Senior Member

1840 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 26/11/2021 : 12:57:02
|
Ne zaboravimo da i Dark Souls ima izvanredan lore, što možda ima veze i sa načinom kako je prezentovan.  |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
Odoakar
Average Member

.jpg)
533 Posts
Member since 04/02/2017 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/11/2021 : 13:20:26
|
Što se tiče worldbuildinga u fantasyju, jedan od meni osobno najupečatljivijih primjera je književni serijal The Black Company Glena Cooka. Cookovim su djelom poprilično bili inspirirani kreatori serijala video-igara Myth, koji također ima sjajan lore i worldbuilding.
Ima tu elemenata koji su tipični za fantasy, ali opet ima i dosta elemenata koji su prilično inovativni i nisu toliko zastupljeni kod drugih autora i djela.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Company
https://en.wikipedia.org/wiki/Myth_(video_game_series) |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5082 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 26/11/2021 : 13:26:30
|
quote: Originally posted by ridiculus
Dojam je svakako "preosobni" jer govori mnogo o tebi, ali ništa o žanrovima po sebi. Mislim, ne samo o tebi, već svakom ko daje takve sudove.
Da, govori da mi neki žanrovi slabije pašu. Ali čekaj, nisam li to već rekao i nekoliko puta ponovio da je tu riječ samo o osobnim preferencijama, nisam li se odmah ogradio od toga da je tu riječ o pokušaju davanja nekakve objektivne općenite ocjene?
Nastojati objektivno suditi sve informacije i sadržaje, potpuno eliminirati subjektivnu iracionalnu prosudbu nije ljudski. To je hladni robotski pristup (svježe sam pročitao Postavke sustava pa sam još malo pod impresijom, sorry ;) ).
 |
Edited by - vukozec on 26/11/2021 13:27:16 |
 |
|
kasper
Advanced Member

10935 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/11/2021 : 13:31:46
|
@vukozec
a da evo sada odjednom dobijes zelju da se jebavas po svim zanrovima u dubinu, da li bi imao ti vremena u zivotu za to? |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5082 Posts
|
kasper
Advanced Member

10935 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 26/11/2021 : 13:35:08
|
quote: Originally posted by Paka01
Usput, The Clash je živa dosada 
Znam da je offtopic, ali nakon ovakve izjave kako više išta što Paka01 kaže ili napiše uzeti za ozbiljno?  |
Edited by - zveles on 26/11/2021 13:35:53 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5082 Posts
Posted - 26/11/2021 : 13:42:02
|
quote: Originally posted by zveles
Znam da je offtopic, ali nakon ovakve izjave kako više išta što Paka01 kaže ili napiše uzeti za ozbiljno? 
Ja sam ga već dodao na ignore, molim te da ga ni ne citiraš više ;) |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 26/11/2021 : 13:44:05
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by ______
Znam da je offtopic, ali nakon ovakve izjave kako više išta što Paka01 kaže ili napiše uzeti za ozbiljno? 
Ja sam ga već dodao na ignore, molim te da ga ni ne citiraš više ;)
OK.  |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Posted - 26/11/2021 : 13:49:47
|
Ja sam ga već dodao na ignore, molim te da ga ni ne citiraš više ;)
Kriminalni ste, mogu ja izbacit još blasfemija šta se tiče muzike, samo pitajte  |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1840 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 26/11/2021 : 13:50:30
|
Nastojati objektivno suditi sve informacije i sadržaje, potpuno eliminirati subjektivnu iracionalnu prosudbu nije ljudski. To je hladni robotski pristup.
Ali to baš zato nije prost i isključiv izbor između "subjektivnog" ILI "objektivnog", već treba imati pomalo od oba. Mislim, za dobru kritiku. Zato se neki kritičari i izdvajaju od drugih.
Mnogo puta sam čuo da se nekom nešto ne sviđa - neki film, drama, roman, priča, strip, svejedno - zato što mu/joj se likovi ne sviđaju. Ali kakve to ima veze jedno sa drugim? Mnoga dela jesu napravljena tako da likovi budu nesimpatični, i to je ključno. To ima jednu sasvim drugu funkciju mimo poistovećivanja ili titranja nečijeg ega. "Nedopadljiv lik" je jedno, a "loš/slabo razvijen lik" je nešto drugo.
Jedno vreme je Charles Dickens bio izvan mode, takoreći "prevaziđen" kao pisac, u Britaniji nešto posle njegove smrti. A onda je Chesterton napisao Charles Dickens: A Critical Study početkom XX veka, i kritičari i književnici su bili prisiljeni da izmene svoj stav o Dickensu. Lično mišljenje je tu nebitno. Svako je mogao i dalje da misli šta hoće, ali dati jake argumente (posle onog što je Chesterton bio rekao) je malo teži zadatak. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
Edited by - ridiculus on 26/11/2021 13:51:29 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38191 Posts
Posted - 26/11/2021 : 13:51:15
|
Kriminalni ste, mogu ja izbacit još blasfemija šta se tiče muzike, samo pitajte 
Tako je Paka, ne daj se! I nisi sam, ima nas jos. 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 26/11/2021 : 14:16:43
|
quote: Originally posted by Poli Tako je Paka, ne daj se! I nisi sam, ima nas jos. 
Ne koristim +1 jer se osjećam ko rizbozg. Ali kad treba- treba! +1 ! |
Bok, kako si.
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38191 Posts
|
Ernie Pike
Advanced Member

Croatia
3000 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 26/11/2021 : 14:28:51
|
quote: Originally posted by vukozec ...
"Add Paka01 to ignorelist"
Isto to pomislih  |
 |
|
Ernie Pike
Advanced Member

Croatia
3000 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 26/11/2021 : 14:34:44
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Što se tiče worldbuildinga u fantasyju, jedan od meni osobno najupečatljivijih primjera je književni serijal The Black Company Glena Cooka. Cookovim su djelom poprilično bili inspirirani kreatori serijala video-igara Myth, koji također ima sjajan lore i worldbuilding.
Ima tu elemenata koji su tipični za fantasy, ali opet ima i dosta elemenata koji su prilično inovativni i nisu toliko zastupljeni kod drugih autora i djela.
https://en.wikipedia.org/wiki/Myth_(video_game_series)
Dobar je Black Company. |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5082 Posts
Posted - 26/11/2021 : 14:52:02
|
quote: Originally posted by ridiculus
Nastojati objektivno suditi sve informacije i sadržaje, potpuno eliminirati subjektivnu iracionalnu prosudbu nije ljudski. To je hladni robotski pristup.
Ali to baš zato nije prost i isključiv izbor između "subjektivnog" ILI "objektivnog", već treba imati pomalo od oba. Mislim, za dobru kritiku. Zato se neki kritičari i izdvajaju od drugih.
Apsolutno. No mislim da moj inicijalni post na koji si se referencirao nije bio nikakva ozbiljna kritika, već prije paušalna opaska.
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by Poli Tako je Paka, ne daj se! I nisi sam, ima nas jos. 
Ne koristim +1 jer se osjećam ko rizbozg. Ali kad treba- treba! +1 !
Ti si mi već na blacklisti zbog Dylana. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47619 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/11/2021 : 15:07:18
|
Meni je sad skočia na listi.  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 26/11/2021 : 15:20:42
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
https://en.wikipedia.org/wiki/Myth_(video_game_series)
Na listi mi je, počet ću uskoro s čitanjem. |
And like that... he's gone. |
 |
|
Topic  |
|