Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13070 Posts
Member since 03/01/2018 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13996 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 29/11/2021 : 14:58:56
|
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Poslano Mark 10b "Špijunska jazbina" i Mark 10c "Hijena iz Sikawara".
@Hercule, spomenuo sam te u ovoj recenziji Hijene iz Sikawara. Zahvaljujuci tvojim recenzijama sam poceo uocavati jedan propust vezan uz davanje imena likovima. Zanimljivo koliko je to ucestalo u Markovim epizodama, ali dok nisam to vidio u nekoj tvojoj recenziji, nisam sam to uspio primijetiti. U ovoj epizodi opet jednom liku nisu dali ime. Tipicno hahaha
Rezervirao bih Blek - Lud 4 - Bubnjevi Irokeza i Miki - Lud - 5 - Miki i Tawega idu na sjever.
Tako je! Nažalost esseGesse je jedinstven po tom pitanju "izostavljanja" imena likovima. Lako je što ne bi nadjenuli ime tamo nekakvom gostioničaru koji se pojavljuje na dvije ili tri vinjeta. Ali ne nadjenuti ime glavnom liku priče, to je već umjetnost. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7518 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 29/11/2021 : 17:00:00
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Poslano Mark 10b "Špijunska jazbina" i Mark 10c "Hijena iz Sikawara".
@Hercule, spomenuo sam te u ovoj recenziji Hijene iz Sikawara. Zahvaljujuci tvojim recenzijama sam poceo uocavati jedan propust vezan uz davanje imena likovima. Zanimljivo koliko je to ucestalo u Markovim epizodama, ali dok nisam to vidio u nekoj tvojoj recenziji, nisam sam to uspio primijetiti. U ovoj epizodi opet jednom liku nisu dali ime. Tipicno hahaha
Rezervirao bih Blek - Lud 4 - Bubnjevi Irokeza i Miki - Lud - 5 - Miki i Tawega idu na sjever.
Tako je! Nažalost esseGesse je jedinstven po tom pitanju "izostavljanja" imena likovima. Lako je što ne bi nadjenuli ime tamo nekakvom gostioničaru koji se pojavljuje na dvije ili tri vinjeta. Ali ne nadjenuti ime glavnom liku priče, to je već umjetnost.
Kad spomenete ovo s nedavanjem imena odmah mi padne na pamet kuriozitet u Lavezzolovom opusu Malog Rendžera:
https://www.stripovi.com/recenzije/kit-teller-kt-vg-84-85-kraljica-tame/2654/
Za razliku od esseGesse ekipe, Lavezzolo je specifičan što svakom od mnogobrojnih likova u svojim pričama skoro pa dodijeli i OIB, ali u ovoj priči je glavni lik - tzv. Kraljica Tame, ostala bez imena i bez ikakvih podatka, pa na kraju ostaje na čitateljevoj mašti da razradi tko je ona, zašto izgleda tako izazovno (za razliku od njenih podanika) i zašto nosi masku ako nitko u cijelom stripu nije spomenuo koronu. Možda na ovo zadnje Kiky zna odgovor, ali u pritvoru je. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2321 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 29/11/2021 : 17:37:27
|
To je ono sto mi se svida kod Lavezzola, to kako je uvijek pazio na te neke sitnice, pogotovo kod likova, a i to kako su price uvijek bile povezivane u cjelinu i neki random dijelovi kasnije bi davali jednu smislenu cjelinu. To je nesto sto na zalost ne vide svi, pogotovo ne oni koji jos uvijek cekaju da "bolje" Kitove epizode pocnu izlaziti kod nas. |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7518 Posts
Posted - 01/12/2021 : 00:06:54
|
Rezervacije i recenzije - mjesečni izvještaj za studeni (novembar) 2021.
Broj novih rezervacija: 24 Zima se približava, a broj novih rezervacija i recenzija raste, pa sad na lageru imamo 42 neobjavljene recenzije. Nastavlja se i ponovna aktivacija starih recenzenata, pa tako nam se prošli mjesec vratio drogsy i to odmah u velikom stilu s tri rezervacije (istina, uz Jerryjevu pripomoć) od kojih su dvije već poslane, a jedna recenzija je već ugledala svjetlo dana. Sarghan je opet tu u velikom stilu, pa imamo čak pet njegovih rezervacija od čega je jedna cijela druga sezona Morgana Losta. Tex2 je sve brži i učinkovitiji s čak četiri nove rezervacije prošli mjesec, a na Reemov nagovor odlučio se okušati i u kriminologiji. Tu nam je i prozirna senka s nove tri već poslane recenzije, a Reem je uz neumoran rad oko postavljanja naših recenzija i editiranja postojećih uhvatio vremene i za krimi istrage, pa imamo čak tri njegove nove rezervacije Nicka Raidera. Uz to, moram napomenuti da su sva tri slučaja uspješno riješena, a kada ćemo ih ugledati, ovisi najviše o njemu. Ja imam dvije već odrađene nove recenzije, a tu je i Ivan Liverpool s također dvije rezervacije. Za kraj nam ostaju Dwayne_Looney, Igor i ja s po jednom novom rezervacijom, s tim da smo Igor i ja svoje već poslali.
Broj novih recenzija: 15 Broj novoobjavljenih recenzija se ustalio na broju 15, a to je neki optimalan mjesečni broj s jednom recenzijom svaka dva dana, što je po meni idealno, iako imam neke dojave da bi sljedeći mjesec moglo doći do blagog povećanja broja objavljenih recenzija, ali o tom - potom.
Po serijalima rezultat bi bio: Martin Mystére - 2 Nick Raider - 2 Zagor - 2 Kit Teller - 1 Tex - 1 Komandant Mark - 1 Jedno doba, jedna PRIČA - 1 Dylan Dog - 1 Kapetan Miki - 1 Miki Maus - 1 Nathan Never - 1 Mister No - 1
Petnaest recenzija i jedanaest različitih junaka su isti brojevi kao i mjesec ranije, ali samo jedan recenzirani strip nije talijanski, pa se ne možemo hvaliti raznovrsnošću. Stari Dobri Stric Martin je najviše profitirao povratcima provjerene stare garde recenzenata, dok se mlađe snage bruse na Nick Raideru. Zagor je isto na dvije recenzije, a za to je zaslužan Igor koji svojim recenzijama ističe kandidaturu za najvećeg Zagorologa u ovom dijelu svemira, barem kad se mene pita. Po jednu recenziju ima još devet junaka, a nakon dugo vremena Tex i Komandant Mark su ostali tek na jednoj objavljenoj recenziji, stanju na lageru unatoč. U ovo društvo su nam se nakon kraćeg i dužeg izbivanja vratili Dylan, Mister No i Nathan, a tu su još Kit Teller, Jedno doba, jedna PRIČA i dva Mikija - jedan miš, a drugi kapetan.
Po recenzentima situacija je: igor 12 - 3 (Zagor^2, Mister No) Hercule Poirot - 2 (Komandant Mark, Nick Raider) tex2 - 1 (Tex) Ivan Liverpool - 1 (Kapetan Miki) Lord Vader89 - 1 (Miki Maus) -Dule- - 1 (Dylan Dog) Jerry Krause - 1 (Nathan Never) Koresh - 1 (Jedno doba, jedna PRIČA) prozirna senka - 1 ( Martin Mystére) drogsy - 1 ( Martin Mystére) ReemCP - 1 (Nick Raider) Spock - 1 (Kit Teller)
Nakon što sam u prošlom izvještaju zavapio da smo imali samo sedam recenzenta, ovaj mjesec po tom pitanju situacija teško da može biti bolja. Petnaest recenzija napisalo je 12 (slovima: dvanaest) različitih recenzenata. Što reći nego - vrhunski! Najprije da spomenem dva povratnika nakon višegodišnje apstinencije od pisanja. Tu su -Dule- i drogsy! -Dule- se vratio recenziranju nakon dugih sedam godina i to s junakom koji u zadnje vrijeme nije čest gost u ovim izvještajima, što je još već plus. drogsy je pauzirao od recenzija pet godina, a nadam se da će nastaviti s recenzijama jer njegovih tisuću komentara na recenzijama pokazuje da itekako ima potencijala i širok krug interesa.
Igor je na opet na prvom mjestu, a već sam gore spomenuo moju impresioniranost njegovim poznavanjem Zagorova svijeta. Uz Zagora nam je podario recenziju najnovije Mister Noove epizode. Hercule je još jednom drugi, a sada je ostao na svoja dva standardna junaka s zavidnim brojem još neobjavljenih recenzija. Tex2 je dobio već zadivljujuću brzinu pisanja, pa bi uskoro dvojac na vrhu mogao postati trojac. Ivan Liverpool nastavlja redom s Mikijem (kapetanom), a unatoč fakultetskim obvezama i na našu radost, nastavio je pisati recenzije. S obzirom na dosadašnje uratke, mislim da je više nego spreman da se uhvati u koštac i s nekim ozbiljnijim junakom. Lord Vader89 nam je donio jedinu netalijansku recenziju, a izgleda da je čovjek preplaćen na prvo mjesto u izboru za recenziju mjeseca, što nikako ne može biti slučajno. Jerry Krause je jedan od naših rekordera po broju recenzija, ali nekako je izgubio ritam. Još čekamo njegovu recenziju koja nije povezana s Nathanom, a s obzirom da se prebacio na Fibru možda bi nas mogao i iznenaditi. Jerry? Koresh je pozitivno iznenadio odabirom stripa za recenziju, a nije ga ni bilo od trećeg mjeseca. prozirna senka na moju veliku radost nastavlja s Martyjem. ReemCP, uz sve obveze na ovom sajtu, uspio je uhvatiti vremena i za pisanje recenzija. Uz objavljenog Nicka, još pet njegovih recenzija čeka na objavu. Za kraj sam ostavio sebe. Ovaj mjesec tu je još jedna recenzija Malog Rendžera u mojem pokušaju da preduhitrim izlazak recenzirane epizode na kioscima, tako da će idući mjesec biti bez mojih recenzija Kita Tellera.
Broj komentara na recenzije: 289 Iznenađujuće malen broj komentara na recenzije u ovom mjesecu (35 manje nego u prošlom), a još je velik broj onih besmislenih komentara bez komentara, tako da ovdje nema pozitivnih elemenata kao kod prethodnih rubrika u ovom izvještaju. Pretpostavljam da niti jedan član nije bio hiperaktivan, kao što se dešavalo u prethodnim mjesecima.
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 01/12/2021 : 08:51:48
|
Odličan rezime, Spock!
Ja i Reem smo završili recenziju za Nicka ZS 25: Rendžer u New Yorku!
Još jedan Tex ovaj mjesec, pa "malo" odmora :-)
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13996 Posts
Posted - 01/12/2021 : 11:00:00
|
Odlično, nema što! Nadam se da Spock već skicira polako i godišnje izvješće s dosta statistike. Odlična recenzentska godina! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13070 Posts
Posted - 01/12/2021 : 11:10:48
|
Izvještaj sve bolji i bolji
Tako je, na kraju ovog mjeseca ćemo malčice možda imati nešto više objavljenih recenzija (našao sam rupu u zakonu objava) pa da se s oprostimo od ove godine s praskom, ali o tom-potom, dobro je pa nam na ruku ide i što mjesec ima 31 dan. Prošli mjesec je kod većine to bilo recenzija po čovjeku, upravo iz razloga što smo imali 12 različitih recenzenata od ukupno 15 recenzija. Ovaj mjesec bi (barem oni što ih imaju više na lageru) trebali imati minimum po dvije recenzije po čovjeku.
Za tex2 mogu samo reći da je uspješno položio kriminalistički ispit, a mislim da nije mogao debitirati na boljoj epizodi od, da se tako izrazim, njemu svojstvenoj "Nick vs. Tex" priči za koju me jako zanima kad izađe, kako će se ljudima dopasti recenzija i sama priča :)
Naš Tex neka nastavi dalje po Texu, a ako ga bude zanimalo za iduću godinu (nisam je još čitao), ali ima jedna epizoda gdje je Nick valjda opet u nekoj situaciji kao na Divljem zapadu (pretpostavljam), a ono što je fora, crtež je radio Capitanio, čovjeka kojeg ja i tex2 obožavamo, barem što sam mogao pročitati iz njegove rezencije Matadora To je Capitanou zadnji uradak na Nicku, a i čovjek nas je prerano napustio (samo sa 49 god.). I Medda opet scenarist.
NR 43
-prva tabla = https://3.bp.blogspot.com/-p8r0F6zU7Tk/WH5bCfgQi6I/AAAAAAAUj2M/h57rU8Ws2vMMLd1dmiM8-VhxV8R8FScpwCEw/s1600/005.jpg
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 01/12/2021 11:14:23 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31018 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 01/12/2021 : 11:28:59
|
Volio bih prvo Capitanijev Texone recenzirati, meni jedna jako draga i dirljiva priča! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7518 Posts
Posted - 01/12/2021 : 17:16:47
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Odlično, nema što! Nadam se da Spock već skicira polako i godišnje izvješće s dosta statistike. Odlična recenzentska godina!
Istina. zaista odlična, pritužbama unatoč, a to je najviše zahvaljujući našem Reemu. Bilo bi možda lakše kada bih mogao malo pomalo ga pisati izvještaje (kao recenzije), ali onda se dešava problem da izvještaj ne bude točan jer nakon svake nove objave se mijenjaju razni podaci. Puno je teže sve prekontrolirati, nego kada odjednom napišeš s konačnim podacima. Ukratko, trebat ću zagrijati stolicu. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13070 Posts
Posted - 01/12/2021 : 20:07:24
|
quote: Originally posted by tex2
Volio bih prvo Capitanijev Texone recenzirati, meni jedna jako draga i dirljiva priča!
Naravno, samo ti po Texu nastavi, ja tek danas počitao NR ZS 27, a ima još vremena dok dođem do 43. broja. Iako mi je ovaj period baš teško sad čitati kad je digitalno i preko Dnevnikovih sveski, dugo mi čekat LL dok to izda kod nas (iako ću naravno ta njihova izdanja kupiti kad izađe). |
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13070 Posts
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13996 Posts
Posted - 03/12/2021 : 15:16:41
|
Poslao: - Mister No: Zaboravljeni grad, Libellus broj 109
- Nick Raider: Zmijsko leglo, Dnevnik broj 31
-Komandant Mark: Tajna jednorukog / Avet ponora brojevi 403 i 407 ZS
-Nick Raider: Crni križ / U vučjem brlogu, Libellus brojevi 18b i 18c
-Nick Raider: Miris olova, Libellus broj 19a
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7518 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13070 Posts
Posted - 08/12/2021 : 12:42:37
|
quote: Originally posted by ReemCP
Rezervacija (Nick Raider):
NR ZS 15 / LIB 05c....Nemilosrdna osveta
^^^Finiš.^^^
Rezervacija:
NR ZS 18 / LIB 06c....Mozaik jednog zločina |
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13996 Posts
Posted - 09/12/2021 : 15:25:39
|
Poslao:
- Nick Raider : Blizanci, Dnevnik broj 34 - Nick Raider : Hladnokrvni ubojica, Dnevnik broj 37 |
Edited by - Hercule Poirot on 09/12/2021 16:05:42 |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13070 Posts
Posted - 09/12/2021 : 18:47:07
|
Baš sam danas malo popričao sa Herculeom, doduše, ovako kroz zezanciju, ali dao mi je za misliti, jednu ideju o kojoj sam malo razmislio pa da pitam ovdje naše recenzente i one koji vole čitati recenzije i komentirati, što misle o tome.
Kako sad imamo već dosta dobar niz recenzija pojedinih junaka, a upravo sam to danas pričao sa Herculeom, što mislite o ideji da kroz neko vrijeme napravimo (možemo recimo u siječnju) jedan tjedan recenzija koji bi bio posvećen samo jednom junaku? Išle bi 3 recenzije u tom tjednu tog i tog junaka, idealni termin bi bio uto-čet-sub. No, ono što je cilj ove ideje, da taj tjedan idu tri recenzije istog junaka, ali iz tri različita pera naših recenzenata :)
Primjer..imamo Nicka Raidera napisanog od tex2-Hercule-Reem, organiziramo jedan tjedan "Tjedan Nicka Raidera" recenzija te trojke. Imamo K.Marka od Hercule-Spock-Ivan, taj jedan tjedan organiziramo "Tjedan Komandanta Marka" te trojke.
Recimo, junaci poput Texa (kojeg u zadnje vrijeme pišu samo tex2 & Igor), ili Nathan (Jerry & Drogsy), znači junake koje pišu dva recenzenta najviše, da napravio onda "Vikend Texa Willera" i "Vikend Nathana Nevera", termini objava pet-ned. Ili možemo napraviti kombinaciju i tjedna tih junaka, recimo kod Nathana da se dogodi da je Drogsy napisao dva Nathana i Jerry jednog, pa da ide "Tjedan Nathana Nevera" uto(Drogsy)-čet(Jerry)-sub(Drogsy). Isto tako i za Texa.
Uglavnom, svi junaci mogu ići, ali naravno samo oni koje kao takve imamo u zalihi napisane od više razl. recenzenata. Recimo za Martina Misteriju, trojac bi mogao biti možda: prozirna senka - Spock - Dwayne, kad bi svatko od njih napisao jednu recenziju Martina. Itd., itd..
Zasad imamo slučajeve sa Nickom i Markom gdje možemo sprovesti ovu ideju.
Što kažete na ovo, ja ne bih htio ništa poduzimati samoinicijativno, volio bih čuti vaše mišljenje. Ili možemo nastaviti dalje po starom miksajući svaki drugi dan kao dosada.. |
|
Edited by - ReemCP on 09/12/2021 18:49:38 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7518 Posts
Posted - 09/12/2021 : 19:23:36
|
Zanimljiva ideja, a imamo tu situaciju i kod Kita Tellera (iako smo tu jako tanki jer po jednu recenziju ima Reem, Ivan i ja).
|
Edited by - Spock on 09/12/2021 19:24:10 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7269 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13070 Posts
Posted - 09/12/2021 : 21:00:21
|
quote: Originally posted by Spock
Zanimljiva ideja, a imamo tu situaciju i kod Kita Tellera (iako smo tu jako tanki jer po jednu recenziju ima Reem, Ivan i ja).
Da, na to sam zaboravio Možda bi tog junaka mogli napraviti idući tjedan - "Tjedan Kita Tellera", samo da bar još nekoliko ljudi kaže svoje mišljenje je li se slažu. Svaki mjesec možemo tako za nekog junaka napraviti "tjedan junaka" ili ako su 2 recenzenta, vikend tog junaka.
quote: Originally posted by Jerry Krause
A zar je drogsy poslao dvije NN recke? Ako jest odmah pišem jednu svoju.
Nije Jerry. To sam samo uzeo za primjer kako bi mogli napraviti kad su samo 2 recenzenta u igri.
|
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 09/12/2021 : 21:07:04
|
Tjah... Tribalo bi napravit tjedan Blueberryja recimo. Tragedija je da taoav serijal ima svega 6 recenzija. Šteta šta je mladjo stao s pisanjem, baš su mu dobri tekstovi. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7518 Posts
Posted - 09/12/2021 : 21:15:30
|
quote: Originally posted by Paka01
Tjah... Tribalo bi napravit tjedan Blueberryja recimo. Tragedija je da taoav serijal ima svega 6 recenzija. Šteta šta je mladjo stao s pisanjem, baš su mu dobri tekstovi.
To bi bilo vrhunski! Da barem ima netko da se još uhvati i napiše koju recenziju. Ja sam ga davno čitao i nisam kadar se upustiti u tako nešto, ali da bih rado vidio koju recenziju i ostavio komentar - definitivno. |
|
|
Topic |
|