forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 577

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2250 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 25/11/2021 : 18:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
#32 Specijal
Scenarij: Michele Medda
Crtež: Silvia Corbetta
Naslovnica: Sergio Giardo

https://shop.sergiobonelli.it/nathan-never/2021/11/24/albo/ricatto-alla-citta-1021080/

Table:
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1637765332317.jpg--.jpg?1637765332000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1637765332641.jpg--.jpg?1637765332000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1637765332987.jpg--.jpg?1637765333000

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7329 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 25/11/2021 : 19:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:
Originally posted by Jerry Krause

Sve je ovo meni bezveze. Kakvo crno krosanje. Sjetim se one DD kolor biblioteke, koji shit od epizode. Jedino dobro Nathanovo križanje je bilo s robotskim Martijem. Tu je sve vrlo dobro sjelo.

I šta će sad Nathan reći originalnom Martiju? Di si frajeru, družim ti se s robotskim pajdom.

A i Jerry je sreo Martina kao stariji, tamo 80-tih. Jos negdje, hmm… neki specijalac.

Pa to može biti logično, ali Nathan nije logičan niti s jednim Bonelli junakom.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 26/11/2021 : 09:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam sinoć ovu zadnju redovnu knjigu, 77. I prva epizoda u toj knjizi koja je nastavak...crtež odličan, ali proporcije mobitela u rukama i na licu Nathana su za plakati.
Baš me nasmijalo. :D
Mob veličine valjda polovice životinjskog carstva, sjetilo me na onu zajebanciju iz Zoolandera.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 26/11/2021 09:42:29
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7329 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 27/11/2021 : 23:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Nathan u AIDS-ovoj kampanji u Cagliariju.

Edited by - Jerry Krause on 27/11/2021 23:37:17
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15893 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 28/11/2021 : 16:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
a jesu ga obojali ....

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7329 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/11/2021 : 23:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Najava i knjige 78, ali nekako nisam baš optimističan da će izaći u ovoj godini.

Edited by - Jerry Krause on 30/11/2021 23:50:45
Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 01/12/2021 : 07:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
Naslovnica mi vuče na neku od Agencija Alfa knjiga mislim

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/12/2021 : 10:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Meni se naslovnica baš sviđa, jedna od boljih. :)

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7329 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/12/2021 : 12:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
da, svakako odlična naslovnica. I priča je jedna od boljih iz ovog lošijeg razdoblja.

A kolega tosha je vjerojatno mislio na ovu naslovnicu s kartama:

Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 01/12/2021 : 14:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
Aha al nije ni blizu osim slika /karata :))

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
395 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 04/12/2021 : 09:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Baš je lijepa ova naslovnica Nathana s Justice League. Nije sad nešto neviđeno ali je lijepo. Na prvim stranicama što su ponudili na uvid crtež je pomalo drven. Ali dobro ga je vidjeti u tom društvu.

https://en.shop.sergiobonelli.it/nathan-never/2021/12/03/variant-edition/nathan-never-justice-league-justice-cover-1021135/

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/12/2021 : 08:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

quote:
Originally posted by mmihoci

Zaboravljate da za svaku epizodu iz te "rupe" De Angelis crta naslovnicu.
Pitanje je da li su, i ako nisu, kad će te naslovnice biti nacrtane.

Možda će u ovoj zadnjoj turi izaći redovna knjiga 78 pa će "gotovo" biti pokrivena jedna godina (falit će tu Almanah i jedna AA knjiga).

Da ih crta lijevom nogom nema kaj radit toliko godina...to su samo izmotavanja... kad malo promisliš skužiš poantu ..sve je u lovi i vezivanju kupovine novih i starih brojeva...trgovačka filozofska fora

Pa i crta ih lijevom nogom, nazalost... odraduje gazu bez imalo volje i zelje.
A sto se tice spajanja 'rupe', pa brzo ce to. Kad smo ovoliko cekali, nije to jos puno...
Sto se tice love, siguran sam da i sam znas da tu nema neke zarade. Makar ne neke velike. Sitna je to lova...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9456 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 06/12/2021 : 09:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by J.Stickman

Baš je lijepa ova naslovnica Nathana s Justice League. Nije sad nešto neviđeno ali je lijepo. Na prvim stranicama što su ponudili na uvid crtež je pomalo drven. Ali dobro ga je vidjeti u tom društvu.

https://en.shop.sergiobonelli.it/nathan-never/2021/12/03/variant-edition/nathan-never-justice-league-justice-cover-1021135/

Giardo. Šteta što nije netko dinamičniji na crtežu.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

yasmiel
Starting Member

87 Posts

Member since 07/05/2016

Posted - 06/12/2021 : 21:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send yasmiel a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče popunjavanja rupe, možda ovo da malo motivacije Libellusu:

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15801 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/12/2021 : 23:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Zasto bi?
Ovi trebaju 5-6 i vise godina da 'doklipsaju' do toga. Dotle ce LL biti ko zna na kojem broju redovne serije...
A i radi se o sasvim drugacijim profilima nakladnika.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1373 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 13/12/2021 : 09:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Lib ce uskoro da popuni rupu. Ovi nece stici ni do blizu rupe do tada
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/12/2021 : 15:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Mjesto da su mladog Texa stavili na stranu i spucali ove Nathane kak spada, a ne znam sto su zapeli na RdA kad su mogli i nekog drugog da nadju za naslovnice, kao kod Dylana. Nismo mi tako zlocesti sa kritikama, ne?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 14/12/2021 : 18:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kerempir

Pročitao i aleph i tajanstvenu ženu. Mogu samo reći jedva čekam sljedeću knjigu gdje završava ova saga o kompaniji, ne zbog napete završnice tajanstvene žene (itekako je predvidljivo kako će se odvijati stvari, posebice između aleph i idee), već da nam konačno skinu ovu sagu sa neke stvari.

U prvoj epizodi referiraju se na neke prijasnje epizode, i kužim da nemam ni blagog pojma o čemu se radi, tko su uopće svi ti likovi? Kao amnezija nakon dobrog pijanstva.. a vjerujem da se ne mogu pozvati na covid koji mi je zbilja izazvao probleme sa pamćenjem, i sad da li da provrtim te epizode ili ne, a na kraju sam popustio i ipak potrošio čak pola sata da prolistam 4 epizode... fakat su loše.

Uglavnom u ovim epizodama konačno se iskristaliziraju stvari oko kompanije koja je zapravo vrlo loša kopija trusta iz 100 bullets, a aleph i šuplji ljudi su retardirana verzija minutemen. Iz istog izvora se vucei odnos aleph i idee, premda mi je idea napadno slična kao ona japanska u sin city.. Posebice mi je neshvatljiva ideja da kompanija odgaja siroce... u svakom slučaju u ovoj sagi bilo je puno kopiranja pa imamo taj 100 bullets, pa u jednoj dvodijelnoj epizodi ( na koju su se i referirali) die hard, imamo korupcijsku aferu u afričkoj državi koja me podsjeća na kolaboraciju nigeriskuh vlasti i naftaša protiv političkih aktivista, ali sve je to tako loše prepričano... iskreno pianiju ne bih dao ni da u društvu prepričava vic koji je čuo u društvu jer sumnjam da bi ikoga uspio nasmijati.

Edit: nije svako zlo za zlo. Isto zbog covida imam poremećaj spavanja a ova saga je dobra da se odviknem od praxitena.

Zavadi pa vladaj

I tak konačno nabavio NN 77 i krenuo sa čitanjem. U citiranom su moji dojmovi dviju epizoda iz prethodne knjige a čija priča završava sa prvom epizodom u ovoj knjizi pa da nastavim sa dojmovima o ovoj epizodi

Što reći o ovoj epizodi, o cijeloj trodijelnoj priči i u konačnici o cijeloj sagi o Kompaniji? Nisam mogao suzdržati smiješak na stranici 94 kada jedan duh prozbori "sada smo svi doista šuplji ljudi" jer je šupljina možda najbolja riječ za ovu dosadu koja konačno završava.

Sve prijašnje manje i veće sage imale su nekakvo grande finale, furiozan i katarzican završetak nabijen emocijama. Ovdje to nismo dobili, toliko je dosadno da bi ljudi zaspali kada bi im se krenula prepričavati radnja, a vjerojatno bi usred priče zaspao i sam pripovjedač. To možda objašnjava i generalno slabiji crtež koji dominira na ovoj sagi jer bi vjerojatno i crtači počeli zijevati od priče koju moraju nacrtati pa su je zbrzali kada bi stali rokovi.

Začudilo me što cijela priča nije na kraju izmamila ni najmanju reakciju, bilo olakšanje što je ovo mučenje konačno završilo ili barem ljutnju čime smo izmaltretirani. Čista ravnodusnost, kao da smo bili zamorci u cuvenom eksperimentu o kuhanoj žabi ( na stranu što je ta priča nevjerodostojna) pa više ni ne trzamo.

Odlika ove sage je i što ima toliki broj praznih stranica ( ili šupljih, kako bi još bolje opisao piani ), pa imamo red dosadnih dijaloga i red nakrcanih bezveznih akcijskih scena kojih ima previše i doslovce možete vidjeti kako se ponavljaju (to mi samo potvrđuje teorijeu da bi crtači zaspali usred posla a kada bi se probudili ne bi znali da se ponavljaju) a više uzbuđenja predstavlja promatranje pomicanja kazaljki na satu. Dapače kada bi se uklonile sve te nesvrsishodne scene dođe mi zaključak da bi cijela saga trajala upola kraće ( ali nisam toliki mazohist da provjeravam, to prepuštam drugima). Uglavnom otud taj osjećaj kako se cijela priča "brzo" čita, odnosno preskače. Bez brige, ništa se ne gubi ucestalim preskakanjem pa nema straha da će se propustiti neki bitan detalj koji će cijelu priču učiniti smislenom. Neće.

"Twist" o Aleph je, blago rečeno debilan, njen završetak je bio predvidljiv još iz prijašnjih epizoda, a sam završetak kompanije pokazuje da su alfini agenti samo statisti koji skoro pa ničim nisu doprinijeli njenom kraju ili kako bi rekla ona poslovica; "kasno Marko na Kosovo stiže". Da ne spomenem kako cijela priča o kompaniji i njenom ustroju naprosto nema smisla, bolje će se ideje izvući iz raznih zavjeraskoteoretskih sajtova pa je piani barem tu mogao izvući koju ideju da to izgleda smislenije.

Nathan Never kao serijal isprepliće nekoliko žanrova no glavna komponenta je sf. Iako volim, dapače drage su mi epizode gdje sf nije toliko naznačen, ovdje u cijeloj sagi nemamo taj sf, ni kao ugođaj ni kao radnju. Kako je ova storija završila u Nathanu, neće mi nikad biti jasno. Ali ajde, barem je to ( konačno) iza nas.

Ogrlica od zada

Možda je riječ o lošoj epizodi ali nakon prethodne priče vjerojatno više nisam objektivan pa mi je sve bolje od kompanije, ali uživao sam u ovoj priči i crtežu. Ajde konačno da vidimo gdje su zapeli Nathan i Sara, ima li uopće kruha u toj vezi. Jedinu zamjerku imam na izvedbu završnog susreta sa negativcem, previše me podsjeća na klišeje gdje negativac gubi vrijeme odajući svoj master plan bespomocnom junaku, samo ovdje imamo obrnutu parafrazu. Branko pak sve više postaje duhovni guru koji mora podučavati frenda o ženama.

Prava priča o Franku B.

Meni najbolji crtež u ovoj knjizi, a što se tiče priče, eto, to je vigna.. karakteristično mi je za neke njegove priče da ima dobru ideju koju zakukulji i zamulji, pa onda taj nelinearan stil pripovijedanja tako da više ne znaš tko tu koga, i često to završi tako da vigna uspije sam sebe spetljati na kraju ali ovdje je skoro sve ispalo dobro i pride zanimljivo... skoro sve jer mi je bilo prenaivno ono o novoj zvijezdi u književnosti.

Uglavnom da nema šuplje kompanije, bila bi ovo sasvim sekunda knjiga.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7329 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/12/2021 : 23:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ja još čekam tu knjigu br. 77. U međuvremenu sam ponavljao gradivo s epizodama s Kompanijom, a i pišem recenziju za onu dvodijelnu "Crvena uzbuna". Jako blijed dojam i dalje ostavlja Piani. Nema ovu niti snage niti kvalitete dostojne NN serijala. Možda me iznenadi ova trodijelna epizoda, ali teško da Piani ima nekog asa u rukavu da izvuče ovu sagu.
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 15/12/2021 : 08:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Bez brige, brzo ćeš pročitati cijelu trodijelnu epizodu, ali napiši odmah i recenziju za nju jer ćeš je još brže zaboraviti
Go to Top of Page

AlenT
New Member

Croatia
179 Posts

Member since 19/11/2009

Posted - 15/12/2021 : 10:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send AlenT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što reći o ovoj epizodi, o cijeloj trodijelnoj priči i u konačnici o cijeloj sagi o Kompaniji?

Mini saga o kompaniji se odnosi samo na ove 3 epizode?

NN 226 Aleph LIB 76
NN 227 Tajanstvena žena LIB 76
NN 228 Zavadi pa vladaj LIB 77

I njih se službeno svrštava u sagu, kao što su to npr. Atlantis saga, Alfa saga, Orbitalni rat, Space-Time saga?
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 15/12/2021 : 10:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Ne, nitko ne spominje mini sagu od par epizoda (kamo sreće). Cijela saga o kompaniji:

206 sam protiv svih
207 potpuna kontrola
210 rat za vodu
213 crvena uzbuna
214 krtica
226 aleph
227 tajanstvena žena
228 zavadi pa vladaj

Možda sam i ispustio koju epizodu ali mislim da je to to.

Što je interesantno, ova saga nema apsolutno nikakav utjecaj i posljedice na svijet nathana nevera; alfini agenti su samo statisti, i to u tolikoj mjeri da je kompanija na kraju srušena iznutra što bi se desilo i da Alfa nikada nije saznala za taj trust.

Sve druge veće i manje sage na neki način su preoblikovale svijet u većoj ili manjoj razini, globalno ili na razini same agencije, ovdje... nula bodova.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7329 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 15/12/2021 : 11:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, nitko ne spominje mini sagu od par epizoda (kamo sreće). Cijela saga o kompaniji:

206 sam protiv svih
207 potpuna kontrola
210 rat za vodu
213 crvena uzbuna
214 krtica
226 aleph
227 tajanstvena žena
228 zavadi pa vladaj

Možda sam i ispustio koju epizodu ali mislim da je to to.

Što je interesantno, ova saga nema apsolutno nikakav utjecaj i posljedice na svijet nathana nevera; alfini agenti su samo statisti, i to u tolikoj mjeri da je kompanija na kraju srušena iznutra što bi se desilo i da Alfa nikada nije saznala za taj trust.

Sve druge veće i manje sage na neki način su preoblikovale svijet u većoj ili manjoj razini, globalno ili na razini same agencije, ovdje... nula bodova.

Sve si objasnio. Nemam šta dodati. To su te epizode samo raštrkane kroz redovnu seriju za razliku od drugih saga. A osjećaj čitanja je kao da pratiš neki drugi serijal, a ne Nathanov. Toliko je Pianijev Nathan drugačiji od drugih autora, ne možeš se uopće uživiti.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6357 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 15/12/2021 : 15:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bez brige, brzo ćeš pročitati cijelu trodijelnu epizodu, ali napiši odmah i recenziju za nju jer ćeš je još brže zaboraviti

Meni su čak prve epizode ostale u dobrom sjećanju, ali onda em sam dugo čekao dok izađe ta zadnja pa sam pol toga zaboravio, em mi se nije svidjela.

Ogrlica od Žada mi je lošija od kompanije, a Frank je dobar tj bolji.

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1618 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 15/12/2021 : 19:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Tsk tsk, e moj diskach, nikad od tebe hejtera.
Go to Top of Page
Page: of 577 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.34 seconds. Snitz Forums 2000