forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ekipaaaaaaa!! Kreću TROBROJI Alan Ford, tvrdi uvez
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 44

udarnik007
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 23/12/2021 : 17:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message
quote:
Originally posted by logo111

Eto i ja pozdravljam Udarnika007 i Sr77777 i sve najbolje im želim za nadolazeće blagdane i puno stripova u 2022.g.
Živjeli 😉

Pozdrav i tebi i svako dobro za blagdane,
ipak si ti moj dinamovac pa se ne mogu dugo ljutiti.
A mislim da bi uz čašicu dvije riješili sve nedoumice
i ustanovili da smo i jedan i drugi u pravu na svoj način.
Ono što si napisao za ignore se slažem...jbg, trenutak slabosti.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/12/2021 : 17:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by udarnik007

quote:

Eto i ja pozdravljam Udarnika007 i Sr77777 i sve najbolje im želim za nadolazeće blagdane i puno stripova u 2022.g.
Živjeli 😉

Ja sam jako cesto u Zagrebu, pa ako se mogu pridruziti prve dvije-tri runde su moje...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 23/12/2021 : 17:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message
quote:

quote:

Živjeli 😉

Ma naravno, sve što si napisao 👍

Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 23/12/2021 : 17:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

quote:

Živjeli 😉

Ja sam jako cesto u Zagrebu, pa ako se mogu pridruziti prve dvije-tri runde su moje...

Dakako...radujem se tome.
Tema za razgovor ne bi trebalo nedostajati.
Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1051 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 23/12/2021 : 17:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message
Pozdrav svima, pozdravljam novo izdanje Alan Forda...koje je nažalost daleko iznad mojih kapaciteta.
Ovim putem bih se oglasio da kupujem one žute Alan Fordove (klasik), prvih 30 ak brojeva. Nisam nikada čitao taj strip, a vidim da ga svi hvale, pa da probam. Inače me nerviraju humoristični stripovi, ali imam osjećaj da je ovaj Alan Ford sličan humor kao i serija "Mučke" koju obožavam...ili se varam?

Pa ako bi mi prodali neki od vas što će kupovati ovo novo izdanje, vaše staro izdanje. Mogu ponuditi 5 kn po komadu. Vidio sam da se jedne godine na Interliberu prodavalo za tu cijenu.

Unaprijed zahvaljujem.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/12/2021 : 17:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by ivanl

quote:

quote:

Živjeli 😉

Dakako...radujem se tome.
Tema za razgovor ne bi trebalo nedostajati.

Dogovoreno!
Bas prije dvadesetak dana sam bio na Franji Tudmanu i jedan clan naseg cijenjenog foruma mi donio kutiju Fordova. Uz par casica ugodnog razgovora, sletim ja u Split a carinik gleda Vjesnikove Fordove i kaze; svasta sam vidio u prtljazi ali ovo nikad... kako mi je prvi let bio iz Tokya, govorim mu ja da japanci puno vole Alan Forda, samo ne znaju ga citati... 'zavarili' obojica...
Cesto se nalazim s clanovima foruma iz Zagreba, kad sam gore, cujemo se!

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 23/12/2021 17:47:03
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10636 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 23/12/2021 : 17:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
Na kraju je ovo ispala Božićna priča sa sretnim završetkom.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/12/2021 : 17:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by dicmanjac

Pozdrav svima, pozdravljam novo izdanje Alan Forda...koje je nažalost daleko iznad mojih kapaciteta.
Ovim putem bih se oglasio da kupujem one žute Alan Fordove (klasik), prvih 30 ak brojeva. Nisam nikada čitao taj strip, a vidim da ga svi hvale, pa da probam. Inače me nerviraju humoristični stripovi, ali imam osjećaj da je ovaj Alan Ford sličan humor kao i serija "Mučke" koju obožavam...ili se varam?

Pa ako bi mi prodali neki od vas što će kupovati ovo novo izdanje, vaše staro izdanje. Mogu ponuditi 5 kn po komadu. Vidio sam da se jedne godine na Interliberu prodavalo za tu cijenu.

Unaprijed zahvaljujem.

Bolje od Mucki, sto da ti kazem Dino... ne moze se to s nicim usporediti.
Nego, u Jokera sam ti vidio brdo, ali bas brdo zutih SA Fordova u tvrdim koricama. Nekidan. Mislim 20 kuna komad. Kao strip s trafike. A bili su kostali pedesetak kuna po izlasku, onomad. Gore u Svijetu knjige. Drugi kat. Mozda da 'bacis oko', izgledali su mi jako uredno i ocuvano.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 23/12/2021 : 18:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
Pohvale Libellusu na ovom projektu. Nisam LL kupac, ali ovo ću ispratiti, bar Magnus/Bunker run, ako odrade dobar posao (pritom mislim na ono o materijalima o čemu je Markos pisao).

Ostaje žal što Fibra nije uspjela dobiti prava za ove trobroje, manjim dijelom zbog tiraža i cijene, većim zbog odabira papira. Nadam se de će Marko uvjeriti Dade da posao odrade na toniranom retro papiru.

@dicmanjac
nisi nikad čitao AF?? Pa ti si gori od Polija koji će skoro u pemziju a nikad nije čitao Blueberryja, primi se lektire šta prije!
Na stranu genijalnost, AF je osnova, strip-temelj za razumijevanje jednog vremena, njegovog duha, njegove tragikomičnosti.

Netko je spomenuo korigiranje Brixyjevoj prijevoda. Ne, taj zločin nećemo gledati. Brixyja se ne dira, sve "greške" moraju ostati, ne dirati sastavni dio stripa.

(nekorigiranom) Brixyju se naklonio i sam Bunker:

"Žao mi je što nikada nisam imao priliku upoznati Nenada Brixyja, on je uradio izvanredan posao, jer je uspio prevesti ne samo jezik, već i duh mojih priča."
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/12/2021 : 18:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ljudi, ako vi nemate para za tako neko izdanje, to je u redu. Pustite druge da troše svoj novac kako žele.

Muka mi je više da godinama čitam kako je Libellus preskup i da su svi koji kupuju njihove stripove naivčine i ovce. Mene ovo izdanje zanima i hoću da čitam o njemu, a ne da se probijam kroz stranice spama, kukanja o ceni i tome da su svi koji kupuju LL sektaši i naivni.

Videli ste najavu stripa, cena je objavljena. Ne sviđa vam se strip ili vam je cena previsoka? Sve super, terajte dalje na druge topice o stripovima koji vam se sviđaju ili su jeftiniji.

Pozdrav i hvala na pažnji.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 23/12/2021 18:35:48
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 23/12/2021 : 18:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by verab

Pohvale Libellusu na ovom projektu. Nisam LL kupac, ali ovo ću ispratiti, bar Magnus/Bunker run, ako odrade dobar posao (pritom mislim na ono o materijalima o čemu je Markos pisao).

Ostaje žal što Fibra nije uspjela dobiti prava za ove trobroje, manjim dijelom zbog tiraža i cijene, većim zbog odabira papira. Nadam se de će Marko uvjeriti Dade da posao odrade na toniranom retro papiru.

@dicmanjac
nisi nikad čitao AF?? Pa ti si gori od Polija koji će skoro u pemziju a nikad nije čitao Blueberryja, primi se lektire šta prije!
Na stranu genijalnost, AF je osnova, strip-temelj za razumijevanje jednog vremena, njegovog duha, njegove tragikomičnosti.

Netko je spomenuo korigiranje Brixyjevoj prijevoda. Ne, taj zločin nećemo gledati. Brixyja se ne dira, sve "greške" moraju ostati, ne dirati sastavni dio stripa.

"Žao mi je što nikada nisam imao priliku upoznati Nenada Brixyja, on je uradio izvanredan posao, jer je uspio prevesti ne samo jezik, već i duh mojih priča."

Nisam se ja žalio, nego dobronamerno savetovao. Kako misliš da ostanu greške? U trećoj epizodi Brixy je cenzurisao Grunfovu majicu Jedan narod, jedan rajh, jedan firer, da li i Libellus treba da ostavi cenzuru? U redu je Grunf koji izmišlja pošalice, ali nije da se nešto izbaci. Ili da se ostavi referenca Pogledajte epizodu 11, a treba da stoji 13 (ima takvih primera). Ili u epizodi Sjećam se kad Broj Jedan svog budućeg šefa podružnice naziva Veliki Napoleon, umesto Cezar (nikad mi neće biti jasno kako je tu Brixy toliko omanuo). Ima još primera, radeći na izdanju, u svakom broju sam nalazio nešto za ispraviti (preciznije, manje korigivati). To ne ruši duh prevoda, samo ga doteruje pravilno.

Edited by - Jasko on 23/12/2021 18:46:54
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1291 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 23/12/2021 : 18:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message
Zanimljivo manhunteru, a ne vidiš preseravanje godinama tipa "imam para" i kupujem sve što izađe, a stoka sitnog zuba kojima je to "preskupo" nek uživa u mom preseravanju.
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 23/12/2021 : 18:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Originally posted by verab

@dicmanjac

Nisam se ja žalio, nego dobronamerno savetovao. Kako misliš da ostanu greške? U trećoj epizodi Brixy je cenzurisao Grunfovu majicu Jedan narod, jedan rajh, jedan firer, da li i Libellus treba da ostavi cenzuru? U redu je Grunf koji izmišlja pošalice, ali nije da se nešto izbaci. Ili da se ostavi referenca Pogledajte epizodu 11, a treba da stoji 13 (ima takvih primera). Ili u epizodi Sjećam se kad Broj Jedan svog šebudućeg šefa podružnice naziva Veliki Napoleon, umesto Cezar (nikad ni neće biti jasno kako je tu Brixy toliko omanuo). Ima još primera, radeći na izdanju, u svakom broju sam nalazio nešto za ispraviti (preciznije, manje korigivati). To ne ruši duh prevoda, samo ga doteruje pravilno.

Što se tiče cenzure, numeracije i sl. tu se slažem s tobom, zbunio si me sa spominjanjem ispravljanja grešaka zato sam reagirao.

quote:
Originally posted by Jasko

Brixy bi morao da doživi osveženje. Ne u smislu dodavanja ili menjanja strukture, samo ispravljanje grešaka (ovo je iz iskustva s Brixyijevim prevodom).

Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1291 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 23/12/2021 : 18:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message
Izdanje će vjerojatno biti vrhunski kao da ga Fibra radi, al nakon ne znam koje inkarnacije AF nije mi za skupljanje. Da SA nije izdavao kiosk izdanje 15 godina i vjernog skupljanja druga priča, al ovako...
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3151 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 23/12/2021 : 18:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Ljudi, ako vi nemate para za tako neko izdanje, to je u redu. Pustite druge da troše svoj novac kako žele.

Muka mi je više da godinama čitam kako je Libellus preskup i da su svi koji kupuju njihove stripove naivčine i ovce. Mene ovo izdanje zanima i hoću da čitam o njemu, a ne da se probijam kroz stranice spama, kukanja o ceni i tome da su svi koji kupuju LL sektaši i naivni.

Videli ste najavu stripa, cena je objavljena. Ne sviđa vam se strip ili vam je cena previsoka? Sve super, terajte dalje na druge topice o stripovima koji vam se sviđaju ili su jeftiniji.

Pozdrav i hvala na pažnji.

Razumijem te , ali nepotrebno ti je ovo hunteru. Strasti su se smirile, ljudi su se izmirili, blagdansko ozračje je odradilo svoj posao, nema potrebe za "tjerajte dalje na druge topice"

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/12/2021 : 19:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Sretni blagdani, mir na Zemlji!

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/12/2021 : 20:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Posta si katolik?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2423 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 23/12/2021 : 20:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

Posta si katolik?

Postao je stranac.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/12/2021 : 21:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
Nego nakon ove silne rasprave o novom izdanju Alan Forda, ne znamo hoce li im Fordaljke biti ciste ili pune?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/12/2021 : 22:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by borg

quote:
Originally posted by lwood

Posta si katolik?

Postao je stranac.

When in Switzerland...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 24/12/2021 : 08:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message
Pošto je Alan Ford moj najdraži strip ikad (uz Zagora). Kultni strip ovih prostora, sa zadovoljstvom ću uzimati ovo izdanje iako imam Strip-Agentovo HC izdanje koje je meni i više nego ok. Kako će to izgledati na većem formatu me najviše zanima. Može biti super a može biti i razočaravajuće. Podržavam ovo LL izdanje.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/12/2021 : 08:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Magnus će vjerojatno izgledati dobro i u većem formatu
Ali Magnus je crtao samo 76 brojeva, pravo pitanje je kako će izgledati ostali crtači u tom većem formatu....
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/12/2021 : 08:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
Ma Dalene, da evo i tebi kazem jos jednom jer znam koliko volis Alan Forda. Bez brige. Bit ce bas kao originalne Magnusove table. Bas taj format. Bas ti gabariti. A to znaci sjajno jer su te table uzivo izvanredne. Ono sto sam ja vidio po festivalima u Italiji i njihovim izdanjima je jako dobro. (Kad vec pricam i izvedba druzine od vjesala me je iznenadila kako je dobro izvedena, mozda bi je i LL trebao uraditi) Od ovog izdanja ja ocekujem savrsenstvo crno bijelog otiska koji ce najbolje prikazati Robertove crtacke carolije. Tu njegovu jedinstvenu igru svijetla i sjena. Istina, da se raspravljati o papiru, ali valjda su Dade kao pravi znalci, uzeli i sagledali sve detalje u obzir da ovo bude ultimativna verzija Alan Forda. Uostalom takvo sto su vec nebrojeno puta uradili s taljanskim junacima. Koliko sam samo puta osobno vidio taljanske crtace i pisce kako prevrcu Libellus knjige po rukama i gledaju svoje stripove te ne mogu vjerovati da tako dobro izgledaju.
Bit ce to top!

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 24/12/2021 08:49:06
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/12/2021 : 08:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

Magnus će vjerojatno izgledati dobro i u većem formatu
Ali Magnus je crtao samo 76 brojeva, pravo pitanje je kako će izgledati ostali crtači u tom većem formatu....

Trebalo bi isto. I njihove su table u originalu te velicine.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29655 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/12/2021 : 09:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Svi crtaju table u većem formatu nego sto se objavljuju, to sam vec napisao
Ali se te table smanjuju

U originalnom formatu se kvaliteta gubi, jer su stranice veće pa se i manjkavosti ističu

Već sam to pisao po ovom topicu...
Go to Top of Page
Page: of 44 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000